Zlín – Plzeň 1:2 (kon.) | K. Vary – Sparta 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Motor ČB 4:2 (kon.)
Olomouc – Pardubice 1:4 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 30.11.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 955 diváků. (20:23:59)
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám příjemný průběh zbytku pracovního týdne a někdy příště se budu opět odtud, z východočeské metropole, těšit na počtenou!
     
    V divokém závěru Hradec jednobrankové vedení ustrážil a připisuje si tři body, které mají za následek stažení náskoku prvního Třince na pět bodů! Ve třetí třetině nepadla již žádná branka, přičemž možnosti na branku – ať už na domácí nebo hostující straně – rozhodně byly. Nejblíže tomu byli hosté, kteří v závěru měli tlak a Petr Straka mohl tři a půl minuty před koncem srovnat, jenže zcela prázdnou branku z odrazu netrefil. Nakonec i vlivem přesilovky Hradce v závěru může Mountfield s 955 fanoušky slavit těsnou výhru 3:2!

    Střely na branku: 30 – 26 (9 – 10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Jenže to mohlo být ještě klidně srovnané! Zdráhal bleskově přejel do útočného pásma na pravém křídle a nahrál křížem na levou stranu dojíždějícímu Kudrnovi, který skákající kotouč trefil do protipohybu Kiviaha, ale také těsně vedle zadní tyče!
     
    59:45
    To se již pár sekund děje, ale domácí dohrávají duel v pásmu.
     
    59:09
    Lev nabruslením si na pravém křídle dostal puk a získal pásmo pro domácí barvy. Každou chvíli však půjdou Litvínovští do plného počtu.
     
    58:45
    I ve čtyřech dlouhou dobu držela Verva prostor před Kiviahem, zatím ale nesáhla ke hře bez brankáře.
     
    58:26
    Přechody do útočného pásma se však Vervě nedaří. V oslabení vzniklo další postavení mimo hru, které má za následek nucené přerušení hry.
     
    57:54
    Půlminuta přesilovky téměř pryč, Hradec prakticky vůbec nehrozí, ale drží pásmo před Godlou. To je pro tento moment zřejmě klíčové.
     
    57:30
    Petr Straka (LIT) si úplně nejvhodnější minuty nevybral. Po neproměněné tutovce na 3:3 tvrdě krosčekoval v rohu Pavlíka, který šel na led. Po menší rozmíšce rozhodčí dávají dvojku hostujícímu hráči a Hradec to má rozehrané skvěle.
     
    57:15
    Bude to pro Hradec ještě těžké. Litvínov je nyní jednoznačně silnější na puku a snadněji se dostává do útočného pásma a střeleckých příležitostí.
     
    56:33
    Vyložená šance Litvínova na srovnání gólem nekončí! Jarůšek se natlačil za Nedomlela a po přihrávce na modrou ujeli do situace 2 na 1 se Strakou. Střelu bývalého Hradečáka ještě Kiviaho vykopl, před Strakou však zívala prázdná branka, kterou ale trestuhodně minul!

    Nepříjemnost však přišla hned poté, kdy došlo v plné rychlosti ke střetu Straky s Lamperem a Straka v pádu narazil nechtěně Lampera na mantinel. Proto přichází ihned přerušení hry a Lamper po chvilce ošetřování odjíždí za asistence spoluhráčů na střídačku.
     
    55:58
    Přeci jen se však ale dostávají domácí pod postupně větší tlak. Litvínov však nemůže stoprocentně zakončit, tentokrát jeho snahu hatí ofsajd na pravém křídle.
     
    55:09
    Lev si zpracoval ve středním pásmu kotouč a velkým obloukem si najel na pravý kruh, odkud chtěl překonat Godlu střelou na zadní tyč. Neuspěl, to samé platilo o dorážce Oksanena z druhé vlny.
     
    54:06
    Nedomlel zastavil bombu Stříteského z druhé vlny v ohromném litvínovském náporu, podstoupil ještě tvrdý střet s Lukešem na kruzích a kotouč je mezitím pryč.
     
    53:16
    Šalda zašlápl puk za hradeckou brankou a po chvilce souboje jej poslal na Pavlíka. Hradec hraje zatím dokonale to, co mu stačí, myslí především na obranu a nesnaží se nijak riskovat.
     
    52:26
    Smoleňák protečoval Blainovo vyhození do útočného pásma, icing se tak pískat nemůže. Svěřenci trenéra Růžičky kontrovali posláním kotouče přímo na kasu, Kiviaho bere do lapačky, raději přerušuje a začíná poslední komerční přestávka duelu.
     
    51:23
    Godla nerozehrál na hůl Stříteskému nejlépe a důsledkem bylo okamžité napadání hned u branky Vervy z domácí strany. Hosté z toho sice vybruslili, ale u hradecké střídačky měnil kotouč znovu majitele.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Kevin Klíma (Perret, F. Pavlík), 35. Jank (F. Pavlík), 38. Oksanen (Lev, Smoleňák) – 1. Estephan (P. Zdráhal), 22. Stříteský (Jarůšek, Demel)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lamper, Koukal, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Strejček, Balinskis, Demel, Stříteský, O. Baláž – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – M. Chalupa, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – P. Straka (A), Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, P. Svoboda.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Šír, Pilný – Gerát, Hynek

    Diváci: 955
    ocianews.com