Kopřivnice – Nový Jičín 1:2 (kon.) | SHK Hodonín – Vel. Meziříčí 4:2 (kon.) | Kometa Brno B – Žďár n/S 3:4 (kon.)
Mostečtí Lvi – Děčín 5:6 (po pr.) | Letňany – Bílina 16:4 (kon.) | Nová Paka – Dvůr Králové n. L. 3:4 (po pr.)
Hronov – Jablonec n/N 4:5 (po pr.) | Cheb – Řisuty 5:0 (kon.) | Klatovy – Kobra 4:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Příbram 2:4 (kon.) | Písek – Tábor 3:7 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 2:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
HC Baník Příbram
Středa 01.12.2021, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Jih (ČR) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 20. kola 2. ligy skupiny Jih, ve kterém na sebe narazí mužstva BK Havlíčkův Brod a HC Baník Příbram. Utkání začíná v 18:00.
     
     HC Baník Příbram

    Středočeši se propadli ze druhého na třetí místo. Mohou za to dvě porážky z posledních zápasů. Před týdnem Baník poprvé v sezoně podlehl Táboru (0:6), o víkendu pak nestačil ani na Kobru (0:3). Právě Pražané se na Příbram bodově dotáhli a díky lepšímu skóre ji v tabulce přeskočili.

    Umístění: 3. (38 bodů)
    Nejproduktivnější hráč: Petr Josefus – 30 bodů (7+23)
    Nejlepší střelec: Jan Tlačil – 19 gólů
    Nejlepší nahrávač: Petr Josefus – 23 asistencí
    Nejproduktivnější obránce: Radek Jelínek –15 bodů (7+8)
     
     BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři mají trochu jiné starosti. Rádi by se probojovali do play off, aktuálně jsou ale mimo postupovou pozici. Nepomohla jim před týdnem ani prohra na ledě v té době posledního Písku (0:6). V sobotu si ale trošku napravili reputaci, když zvítězili přesvědčivě v Chebu (6:2). Na čtvrté místo zaručující účast v play off jim nyní chybí tři body.

    Umístění: 5. (27 bodů)
    Nejproduktivnější hráč: Tomáš Mlynář – 22 bodů (9+13)
    Nejlepší střelci: Tomáš Mlynář, Jan Bulín, Jakub Čejka – 9 gólů
    Nejlepší nahrávač: Luboš Voříšek – 15 asistencí
    Nejproduktivnější obránce: Michal Kliment – 10 bodů (4+6)
     
    Vzájemná utkání

    Ačkoliv celkově jsou na tom lépe hokejisté Baníku, v dosavadních dvou vzájemných střetnutích mělo navrch mužstvo z Vysočiny. To nejprve zvítězilo v šestém kole doma v Kotlině 4:3 po prodloužení, o měsíc později v rámci třináctého kola vyhrálo také na ledě Příbrami 4:2. Zlomí Středočeši tuto nelichotivou bilanci, nebo naopak Havlíčkův Brod potvrdí, že Baník je jeho oblíbený soupeř, a přiblíží se čtvrtému místu zaručujícímu účast v play off?
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Novák) – Kliment (A), Janoušek, Čermák, Benák, J. Ludvík, Klodner – Tecl, Mlynář, Holenda – Čejka, Voříšek, Bulín – Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Semirád, Vacík, Kalač
    Trenér: Michal Konečný

    HC Baník Příbram: Šorf (Jiroušek) – Havlín, Hlaváček, Jelínek, Malý, Saňa, Kutlák, Zdeněk – Tlačil, Chlouba, Bečvář, Seniov, Rohlík (A), Kolouch, Pinkas, Josefus (C), Panna (A), Káník, Gengel, Furch
    Trenér: Jan Tlačil

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Tomáš Jiruška, Petr Hofman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    První útočnou akci založili domácí hráči. Dominik Šorf ale zasahovat nemusel, puku se zmocnila hostující obrana.
     
    01:43
    Marcel Hlaváček se vydal na útočný výlet. Od levého hrazení nahazoval kotouč před bránu, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    01:58
    Daniel Seniov se dostal za modrou čáru a vystřelil z levého kruhu, Ondřej Chaloupek si připisuje první zákrok.
     
    03:10
    Útočná aktivita domácích k ohrožení branky Příbrami nevedla. Hosté se ubránili, jenže se jim nepodařilo rozehrát. Po zakázaném uvolnění se hra přestěhuje zpátky před Šorfa.
     
    03:49
    Tomáš Mlynář se prosadil v akci jeden na jednoho, jeho ránu zápěstím musel Dominik Šorf zastavit lapačkou.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Čermák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:40
    Byl to boj, domácí ale dokázali vytlačit soupeře za modrou čáru. Po levém křídle pak ujel Petr Kuchta, Dominik Šorf jeho ránu zápěstím vytěsnil vyrážečkou.
     
    05:46
    Až teď se hosté dostali do útočného pásma. Jan Tlačil měl dvakrát možnost vystřelit z dobré pozice, pokaždé mu kotouč ale sjel z hole. Následně se puku ujal Jiří Benák a vyhodil jej přes všechny čáry.
     
    06:28
    Domácí v plném počtu.
     
    07:19
    Ondřej Panna dostal přihrávku na pravý kruh, ze kterého vyslal jedovatou ránu. Ondřej Chaloupek ji ramenem přizvedl jen těsně nad horní tyč.
     
    07:29
    Příbram právě vstřelila branku!
    Teď už se ovšem Baník prosadil. JAROSLAV CHLOUBA dostal puk do jízdy, přejel modrou čáru a na hranici levého kruhu se opřel do kotouče. Jeho prudká rána zapadla přesně nad levé rameno havlíčkobrodského brankáře. Asistence: Tadeáš Pinkas, Daniel Kolouch.
     
    08:32
    David Košťál vozil kotouč za hostující klecí ze strany na stranu, do nebezpečné pozice ho ale obrana Příbrami nepustila.
     
    08:48
    Během celého střídání probíhal mini souboj mezi Janem Bulínem a Petrem Josefusem. Havlíčkobrodský útočník trefil soupeře tvrdě tělem, hostující kapitán se mu to snažil třikrát vrátit.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram (Káník – 2 min., hákování).
     
    09:14
    Úvod přesilové hry domácím ale vůbec nevychází. Naopak se musí bránit a Ondřej Chaloupek předvedl už dva těžké zákroky.
     
    10:23
    Nakonec se domácí usadili v pásmu soupeře a také mu dokázali zatopit. Dominik Šorf ovšem pokaždé našel puk ve výstroji.
     
    10:49
    Hosté v plném počtu.
     
    11:39
    Moc nechybělo, aby se hosté dostali do trháku! Hostující útočník zůstal sám u levé tyče havlíčkobrodské klece, Ondřej Chaloupek se proti němu ale výborně roztáhl a vykopl puk levým betonem!
     
    12:48
    Bruslaři jsou pod tlakem. Příbram okupuje útočné pásmo a střílí jednu ránu za druhou. Ondřej Chaloupek si tak na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.
     
    14:24
    V tuhém boji o kotouč v pásmu Havlíčkova Brodu měli navrch hosté, ke střele se ale nedostali. Vyčerpaná pětice domácích s vypětím všech sil dostala kotouč do středního pásma a vystřídala.
     
    14:56
    Tlak Baníku ovšem pokračuje. Jedovatou střelu od pravého mantinelu vyslal Ladislav Gangel. Ondřej Chaloupek ji ukryl do lapačky, při zákroku ale vychýlil bránu ze svého postavení. Na led spěchá zaměstnanec technických služeb s vrtačkou.
     
    15:45
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Střelu Daniela Seniova z levého křídla vyrazil Ondřej Chaloupek jen před sebe, kam z druhé vlny dojížděl ONŘEJ PANNA. Ten i trochu se štěstím s odrazem o jeho brusli dorazil puk do odkryté sítě. Asistence: Daniel Seniov, Daniel Kolouch.
     
    17:03
    Už to mohlo být o tři! Petr Josefus přebral po zadovce spoluhráče kotouč ve střední pásmu, přejel do útočné třetiny a z levého kruhu trefil protější tyč havlíčkobrodské klece!
     
    18:18
    Tohle byla pohledná kombinace domácích. Michal Kliment přihrál do rohu Davidu Košťálovi, který z první vracel puk před brankoviště Petru Kuchtovi. Poslední pas k domácímu kapitánu ale spíše doskákal, ten jej tak nemohl trefit ideálně.
     
    19:41
    Jakub Čejka se protáhl zpoza brány před brankoviště, tam mu ale kotouč utekl. Do protiútoku tak zamířil Jakub Káník. Jeho střelu z levého kruhu vyrazil Ondřej Chaloupek před sebe, domácí obrana pak měla plné ruce práce, aby nepustila soupeře k dorážce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kdybychom měli soudit hru pouze podle jedné třetiny, nebylo by o vítězi dnešního utkání pochyb. Kromě úvodních minut měla hru pod kontrolou Příbram. Ta se také zaslouženě dostala do dvoubrankového vedení, od třetího gólu ji dělila jen tyč. Jsou před námi ale ještě další dvě třetiny a všechno může být jinak. Dokáže trenér Michal Konečný nabudit své svěřence? Nenechají se hosté uspokojit dosavadním průběhem?

    Střely na bránu po první třetině: 5:12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Po zavezení puku do útočného pásma vyplaval kotouč na modrou čáru k Tomáši Janouškovi. Ten měl kolem sebe dostatek prostoru, jeho rána ale byla zblokována do ochranné sítě.
     
    20:52
    Luboš Voříšek se protáhl kolem mantinelu za brankovou čáru a před první tyčí přihrál Jakubu Čejkovi, ten ale zblízka z dobré pozice trefil jen připravené betony Dominika Šorfa!
     
    21:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (J. Ludvík – 2 min., držení).
     
    22:00
    Jakub Semirád zablokoval soupeře a vyrazil dopředu! Nabral rychlost, nechal soupeře na zádech, jeho střelu z pravého kruhu ale Dominik Šorf zastavil!
     
    22:36
    Bruslaři se brání dobře. Příbram sice chvilku kombinovala, pak se ale puku ujal Roman Čermák a vyhodil jej až za bránu Dominika Šorfa.
     
    23:11
    V oslabení znovu dobře zapracoval Jakub Semirád. Odstavil soupeře od kotouče a bekhendem jej vyhodil do středního pásma.
     
    23:42
    Zdeněk Kutlák přihrál na pravý kruh, kde se z první opřel do kotouče Petr Josefus. Ondřej Chaloupek se ale stačil přesunout a ukryl kotouč do výstroje.
     
    23:47
    Domácí v plném počtu.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Voříšek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:28
    Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu, chyběla jim ale střelba. A když už se ke střele odhodlali, zablokovali ji bránící hráči. Až teď musí Ondřej Chaloupek zasahovat, s pokusem od modré čáry ale neměl žádné problémy.
     
    26:05
    Domácí v plném počtu.
     
    26:53
    Tadeáš Pinkas měl třetí gól na holi! Položil si gólmana Havlíčkova Brodu na led a měl před sebou prázdnou bránu. Ondřej Chaloupek mu ale do střely v poslední chvíli strčil hokejku a neuvěřitelným způsobem zabránil téměř jistému gólu!
     
    28:23
    Příbram znovu zavřela soupeře v jeho pásmu. Od modré čáry vystřelil Radek Jelínek. Ondřej Chaloupek máchl lapačkou a nechal přerušit hru.
     
    28:37
    Radek Jelínek se snažil znovu ohrozit bránu. Tentokrát ho ale domácí útočníci dobře stínovali a hostující bek tak nenašel skulinku, kudy by kotouč poslal na bránu.
     
    29:20
    Útočná akce Baníku ale pokračuje. Puk se znovu dostal k Radku Jelínkovi. Ten už z levého kruhu cestu k bráně našel, Ondřej Chaloupek ale zastavil letící puk pravým betonem.
     
    29:57
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram (Seniov – 2 min., držení).
     
    30:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Začátek přesilovky domácím nevyšel, nakonec se ale dočkali snížení! Luboš Voříšek zpracoval těžký kotouč u mantinelu, zvedl hlavu a našel na modré čáře volného ROMANA ČERMÁKA! Ten vystřelil ve chvíli, kdy před Dominikem Šorfem přejel Michal Kliment, a puk zapadl za brankářova záda! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    31:14
    Příbram právě vstřelila branku!
    Baník našel rychlou odpověď. Po rychlé útočné akci se hosté začali vehementně radovat, což způsobilo velkou vlnu nevole nejen na tribuně, ale také na domácí střídačce. Dlouho rozhodčí diskutovali s oběma střídačkami, gól ale nakonec platí! Za autora branky je označen PETR JOSEFUS. Asistence: Zdeněk Kutlák.
     
    33:19
    Tomáš Mlynář vystřelil přes obránce a Dominik Šorf v klidu zkrotil kotouč v náručí. Fanoušci ještě v reakci na předchozí nepřehlednou situaci v havlíčkobrodském brankovišti reagují na Mlynářovu střelu skandováním: "Už je tam, už je tam, už je tam!"
     
    35:56
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden z týmů ale nemůže svoji akci zakončit, Až teď se to podařilo hostům. Daniel Kolouch si stáhl puk na pravém kruhu, jeho střelu zápěstím ovšem Ondřej Chaloupek zastavil. Před ním ještě projel soupeřící útočník, a po drobném kontaktu domácímu brankářovi spadla maska, hra je tak přerušena.
     
    37:51
    Jan Tlačil se prohnal po pravém křídle a vyslal svižnou ránu od mantinelu. Ondřej Chaloupek měl dobrý výhled a puk schoval do lapačky.
     
    38:46
    David Zdeněk se dostal k odraženému kotouči na pravém kruhu, jeho rána ale minula bránu. Hosté ovšem zůstávají na kotouči.
     
    39:46
    Jakub Čejka prošel přes trojici bránících hráčů a proháčkoval se až před brankoviště, Dominik Šorf ale reflexivně zasáhl rukavicí a vyrazil puk mimo bránu!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram (Kolouch – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí se trochu z ničeho nic dočkali snížení v přesilové hře, hosté se ale rychle vrátili do dvoubrankového vedení. Hlavní rozhodčí branku Baníku neviděl, gól ale čárový rozhodčí uznal. To způsobilo velké vášně mezi střídačkami i na tribuně. Třetí perioda začne přibližně v 19:41.

    Střely na bránu po dvou třetinách: 15:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:39
    V začátku přesilové hry se museli domácí bránit, teď už se ale usadili v pásmu soupeře. Střela Jana Klodnera ale mířila mimo.
     
    42:00
    Hosté v plném počtu.
     
    42:51
    Jan Bečvář si narazil kotouč se spoluhráčem a z první vystřelil od pravého mantinelu, Ondřej Chaloupek jeho ránu zastavil v náruči. Hra je přerušena.
     
    43:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Mlynář – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:23
    Robin Malý se z první opřel do kotouče na modré čáře. Střela mu ale nesedla. Přestože se před Ondřejem Chaloupkem zrovna mihl Ladislav Gangel, domácí brankář si s pokusem hostů poradil.
     
    44:40
    Střela Jana Tlačila z levého kruhu byla sražena do protipohybu domácího brankáře, ten měl tak co dělat, aby udržel puk před brankovou čarou. Po něm ještě střílel z pravé strany Petr Josefus, jehož ránu udržel Ondřej Chaloupek v náručí.
     
    45:27
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram (Tlačil – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram (Jelínek – 2 min., podrážení).
     
    45:53
    Kombinaci Havlíčkova Brodu zakončila přihrávka Michala Klimenta na Romana Čermáka, jehož rána z první skončila nad hostující bránou.
     
    46:11
    Následně se hostům podařilo vložit hůl do havlíčkobrodské kombinace a Baník se dlouhým vyhozením osvobodil.
     
    47:16
    Bruslaři měli problém se vrátit a usadit v pásmu soupeře. David Košťál nakonec spíše v nouzi vystřelil z levé strany, s tímto pokusem neměl Dominik Šorf sebemenší problémy.
     
    47:27
    Hosté v plném počtu.
     
    47:42
    Příbram přežila oslabení tří proti pěti a hned potom se Jan Tlačil, který se právě vrátil z trestné lavice, dostal ke střele z pravého kruhu, odkud trefil bližší tyč!
     
    49:12
    Jaroslav Chlouba vystřelil od levého hrazení, Ondřej Chaloupek jeho pokus vyrazil. Domácí brankář kryl následně i ránu z druhé strany, při jeho zákroku ale opět vypadla brána ze svého postavení. Hra je přerušena.
     
    Dnešní utkání sleduje 207 diváků.
     
    50:18
    Tomáš Janoušek teď z obrany vyrazil po levém křídle dopředu, proklestil se až ke střele a mířil do horního rohu, tam se ale objevilo rameno Dominika Šorfa.
     
    51:50
    Tomáš Mlynář vpadl do pásma Příbrami a z pravého kruhu zkusil překvapit brankáře střelou bekhendem, ta ale mířila mimo tři tyče.
     
    53:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí využili chybu v rozehrávce Příbrami a snižují! MAREK TECL získal kotouč a zůstal s Janem Bulínem úplně sám před bránou, narazil si s ním kotouč a zakončil nad lapačku přesouvajícího se brankáře! Asistence: Jan Bulín.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram (Seniov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    55:23
    Příbram právě vstřelila branku!
    Baník se měl bránit v oslabení, místo toho se vrací do dvoubrankového vedení! Jakub Káník přihrál PETRU JOSEFUSOVI, který se dostal sám před bránu, blafákem položil brankáře na led a kolem jeho betonu zasunul puk do sítě! Asistence: Jakob Káník, Zdeněk Kutlák.
     
    56:04
    Jan Klodner vystřelil od modré čáry po vyhrané buly. Dominik Šorf se musel hodně natahovat, aby vyrazil puk rukavicí.
     
    56:55
    Hosté v plném počtu.
     
    57:53
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram (Káník – 2 min., krosček).
     
    58:04
    Domácí sice vyhráli buly, rychle ale o kotouč přišli a Baník se osvobozuje.
     
    58:27
    Tomáš Mlynář vystřelil z levé strany od modré čáry, trefil ale jenom připraveného Dominika Šorfa.
     
    58:34
    Hostující brankář znovu zasahuje, tentokrát udržel ve výstroji ránu Romana Čermáka od modré čáry. Hra je přerušena.
     
    59:18
    Domácí se po vyhození Příbrami znovu usadili v útoku, kombinace se jim ale nedaří.
     
    59:53
    Hosté v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí ve třetí třetině vykřesali jiskru naděje po chybě Příbrami a snížili na rozdíl jedné branky. K tomu dostali výhodu přesilové hry. Místo pokusu o vyrovnání ale sami inkasovali. Baník ovšem většinu zápasu působil lepším dojmem a podle mého zvítězil zcela zaslouženě. Příbram tak po dvou porážkách v řadě opět vítězí a poprvé v této sezoně si poradila s Havlíčkovým Brodem.

    Střely na bránu: 24:35 (5:12, 10:17, 9:6)
     
    Rolba už upravuje led pro trénink juniorů, který tu v Kotlině bude pokračovat. To už ale není předmětem našeho přenosu, a tak se s vámi loučím. Přeji příjemný zbytek středečního večera. (20:19:45)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 31. Čermák (Voříšek), 54. Tecl (Bulín) – 8. Chlouba (Pinkas, Kolouch), 16. Panna (Seniov, Kolouch), 32. Josefus (Kutlák), 56. Josefus (Káník, Kutlák)


    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Novák) – Kliment (A), Janoušek, Čermák, Benák, J. Ludvík, Klodner – Tecl, Mlynář, Holenda – Čejka, Voříšek, Bulín – Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Semirád, Vacík, Kalač
    Trenér: Michal Konečný

    HC Baník Příbram: Šorf (Jiroušek) – Havlín, Hlaváček, Jelínek, Malý, Saňa, Kutlák, Zdeněk – Tlačil, Chlouba, Bečvář, Seniov, Rohlík (A), Kolouch, Pinkas, Josefus (C), Panna (A), Káník, Gengel, Furch
    Trenér: Jan Tlačil

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Tomáš Jiruška, Petr Hofman

    Diváci: 207
    thejrc.org