Zlín – Plzeň 1:2 (kon.) | K. Vary – Sparta 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Motor ČB 4:2 (kon.)
Olomouc – Pardubice 1:4 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 30.11.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 28. kola Tipsport extraligy, ve kterém se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti plzeňských indiánů, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín
    Domácím Beranům se podařilo v posledních třech utkáních rovnou dvakrát zvítězit, což v této sezóně zvládli vůbec poprvé. Ševci v těchto dvou utkáních předvedli překvapivě dobré výkony, díky kterým zvládli pokořit i takový tým jako momentálně vedoucí Třinec. K jejich smůle však prohráli v posledním utkání a to dvoubrankovým rozdílem. V tomto zápase se ukázala i nejnovější posila ševců, která přišla rovnou z KHL. Její jméno je Vladimir Michasjonok, který obléká dres s číslem 99. Jeho výkon v tomto utkání nebyl nijak špatný, žádný bod si však nepřipsal a jeho novým spoluhráčům k vítězství nepomohl. Dneska zlínský mančaft však nečeká o nic lehčí úkol, než v posledních minimálně dvou utkáních.

    Poslední tři utkání:
    Mladá Boleslav vs. Zlín – 3:1
    Zlín vs. Třinec – 2:1 pp
    Zlín vs. Olomouc – 3:2
     
    HC Škoda Plzeň
    Mančaft ze západu Čech v tabulce drží momentálně příčku zaručující postup rovnou do čtvrtfinále, pokud by si však v dnešním utkání připsal překvapivou prohru, mohl by se sešoupnout pořadím dolů rovnou o dvě pozice. Překvapivá by prohra mohla být právě díky tomu, že se soupeř indiánů nachází hluboko na poslední příčce tabulky. K výhře by hostům měl pomoct i Michal Bulíř, který momentálně drží dokonce šestou příčku v tabulce produktivity jednotlivých hráčů. Pro hráče z Plzně by tak dnešní zápas měl být poměrně pohodlnou výhrou, pokud však nepodcení nastupující formu jejich protivníka.

    Poslední tři utkání:
    Plzeň vs. Kladno – 4:1
    Liberec vs. Plzeň – 4:2
    Plzeň vs. Vítkovice – 3:2 pp
    Trefí se Jiříček na ledě Zlína?
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), M. Novotný, T. Hanousek, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Mallet, Honejsek, Okál – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Köhler, R. Veselý, Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Jiříček, Kvasnička, Budík, Kremláček – Dzierkals, Mertl (A), M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Kantner, F. Přikryl, M. Marcel.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Hradil, Ondráček – Rampír, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Na úvodním buly dnešního utkání byl úspěšnější Mertl, díky kterému se celá jeho lajna vrhá do útoku. Ten končí prvním zákrokem Kašíka.
     
    01:44
    Po buly před svatyní domácích se dostávají ke kotouči ševci, kteří se taky hlásí o slovo. Jejich útočné tažení ale nemá moc dlouhého trvání, jelikož končí téměř okamžitě nepřesnou přihrávkou.
     
    01:54
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Darek Hejcman – 2 min., krosček).
     
    02:16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak toto je vstup do utkání jako hrom! Po pouhých dvou minutách se dostal k zakončení od levého kruhu LUDWIG BLOMSTRAND, který trefil přesně pravý horní roh brány Kašíka a využil tak první přesilovou hru zápasu. Asistence: Peter Čerešňák a Michal Bulíř.
    02:16 Ludwig BLOMSTRAND - 0:1
     
    03:15
    Na dalším vhazování v obranném pásmu Zlína se prosadili opět hosté. Díky tomu se dostal k zakončení Michal Bulíř. Jeho pokus nebyl ale vůbec přesný a končí opravdu hodně mimo.
     
    04:14
    Radek Veselý díky zisku puku před vlastní bráno zakládá útočnou akci. Ta ale končí ještě dříve, než vůbec začala, díky nepřesné přihrávce Jakuba Ference.
     
    05:13
    Ke zajímavě vypadající střele od pravého kruhu se dostal Oscar Flynn. Jeho zakončení nakonec skončilo jenom na betonech Svobody. Na následném vhazování se dostávají ke kotouči indiáni.
     
    06:12
    Ani tentokrát se Beranům nepodařilo vyhrát vhazování. Nyní ale budou mít další šanci, díky zakázanému uvolnění soupeře. V tomto případě uspěli, o pár chvil později však opět přichází o puk.
     
    07:11
    Bedřich Köhler se mohl dostat do úniku jeden na jednoho, k nahozenému kotouči měl ale nakonec blíže David Kvasnička, který ihned posílá přihrávku na své spoluhráče v útoku.
     
    08:10
    Tak toto byla obrovská šance, kterou na poslední chvíli zastavil Daniel Gazda! Kdyby nebylo jeho, jeden ze soupeřových hráčů by mohl zakončovat do prázdné brány.
     
    09:04
    Tak toto byl ukázkový bodyček, který nám předvedl Martin Novotný. Ten si počkal na hráče soupeře přímo uprostřed kluziště a svým tělem ho nabral přes sebe.
     
    10:03
    Ševcům se podařilo poprvé v utkání se usadit na delší dobu v útočném pásmu. Z toho nakonec vzešla metelice od Robertsa Mamčicse. Ten nakonec se svým zakončením nevyzrál na brankáře soupeře.
     
    11:01
    Na buly před Liborem Kašíkem si lépe počínali hráči z Plzně. K jejich smůle jim ale utekl kotouč přes modrou lajnu, která hraničí jejich útočné pásmo.
     
    11:33
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., držení hole).
     
    12:32
    Žlutomodrým zatím přesilovka nevychází příliš podle představ. Pár malých šancí si sice již připsali, žádná z nich ale nebyla nijak extra nebezpečná.
     
    13:31
    Blíží se nám závěr první početní výhody Beranů, která jim moc nevyšla. Nyní se navíc nachází kotouč ve středním pásmu, což značí, že s největší pravděpodobností zůstane nevyužita.
     
    14:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., podrážení).
     
    15:48
    Ani tentokrát se ševcům v přesilovce příliš nedaří. Ihned po vhazování přišli o kotouč, který nakonec skončil až u brány Kašíka. Následný ofenzivní tlak taky nebyl zrovna jeden z těch nejlepších, jelikož ani jednou nevystřelili.
     
    16:47
    Až v samotném závěru třetiny se postaral o zajímavou střelu Oscar Flynn. K jeho smůle ale nedoletěla ani k bráně, jelikož trefila jednoho ze clonících hráčů.
     
    17:46
    Velkým problémem domácího celku jsou zatím jednoznačně přihrávky a to hlavně v útočném pásmu. Kvůli nim velice často přichází o kotouč a ztrácí drahocenný čas.
     
    18:11
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:10
    Probíhá poslední minuta první třetiny a indiáni předvádí, na rozdíl od jejich soupeře, jak má vypadat ukázková přesilovka. V podstatě od začátku si hráči z Čech drží útočné pásmo a jedna střela střídá druhou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jediné branky, která padla za záda Libora Kašíka. O tu se postaral po pouhých dvou minutách Ludwig Blomstrand. Ten tak dostal svůj tým do vedení, na které jejich soupeř už nebyl schopný odpovědět. Velkým trápením naopak pro Ševce byly přesilovky, které měli Berani rovnou dvě, v obou případech však měli domácí problém se vůbec dostat k zakončení, natož se udržet v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé třetiny si vedl lépe hráč Plzně, díky kterému se tak vrhají všichni jeho spoluhráči do útoku, končící přesilovku se jim však využít nepodařilo.
     
    21:43
    K působivému zakončení se dostal David Jiříček a to rovnou dvakrát z téměř stejného místa. Ani jeden z jeho pokusů ale neskončil jinak, než na betonech brankáře.
     
    22:44
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Kvasnička – 2 min., držení).
     
    23:43
    Těsně před vyloučením se podařilo ševcům usadit v útočném pásmu a po jeho začátku tomu není jinak. Jedna střela střídá druhou, mnohdy však končí vedle.
     
    24:42
    Po krátké ztrátě kotouče se mohli dostat Berani do dalšího tlaku. Jeden hráč měl však nějaký kontakt s brankářem, který je poměrně otřesený a hra se přerušuje.
     
    25:41
    Daniel Gazda se pokusil o zakončení od levého kruhu, k jeho smůle mu ale střela vůbec nesedla. Následný souboj o kotouč u mantinelu ale vyhrává jeden z jeho spoluhráčů.
     
    26:40
    Žlutomodří dostávají v posledních minutách od soupeře opravdu hodně místa na ledě, čehož taky náležitě využívají neustálým tlakem, který vyvíjí na indiány.
     
    27:39
    Ani jednomu z týmu se nedaří nyní udržet v útočném pásmu, z čehož taky vychází minimální počet střel během posledních pár chvil. Až nyní si připisuje zákrok Libor Kašík, kterého jeden ze soupeřů spíše jenom tak prověřil.
     
    28:38
    Jiří Suhrada se dostal k hodně nebezpečné střele, která mohla skončit klidně gólem. Jeho zakončení od modré ale nakonec zblokoval jeden z obránců.
     
    29:37
    Berani zakládají další útočnou vlnu přihrávkou zpoza jejich brány. Ta nakonec končí na holích soupeře, kteří přišli k obrovské příležitosti jak slepý k houslím. Tentokrát si ale indiáni další branku nepřipisují a to hlavně kvůli velice dobrému zákroku Kašíka.
     
    30:36
    Ihned po vhazování přes brankou Zlína se dostal k zakončení od modré Jan Schleiss. Ani jemu se však nepodařilo vyzrát na skvěle chytajícího brankáře domácích.
     
    30:53
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Hanousek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:52
    Tak toto byl velice ostrý bodyček, ke kterému se dostal Roberts Mamčics. Právě po tomto hitu se jen horkotěžko zvedá jeden z obránců soupeře z ledu. Ten nakonec po pár chvílích odjíždí na střídačku.
     
    32:51
    A máme tady další zranění, tentokrát se nicméně nejedná o člena ani jednoho z týmů ale o muže v pruhovaném dresu. Ten si nevšiml letícího kotouče, který ho trefil přímo do úst. Hra se ihned přerušuje a sudí okamžitě mizí v tunelu se zakrytou pusou za asistence zdravotníka domácího celku.
     
    33:50
    Daniel Gazda se díky svému dobrému pohybu dostal podél pravého mantinelu až k zakončení z kruhu. K jeho smůle mu ale střela vůbec nesedla a chyběla jí tak potřebná razance.
     
    34:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak toto je branka, která přišla z čista jasna! Po souboji za bránou domácích, kdy indiáni ani pořádně nedrželi útočné pásmo se náhle dostal MATYÁŠ KANTNER, který díky své kličce v podstatě zakončoval do prázdné. Asistence: Marcel Marcel a Filip Přikryl.
    34:58 Matyáš KANTNER - 0:2
     
    35:57
    Po obdržené brance hrají žlutomodří jako vyměnění a rovnou po buly se jim podařilo si získat útočné pásmo, které zatím ani neopustili. Ani přesto si Miroslav Svoboda zatím moc zákroků nepřipsal, jelikož hráči ze Zlína, zdá se, zakončují opravu neradi.
     
    36:50
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., držení).
     
    37:49
    Ševci si dopřávají již čtvrtou přesilovou hru v dnešním utkání, k jejich smůle ale zatím probíhá ve stejném duchu, jako ty předchozí. Nyní se vystavil domácí celek, kvůli nepřesné přihrávce, dokonce do zakázaného uvolnění.
     
    38:48
    Blíží se nám poslední minuta druhé třetiny a i v tomto případě to vypadá, že se Beranům nepodaří přesilovku využít čehož můžou v budoucnu ještě hodně litovat. Naopak na druhé straně se indiáni můžou pomalu radovat z dalšího ubráněného oslabení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky opět pouze jedné branky, která padla opět za záda zlínského brankáře. V tomto případě se mezi střelcem zapsal Matyáš Kantner, který se dostal k brance po vyhraném souboji za bránou Libora Kašíka. Ani do druhé třetiny domácí celek nezlepšil své přesilovky, které opět skončili nevyužité po poměrně špatných výkonech v těchto pasážích hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Po úvodním buly poslední části základní hrací doby se dostávají do útoku Berani, kteří se ale nakonec nedostali ani k zakončení, jelikož kotouč po zablokovaní přihrávky skončil mimo hrací plochu.
     
    41:43
    Vladimir Michasjonok se hnal za kotoučem, seč mu síly stačily. Nakonec ani jeho rychlé nohy mu nestačily k zisku nahozeného kotouče. K puku se tak nakonec dostal jeden z obránců soupeře, který ihned zakládá další akci.
     
    42:42
    Na vhazování před bránou Miroslava Svobody se dostal ke kotouči Antonín Honejsek, díky kterému můžou jeho spoluhráči zkusit udržet pásmo. Ani to se jim nakonec nedaří po nepřesné přihrávce z hole Okála.
     
    43:41
    I na druhé straně kluziště jsme svědky vhazování. I v tomto případě byl úspěšnější hráč domácího celku, konkrétně Darek Hejcman. Po přesunu do útočného pásma se dostal do obrovské šance Vladimir Michasjonok. Ani on ale nevyzrál na zatím bezchybného brankáře.
     
    44:42
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Dominik Graňák – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:19
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak dámy a pánové, přichází nám sem ještě pořádné drama v podobě snižující branky! O tu se postaral ANTONÍN HONEJSEK, který tak svou střelou od pravého kruhu využil obrovského zmatku před brankovištěm soupeře. Asistence: Zdeněk Okál.
    45:19 Antonín HONEJSEK - 1:2
    45:19 Antonín HONEJSEK - 1:2
     
    46:18
    Ihned po vhazování se dostávají ševci do útoku. Tentokrát ale čelí jíž pětičlennému týmu, což se projevuje i na čase stráveném v útočném pásmu, který byl nakonec poměrně dost krátký.
     
    47:17
    Tomáš Hanousek se pokusil o založení další útočné akce jeho mančaftu, k jeho smůle ale našel jeho přihrávku pouze jeden z obránců soupeře.
     
    48:16
    Na opačné straně ale vidíme obdobnou chybu obránce jako před chvílí, tentokrát ale končí zakázaným uvolněním indiánů. Na následujícím vhazování se dostávají k puku domácí.
     
    49:15
    K obrovské šanci se dostal Jakub Ferenc, který pálil z otočky od modré čáry. Jeho přízemní střela nakonec nebyla vůbec špatná, už jenom proto, že si jí brankář všiml na poslední chvíli. K radosti všech fanoušků Plzně však skončil kotouč mimo bránu.
     
    50:14
    Hra začíná být opravdu hodně vypjatá, během posledních pár vteřin jsme viděli rovnou dva velice ostré hity, které byly na hranici pravidel. Ani jeden však neskončil potrestaný.
     
    51:13
    Do konce zbývá necelých devět minut a domácí stále potřebují vstřelit minimálně ještě jednu branku. Jejich snažení v posledních minutách není vůbec špatné, na skvěle chytajícího Svobodu je to ale zatím málo.
     
    52:12
    Na vhazování před svatyní indiánů byl úspěšnější Honejsek, díky čemuž se dostala ihned k zakončení nová posila domácího celku Alexandre Mallet. Brankář Plzně ale neměl nijak zakrytý výhled a připsal si tak další pohotový zákrok.
     
    53:11
    K zakončení od pravého kruhu se dostal Vladimir Michasjonok. Jeho pokus ale byl spíše takovým nahozením, které končí přerušením hry, jelikož kotouč skončil v lapačce.
     
    54:10
    Petr Kodýtek se mohl dostat do samostatného úniku. Kvůli velice nepříjemně dotírajícímu obránci se mu to však nepodařilo, jelikož se puk dostal dříve ke Kašíkovi.
     
    55:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., krosček).
     
    56:01
    Domácí celek má obrovskou šanci na vyrovnání po ostrém faulu Davida Jiříčka. Žlutomodří zatím úspěšně drží pásmo, díky čemuž se dostal k zakončení Roberts Mamčics. Ani jeho střela od pravého kruhu ale nestačila.
     
    56:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vojtěch Budík – 2 min., podrážení).
     
    56:49
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:48
    Hráči Zlína krátkou početní výhodu pět na tři nevyužili, početní výhoda pět na čtyři ale stále běží. Na hráčích Plzně jde vidět že nechtějí skončit jako další velký tým, který by přišel o body proti nejhoršímu celku tabulky.
     
    58:47
    Blíží se nám poslední minuta základní hrací doby a i druhá přesilovka se Beranům blíží ke konci. Jejich počínání nyní už v šesti ale zatím ovoce nepřineslo.
     
    59:04
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., podrážení).
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky mnohem aktivnějšího hokeje ze strany ševců a to hlavně v závěru samotného utkání. Vyšší aktivita nakonec Beranům přinesla alespoň jednu branku. Ani to ale nakonec nestačilo na vyrovnání a žlutomodří si tak připisují druhou porážku v řadě.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:14:08)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 46. Honejsek (Okál) – 3. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 35. Kantner (M. Marcel, F. Přikryl)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), M. Novotný, T. Hanousek, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Mallet, Honejsek, Okál – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Köhler, R. Veselý, Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Jiříček, Kvasnička, Budík, Kremláček – Dzierkals, Mertl (A), M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Kantner, F. Přikryl, M. Marcel.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Hradil, Ondráček – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 1000
    thejrc.org