Motor ČB – Liberec 5:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:4 (2:1, 3:0, 0:3)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 11.01.2022, 17:10 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:45:24)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1000 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 21 – 27
    Střely mimo: 10 – 10
    Zblokované střely: 4 – 19
    Hity: 5 – 0
    Vhazování: 34 – 41
    Trestné minuty: 6 – 6
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Motor České Budějovice – Jan Piskáček
    Bílí Tygři Liberec – Jan Ordoš
     
    Severočeši to v závěru ještě zkusili bez gólmana, ale kýženého vyrovnání se nedočkali! Liberec ovšem předvedl skvělou poslední periodu, ve které dal tři branky, zatímco ani jednou neinkasoval. Devět minut před koncem se trefil podruhé v zápase Jan Ordoš. Drama ovšem bylo ještě větší, když se trefil skrytou střelou přes obránce Marek Zachar. Hostující hokejisté poté vrhli všechny síly do útoku a přišlo snížení na rozdíl jedné branky. Jakub Rychlovský se s tím nepáral a vyslal bombu nad beton Hrachoviny. To ale bylo vše, ke srovnání stavu už nedošlo, a tak všechny body bere na domácím ledě Motor.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Severočeši se dostali do obrovského tlaku! Dominik Hrachovina se v brance musel hodně ohánět, ovšem tentokrát kotouč za brankovou čáru nepřešel.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:35
    Avšak Motor nyní dobře drží střední pásmo a hosté se nemohou dostat až do toho útočného.
     
    58:02
    A nyní to bude pravé drama, kdy se každým okamžikem dá očekávat odchod Jaroslava Pavelky na střídačku. Nyní má navíc Liberec puk na hokejkách.
    57:23 Jakub RYCHLOVSKÝ - 5:4
     
    57:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    A pozor, je z toho ještě obrovské drama, jelikož Severočeši prohrávají jen o gól! Ivan Lytvynov odrazil kotouč hokejku jen na střed hřiště obranného pásma. Martin Faško-Rudáš následně patičkou elegantně posunul kotouč na JAKUBA RYCHLOVSKÉHO, jehož rána prosvištěla nad betonem. Asistence: Martin Faško-Rudáš.
     
    56:38
    Adam Klapka se otočkou zbavil obránce na středu hřiště a vypálil. Jeho rána nebezpečná nebyla, jelikož nepřešla přes houf těl, který byl puku v cestě.
     
    56:02
    Nyní probíhají hlavně souboje o kotouč v obranném pásmu Motoru, lépe se daří hostujícímu týmu.
     
    55:21
    Jeden z domácích zachytil těžkou ránu od modré a vyhodil kotouč do bezpečí. Icing z toho není, a tak mohou českobudějovičtí hráči jít vystřídat.
     
    54:39
    Nyní se dá očekávat velký tlak Liberce, který nyní může začít. Jihočeši totiž zahráli kotouč jen na zakázané uvolnění a je z toho buly před domácím brankářem.
     
    54:13
    Jihočeši se musí hodně rychle sebrat, jinak by ještě mohli mít s vítězstvím problémy. Nyní je však pískáno a následuje poslední komerční přestávka dnešního duelu.
    53:47 Marek ZACHAR - 5:3
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. Gulaš (Šenkeřík, Piskáček), 16. Piskáček (Pech, J. Ondráček), 21. Z. Doležal (Pech), 39. Karabáček (Piskáček, M. Hanzl), 40. Vondrka (Gulaš, Pech) – 8. Ordoš (M. Ivan, M. Zachar), 52. Ordoš (Gríger), 54. M. Zachar (M. Ivan), 58. Rychlovský (Faško-Rudáš)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Percy, Bučko, Štencel, Vráblík, Lytvynov – Vondrka, Pech (A), Z. Doležal – Chlubna, Venkrbec, Gulaš (C) – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – J. Ondráček, Holec.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Lederer, Zíka

    Diváci: 1000
    thejrc.org