Motor ČB – Liberec 5:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:4 (2:1, 3:0, 0:3)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 11.01.2022, 17:10 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
     
    Hezký den, dámy a pánové, a vítejte u onlajnu z Tipsport extraligy! V dohrávce 29. kola se dnes teprve poprvé v sezóně potkají v Budvar aréně týmy Motor České Budějovice a Bílí Tygři Liberec!
     
    Motor České Budějovice

    Motoru se aktuálně solidně daří. Předěl roků patřil soubojům se silnými soupeři a Jihočeši v nich nestačili pouze na Olomouc a Kometu. Naopak přehráli Plzeň, do nového roku úspěšně vstoupili v retro dresech na úkor Boleslavi a korunovali to (v obou případech na půdě soupeře) rozstřílením Pardubic 6:1 a v posledním kole i Sparty 5:1. Velký podíl na tom měli ironicky ex-Pražané, Lukáš Pech dvěma trefami překonal hranici 250 branek v nejvyšší soutěži a přidal se tak k Milanu Gulašovi do Klubu střelců deníku Sport.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Tygři jdou do zápasu se třízápasovou šňůrou domácích porážek, ovšem všechny byly velmi těsné. V předvečer silvestrovských oslav nestačili na Litvínov poměrem 2:3, S Olomoucí a Pardubicemi pak v obou případech prohráli 3:4 v prodloužení. V posledním zápase Liberec přitom třikrát v zápase vedl, skóre po třetinách 1:1, 1:1, 1:1 ale dává najevo, že ony radosti neměly dlouhého trvání. Nakonec tak v prodloužení nechali Severočeši ujet Dynamo do přečíslení a Petr Kváča kapituloval naposledy.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Percy, Bučko, Štencel, Vráblík, Lytvynov – Vondrka, Pech (A), Z. Doležal – Chlubna, Venkrbec, Gulaš (C) – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – J. Ondráček, Holec.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Lederer, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí hokejisté dnes nastupují v modrých dresech, zatímco u jejich soupeřů převažuje bílá barva dresů.
     
    00:48
    Petr Jelínek chtěl tvrdou ranou nastřelit puk do pásma, když doslova sestřelil Martina Bučka. Ten se hodně těžce zvedal, načež míří rovnou na střídačku.
     
    01:16
    Jan Štencel udržel ještě útočné pásmo a poslal puk podél mantinelu za branku Pavelky. Tam jej však získal Liberec, který míří do dalšího útoku.
     
    01:31
    A to byla první velká šance na hostující straně! Tomáš Filippi posunul touš na Marka Zachara, který se objevil úplně sám před gólmanem. Následně to zkusil do bekhendu, avšak Dominik Hrachovina si to tam pohlídal.
     
    02:20
    Petr Šenkeřík poslal rychlou přihrávku do středního pásma, načež obdržel přihrávku i zpět. Následně vyslal tvrdou ránu od modré, ale Pavelka zasáhl vyrážečkou.
     
    02:50
    Zdeněk Doležal se z ničeho nic objevil v zajímavé možnost! Liberecký brankář ovšem znovu zasahuje.
     
    03:28
    Martin Hanzl sice zastavil kotouč ve středním pásmu, ale jeho lajna se nikam daleko nedostala. Třetí formace se tak musí vracet zpět do obranného pásma.
     
    04:12
    Petr Kolmann dostal nabito na modrou a jeho střela byla zastavena ještě před brankou. Z otočky tak zakončoval Michal Birner, ale domácí gólman zasáhl.
     
    04:43
    Marek Zachar ukázal, jak je rychlým bruslařem. Dávid Gríger následně mohl zakončovat, ale Hrachovina byl u své tyče včas. Gríger navíc mířil nejspíše do oblouku.
     
    05:01
    Hodně aktivní je ze začátku utkání Marek Zachar. Ten nyní vybojoval kotouč na obráncích a zakončoval z otočky. Jeho prudká rána neměla dostatečnou přesnost.
     
    05:36
    Českobudějovický brankář pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, a tak Motor může dopředu.
     
    06:04
    Hodně nepříjemná situace, hlavně pro jihočeské hráče. Adam Klapka pelášil na gólmana ze strany, když ho blokoval Jan Piskáček. Následně došlo ke srážce dvou výše zmíněných hráčů a Dominika Hrachoviny, ale vypadá to, že jsou všichni v pořádku.
     
    06:36
    Pěkná akce Motoru! Martin Beránek svým napadáním vybojoval kotouč ve středním pásmu a Hanzl následně předa puk Václavu Karabáčkovi, který měl na levé straně hodně prostoru. Domácí osmička pálila na zadní tyč, ale vyjetý Jaroslav Pavelka má touš v lapačce!
     
    07:05
    Je za námi první komerční přestávka, po které jsme viděli další atak hostujícího celku. Hrachovina však mohl zůstat v klidu, jelikož na něj žádný pokus nešel.
     
    07:27
    Marek Zachar pádil po pravé straně, načež vyzkoušel střelu přes obránce. Jeho pokus byl sice tečovaný, avšak domácí gólman drží puk ve výstroji.
     
    07:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté zatím byli o něco aktivnější a jdou v tomto zápase jako první do vedení! Michal Ivan vyslal šikovné nahození od modré, které tečoval ještě JAN ORDOŠ, jenže poslal puk mimo dosah Dominika Hrachoviny. Asistence: Michal Ivan a Marek Zachar.
    07:58 Jan ORDOŠ - 0:1
     
    08:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (T.J. Melancon – 2 min., sekání).
     
    08:43
    Jihočeši mají k dispozici přesilovou hru, povede se jim záhy srovnat stav zápasu? To uvidíme, Motoru se poslední dobou přesilové hry zrovna nedaří.
     
    09:06
    A tak Bílí tygři během chvilky vyhazují už podruhé, domácí celek se nemůže usadit v pásmu.
     
    09:28
    Nyní ale mohlo být srovnáno! Milan Gulaš našel skvělý pasem Martina Hanzla, jehož dorážka byla vyražena gólmanem do ochranné sítě!
     
    10:01
    Jan Štencel měl prostor na modré čáře, a tak vyslal hodně tvrdou ránu. Jaroslav Pavelka toho sice moc neviděl, přesto vyrazil puk daleko od branky.
     
    10:30
    T.J. Melancon je na ledě!
     
    11:02
    Tomáš Filippi se hnal do akce jeden na jednoho, když se ozvala píšťalka čárového sudího. Hostům je pískán ofsajd, a tak následuje vhazování na modré.
     
    11:44
    Martin Beránek ukázal, že je rychlým hráčem, a tak byl u odraženého puku jako první. Poté prověřil gólmana bekhendovým zakončením, které nebylo úspěšné.
     
    12:25
    Lukáš Pech si odstavil svého soupeře a našel zpoza branky svého spoluhráče. Tomu střela nesedla.
     
    12:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši srovnávají! Petr Šenkeřík posunul od modré kotouč na MILANA GULAŠE, který byl na středu hřiště. Českobudějovický kapitán si následně sjel na levou stranu a ranou zápěstím se trefil přesně do šibenice. Asistence: Petr Šenkeřík a Jan Piskáček.
    12:49 Milan GULAŠ - 1:1
     
    13:40
    Jan Piskáček se těžce zvedal z ledu, načež dojel po chvíli na střídačku. Mezitím je pískán ofsajd domácího týmu a máme zde druhou komerční přestávku.
     
    14:10
    Martin Beránek byl v dalekém ofsajdu, a tak sudí musel odpískat ofsajd. Vhazovat se bude na útočné modré Motoru, který ale buly prohrál.
     
    14:37
    Lukáš Pech posunul kotouč na Michala Vondrku, který měl hodně prostoru na levé straně. Následně vyslal tvrdou ránu, kterou Jaroslav Pavelka vyráží betonem.
     
    15:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor během chvilky dokonce otáčí skóre! JAN PISKÁČEK si sjel od modré na střed hřiště. Následně si sjel až k brance, kde předvedl skvělou stahovačku. Poté zkusil trefit mezírku mezi betony a Jaroslav Pavelka si srazil puk bruslí za brankovou čáru! Asistence: Lukáš Pech a Jiří Ondráček.
    15:36 Jan PISKÁČEK - 2:1
     
    16:32
    Liberec přidal na rychlosti, ovšem do šance se znovu hnali domácí hokejisté. Zdeněk Doležal si chtěl obhodit soupeře, jenže kotouč sebral brankář.
     
    16:54
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Jakub Rychlovský.
     
    17:10
    Dobrá možnost Motoru při přesilové hře! Lukáš Pech hledal krásnou přihrávku Jiřího Ondráčka, jehož teč nakonec nemířila mezi tři tyče.
     
    17:49
    Jihočeši měli problém se ziskem pásma, respektive s rozestavěním kombinace. Nyní se jim to však povedlo a mohou kombinovat v útočné třetině.
     
    18:12
    Nakonec měl být znovu adresátem Jiří Ondráček, jenže jeho hokejka byla zblokována obránci.
     
    18:54
    Jakub Rychlovský je na ledě!
     
    19:26
    Do konce třetiny už nám chybí jen několik desítek sekund a Motor zatím vede o jednu branku. Nejspíše půjde do šaten s jednogólovým vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda dnešní dohrávky, po které vede domácí celek o jednu branku! Jako první ovšem udeřili hosté. Michal Ivan nahodil kotouč od modré, načež přišla teč Jana Ordoše, který tak otevřel skóre utkání. Budějovicím se povedlo srovnat po necelých pěti minutách. Milan Gulaš využil stínění spoluhráče před branku a poslal svou stelu zápěstím přesně do levého horního růžku. A o tři minuty později bylo v Budvar aréně ještě veseleji. Jan Piskáček šalamounsky poslal touš mezi betony gólmana, který si srazil bruslí puk do sítě.

    Další třetina začne přibližně v 18:09.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 11 – 9
    Střely mimo: 3 – 5
    Zblokované střely: 1 – 4
    Hity: 1 – 0
    Vhazování: 11 – 17
    Trestné minuty: 0 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jen dvacet šest sekund stačilo Motoru ke vstřelení třetí branky v duelu! Jan Štibingr poslal přihrávku o mantinel přesně na hokejku Pecha. Ten si všiml najíždějícího ZDEŇKA DOLEŽALA, který střelou z první nedal skákajícímu gólmanovi šanci. Asistence: Lukáš Pech.
    20:26 Zdeněk DOLEŽAL - 3:1
     
    21:02
    Na ledě je tentokrát třetí českobudějovická formace. Martin Hanzl dlouho držel puk na své hokejce a hledal někoho před brankou. Kotouč však jen prolétl.
     
    21:46
    Budějovice skvěle napadají v útočném pásmu a Liberec s tím má obrovské problémy. Jihočeši sice kotouč získali, jenže ke střele se nakonec nedostali.
     
    22:21
    Tomáš Chlubna ještě zachytil puk v útočném pásmu a poslal ho podél mantinelu za branku. Tam už jej ale získali hosté a domácí se musí stahovat.
     
    22:49
    A tak se prvního zákroku v této části dočkal také Dominik Hrachovina. Nebyla to pro něj však těžká práce, spíše rutinní zákrok na osahání puku.
     
    23:25
    Velká chyba v obraně hostujícího celku. Následně našel Miroslav Holec úplně volného Milana Gulaše, jehož dělová rána jen těsně minula levou tyčku.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukáš Pech – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    24:09
    Pro hostující celek je to dnes první přesilová hra. Po krátkém souboji u mantinelu také získal puk a Michal Birner mohl pálit. Dominik Hrachovina ale chytá.
     
    24:43
    Bílí Tygři se nyní sami vyhnali z útočného pásma. Po chvilce se do něj sice vrátili, jenže defenziva českobudějovického celku kotouč získala a vyhodila.
     
    25:16
    Krátká kombinace na straně Severočechů. Tomáš Filippi dostal nabito na pravý kruh, ale jeho bomba trefila jen brusli Piskáčka a puk je mimo hrací plochu.
     
    25:53
    Lukáš Pech je na ledě!
     
    26:08
    Lukáš Pech se navíc rovnou zapojil do kombinace, ale jeden z obránců soupeře se stihl vrátit včas. Motor tak bude rozjíždět novou akci z obranné třetiny.
     
    26:43
    Tomáš Chlubna se udržel za brankou na puku a servíroval ho pro Matouše Venkrbce, kterému zakončení ale vůbec nesedlo. Je to komerční přestávka.
     
    27:09
    Jihočeši vyhráli vhazování v útočné třetině a Zdeněk Doležal mohl pálit z první, avšak branku minul. Po chvilce se však bude vhazovat před Hrachovinou.
     
    27:43
    Jaroslav Pavelka nyní absolutně netušil, kde je kotouč po střele z úhlu Miroslava Holce. Puk však skončil pod tělem libereckého gólmana a čáru nepřešel.
     
    28:26
    Nyní se hra přelévá z jedné strany na druhou, ale bez vážnějších možností na té či oné straně.
     
    29:02
    Stuart Percy musel zabrat směrem dozadu. Přesto se Severočechům povedlo vybojovat touš, načež Jihočeši vyhodili puk jen na zakázané uvolnění.
     
    29:45
    Jaroslav Vlach si převzal dobře puk ve středním pásmu a vypálil z pravé strany na českobudějovickou branku. Dominik Hrachovina zasahuje betonem.
     
    30:21
    No, Liberec si nyní zadělal na problémy! Jeden z obránců vůbec netušil, že má za sebou útočníka domácích, kterému nechybělo k zisku touše vůbec moc.
     
    31:01
    Michal Vondrka si chtěl obhodit soupeře na útočné modré, jenže narazil hned na prvním libereckém hráči. Musí se tak rychle vracet do defenzivy.
     
    31:46
    Hned dva domácí hokejisté nyní schytali rány od modré, čímž samozřejmě pomohli Hrachovinovi.
     
    32:14
    Nyní se však mohli hosté z ničeho nic srovnat! Stuart Percy měl problémy u své branky a jen těsně se od něj kotouč odrazil mimo branku!
     
    32:59
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Michal Vondrka – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:14
    Liberec má dnes k dispozici druhou přesilovou hru. Petr Jelínek tečoval kotouč, avšak následně se domácímu celku povedlo puk odpálit za Pavelku.
     
    33:49
    Tentokrát se však Vlachovi přihrávka nepovedla. Jiří Ondráček kotouč v pohodě zastavuje a bekhendem ho vyhazuje až do útočného pásma.
     
    34:32
    Až nyní se Severočeši usadili v útočném pásmu, jenže přišla další ztráta. Následně proto mohl pálit Martin Hanzl, který vybojoval vhazování u Pavelky.
     
    34:59
    Michal Vondrka je na ledě!
     
    35:30
    Jan Šír byl úplně osamocený na útočné modré, kam na něj mířila přihrávka. Kotouč se mu však nepovedlo zpracovat, a tak je po zajímavé šanci.
     
    36:03
    Michal Vondrka podržel kotouč ve středním pásmu, načež ho nahodil až do toho útočného. Nakonec pálil Václav Karabáček a Pavelka měl velké problémy.
     
    36:28
    Hra se nám v posledních momentech hodně přerušuje, tentokrát je z toho icing hostujícího týmu.
     
    36:44
    Dobrá možnost na straně Motoru! Martin Hanzl podržel kotouč za brankou a hledal Ivana Lytvynova. Ten však kotouč spíše netrefil a Pavelka puk raději přikryl.
     
    37:02
    O několik sekund později se zákrokem prezentoval také Dominik Hrachovina. Před něj se však hra vrátí, jelikož domácí zahráli jen zakázané uvolnění.
     
    37:47
    Dominik Hrachovina měl spoustu prostoru okolo sebe, a tak pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Akce domácích ovšem skončila už ve středním pásmu.
     
    38:15
    Jaroslav Vlach vypálil z dobré pozice, avšak trefil Štencla, od kterého se puk odrazil do mantinelu. Následně jej schoval pod lapačku brankář Motoru.
     
    39:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesně minutu před koncem druhé třetiny se domácí prosazují počtvrté! Jan Piskáček vyslal parádní pas na VÁCLAVA KARABÁČKA, který táhl přečíslení dva na jednoho. Nakonec vzal celou akci na sebe a ranou na zadní tyč prostřelil Pavelku. Asistence: Jan Piskáček a Martin Hanzl.
    39:00 Václav KARABÁČEK - 4:1
     
    39:29
    Skvělý zápas dne hraje především Jan Piskáček. Ten jako obránce dnes získal už tři body za jednu branku a dvě asistence.
     
    39:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné momenty v Budvar aréně, Motor vede už o čtyři góly a na domácí stadionu právě zní "Pátá právě teď odbila"... Liberec vyrobil obrovskou chybu v obranném pásmu, kdy kotouč zachytil Lukáš Pech. Ten okamžitě posunul puk na Milana Gulaše, který celou akci vyšperkoval pasem na MICHALA VONDRKU, který přes beton dostal puk do branky. Asistence: Lukáš Pech a Milan Gulaš.
    39:51 Michal VONDRKA - 5:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu, po kterých má domácí celek nakročeno ke třem bodům, vede totiž o čtyři branky! V této části hry padly tři branky, všechny okolo sirény. Už po šestadvaceti vteřinách se totiž trefil Zdeněk Doležal, který zakončoval přečíslení dva na jednoho. Liberec mohl snížit stav zápasu, avšak ani jednu z přesilových her nevyužil. A tak se trefili znovu Jihočeši. Minutu před koncem táhl přečíslení Václav Karabáček, jenž ranou na zadní tyč překonal Pavelku. A devět vteřin před sirénou padla branka ještě jedna, znovu po chybě Bílých Tygrů. Celou akci nakonec zakončoval Michal Vondrka.

    Další třetina začne přibližně v 19:04.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 17 – 18
    Střely mimo: 6 – 8
    Zblokované střely: 3 – 12
    Hity: 4 – 0
    Vhazování: 24 – 32
    Trestné minuty: 4 – 4
     
    Na ledě máme problém v podobě rýhy, a tak se nejdříve musí ledová plocha opravit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Ledová plocha je opravena, a tak se nám rozjela i poslední třetina dnešního duelu! Motor je blízko dnes k vítězství, ale pořád nám chybí ještě dvacet minut.
     
    40:45
    Dominik Hrachovina poslal kotouč až na modrou čáru, ale domácí hokejisté o kotouč přišli.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jiří Ondráček – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:48
    Velmi dobrá práce v podání českobudějovických hokejistů, kteří mohli několik vteřin držet puk v obranném pásmu, načež ho poslali daleko od branky.
     
    42:09
    Michal Vondrka se uvolnil na pravé straně a vyslal dobrou ránu z pravé strany. Skóre se sice nemění, ale Jihočeši se v tomto oslabení brání skvěle.
     
    42:45
    Severočeši se v průběhu přesilové hry absolutně nemohou dostat do útočného pásma...
     
    43:29
    Jiří Ondráček je na ledě!
     
    44:06
    Jakub Šedivý zkusil vystřelit od modré, když Hrachovina neměl ideální výhled. Jeho rána ovšem neprošla, jelikož byla zastavena někým před brankou.
     
    44:49
    Severočeši vyslali během chvilky rovnou dvě rány na domácího gólmana, ale ten s nimi neměl potíže. Hrachovina znovu podává skvělý výkon v duelu.
     
    45:10
    Stuart Percy musel pro kotouč dojet až za vlastní branku, odkud Motor rozjíždí novou akci.
     
    45:52
    Jihočeši se sice nikam daleko nedostali, ale to samé se dá říct také o jejich soupeřích. Nyní se nehraje úplně ten nejpohlednější hokej pod sluncem.
     
    46:31
    Zajímavá akce třetí lajny! Na jejím konci byl Beránek, který se šikovně obtočil okolo obránce, jenže jeho následná střela mířila mimo tři tyče.
     
    47:11
    Roman Vráblík vypálil od modré a Jiří Ondráček chtěl ještě jeho pokus tečovat. To se mu sice nepovedlo, ale domácí se v útočném pásmu ještě drží.
     
    47:48
    Skákavý kotouč nemohl Stuart Percy zachytit v pásmu, a tak Motor musí vyklidit pásmo.
     
    48:25
    Dávid Gríger vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale obrana domácího celku ho vyhnala jen k mantinelu. Liberec se tak nedostal ani ke střele.
     
    49:16
    Útoky se nám přelévají ze strany na stranu, avšak ani jeden z týmů si nemůže vypracovat nějakou šanci. Ze strany hostů už jde spíše jen o takovou křeč.
     
    49:44
    A tak na druhé straně mohl z dobré pozice pálit Miroslav Holec. Jaroslav Pavelka si ovšem dobře povyjel a jeho pokus vyrazil do bezpečných prostor.
     
    50:20
    Severočeši vyhráli v tuhém boji u svého mantinelu, jenže v tom útočném pásmu nic nevymysleli.
     
    50:48
    Milan Gulaš proto mohl na druhé straně posunout kotouč na Michala Vondrku, který branku minul. Je zde další komerční přestávka tohoto duelu.
     
    51:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Že by si Severočeši ještě vykřesali naději v dnešním duelu? Jihočeši propadli v obraně a hosté mohli jít do přečíslení dva na jednoho. V něm našel krásným pasem David Gríger JANA ORDOŠE, který jen dorážel do prázdné branky. Dnes však tento hráč střílí už druhou branku. Asistence: Dávid Gríger.
    51:10 Jan ORDOŠ - 5:2
     
    51:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Klapka – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:04
    Nyní je to pro domácí celek naprosto ideální situace. Hraje přesilovou hru, vede o tři branky... Kdyby dal ještě jednu branku, bylo by nejspíše rozhodnuto.
     
    52:36
    A Martin Hanzl vymyslel celkem dobrou přihrávku na Jiřího Ondráčka, který měl zablokovanou hokejku, a tak nemohl ze středu hřiště zakončovat z první.
     
    53:06
    České Budějovice se sice drží na kotouči, ale od branky jsou hodně daleko.
     
    53:29
    Adam Klapka je na ledě!
     
    53:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nevyužitá přesilová hra a na druhé straně přichází snížení na rozdíl dvou branek! Na sebe to tentokrát vzal MAREK ZACHAR, který pálil přes obránce. Hrachovina toho moc neviděl a kotouč mu prolétl mezi betony. Asistence: Michal Ivan.
    53:47 Marek ZACHAR - 5:3
     
    54:13
    Jihočeši se musí hodně rychle sebrat, jinak by ještě mohli mít s vítězstvím problémy. Nyní je však pískáno a následuje poslední komerční přestávka dnešního duelu.
     
    54:39
    Nyní se dá očekávat velký tlak Liberce, který nyní může začít. Jihočeši totiž zahráli kotouč jen na zakázané uvolnění a je z toho buly před domácím brankářem.
     
    55:21
    Jeden z domácích zachytil těžkou ránu od modré a vyhodil kotouč do bezpečí. Icing z toho není, a tak mohou českobudějovičtí hráči jít vystřídat.
     
    56:02
    Nyní probíhají hlavně souboje o kotouč v obranném pásmu Motoru, lépe se daří hostujícímu týmu.
     
    56:38
    Adam Klapka se otočkou zbavil obránce na středu hřiště a vypálil. Jeho rána nebezpečná nebyla, jelikož nepřešla přes houf těl, který byl puku v cestě.
     
    57:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    A pozor, je z toho ještě obrovské drama, jelikož Severočeši prohrávají jen o gól! Ivan Lytvynov odrazil kotouč hokejku jen na střed hřiště obranného pásma. Martin Faško-Rudáš následně patičkou elegantně posunul kotouč na JAKUBA RYCHLOVSKÉHO, jehož rána prosvištěla nad betonem. Asistence: Martin Faško-Rudáš.
    57:23 Jakub RYCHLOVSKÝ - 5:4
     
    58:02
    A nyní to bude pravé drama, kdy se každým okamžikem dá očekávat odchod Jaroslava Pavelky na střídačku. Nyní má navíc Liberec puk na hokejkách.
     
    58:35
    Avšak Motor nyní dobře drží střední pásmo a hosté se nemohou dostat až do toho útočného.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    59:16
    Severočeši se dostali do obrovského tlaku! Dominik Hrachovina se v brance musel hodně ohánět, ovšem tentokrát kotouč za brankovou čáru nepřešel.
     
    Konec zápasu.
     
    Severočeši to v závěru ještě zkusili bez gólmana, ale kýženého vyrovnání se nedočkali! Liberec ovšem předvedl skvělou poslední periodu, ve které dal tři branky, zatímco ani jednou neinkasoval. Devět minut před koncem se trefil podruhé v zápase Jan Ordoš. Drama ovšem bylo ještě větší, když se trefil skrytou střelou přes obránce Marek Zachar. Hostující hokejisté poté vrhli všechny síly do útoku a přišlo snížení na rozdíl jedné branky. Jakub Rychlovský se s tím nepáral a vyslal bombu nad beton Hrachoviny. To ale bylo vše, ke srovnání stavu už nedošlo, a tak všechny body bere na domácím ledě Motor.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Motor České Budějovice – Jan Piskáček
    Bílí Tygři Liberec – Jan Ordoš
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 21 – 27
    Střely mimo: 10 – 10
    Zblokované střely: 4 – 19
    Hity: 5 – 0
    Vhazování: 34 – 41
    Trestné minuty: 6 – 6
     
    Dnešní utkání sledovalo 1000 diváků.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:45:24)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. Gulaš (Šenkeřík, Piskáček), 16. Piskáček (Pech, J. Ondráček), 21. Z. Doležal (Pech), 39. Karabáček (Piskáček, M. Hanzl), 40. Vondrka (Gulaš, Pech) – 8. Ordoš (M. Ivan, M. Zachar), 52. Ordoš (Gríger), 54. M. Zachar (M. Ivan), 58. Rychlovský (Faško-Rudáš)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Percy, Bučko, Štencel, Vráblík, Lytvynov – Vondrka, Pech (A), Z. Doležal – Chlubna, Venkrbec, Gulaš (C) – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – J. Ondráček, Holec.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Lederer, Zíka

    Diváci: 1000
    thejrc.org