Omsk – Kazaň 1:3 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:1 (kon.) | Viťaz – Minsk 2:5 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
HC Dinamo Minsk
Pátek 03.12.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dinamo Minsk otočilo nepříznivě se vyvíjející zápas proti Viťazu a třemi góly ve třetí třetině vyhrálo 5:2, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:54:46)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-5
    Střely na branku: 21-30
    Zákroky gólmanů: 26-19
    Zblokované střely: 18-13
    Hity: 13-9
    Vyhraná buly: 34-26
    Vyloučení: 4-5
    Využití: 1-1.
     
    Úvodní dějství zápasu patřilo Viťazu, který se hned na úvod prosadil přesilovou hrou a střelou Nika Ojamäkiho z početní výhody. Domácí ale pak nevyužili přesilovku pět na tři a to je v konečném účtování musí mrzet.

    Po 52 sekundách druhé třetiny totiž srovnal na 1:1 krátce po konci přesilovky Taylor Beck, jenž využil dobrého clonění spoluhráče. Za minutu a půl domácí naposled vedli, když Kirill Rasskazov zakončil protiútok dva na jednoho. Ovšem v polovině zápasu bylo opět vyrovnáno. Malte Strömwall totiž dorazil do sítě střelu Becka, jenž se odrazila od břevna.

    Rozuzlení zápasu přišlo v čase 48:20. Denis Mosaljov totiž obral o puk laxně hrající domácí, přistrčil jen na pravém kruhu Mattiasi Tedenbymu a ten se ránou pod víko nemýlil. O sedm a čtvrt minuty později Kirill Voronin za přihlížení tří hráčů soupeře získal puk, v akci dva na jednoho si jej vyměnil s Tedenbym a zvýšil náskok svého týmu, přičemž Ilja Ježov již vzteky roztřískal hokejku o branku. Půl minuty před koncem pak Kirill Voronin trefil prázdnou klec – 2:5.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Kirill VORONIN - 2:5
     
    59:24
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    KIRILL VORONIN hned po vyhraném buly nabral puk na hokejku, před vlastní modrou vystřelil a dokázal mířit přesně do volné branky. Kotouč se pomalu doklouzal až za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    59:15
    Střelu Lisovce podržel Rybár a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    58:48
    Málem z toho byla pátá branka, ale domácí hráči se ubránili napadání soupeře a ještě dokázali přejet s pukem na druhou stranu.
     
    57:51
    Viťaz zkusí hru bez gólmana a v šesti se pokusí o zázrak.
     
    57:51
    Ildar Šiksatdarov se dral do branky Minsku, aby ještě vyšťoural odražený puk, ale hosté mu dali co proto. Rozhodčí umravňují vznikající šarvátku.
    Ilja Ježov si vylil zlost s hokejkou na své brance
    55:36 Kirill VORONIN - 2:4
     
    55:36
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Vůbec se nedivím, že se Ilja Ježov zlobil tak, až rozlámal hokejku o svou branku. KIRILL VORONIN totiž prakticky proti čtyřem hráčům získal ve středním pásmu puk, z toho dva domácí plejeři nezúčastněně přihlíželi. Rychle tak podnikl protiútok dva na jednoho, nahrál Tedenbymu, který vrátil Voroninovi puk a forvard Minsku pohodlně zasunul kotouč za roztahujícího se brankáře Viťazu. Asistence: Mattias Tedenby.
     
    54:53
    Ildar Šiksatdarov chtěl zavézt puk do útočného pásma, ale neobešel Taylora Becka, který proti němu vystoupil.
     
    54:17
    Dobrá střela Vitalije Popova. Forvard Viťazu se na pravém kruhu opřel do puku a pokusem zápěstím řádně prověřil Patrika Rybára.
     
    53:28
    Střelu hned po buly v podání Stěpana Starkova si pohlídal Patrik Rybár a nyní si oba celky chvilku odpočinou komerční přestávkou.
     
    53:25
    To přichází na řadu právě nyní a sudí po pěti minutách a pěti sekundách pískli do píšťalky.
     
    53:20
    Naposled byla přerušená hra v čase 11:40. Pětiminutový úsek bez přerušení ale brzy skončí po zakázaném uvolnění hostí.
     
    52:47
    Dinamo si nekomplikuje hru. Když domácí napadají, hosté protečují nebo vyhodí puk do středního pásma.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. Ojamäki (Audette, I. Ježov), 23. Rasskazov (Starkov, Volodin) – 21. T. Beck (Strömwall, Almqvist), 30. Strömwall (T. Beck), 49. Tedenby (Mosaljov), 56. K. Voronin (Tedenby), 60. K. Voronin


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Kloberdanec) – Kemiläinen, Jegor Voronkov, K. Ljamin, Rydčenko, Golovkov (A), Jepišin, Lisovec, D. Musin – Ojamäki, M. Aaltonen (A), Audette – Starkov, Volodin, Rasskazov – Šiksatdarov, V. Popov, Malychin (C) – G. Nesterov, N. Gončarov, Arkalov.
    Trenér: Jurij Babenko

    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), Sapego, Almqvist, Šinkevič (A), V. Jerjomenko, Děrjabin – Strömwall, Suvorov, T. Beck (A) – Tedenby, Alistrov, Graovac – K. Voronin, R. Gorbunov, Bujnickij – Děmkov, Mosaljov, Varfolomejev – Pyškajlo.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Rozhodčí: Andris Ansons, Viktor Gašilov – Maxim Bersenjov, Jevgenij Judin
    ocianews.com