Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Ham – Brighton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Leicester 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
0:0 (0:0)
Burnley FC
Středa 01.12.2021, 20:30 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:38:40)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:1.
    Střely mimo: 9:3.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 5:7.
     
    Okamžik zápasu

    Momentem utkání vyhlašujeme akci Adama Traorého z 30. minuty, kdy útočník Wolverhamptonu napálil míč z hranice velkého vápna krásnou střelou do břevna po sólovém úniku.
     
    Duel Wolverhamptonu s Burnley tak končí bezbrankovou plichtou 0:0! Upřímně řečeno, vrchol fotbalové krásy jsme v tomto utkání neviděli. Ve druhém poločase se zápas proměnil v tuhý boj o každý metr trávníku. Jen zřídka si některý tým vypracoval šanci. O trochu blíž k výhře měli určitě hráči Wolves, kteří však svého soupeře dnes rozhodně nijak výrazně nepřestříleli a ani si nevytvořili větší počet velkých příležitostí. Remíza je tak poměrně spravedlivým vyústěním tohoto mače.

    Wolves se tak ze své 6. příčky směrem nahoru neposunou. Pravděpodobně na ní setrvají, pokud tedy Leicester v závěru utkání nezlomí na svou stranu duel se Southamptonem.

    Burnley se zase posouvá zpět před Norwich na 18. příčku. Bedlivě bude sledovat zejména druhý poločas duelu Watfordu s Chelsea. Pokud by Yellow Army dokázala s Blues uhrát body, odstup The Clarets na nesestupové příčky by byl stále minimálně čtyřbodový.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    João Moutinho posouvá balon zpět na své obránce, Max Kilman musí rychle vhazovat na pravé straně, protože to vypadá, že Wolves už další šanci vymyslet nestihnou.
     
    90+4
    Raúl Jiménez se z pravé strany natlačil v souboji s obráncem do vápna Burnley a v něm spadl. Tribuny začaly řvát, ale sudí Brooks je ledově klidný, tohle penalta určitě nebyla.
     
    90+3
    João Moutinho a Romain Saïss přenesli hru na levou lajnu, kde však Wolverhampton nemá potřebný prostor k postupu vpřed. Defenzivní postavení Burnley je kvalitní.
     
    90+3
    Nick Pope obdržel zpětnou přihrávku do vlastní šestnáctky a následně vykopl míč k levé lajně. Balon ale propadl do zámezí, Vlci mohou vhazovat.
     
    90+2
    A najednou se hraje nahoru dolů, jako by úvodních 90 minut nebylo vůbec třeba. Další akce Wolves ale vyzněla jen do ztracena. Nick Pope může rozehrávat od své svatyně.
     
    90+1
    Na druhé straně vypálili také hráči Burnley, když si vysoký míč zpracoval Jay Rodriguez a následně střílel asi metr nad břevno svatyně Wolves. Sudí nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Wolverhampton se dostal do zakončení. Adama Traoré dostal přihrávku z pravé strany na osu hřiště k hranici velkého vápna, prvním dotekem si míč nachystal a následně druhým ze vzduchu vypálil. Levou tyč svatyně The Clarets ale minul.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby a už i João Moutinho je zpět na hrací ploše, Matěj Vydra nyní ztratil míč a sám se následně raději zatáhl hlouběji do obranné formace Burnley.
     
    89
    Dwight McNeil už je na nohách a za postranní čarou, João Moutinho s lehkým kulháním také dojde za pomoci lékařů za postranní čáru a dostane obstřik. Sudí věnuji balon brankáři Josému Sá.
     
    88
    Na trávníku nyní leží João Moutinho a snad Dwight McNeil, kteří byli faulováni nezávisle na sobě. U obou jsou doktoři a zase se chvíli nebude hrát.
     
    87
    Burnley mělo standardní situaci ze zajímavé pozice, centr na zadní tyč však byl více než snadným soustíčkem pro brankáře Nicka Popea.
     
    86
    Raúl Jiménez se nyní snažil projít mezi dvěma soupeři, což se mu nepovedlo, následně z toho pramení faul Maxe Kilmana, jenž skluzem na levé lajně podrazil Rodrigueze a vidí žlutou kartu!
     
    85
    Raúl Jiménez vrací do druhé vlny na Leandera Dendonckera, který se snaží po levé straně vysunout Romaina Saïsse.

    Petr Šatalík

    Branky:

    Karty:   18. Hwang Hi-čchan (WOS), 86. Kilman (WOS) – 7. Mee (BLY), 18. Lowton (BLY), 64. Jay Rodriguez (BLY)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 5:7.
    Wolverhampton Wanderers: J. Sá – Kilman, Coady (C), Saïss – N. Semedo, Dendoncker, Moutinho, Aït-Nouri – Traoré, Jiménez, Hwang Hi-čchan (84. Trincão).
    Náhradníci: Moulden, Ruddy – Hoever, Cundle, Trincão, F. Silva, Campbell, Bueno.

    Trenér: Bruno Lage.

    Burnley FC: Pope – Ch. Taylor, Mee (C), Collins, Lowton – McNeil, Cork, Brownhill, Gudmundsson (72. Vydra) – Cornet (85. Lennon), Wood (59. Jay Rodriguez).
    Náhradníci: Hennessey, Norris – C. Roberts, Pieters, K. Long, Thomas, Lennon, Jay Rodriguez, Vydra.

    Trenér: Sean Dyche.

    Rozhodčí: Brooks – Beswick, Mainwaring – Taylor. VAR: Attwell. AVAR: Long.

    Diváci: 30 328
    thejrc.org