Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Ham – Brighton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Leicester 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Everton FC
1:4 (1:2)
Liverpool FC
Středa 01.12.2021, 21:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám pohodový zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu u Premier League těšit napočtenou! (23:23:13)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:16.
     
    Je to tak již osmý zápas v řadě, který Everton v Premier League nevyhrál a při pohledu na tabulku fanouškům Karamelek musí naskočit osypky, na 17. místo totiž mají modrobílí jenom mrzký dvoubodový náskok, na 18. flek zaručující pád do Championship pak bodů pět. Liverpool naopak odskočil čtvrtému West Hamu na sedm bodů a vedoucí trojici Premier League tak obstarává Chelsea, City a již zmínění Reds.
     
    Pískot se ozývá Goodison Parkem, neboť Everton v dnešním Merseyside derby zcela jednoduše vybouchl. Ačkoliv šel do druhé půle s nadějí, že by mohl srovnat a po bídném vstupu do utkání urvat alespoň bod, nedokázal si vytvořit kloudnou tutovku a vaz mu setnula chyba kapitána Colemana ve 64. minutě. Pod tlakem Mohameda Salaha vůbec nezpracoval míč jako poslední a egyptský útočník se z brejku nemýlil. A když 11 minut před koncem napálil Jota z úhlu Pickfordovi míč pod břevno, bylo hotovo.

    Everton zkrátka v dnešním derby pohořel po všech stránkách, jedinou světlou chvilkou byla branka na 1:2 v 38. minutě, po níž do konce první půle výrazně oživl, od druhého poločasu se však hrálo jenom podle not Liverpoolu, který sebevědomým výkonem dotáhl liverpoolské derby k výhře 4:1, a to navíc na hostujícím trávníku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Abdoulaye Doucouré mohl ještě poslat Tosuna do úniku, finální přihrávku za obranu ale zastavil van Dijk a odkopává míč na druhou stranu.
     
    90+3
    Pickford při rozehrávce faulu na polovině podklouzl a míč přímo proletěl daleko od branky. Proto si vysloužil posměch od fanoušků červenobílých a Alisson možná naposledy v tomto duelu uvede míč od své branky do hry.
     
    90+1
    Liverpool naprosto s klidem dohrává utkání s míčem na kopačkách a vůbec nikam se nežene. V závěru duelu se doslova nic neděje, otázkou také je, zda trápení Evertonu korunované dnešní fackou může Rafael Benítez na střídačce ještě ustát.
     
    90+1
    Jsme již v nastavené minutě a Paul Tierney to příliš nekomplikuje. Nastavuje tři minuty a diváků na tribunách stále ubývá a ubývá...
     
    90
    Liverpool si může zapsat další primát, poprvé od roku 1982 v Goodison Parku nastřílel více než tři góly.
     
    89
    Richarlison chtěl prostřelit obranný val před sebou, proto se vší silou opřel do míče a pálil, leč Matip úspěšně zblokoval jeho pokus.
     
    88
    Jota krátce poté byl Kloppem stažen ze hry, na scénu se dostane japonský talent Takumi Minamino.
     
    87
    Jota pustil míč pod sebe na Oxlade-Chamberlaina na půlce a následovala kolmice pro Salaha, která však byla příliš dlouhá. Ale to už je jenom exhibice z hostující strany.
     
    86
    Godfrey chtěl vysunout hru po dlouhé době blíže šestnáctce Liverpoolu, ale tancoval s míčem tak dlouho na postranní lajně, až z toho bude vhazování pro červenobílé.
     
    85
    Střelec doposud jediné branky Toffees, Demarai Gray, odchází z trávníku. Pokud bychom měli jmenovat nejlepšího hráče Evertonu za dnešek, pak to bude jednoznačně Gray. Místo něj jde Cenk Tosun.
     
    84
    Tribuny stadionu povážlivě řídnou, teď už víceméně stačí jenom utkání dohrát. Obrat zápasu, stejně tak jako minimálně remíza, se za současného rozpoložení jeví jako absolutní scifi.
     
    83
    Jeden z nejlepších hráčů derby, Jordan Henderson, má pro dnešek splněno. Alex Oxlade-Chamberlain odehraje zbylých zhruba 12-13 minut zápasu.
     
    82
    I nadále Liverpool nešetří obranu Evertonu a ve velkém stylu dohrává dnešní duel. Jota reklamoval v souboji s Colemanem ruku protihráče, avšak rozhodčí nechává pokračovat.
     
    80
    Virgil van Dijk (LFC) nezachytil náběh Gordona mezi dva stopery, proto jej musel podrazit, aby nešel mladý domácí útočník do tutovky. Proto jednoznačná žlutá karta.

    Tomáš Kalas

    Branky: 38. D. Gray (Richarlison) – 9. J. Henderson (Robertson), 19. M. Salah (J. Henderson), 64. M. Salah, 79. Diogo Jota (Robertson)

    Karty:   16. A. Townsend (EVE), 31. Allan (EVE), 40. Digne (EVE), 44. D. Gray (EVE) – 39. Th. Alcântara (LIV), 63. Robertson (LIV), 80. V. van Dijk (LIV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:16.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, M. Keane, Digne – A. Townsend (73. Delph), A. Doucouré, Allan, D. Gray (85. Tosun) – Richarlison, Rondón (59. Gordon).
    Náhradníci: Begović – Kenny, Branthwaite, Delph, Gbamin, Dobbin, Iwobi, Tosun, Gordon.

    Trenér: Rafael Benítez

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C) (83. Oxlade-Chamberlain), Fabinho, Th. Alcântara (75. Milner) – M. Salah, Diogo Jota (88. Minamino), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Konaté, Tsimikas, N. Williams, Morton, Milner, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Nunn
    thejrc.org