Granada – Alavés 2:1 (kon.)
konec
Granada CF
2:1 (1:0)
Deportivo Alavés
Pátek 03.12.2021, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a u dalšího fotbalového zápasu zase někdy na počtenou. (22:56:35)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:15.
    Program šestnáctého kola španělské ligy otevřelo vítězství Granady nad Alavésem.
     
    Je dobojováno! Granada přece jenom z tohoto zápasu dokázala vybojovat všechny tři body za vítězství 2:1. Tohle vítězství se ale nerodilo lehce. Domácí sice vedli zásluhou Antonia Puertase. Vyrovnání přišlo až devět minut před koncem zápasu, kdy se do nesprávné branky trefil domácí Luis Abram. Poslední slovo si vzal Santiago Arias, který se čtyři minuty před koncem základní hrací doby dostal k odraženému míči, který posléze dostal do branky. Granada si tedy připsala důležité tři body a poskočila nad svého dnešního soupeře.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Quini nechtěne při dopadu na zem zahrál rukou, rozhodčí neměl jinou možnost než odpískat nedovolený přestupek. Alavés má poslední šanci na vyrovnání tohoto utkání.
     
    90+3
    Domácí tým měl ještě k dispozici rohový kop, ale ten nic zásadního pro branku soupeře nepřinesl. Granada se snaží držet míč a krátit cenné sekundy do konce.
     
    90+2
    Fernando Pacheco do třetice všeho dobrého v tomto zápase vyběhnul z brány a potřetí byl u míče dřív než útočník. Hostující brankář míč odkopnul do volného prostoru na hrací ploše.
     
    90+1
    Hostující hráči teď musí všechno vsadit do útoku, protože nic jiného jim v tuto chvílí nezbývá. Buď a nebo, tím se teď především musí řídit.
     
    90
    Rozhodčí tohoto utkání nastavil čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    89
    Granada se rozhodla, že se raději stáhne za míč na vlastní polovinu, odkuď budou jejich hráči bránit případné náznaky útočných akcí jejich soupeře. Alvés toho využívá a stěhuje se na domácí polovinu.
     
    88
    Čeká nás ještě velmi zajímavý konec tohoto utkání. Granada je podruhé ve vedení a teď je na tahu hostující Alavés, který je ve druhém poločase o poznání lepší.
     
    87
    Granada právě vstřelila branku!
    Domácí tým měl k dispozici rohový kop, který byl rozehrán znamenitě. První zakončení hlavičkou sice skončilo v tyči, ale k odraženému míči se posléze dostal SANTIAGO ARIAS, který se z dorážky nemýlil a poslal svůj tým do vedení – 2:1. Bez asistence.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Javi López (Deportivo Alavés).
     
    85
    Utkání se pomalu blíží ke svému konci. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo si dnes rozdělí oba týmy body a zápas skončí nerozhodně? Nechme se překvapit, máme před sebou zhruba deset minut i s nastaveným časem.
     
    84
    Joselu se marně natahoval na přízemní centr od svého spoluhráče. Míč prolétnul malým vápnem a skončil na druhé straně v zámezí. Granada bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    83
    Luis Javier Suárez rozkmital své rychlé nohy na levé straně a pokusil se o centr, který málem překvapil hostujícího brankáře. Míč nakonec skončil na horní síti hostující branky.
     
    81
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Obrovské neštěstí pro domácí tým. Hostující tým se na levé straně dostal k centru, který se pokusil LUIS ABRAM odvrátit do bezpečí. Bohužel pro něj a jeho tým mu míč sklouznul a následně překonal svého brankáře. Tohle byl ukázkový vlastní gól – 1:1.

    Radim Polák

    Branky: 14. Puertas, 87. S. Arias – 81. Abram (vla.)

    Karty:   40. Abram (GRN), 79. Eteki (GRN) – 45+1. Laguardia (DAL), 86. López (DAL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:15.
    Granada CF: Maximiano – Quini, Abram, Torrente, Neva – Milla (80. Monchu), Gonalons, Escudero (61. Eteki) – Puertas (80. S. Arias), J. Molina (C) (71. Soro), Suárez.
    Náhradníci: A. Escandell – S. Arias, Bacca, Barcia, Butzke, Eteki, Monchu, P. Sánchez, Soro, Zaragoza.

    Trenér: Róbert Moreno

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Martín, Laguardia (C), Lejeune, Pons (78. Sylla) – Moya (57. García), Loum (71. Pina), López, Rioja – Joselu, Méndez (71. Pellistri).
    Náhradníci: Sivera – Abqar, De la Fuente, Saúl García, García, Guidetti, Martín, Miazga, Pellistri, Pina, Sylla, Tachi.

    Trenér: Javier Calleja

    Rozhodčí: Alberola – Alonso, Hernández

    Diváci: 13 511
    thejrc.org