Granada – Alavés 2:1 (kon.)
konec
Granada CF
2:1 (1:0)
Deportivo Alavés
Pátek 03.12.2021, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer u španělské LaLigy. Společně se podíváme na utkání 16. kola mezi týmy Granada CF a Deportivo Alavés.
     
    Granada CF

    Domácí tým je v tuto chvíli na 16. místě tabulky se ziskem 12 bodů, což je například stejně, jako má Cádiz na 18. místě, prvním sestupovém. Granada se v posledním ligovém utkání otřepala z dvou porážek v řadě a na půdě Bilbaa vybojovala cenný bod za remízu 2:2. No a pohodu si klub vylepšil i postupem v Copa del Rey, když vyhrála drtivých 7:0 nad Lagunou. Pro Granadu je to tak ideální stav před dnešním důležitým zápase proti sousedovi v tabulce.

    Posledních pět ligových utkání

    Granada – Getafe 1:1
    Levante – Granada 0:3
    Espanyol – Granada 2:0
    Granada – Real Madrid 1:4
    Bilbao – Granada 2:2
     
    Deportivo Alavés

    Hosté jsou na tom maličko lépe na 15. místě mají 14 bodů a i oni se potýkají s výkyvy formy. Naposledy se v lize tým potkal s Cltou Vigo a doma prohrál 1:2. I zde ale platí, že si tým alespoň trochu vylepšil náladu výhrou ve španělském poháru, a to na trávníku Unami, kde Alavés vyhrál 3:0.

    Posledních pět ligových utkání

    Alaves – Elche 1:0
    Barcelona – Alaves 1:1
    ALaves – Levante 2:1
    Sevilla – Alaves 2:2
    Alaves – Celta Vigo 1:2
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Javier Alberola, kterému budou na pomezí asistovat Roberto Alonso a Iván Hernández.
     
    Zápas na Estadio Nuevo Los Cármenes začne ve 21:00, takže si na večer nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Úvodní sestavy:

    Granada CF: Maximiano – Quini, Abram, Torrente, Neva – Milla, Gonalons, Escudero – Puertas, J. Molina (C), Suárez.
    Náhradníci: A. Escandell – S. Arias, Bacca, Barcia, Butzke, Eteki, Monchu, P. Sánchez, Soro, Zaragoza.
    Trenér: Róbert Moreno

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Martín, Laguardia (C), Lejeune, Pons – Moya, Loum, López, Rioja – Joselu, Méndez.
    Náhradníci: Sivera – Abqar, De la Fuente, Saúl García, García, Guidetti, Martín, Miazga, Pellistri, Pina, Sylla, Tachi.
    Trenér: Javier Calleja

    Rozhodčí: Alberola – Alonso, Hernández.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hostující hráči, kteří dnešní utkání odehrají v modrobílé kombinaci. Domácí Granada bude hrát ve své tradiční, červenobílé sadě dresů.
     
    2
    Hned v úvodu měla Granada k dispozici přímý kop po faulu Josela. Jenže Luis Milla nerozehrál tento přímý kop úplně přesně. Obrana soupeře si dokázala poradit.
     
    3
    Jorge Molina byl nachytán v ofsajdové pasti, a tak další domácí akce končí předčasně. Tentokrát to byl praporek asistenta rozhodčího, který jejich snažení ukončil.
     
    4
    Hra musela být přerušena, jelikož se na hrací ploše ocitnul Antonio Puertas. Už to vypadalo, že bude potřebovat lékařské ošetření, ale nakonec to nebude potřeba.
     
    5
    Edgar Méndez měl v úmyslu poslat míč do pokutového území soupeře, ale celou jeho akci přečetl pozorný obránce, který míč zablokoval. Domácí brankář tedy nemusel zasahovat.
     
    6
    Hostující tým začíná mít pomalu převahu na hrací ploše. Granada se nebezpečně zatahuje k vlastní brance a to se ji v následujících minutách může vymstit.
     
    7
    Pere Pons se na levé straně dostal k centru, který byl však vzápětí zablokován do zámezí. Alavés bude mít k dispozici první rohový kop v utkání.
     
    8
    Rohový kop nebyl úplně z kategorie těch povedených. Obrana Granady si nedělala žádnou hlavu a míč odvrátila do bezpečí. Alavés musí opět vymýšlet.
     
    9
    Edgar Méndez byl u postranní čáry nepříjemně faulován. Granada se opět musí bránit a tentokrát to bude proti standardní situaci z pravé strany. Luís Maximiano bude mít další práci.
     
    10
    Domácí brankář se musel vyškrábat do vzduchu, aby míč odvrátil daleko od své branky. To se mu povedlo a Granada stále hraje s čistým štítem na svém kontě.
     
    11
    Tak tohle bylo hrubě nepovedené. Rychlá hostující kombinace byla na začátku přesná, ale v závěru už to neplatilo. Pro domácího brankáře to byl jednoduchý úkol, aby míč získal pod svou kontrolu.
     
    12
    Antonio Puertas si skvěle naskočil na centrovaný míč a jenom těsně netrefil hostující branku. Fernando Pacheco pouze sledoval tento pokus, který proletěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    13
    Další nebezpečný centr do pokutového území Alavésu, tentokrát z levé strany. Centr byl ovšem odvrácen, ale celá akce tím nekončí. Granada i nadále kombinuje na polovině soupeře.
     
    14
    Až v tuto chvíli se může hra trochu uklidnit, jelikož se odkopem od branky protáhne hostující brankář. Fernando Pacheco uklidňuje hru a hledá volného spoluhráče před sebou.
     
    14
    Granada právě vstřelila branku!
    Na začátku celé akce byl Luis Javier Suárez, který se prokličkoval skoro do zakončení, ale obránce mu míč odkopnul. Jenže odkop skončil u ANTONIA PUERTASE, který nekompromisně poslal míč za záda hostujícího brankáře. Granada se ujímá vedení – 1:0. Bez asistence.
     
    17
    Antonio Moya poslal do pokutového území další centr, ale ani ten se nedokázal chytnout. Obrana Granady se opět ubránila a míč odkopla do bezpečí.
     
    18
    Javi López se snažil vybojovat standardní situaci pro svůj tým, ale rozhodčí byl jiného názoru a nechal hru pokračovat. Faul proti brance Granady písknul až vzápětí.
     
    19
    Hostující hráči musí zapracovat na standardních situacích obecně, jelikož ty jim zatím vůbec nejdou. Granada se nemusí ani snažit a dokáže je skvěle ubránit.
     
    20
    Luis Javier Suárez dělá hostující obraně stále problémy, ale vždy tento útočník ztroskotá na poslední překážce. Stejně jako před malou chvíli.
     
    21
    Sergio Escudero se snažil ukličkovat svého strážce, ale to se nepovedlo. Granada ale nemusí zoufat, jeikož má míč stále pod kontrolou zásluhou Maxime Gonalonse.
     
    22
    Nepovedená diagonála právě od tohoto francouzského záložníka skončila v zámezí. Sergio Escudero byl na jeho přihrávku krátký. Fernando Pacheco bude odkopávat od své branky.
     
    23
    Luís Maximiano měl nejdříve problém, ale nakonec celou situaci dokázal vyřešit a míč schoval do svých rukavic. Ani z toho Alavésu nezaprší a bude se muset dál snažit.
     
    24
    Utkání začíná postrádat rychlejší tempo. Ani jeden tým se nemá k tomu, aby svou kombinaci dokázal zrychlit. Domácím to možná stačí, ale hosté by měli přidat.
     
    25
    Antonio Moya je dneska při střelecké chuti, ale bude muset ještě zpřesnist mířidla. Ani jeho další pokus neskončil v prostoru branky, nýbrž vedle. Domácí brankář bude odkopávat od své branky.
     
    26
    Fernando Pacheco skvěle přečetl hru, vyběhnul ze své branky a dokázal být u míče jako první. Hostující brankář ho poté nekompromisně poslal do zámezí. Granada bude vhazovat.
     
    27
    Hosté jsou více na míči, ale i nadále je jim to k ničemu. Granada se skvěle přesouvá na své polovině a brání svou branku velmi poctivě. Jejich brankář může být spokojený.
     
    28
    Sergio Escudero utekl na levé straně a posléze vyslal přízemní centr na hranici malého vápna. Fernando Pacheco musel zasáhnout a to se také stalo, míč je v rukavicích brankáře.
     
    29
    Antonio Puertas se mohl podruhé v prvním poločase zapsat mezi střelce, ale jeho další zakončení v pokutového území skončilo těsně vedle hostující branky. Stadionem v Granadě to jenom zahučelo.
     
    30
    Máme za sebou úvodních třicet minut tohoto utkání. Zápas nenabídnul příliš fotbalové krásy, ale i tak se Granada dokázala dostat do vedení. Uvidíme, zda se jim to podaří udržet.
     
    33
    Na hrací ploše se začíná poměrně přiostřovat. Je až s podivem, že jsme v tomto utkání ještě neviděli nějakou kartu.
     
    34
    Maxime Gonalons má zřejmě nějaké lehčí zdravotní komplikace. Uvidíme, zda mu povolí pokračovat nebo bude muset tento francouzský špílmachr střídat.
     
    35
    Nepovedená kombinace na jeden dotek v podání hráčů Alavésu skončila v zámezí. Granada bude u rohového praporku vhazovat aut. Soupeř se vysunul, aby jim to celé znepříjemnil.
     
    36
    Hosté měli k dispozici další rohový kop, ale ten byl zprvu skvěle ubráněn. K následné dorážce se dostal Edgar Méndez, který spíše ohrozil fanoušky sedící za brankou, než domácího brankáře.
     
    37
    V hlavní roli byl opět hostující Edgar Méndez, který se teď velmi špatně díval směrem k rozhodčímu, který opět neodpískal údajný faul na jeho osobu. Granada pokračuje v protiútoku.
     
    38
    Antonio Puertas byl nepříjemně dohrán na polovině hřiště Florianem Lejeunem, který ani za tento zákrok neobdržel karetní potrestání.
     
    39
    První poločas se nám pomalu, ale jistě blíží do svého závěru. Granada i nadále drží hubený náskok a začíná být čím dál blíž k důležitému zisku bodů z tohoto zápasu.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Luis Abram (Granada CF).
     
    41
    Luis Abram měl veliké štěstí, že jako první trefil míč a ne nohu protihráče. Tohle volalo po vyloučení. Rozhodčí ale zvolil prozatím jenom žlutou kartu.
     
    42
    Hosté se postupnou kombinací dostávají na dostřel domácí branky. Jenže Edgar Méndez předčasně ukončuje jejich snažení útočným faulem před pokutovým územím.
     
    43
    Luís Maximiano se ujme exekuce přímého kopu, ale s rozehrávkou výrazně nikde nespěchá. Přece jenom by ráda Granada dohrála tento poločas s přehledem.
     
    44
    Tentokrát rozhodčí odpískal nedovolený zákrok jednomu z hráčů hostujícího týmu. Domácí chtěli překvapivě rozehrát, ale rozhodčí jim ukazuje, že rozehrávka bude na píšťalku.
     
    45
    Jorge Molina si našel místo v pokutovém území, ale svou hlavičku nedokázal poslat mezi tři tyčky hostující branky. Fernando Pacheco v tuto chvíli nemusel zasahovat.
     
    45+1
    Rozhodčí tohoto utkání nastavil v prvním poločase jednu minutu nad rámec základní hrací doby poločasu.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Víctor Laguardia (Deportivo Alavés).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní poločas tohoto utkání, který dopadnul lépe pro domácí Granadu, která se dokázala ve čtrnácté minutě dostat do vedení zásluhou Antonia Puertase. Zbytek poločasu už byl poměrně vyrovnaný. Alavés je sice více na míči, ale je většinou neškodný. Takže Granada po úvodních 45 minutách vede nad Alavésem v poměru 1:0.

    Statistiky poločasu
    Držení míče: 42% – 58%
    Střely na branku: 1 – 0
    Střely mimo branku: 3 – 4
    Rohové kopy: 1 – 2
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 6 – 8
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hned ve druhé minutě druhého poločasu si musel domácí brankář sáhnout na míč, když si pro něj musel dojít po nákopu do jeho pokutového území.
     
    48
    Tak tohle volalo po vyrovnávací brance. Domácí obrana byla překonána Antoniu Moyovi stačilo, aby míč doklepnul do prázdné branky. To se ale nestalo, míč před ním skočil a dostal se do zámezí.
     
    49
    Fernando Pacheco opět musel vyběhnout, aby míč dokázal odvrátit do bezpečí před dotírajícím útočníkem. Nakonec se to opět povedlo, Granada má autové vhazování.
     
    50
    Luis Milla se snažil pohotově uvolnit, ale při jeho snaze byl nedovoleně zastaven. Rozhodčí neváhá přerušit hru a ukazuje proti brance hostujícího týmu.
     
    51
    Dnešní utkání sleduje 13 511 diváků.
     
    52
    Quini se snažil překonat svého obránce, ale to se mu úplně podle jeho představ nepovedlo. Míč mu odskočil do zámezí, Pacheco bude odkopávat od branky.
     
    53
    Hráči Alavésu nehrají ve svém pokutovém území úplně v rukavičkách, ale zatím jim to prochází. Ani z tohoto incidentu nebude pokutový kop pro domácí tým.
     
    54
    Rychlou kombinací to nejde, a tak to hosté zkouší pomalou, postupnou kombinací vstříc jejich brance. Uvidíme, zda se jim to podaří nějak využít.
     
    55
    Sergio Escudero si skvěle splnil své obranné povinnosti a zastavil slibně se rozvíjející se akci soupeře. Granada po delší době míří na míč a může s ním zaútočit.
     
    56
    Další nepovedená akce z dílny hostujícího týmu. Míč po jejich rychlé kombinaci na pravé straně skončil v rukavicích domácího brankáře, který má na svém kontě další úspěšný zákrok.
     
    57
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Antonio Moya, přichází Manu García.
     
    58
    Další rychlá akce hostujícího týmu, tentokrát to bylo z levé strany. Obrana Granady se ubránila pouze za odkopnutí míče do zámezí. Alavés bude mít rohový kop.
     
    59
    Míč byl z rohového kopu odvrácen mimo vápno, kde se k míči jako první dostal Florian Lejeune. Tento hostující hráč si moc s míčem neporozuměl a jeho dorážka končí daleko od branky.
     
    60
    Šedesát minut základní hrací doby je za námi. Granada stále drží své jednobrankové vedení z prvního poločasu a je čím dál blíž k zisku důležitých bodů do tabulky.
     
    61
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Yan Eteki.
     
    62
    Luis Rioja měl před sebou odkrytou část branky, ale v této slibné příležitosti zklamal. Jeho zakončení bylo dost nepřesné a skončila mimo domácí branku. Stav se tedy nemění.
     
    63
    Hostující tým je ve druhém poločase o dost lepším týmem a je jenom otázka času, kdy udeří. V tuto chvíli to ale nebude. Joselu trefil pouze prostor, kde byl připraven domácí brankář.
     
    64
    Postup hostujícího týmu byl zastaven hvizdem rozhodčího, který tam zřejmě viděl nějaký nedovolený zákrok ze strany hostujícího týmu. Granada bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    65
    Domácí tým by měl co nejdříve vstřelit pojistku, protože může se stát, že hráči Alavésu vyrovnají. Rozhodně jsou i nadále lepším týmem na hřišti.
     
    66
    Víctor Laguardia už chtěl míč vhazovat do hry, ale nakonec ho bude muset přenechat soupeři. Byl to on, který se jako poslední dotknul míče. Granada má autové vhazování.
     
    67
    Dlouhý aut do pokutového území, kde následovalo domácí zakončení. Jenže hostující brankář v tuto chvíli nemusel zasahovat, míč skončil mimo branku.
     
    68
    Luis Rioja umístil svou hlavičku přesně do šibenice pod břevno, jenže ani tohle nestačilo na vyrovnání. Luís Maximiano se neskutečně natáhnul a míč vyškrábnul na břevno.
     
    69
    Následující rohový kop nic zásadního pro branku Granady nepřinesl. Domácí brankář bude jenom od své branky odkopávat.
     
    70
    Přímý kop hostujícího týmu z hranici pokutového území sice zeď obstřelil, ale to bylo tak všechno. Míč skončil vysoko nad brankou a bude tady další odkop od branky.
     
    71
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Jorge Molina, přichází Alberto Soro.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Mamadou Loum, přichází Tomás Pina.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází Facundo Pellistri.
     
    72
    Antonio Puertas do své snahy získat míč vložil dost síly a to se nevyplatilo. Rozhodčí musel odpískat jeho nedovolený zákrok, hráči Alavésu budou mít k dispozici další přímý kop.
     
    73
    Luis Rioja se postavil k exekuci tohoto přímého kopu a svým centrem našel pouze hlavičku domácího obránce, který míč odvrátil do zámezí. Alavés zůstává na míči a bude mít rohový kop.
     
    74
    Jenže jak je dnešním zvykem, tak rohové kopy nejsou pro Alavés silná stránka. Granada se jednoduše brání a míč odkopává daleko do bezpečí.
     
    76
    Antonio Puertas nemá od své první branky v tomto zápase štěstí v zakončení. V dalších jeho střeleckých pokusech nebyl úspěšný a to platí i o jeho posledních pokusu.
     
    77
    Na hostující střídačce se chystá další střídání. Uvidíme, pro koho zápas skončí a pro koho zase začne.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Pere Pons, přichází Mamadou Sylla.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Yan Eteki (Granada CF).
     
    80
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Luis Milla, přichází Monchu.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Antonio Puertas, přichází Santiago Arias.
     
    81
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Obrovské neštěstí pro domácí tým. Hostující tým se na levé straně dostal k centru, který se pokusil LUIS ABRAM odvrátit do bezpečí. Bohužel pro něj a jeho tým mu míč sklouznul a následně překonal svého brankáře. Tohle byl ukázkový vlastní gól – 1:1.
     
    83
    Luis Javier Suárez rozkmital své rychlé nohy na levé straně a pokusil se o centr, který málem překvapil hostujícího brankáře. Míč nakonec skončil na horní síti hostující branky.
     
    84
    Joselu se marně natahoval na přízemní centr od svého spoluhráče. Míč prolétnul malým vápnem a skončil na druhé straně v zámezí. Granada bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    85
    Utkání se pomalu blíží ke svému konci. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo si dnes rozdělí oba týmy body a zápas skončí nerozhodně? Nechme se překvapit, máme před sebou zhruba deset minut i s nastaveným časem.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Javi López (Deportivo Alavés).
     
    87
    Granada právě vstřelila branku!
    Domácí tým měl k dispozici rohový kop, který byl rozehrán znamenitě. První zakončení hlavičkou sice skončilo v tyči, ale k odraženému míči se posléze dostal SANTIAGO ARIAS, který se z dorážky nemýlil a poslal svůj tým do vedení – 2:1. Bez asistence.
     
    88
    Čeká nás ještě velmi zajímavý konec tohoto utkání. Granada je podruhé ve vedení a teď je na tahu hostující Alavés, který je ve druhém poločase o poznání lepší.
     
    89
    Granada se rozhodla, že se raději stáhne za míč na vlastní polovinu, odkuď budou jejich hráči bránit případné náznaky útočných akcí jejich soupeře. Alvés toho využívá a stěhuje se na domácí polovinu.
     
    90
    Rozhodčí tohoto utkání nastavil čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Hostující hráči teď musí všechno vsadit do útoku, protože nic jiného jim v tuto chvílí nezbývá. Buď a nebo, tím se teď především musí řídit.
     
    90+2
    Fernando Pacheco do třetice všeho dobrého v tomto zápase vyběhnul z brány a potřetí byl u míče dřív než útočník. Hostující brankář míč odkopnul do volného prostoru na hrací ploše.
     
    90+3
    Domácí tým měl ještě k dispozici rohový kop, ale ten nic zásadního pro branku soupeře nepřinesl. Granada se snaží držet míč a krátit cenné sekundy do konce.
     
    90+4
    Quini nechtěne při dopadu na zem zahrál rukou, rozhodčí neměl jinou možnost než odpískat nedovolený přestupek. Alavés má poslední šanci na vyrovnání tohoto utkání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Granada přece jenom z tohoto zápasu dokázala vybojovat všechny tři body za vítězství 2:1. Tohle vítězství se ale nerodilo lehce. Domácí sice vedli zásluhou Antonia Puertase. Vyrovnání přišlo až devět minut před koncem zápasu, kdy se do nesprávné branky trefil domácí Luis Abram. Poslední slovo si vzal Santiago Arias, který se čtyři minuty před koncem základní hrací doby dostal k odraženému míči, který posléze dostal do branky. Granada si tedy připsala důležité tři body a poskočila nad svého dnešního soupeře.
    Program šestnáctého kola španělské ligy otevřelo vítězství Granady nad Alavésem.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:15.
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a u dalšího fotbalového zápasu zase někdy na počtenou. (22:56:35)

    Radim Polák

    Branky: 14. Puertas, 87. S. Arias – 81. Abram (vla.)

    Karty:   40. Abram (GRN), 79. Eteki (GRN) – 45+1. Laguardia (DAL), 86. López (DAL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:15.
    Granada CF: Maximiano – Quini, Abram, Torrente, Neva – Milla (80. Monchu), Gonalons, Escudero (61. Eteki) – Puertas (80. S. Arias), J. Molina (C) (71. Soro), Suárez.
    Náhradníci: A. Escandell – S. Arias, Bacca, Barcia, Butzke, Eteki, Monchu, P. Sánchez, Soro, Zaragoza.

    Trenér: Róbert Moreno

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Martín, Laguardia (C), Lejeune, Pons (78. Sylla) – Moya (57. García), Loum (71. Pina), López, Rioja – Joselu, Méndez (71. Pellistri).
    Náhradníci: Sivera – Abqar, De la Fuente, Saúl García, García, Guidetti, Martín, Miazga, Pellistri, Pina, Sylla, Tachi.

    Trenér: Javier Calleja

    Rozhodčí: Alberola – Alonso, Hernández

    Diváci: 13 511
    thejrc.org