Znojmo – Bolzano 10:2 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
10:2 (6:1, 3:1, 1:0)
HC Bolzano
Neděle 28.11.2021, 17:30 • Nevoga aréna, Znojmo • bet-at-home ICE Hockey League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Znojmo se po týdnu vrací do zápasového kolotoče ICE Hockey League. Na domácím ledě přivítá Bolzano, podle vzájemné bilance nejméně oblíbeného soupeře z celé soutěže.
     
    Bolzano pod vedením kanadského kouče Douga Masona prožilo zvláštní týden. V úterý vyrazilo k odvetnému zápasu Ligy mistrů do Finska, ale okamžitě po přistání se dozvědělo, že domácí Lukko Rauma nebude moci nastoupit kvůli nákaze covidem uvnitř týmu. Italský celek se tak vrátil domů, do dalšího kola navíc neprošel, jelikož o postupujícím rozhodl výsledek prvního duelu v Bolzanu (1:3).
     
    Dvojnásobný vítěz ICE Hockey League spoléhá tradičně na naturalizované kanadské hráče s italským pasem doplněné o cizince. Produktivitu mužstva táhnou Angelo Miceli a Daniel Catenacci, kterým sekundují Mike Halmo nebo Brett Findlay. Letos má navíc Bolzano jistotu vzadu, vyrovnanou dvojicí gólmanů tvoří Justin Fazio a Kevin Boyle.
     
    Orli v Itálii hráli dvakrát hned v úvodu sezóny během prvních dvou hracích víkendu a dvakrát soupeři podlehli. Nyní poprvé budou v roli domácího celku. V posledních duelech se potýkají hlavně s produktivitou.
     
    Glen Hanlon, trenér Orlů: „Měníme u hráčů hodně menších věcí a návyků, potrvá nějaký čas, než si zvyknou. V posledním zápase v Klagenfurtu jsme hráli výborně od červené čáry dozadu. Fanoušci samozřejmě chtějí vidět góly, které aktuálně nedáváme, ale to pro mě nijak zásadně neznervózňuje. Věřím tomu, že máme rozdílové hráče, kteří jsou schopni branky vstřelit."
     
    Hanlonovi bude chybět suspendovaný Josh Brittain, který po minulém duelu vyfasoval třízápasový trest.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    A zápas nám začal. Hned po buly se dostal ke střele jeden z rychlých hráčů italského Bolzana. Pavel Kantor ale dokázal pokrýt nebezpečný kotouč.
     
    01:16
    Dominik Tejnor pálil z mezikruží. Ani hostující golman se ale nenechal zahanbit a stejně jako jeho kolega na druhé straně jistě kryje první šanci svého týmu.
     
    01:48
    Vyloučení v týmu HC Bolzano (Halmo – 2 min., podrážení).
     
    02:02
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je SAMUEL FEJES, ten dokázal propálit hostujícího brankáře, který měl zakrytý výhled. Domácí tak potvrzují dobré využití přesilových her. Asistence: Jan Bartko, Radim Matuš.
    02:02 Samuel FEJES - 1:0
     
    04:15
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo se po další šanci ujímá dvoubrankového vedení. Autorem další branky je ADAM SEDLÁK. Ten s na středu našel kotouč a poslal ho nechytatelně do sítě, mimo dosah golmana Fazia. Asistence: Vojtěch Němec, Tomáš Svoboda.
    04:15 Adam SEDLÁK - 2:0
     
    06:50
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Oba týmy se snaží udržet v pásmu soupeře a vymyslet gólovou příležitost.
     
    07:40
    Kantor si připsal důležitý zákrok. Střelu od levého mantinelu vykryl lapačkou. Puk ale nedokázal udržet a hrací předmět tak míří do rohu.
     
    08:06
    Kombinace znojemských nebyla dostatečně přesná. Puk tak klouže přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění domácích.
     
    08:44
    Vyloučení v týmu HC Bolzano (Frigo – 2 min., podrážení).
     
    09:26
    Tato přesilová hra, zatím z pohledu domácích není tak úspěšná, jako ta první. Znojemským uskakuje puk a nedokáží ohrozit branku soupeře.
     
    10:14
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ SVOBODA, který nakonec dokázal ze středu hřiště využít i druhou přesilovou hru. Asistence: Adam Sedlák, Radim Matuš.
    10:14 Tomáš SVOBODA - 3:0
     
    10:47
    Neuvěřitelná první třetina! Orli právě vstřelili branku!
    Autorem čtvrté branky je JAKUB KÖVER. Ten se ocitl na konci kombinace domácího celku a pohodlně posílá Znojmo už do čtyřbrankového vedení. Asistence: Michal Kvasnica, Alexander Younan.
    10:47 Jakub KÖVER - 4:0
     
    10:47
    Oddechový čas pro hosty.
     
    10:47
    Střídání v týmu HC Bolzano: ze hřiště odchází Fazio, přichází Boyle.
     
    13:02
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    Hosté se ale ještě nevzdávají. Autorem branky je LUCA FRIGO, který vymetl pavučinku Kantorovy branky. Asistence: James Dehaas.
    13:02 Luca FRIGO - 4:1
     
    13:17
    Orli právě vstřelili branku!
    DOmácí si ale za 13 vteřin dokázali vzít čtyřbrankové vedení zpět. Autorem branky je SAMUEL FEJES. Asistence: Radek Prokeš a Dominik Tejnor.
    13:17 Samuel FEJES - 5:1
     
    14:46
    Vyloučení v týmu HC Bolzano (Mizzi – 2 min., hrubost).
     
    15:24
    Snad první nevyužitá šance zápasu! Po kombinaci v přesilovkovém vzorci se domácí útočník napřáhl a poslal puk k tyči golmana Boyla. Ten ale famózním zákrokem nepřipustil změnu stavu.
     
    16:32
    Sedlákova rána mířila mimo. Ani Prokešův pokus z levé strany do branky nezamířil.
     
    16:46
    Hosté v plném počtu.
     
    17:20
    Orli právě vstřelili branku!
    Dominik Tejnor posunul puk z rohu do předbrankového prostoru. Tam na něj číhal MICHAL KVASNICA, který se nemýlil a svojí střelou pošesté rozvlnil síť Bolzana. Asistence: Dominik Tejnor, Jakub Köver.
    17:20 Michal KVASNICA - 6:1
     
    19:00
    Němec ujel všem protihráčům, ale jeden z bránících beků ho na poslední chvíli dokázal vychýlit z dobré střelecké pozice.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak to byla opravdu mimořádná podívaná! V první třetině jsme viděli hned sedm branek, šest z nich přitom padlo do branky italského klubu. Domácím pomohly k vypracování velkého náskoku mimo jiné početní výhody. Hosté ale ani přes vysokou ztrátu nepůsobí odevzdaným dojmem a máme se tak ještě na co těšit.
     
    Druhá herní část začne přibližně v 18:18.
     
    Hráči obou celků i rozhodčí jsou na ledě, za malou chvíli začínáme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Tomáš Svoboda si dobře najel na levý kruh. Přihrávku směřující na jeho hůl ale na poslední chvíli zblokoval jeden z beků italského klubu.
     
    21:50
    Zato přihrávka směřující na hůl Anthony Lucianiho byla perfektní. Kanadský útočník si na holi dobře srovnal puk, jeho střela ale zamířila mimo.
     
    23:01
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Luciani – 2 min., podrážení).
     
    23:22
    Hosté ale přesilovou hrou neohrožují branku domácích. Po nepovedené přihrávce naopak vyrazil Prokeš do protiútoku a ušetřil tak pár cenných vteřin.
     
    24:58
    Puk po skákavé střele vypadl brankářovi Kantorovi do volného prostoru. Nikdo z hostujících útočníků ale nedokázal puk poslat do odkryté branky Orlů. Puku se tak zmocnili domácí a vyhazují.
     
    25:01
    Domácí v plném počtu.
     
    26:46
    Boyle kryje puk po dvou příležitostech domácích Orlů. Ani akce z blízka, ani rána od modré ale nerozvlnily síť hostů.
     
    28:19
    Aktivní Kvasnica si vypracoval další slibnou pozici v prostoru mezikruží. Střelou ale jen trefil spoluhráče.
     
    28:52
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je JAKUB KÖVER, který po přihrávce Anthonyho Lucianiho dokázal vyslat střelu do odkryté části branky. Znojemští se tak ujímají už šestigólové vedení. Asistence: Anthony Luciani, Dominik Tejnor.
    28:52 Jakub KÖVER - 7:1
     
    30:30
    Druhá třetina je viditelně pomalejší a už nevzniká tolik gólových šancí. To je ale pochopitelné vzhledem k mnohogólovému průběhu první třetiny.
     
    31:16
    Vyloučení v týmu HC Bolzano (Di Perna – 2 min., hrubost).
     
    31:34
    Orli právě vstřelili branku!
    JAN BARTKO vstřelil osmou branku znojemských a využívá tak třetí přesilovou hru domácích. Postaral se o to schovanou střelou po najetí od modré čáry. Asistence: Samuel Fejes, Anthony Luciani.
    31:34 Jan BARTKO - 8:1
     
    34:28
    Pavel Kantor si připsal další nesmírně důležitý zákrok. Tentokrát si poradil s nebezpečně letícím pukem, když ho maskou vyrazil do ochranné sítě.
     
    35:53
    Maione si dobře našel odražený puk. Střelou ale jen provětral boční síť branky domácích.
     
    36:19
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je ALEXANDER YOUNAN, který se napřáhl pár metrů za modrou čarou a puk se zastavil až v síti hostujícího Bolzana. Asistence: Anthony Luciani, David Stránský.
    36:19 Alexander YOUNAN - 9:1
     
    39:10
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Culkin – 2 min., sekání).
     
    39:56
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je BRATT FINDLAY, který se zorientoval v mele před Kantorovou brankou a puk bez problémů poslal do Kantorovy odkryté branky. I hosté tak využívají přesilovou hru. Asistence: Dustin Gazley, Nicholas Plastino.
    39:56 FINDLAY - 9:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nebyla tak divoká jako ta první, i tak jsme se ale nenudili a viděli jsme čtyři branky. Více jich opět vstřelili domácí Orli, kteří po 40 minutách vedou už o sedm gólů. Hosté mají závěrečných 20 minut na zdramatizování zápasu, a přesto že si své šance v zápasu vypracovali, dnes to na zisk bodů rozhodně nevypadá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Puk se po buly ocitl na hokejkách domácích. Ti o něj ale brzy přichází, když se po nedorozumění a špatné přihrávce puk dostává přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění.
     
    41:52
    Znojmo právě mohlo vstřelit soupeři desátou branku! Ránu jednoho z domácích útočníků ale zblokoval jeho vlastní spoluhráč Prokeš.
     
    43:05
    Hosté po delší době drží na delší dobu puk na svých holích. Pak ale italský tým nezvládl přechod do útočného pásma, píská se ofsajd.
     
    44:33
    Bolzanu se vůbec nedaří zakládání akcí. Už po několikáté v krátkém časovém sledu odevzdali zadarmo při pokusu o rozehru puk na domácí hokejky.
     
    45:10
    Hra se nyní přerušila. Jeden z hráčů Bolzana se nezvedá a zůstává ležet na ledě.
     
    45:40
    Kantor si poradil s jedovatou střelou z levého kruhu. Puk vyrazil za branku, kde jej ale znovu sebrali hráči Bolzana. Po dvou rychlých přihrávkách hostů tak musel znovu zasahovat brankář.
     
    46:52
    Hned po buly se vytočil do střely Luciani. Jeho nebezpečný pokus ale Boyle vyráží.
     
    47:11
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Köver – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:45
    Hosté kombinovali podél mantinelu, poté přihráli na střed najíždějícímu Gazleyovi, ten pálil z první, Kantor ale byl pozorný a tento pokus kryje.
     
    48:40
    Hosté hrají prakticky celou přesilovou hru v útočném pásmu. stále se jim ale nepovedlo zmenšit gólový rozdíl mezi oběma týmy.
     
    49:11
    Domácí v plném počtu.
     
    50:10
    Hosté hrají o poznání více tvrdě, než v předchozích minutách. Zatím jsou ale všechny zákroky v mezích pravidel.
     
    51:10
    Mathew Maione se šikovně proháčkoval až před Kantora, jeho odvážný střelecký pokus ale jen přelétl branku Znojma.
     
    52:24
    Obrovská šance hostů! Domácí obránci se špatně domluvili a zazmatkovali při předávce puku za brankou. Hosté se sice hned zmocnili puku, ale střela dojíždějícího Miceliho opět skončila jen na Kantorovi.
     
    55:11
    Znojemští měli obrovskou příležitost. Po přečíslení dva na jednoho ale hledal jeden z útočníků zpětnou přihrávkou dojíždějícího spoluhráče. Přihrávka byla zachycena a hosté tak unikají do protiútoku.
     
    55:38
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je MICHAL KVASNICA, ten si sjel před branku a puk směřující z pravé strany tečoval do branky zadní částí brusle. Asistence: Anthony Luciani, Jakub Köver.
    55:38 KVASNICA - 10:2
     
    58:00
    Zbývají poslední dvě minuty dnešního zápasu.
     
    59:02
    Matuš si dobře nechal projet protihráče stranou a poté vystřelil. Jeho bekhendový pokus ale Boyle vychytal.
     
    Konec zápasu.
     
    Zatímco v první třetině jsme viděli hned sedm gólů, v poslední herní části padl gól jen jeden. Domácí Znojmo to ale mrzet nemusí. S neoblíbeným soupeřem tentokrát bezproblémově zúčtovali a vstřelili jim hned potupnou desítku.
     
    Ode mě je to dnes vše, děkuji vám za pozornost a těším se někdy u hokeje, napočtenou. (19:45:28)

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 3. Fejes (Bartko, Matuš), 5. Sedlák (Němec, T.), 11. Svoboda (Sedlák, Matuš), 11. Köver (Kvasnica, Younan), 14. Fejes (Prokeš, Tejnor), 18. Kvasnica (Tejnor, Köver), 29. Köver (Luciani, Tejnor), 32. Bartko (Fejes, Luciani), 37. Younan (Luciani, Stránský), 56. Kvasnica (Luciani, Köver) – 14. Frigo (Dehaas), 40. Findlay (Gazley, Plastino)


    HC LERAM Orli Znojmo: Kantor (Groh) – Culkin, Sedlák, Younan, Stránský, Tejnor, Bartko – Matuš, Němec, Svoboda T. – Luciani, Köver, Kvasnica – Fejes, Prokeš, Gorčík – Svoboda O., Oščádal
    Trenér: Glen Hanlon

    HC Bolzano: Fazio (Boyle) – Plastino, Maione, Di Perna, Trivellato, Dehaas, Lowe, Tauferer – Gazley, FIndlay, Frank – Miceli, Catenacci, Halmo – Mizzi, Bernard, Frigo – Glück, Alberga, Luisetti
    Trenér: Doug Mason

    Rozhodčí: Fichtner, Smetana – Jedlička, Kis-Kiraly
    thejrc.org