Barys – Dynamo Moskva 2:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 0:2 (kon.)
N.Novgorod – Magnitogorsk 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 1:0 (po pr.) | Kunlun – Nižněkamsk 2:1 (kon.)
Soči – Novosibirsk 1:2 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Spartak Moskva
Čtvrtek 02.12.2021, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:36:28)
     
    Československá stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Hokejisté Jekatěrinburgu potvrdili roli mírného favorita a na domácím ledě porazili Spartak Moskva 3:1.

    Domácí nakročili k vítězství ve druhé třetině, v níž otevřel skóre Dmitrij Žukenov a náskok posléze navýšil Georgij Bělousov. Ještě před odchodem do kabin ovšem přišlo snížení, za hosty vstřelil branku Dmitrij Kugryšev. Spartak ve třetí třetině bojoval, ale na dobře organizovanou defenzivu soupeře podruhé nevyzrál, naopak při powerplay inkasoval gól do prázdné brány z hole Ryana Spoonera.

    Svěřenci kouče Peterse zvítězili teprve potřetí z předchozích jedenácti případů a na osmém místě Východní konference odskočili Chabarovsku na rozdíl dvou bodů. Spartak Moskva zůstává v Západní konferenci sedmý.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku – 27:27 (12:8, 10:6, 5:13)
    Zblokované střely – 19:18
    Vyhraná vhazování – 36:25
    Trestné minuty – 6:6
    Hity – 14:8
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    V závěrečných vteřinách chtěl zmírnit porážku Spartaku Alexandr Avcin. Z levého kruhu střílel mezi levou ruku a tělo Šikina, který si tento prostor pohlídal.
    59:29 Ryan SPOONER - 3:1
     
    59:29
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí nepustili soupeře do příležitosti a RYAN SPOONER naopak vyvezl kotouč do středního pásma, odkud vzápětí neomylně zacílil do odkryté soupeřovy svatyně. Asistence: Shane Prince.
     
    58:56
    I v pokleku Maxim Cyplakov udržel kotouč na holi a v útočném pásmu. Následně po mantinelu přenesl hru na volného Kugryševa a Krasikov odjel na střídačku. Hosté v šesti!
     
    58:15
    Domácí soupeře nepouštějí do vlastní obranné třetiny, tím pádem i padá možnost odvolat gólmana. Patrice Cormier dokonce vyrazil do přečíslení, ale pas na Prince byl nepřesný.
     
    57:46
    Obránce Tim Heed chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho. Nakonec se mu přeci jen rozjel Jori Lehterä, Fin se ale neprodral za záda Blackera.
     
    57:14
    Alexej Krasikov si nebyl vůbec jistý, kde má po střele Kuzněcova kotouč. Ten mu vypadl kousek vedle levého betonu a mohl poděkovat Cyplakovi, že pohotově zareagoval a poslal jej pod jeho tělo.
     
    56:34
    A znovu Kugryšev. Tentokráte sebral volný puk v levém kruhu a opět ho okamžitě poslal na bránu, v tomto případě úřadoval Šikinův levý beton.
     
    56:20
    Od levého mantinelu nahodil do přehuštěného prostoru před bránou Dmitrij Kugryšev. Dmitrij Šikin udržel hrací předmět ve výstroji.
     
    55:49
    Souboj za vlastní bránou zvládl Valerij Sitnikov na jedničku. Přišpendlil na mantinel Soloduchina a nechal hrát spoluhráče Bělousova.
     
    55:23
    Pozorný Krasikov zabránil Cormierovi v samostatném úniku. Vystartoval proti puku a byl u něj o kousek rychleji než protihráč.
     
    54:44
    Alexandr Ščemerov pochopitelně nikam nespěchal. Na obranné modré si v klidu kotouč zpracoval a rozehrál až v momentě, kdy se Kvartalnov přiblížil do nebezpečné blízkosti.
     
    54:26
    Gólman Alexej Krasikov zastavil nahození Blackera a bez zbytečného zdržování nahrál Cyplakova. V současné chvíli není času na zbyt.
     
    53:52
    Jakov Rylov moc dobře věděl, co Jori Lehterä udělá. S kličkou po mantinelu počítal a černou gumu soupeři čistě vypíchl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Žukenov (Šumakov, S. Da Costa), 31. Bělousov, 60. Spooner (Prince) – 37. Kugryšev (Chochlačov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Šikin – Blacker, Rylov, Alexej Vasilevskij (A), Gurkin, Ščemerov, Trjamkin (C), Valerij Sitnikov – Žukenov, S. Da Costa, Šumakov – Prince, Spooner, Bělousov – Romancev, P. Cormier (A), Chripunov – V. Kuzněcov, P. Kulikov, P. Voronkov – I. Ovčinnikov.
    Trenér: Bill Peters

    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), N. Sokolov, Bryncev, M. Afanasjev, Jevenko – Jake Virtanen, Lehterä (A), M. Cyplakov – Chochlačov, Šipov, Širokov (C) – Čebykin, D. Kvartalnov, Kugryšev – Soloduchin, Švyrjov, Avcin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Ivanov, Sadovnikov

    Diváci: 880
    thejrc.org