Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Ham – Brighton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Leicester 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
West Ham United
1:1 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Středa 01.12.2021, 20:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že ani Součkova branka k vítězství West Hamu nestačila, se loučím a přeji vám příjemné sledování zbylých zápasů anglické nejvyšší soutěže. (22:32:14)
     
    West Ham doslova promarnil druhý poločas, v němž se velmi často bránil. Už to vypadalo, že domácí celek prolomí nepříznivou sérii dvou porážek a zvítězí. Jenomže Brighton v minutu před koncem normální hrací doby zmobilizoval síly a vyrovnal. O nádhernou trefu přes hlavu se prosadil Neal Maupay, jenž zapříčinil dělbu bodů. Nutno říct, že hostující celek už v té doby hrál v deseti hráčích, když se zranil Adam Lallana, jenž odkulhal do útrob Olympijského stadionu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V závěru je potrestaným hráčem Michail Antonio (West Ham), který z hranice vápna nestihl vystřelit, a tak přišel o míč. Jamajský útočník tak musel zastavil pronikajícího soupeře zatažením za rameno.
     
    90+5
    West Ham zatlačil soupeře do šestnáctky, kam přiletěly dva centry. První se hostující obraně povedl odvrátit za šestnáctku a druhý zase na rohový kop.
     
    90+4
    Arthur Masuaku se na vlastní polovině dopustil faulu, ale West Ham potřebuje hrát před druhou brankou. Zatím to vypadá na další zbytečnou ztrátu kladivářů.
     
    90+2
    Na pravé straně se nacházel osamocený Jarrod Bowen, který už se nacházel trochu z úhlu, a tak napálil jen španělského brankáře, jenž výborně vyběhl!
     
    90+1
    K postranní lajně znovu přichází čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě šest minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Neal Maupay (Brighton & Hove Albion FC).
    89. Neal MAUPAY - 1:1
     
    89
    Brighton právě vstřelil branku!
    Hostující celek v deseti lidech vyrovnává! Na pravé straně se uvolnil Tariq Lamptey, jenž skvěle odcentroval. NEAL MAUPAY dostal míč kousek za sebe, a tak se položil do nůžek, které poslaly míč do levé šibenice branky – 1:1. Asistence: Tariq Lamptey.
     
    88
    West Ham se s míčem nacházel na útočné polovině a Arthur Masuaku to chtěl vzít individuálně na sebe. Jenomže na straně uklouzl a míč mu utekl mimo hrací plochu.
     
    86
    Brighton poslal kolmou přihrávku na levou stranu, kde se nacházel v náběhu Marc Cucurella, avšak jeho náběh si pohlídal Vladimír Coufal. Pro Brighton je mnohem citelnější ztráta Adama Lallany, jenž odešel do útrob stadionu. Hosté tak hrají v deseti mužích, protože už nemohou střídat.
     
    85
    Tomáš Souček roztáhl hru na pravou stranu, odkud odcentroval jeho český spoluhráč. Vladimír Coufal přesným pasem našel hlavu Michaila Antonioa, jenž mířil k pravé tyči. Ovšem Robert Sánchez vytáhl další parádní robinsonádu a situaci zachránil.
     
    83
    Na hrací ploše zůstává sedět Manuel Lanzini, a tak se znovu chvíli nebude hrát. To rozhodně hostujícímu mužstvu nevyhovuje.
     
    82
    Dalším pokusem se mohl prezentovat Vladimír Coufal, který se také nacházel kousek za šestnáctkou. Zakončení českého obránce zablokoval Jakub Moder.
    81. Riceův nebezpečný pokus vytáhl mimo prostor branky Sánchez
     
    81
    O přihrávku si za vápnem řekl Declan Rice, jehož pokus z kroku mířil do levé poloviny branky. Avšak Robert Sánchez vytáhl parádní zákrok a se štěstím vyrazil balon těsně vedle levé tyče!
     
    80
    Rohový kop byl zahrán dozadu, odkud odcentroval na první tyčku Vladimír Coufal. Ovšem v tomto prostoru si spíše překáželi Tomáš Souček a Michail Antonio.

    Michal Luxa

    Branky: 5. Souček (Fornals) – 89. Maupay (Lamptey)

    Karty:   90+6. Antonio (WHU) – 90. Maupay (BRN)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:8.
    West Ham United: Fabiański – Johnson, C. Dawson, K. Zouma, Coufal – Souček, Rice (C) – Bowen, Benrahma (76. Lanzini), Fornals (76. Masuaku) – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Diop, Král, Lanzini, Masuaku, Noble, Vlašić, Jarmolenko, Perkins.

    Trenér: David William Moyes

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Veltman (70. Lamptey), Webster (36. Duffy), Dunk (C), Cucurella – Bissouma, Moder – Sarmiento (13. March), Lallana, Trossard – Maupay.
    Náhradníci: Steele – Burn, Duffy, Groß, Lamptey, Locadia, Mac Alister, March, Mwepu.

    Trenér: Graham Potter

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Robathan
    thejrc.org