Lipt. Mikuláš – Prešov 6:0 (kon.) | Michalovce – Poprad 4:5 (3:4 po s.n.) | Spišská N. Ves – Banská Bystrica 6:2 (kon.)
HC Slovan – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Košice – Zvolen 1:4 (kon.) | Nitra – Trenčín 1:2 (kon.)
konec
HC Košice
1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
HKM Zvolen
sk Pátek 03.12.2021, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení šporrtoví priatelia, vítam vás pri priamom prenose zo zápasu 22. kola Tipos extraligy, v ktorom si hokejky skrížia hráči HC Košice a HKM Zvolen.

    HC Košice vstúpil do zápasového rytmu po vynútenej prestávke spôsobenej koronavírusom úspešne, keď v stredu na domácom ľade zdolal hokejistov trenčianskej Dukly pomerom 4:1. Oceliari si tak upevnili piate miesto v tabuľke a šiestemu Prešovu sa vzdialili už na rozdiel šiestich bodov. Naopak, Košičania sa doťahujú na štvrtú Nitru, tá ma v súčasnosti k dobru dva body. Tím z východu disponuje v súčasnosti najpevnejšou defenzívou, inkasoval 45 gólov. Sám ich pritom nastrieľal o 20 viac.

    Úradujúci majster HKM Zvolen sa na tabuľkové postavenie sťažovať nemôže. Hokejisti spod Pustého hradu strácajú na vedúci Slovan tri body, naopak, pred tretími Michalovcami si držia dvojbodový náskok. Aj oni porazili v poslednom odohranom zápase Duklu Trenčín, a to na jej vlastnom ľade pomerom 3:2. Predtým zdolali rovnakým výsledkom doma Nové Zámky a držia si tak šnúru dvoch víťazstiev v rade. Zvolenčania nastrieľali 78 gólov, inkasovali 62-krát.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Saucerman, Snuggerud, Tansey, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec — Pereskokov, McPherson, Klhůfek — Rogoň, Chovan, Paršin — Lapšanský, Slovák, Mrázik — Mlý, Havrila, Jokeľ

    HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) — Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško, Barcík, Chlepčok — Jedlička, Viedenský, Zuzin — Pierog, Krieger, Leskinen — Saracino, Mikúš, Stupka — Török, Marcinek, Csányi

    Rozhodca: Stano, Fridrich — Šoltés, Gegáň (všetci SVK).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Úvodné buly v prospech domácich Košíc. Oceliari sa s pukom stiahli pred Košarišťana, odkiaľ budú chcieť preniknúť pred Rahma.
     
    00:39
    A bola z toho aj prvá veľká šanca. Puk smeroval spoza bránky medzi kruhy, kde boli v dobrých pozíciách McPherson aj Pereskokov. Ani jeden z nich puk lepšie netrafil.
     
    01:32
    Veľmi dobre to urobil Viedenský, ktorý na modrej čiare vypichol puk súperovi. V lepšej pozícii ešte našiel Leskinena, ale Košičania jeho pokus zblokovali do ochrannej siete.
     
    02:13
    Pierogova skrytá strela spoza obrancu, bol to skôr taký nahodený puk. Košarišťanovu bránku však minul.
     
    02:57
    V úvode zápasu je to obojstranne mimoriadne aktívne. Dopredu šli Košičania, puk si pred bránkou pýtal Jokeľ. Zvolenské obranné rady mu ho neprenechali.
     
    03:26
    Domáci boli pod tlakom, puk odpálili len na zakázané uvoľnenie.
     
    04:23
    Obrovská šanca Zuzina. Šedivý posielal puk spoza Košarišťana priamo na jeho čepeľ. Zuzin to mal na bekhend a pokúsil sa zakončiť ponad padajúceho gólmana, ten puk zachytil.
     
    04:26
    Zvolen dal gól!
    Rytieri zo stredného Slovenska si vytvorili obrovský tlak, z ktorého pramení zaslúžený gól. Bezprostredne po buly priletela strela od modrej čiary, Košarišťan musel puk loviť vo svojej sieti. Prekonal ho PETER KRIEGER. Asistencie: Branislav Kubka, Nicolas Pierog.
     
    05:10
    Snuggerud individuálne, Košice sa po jeho aktivite usadili v pásme.
     
    05:31
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčanom sa v úvode zápasu darí. Najskôr prišlo k prečísleniu troch proti dvom, to hostia nevyužili. Následne sa však usadili pred Košarišťanom, ktorého prekonal NICHOLAS SARACINO. Asistencie: Jakub Meliško, Jérémy Roy.
     
    05:54
    Rahmova bránka opustila svoje miesto, hra sa na malý moment preruší.
     
    06:20
    Po Chovanovom priťuknutí to posielal na Rahmovu bránku Tansey. Zvolenský gólman musel reagovať, ale nechyboval.
     
    06:39
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Oldrich Kotvan – 2 min., sekanie).
     
    07:35
    Prvá košická presilová hra bola mimoriadne aktívna. Za domácich strieľali McPherson, Slovák aj Snuggerud. Viacero zakončení obetavo zblokovala zvolenská defenzíva.
     
    08:26
    Oceliari sú stále v pásme. Túto početnú výhodu hrajú dobre, Chovanovej strele ale chýbal teč v predbránkovom priestore.
     
    08:39
    Zvolen hrá v plnom počte, Deyl medzičasom napálil puk do Rahmovej lapačky.
     
    09:24
    Cibákova strela od modrej čiary bola nepresná. Zvolenčania sa v tejto chvíli mierne rozostúpili, domáci celok ale tento fakt využiť nedokázal.
     
    10:06
    V tejto chvíli majú z hry viac domáci hokejisti. Tí pritlačili Zvolenčanov v obrannej tretine, chýbala im však gólová bodka.
     
    10:18
    Zvolen dal gól!
    A nielen to. Zvolenčania sa dostali do protiútoku, v ktorom inkasoval ideálnu prihrávku na čepeľ JÉRÉMY ROY. Ten poslal puk popod Košarišťanovu ruku. Asistencie: Nicholas Saracino, Václav Stupka.
     
    10:46
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    11:30
    Zvolenčania si dianie na ľade užívajú, začína sa to podobať na exhibíciu. Zakončovať mohli Pierog aj Leskinen, ležiaceho Košarišťana neprekonali.
     
    11:57
    Košice dali gól!
    Veľmi dôležitý moment však prichádza aj na košickej strane. Pereskokov prihrával do vyloženej pozície Klhůfkovi a ostrostrelec kvalít PAVLA KLHŮFKA už zaváhať nemohol. Asistencie: Vadim Pereskokov, Allan McPherson.
     
    12:46
    Snuggerudov propagačný pokus Rahm zachytil.
     
    13:42
    Výborne to urobil Mrázik. Ten sa z obrannej tretiny dostal až pred Rahma, viacero Zvolenčanov sa tejto aktivite len nepochopiteľne prizeralo. Našťastie pre hostí nebolo bekhendové zakončenie gólové.
     
    14:55
    Nepresnosť Slováka. Pri puku je Zvolen.
     
    15:16
    Hain si bol dobre vedomý Rahmovej pozície, Havrilov nahodený puk preto netečoval. Ten tak skončil v lapačke zvolenského gólmana. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    16:40
    Jedlička sa zapojil do defenzívnej činnosti a smeroval proti zakončeniu Deyla. Zvolen puk nezachytil, domáci budú kombinovať pred Rahmom.
     
    17:48
    Lapšanský musel čakať na spoluhráča z druhej vlny, prikorčuľoval tam Slovák, Jeho rýchly pokus zápästím Rahm výborne prečítal.
     
    18:17
    V rohu klziska bojovali o puk štyria hokejisti. Bolo z toho vyhodenie pred Košarišťana, ktorý musel riešiť zakončenie Csányiho.
     
    19:01
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:37
    Saracino bol v ofsajdovej pozícii, jeho spoluhráči v kombinácii pred Košarišťanom pokračovať nemohli. Posledná šanca na založenie útoku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa úvodná dvadsaťminútovka, ktorá priniesla mimoriadne zaujímavý hokej plný obojstranných šancí. O čosi vyspelejšie však na ľade pôsobí zvolenský tím, ktorý po prvej tretine vedie 3:1.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Aj úvodné buly druhej časti zvládli lepšie Košice. Tentokrát sa však od Košarišťana príliš ďaleko nedostali, aktívnym napádaním im to znemožnili útočníci Zvolena.
     
    21:49
    Oceliari sa po úvodných nepresnostiach spamätali. Ťažiť z toho chcel Klhůfek, ale nezachytil dlhú prihrávku z obranného pásma. Predchádzala tomu aj šanca McPhersona.
     
    22:55
    Kubka zachytil puk na hranici modrej čiary. Zvolenčania sa usadili pred Košarišťanom, bolo z toho ale príliš veľa prihrávok.
     
    23:36
    V druhej časti sa ešte neprerušovalo. Po prestriedaní zakončoval Mrázik, ktorý trafil do hlavy jedného zo svojich spoluhráčov. Z ľadu však nik neodchádza, našťastie to teda vážne nebude.
     
    24:29
    Až po rane Kotvana sa prerušovalo. Toto zakončenie švihom od modrej čiary ale nemohlo narobiť Košarišťanovi žiadne problémy, košický brankár naň po celý čas videl.
     
    24:29
    Oddychový čas domácich.
     
    25:17
    Jokeľ sa do šance nedostal, pre svojich spoluhráčov ale vybojoval sekundy pri Rahmovi. Košická štvrtá formácia schádza z ľadu, urobiť by tak potrebovali aj Zvolenčania.
     
    26:01
    Hosťujúca defenzíva zblokovala Pereskokovovu prihrávku pred bránkovisko. Obaja gólmani sú v tejto chvíli bez práce.
     
    26:48
    Krieger si veril na zakončenie od modrej čiary, napokon k nemu ale neprišlo. Zvolenčania vlastnou chybou prichádzajú o možnosť kombinovať pred Košarišťanom.
     
    27:16
    Ďalšiu dlhú pasáž bez prerušenia ukončuju zvolenské zakázané uvoľnenie.
     
    28:23
    Meliško nemal dostatočnú stabilitu ani rýchlosť na to, aby si obhodil súpera a pokračoval smerom dopredu. Stihol ho však nahodiť aspoň do košického obranného pásma.
     
    28:50
    Tanseyho rana z hranice kruhov našla zvolenskú defenzívu. Tá v tejto chvíli pomáha Rahmovi.
     
    29:19
    Deyl zakončoval z uhla tesne ponad ľad. Smerovalo to k bližšej žrdi, ktorú si Rahm pokryl. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    29:37
    Klhůfek individuálne. Zo stredného pásma prešiel do útočného, kde si puk prikryl telom, prešiel pomedzi troch súperov a zakončil bekhendom. Rahm s dôležitým zákrokom.
     
    30:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Colton Saucerman – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    30:16
    Klhůfek vypichol zvolenskú prihrávku na modrú čiaru, puk sa dostáva do pásma hostí.
     
    30:37
    Hostia sa pred Košarišťana rýchlo vrátili. Kotvan na nič nečakal a volil strelu príklepom od modrej čiary. Košarišťanovi sa podarilo hru prerušiť.
     
    31:16
    Slovák sťahoval puk nešťastne pred košickú bránku, Zvolen ostáva v pásme.
     
    31:36
    Už ale nie. Dlho to hrali hostia bez razantnejšieho zakončenia, čo sa im napokon vypomstilo. Hokejkou bude hrať aj Rahm.
     
    32:05
    Saucerman je na ľade. Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    33:01
    Dvojica krídelníkov Török — Csányi sa dostávala do prečíslenia dvoch proti jednému. Po tejto osi smeroval aj puk, Csányi napokon zakončoval švihom priamo do Košarišťanovej hrude.
     
    33:37
    Obrovská šanca Košíc ostáva nevyužitá. Slovák prihrával pred bránku Lapšanskému, Rahm bol na ľade. Ani toto ale Lapšanskému na gól nestačilo.
     
    33:56
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Krieger – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    33:56
    Košičania si ešte pýtajú konzultáciu pri predošlej situácii. Lapšanskému sa zdalo, že puk do brány zasunul, ale arbitri nesúhlasia.
     
    34:26
    Zlé zakončenie Paršina, puk sa dostáva až do stredného pásma.
     
    34:56
    Nepresné zakončenie aj v podaní druhého ruského legionára. Pereskokov pálil do mantinela, po tomto pokuse šiel dokonca dopredu Török.
     
    35:47
    Snuggerud na dvakrát. Druhá rana amerického obrancu vyletela po zákroku Rahma do vzduchu, Zvolenčania si na to dali dostatočný pozor.
     
    36:20
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    37:00
    Šedivý na bránku nemieril presne, napriek tomu sa Rahm rozhodol hru prerušiť. Už totiž cítil únavu svojich spoluhráčov. Nielen im teraz pomôže komerčná prestávka.
     
    38:12
    Veľmi nepríjemný moment, Jedlička zbytočne a škaredo dohral pred košickou striedačkou Chovana. Bude z toho trest pre Zvolenčana.
     
    38:12
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Maroš Jedlička – 2 min., napadnutie).
     
    38:59
    Saucerman nepresne, puk opúšťa košické útočné pásmo.
     
    39:17
    Mrázik zaparkoval pred Rahmom, kam dostal prihrávku. Z tohto priestoru trafil len do dobre postaveného zvolenského gólmana.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za nami je druhá tretina zápasu medzi Košicami a Zvolenom. Hokej bol stále zaujímavý, ale góly sme nevideli. Zvolenčania tak stále vedú o dva góly.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:44.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Oba tímy hrajú medzičasom v plnom počte.
     
    41:08
    Zbytočná prihrávka Chovana na Rogoňa. Chovan bol sám pred Rahmom, mohol radšej strieľať. Rogoň predtým nezachytil ani prihrávku Saucermana.
     
    41:42
    Píska sa postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    42:17
    Lapšanský nahodil puk po mantineli do pásma, Košice ho dokorčuľovali na opačnej strane. Nebolo z toho nič zaujímavé. Domáci si potrebujú vypracovať súvislejší tlak.
     
    42:43
    Mikúš bojoval o puk za Košarišťanom. Bol tam sám proti dvom Košičanom, ktorým bol pripravený pomôcť aj tretí spoluhráč. Potrebné to napokon nebolo.
     
    43:28
    McPherson dostával puk pred Rahma, netrafil ho.
     
    44:13
    Zuzin bojoval pri zvolenskej striedačke, puk z obranného pásma nedostal. Nedarí sa však ani Košičanom, ktorí strieľajú len sporadicky.
     
    45:40
    Stupka sa dostal do útočného pásma, tam si však so spoluhráčmi nerozumel. Je z toho puk pri Rahmovi. Ďalšia hluchá pasáž, dlhší čas sa hra neprerušovala.
     
    46:01
    Podobný moment sa zopakoval aj v tejto chvíli.
     
    46:49
    McPherson si dal pozor na zakázané uvoľnenie, presvedčil sa o tom, či prešiel cez červenú čiaru. Po jeho nahodení nasledoval dlhočízny boj o puk v rohu klziska.
     
    47:50
    Slovák priťukol Snuggerudovi. Ten vypálil tvrdo od modrej čiary nepresne. Unavení Zvolenčania korčuľujú z posledného.
     
    48:30
    Saucermanova zlomená hokejka umožňuje Zvolenu prestriedať.
     
    48:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    49:36
    Zvolenu zatiaľ táto početná výhoda nevychádza podľa predstáv. Kotvanovi skĺzol puk z čepele, Košičania to využili na dlhé sekundy strávené ďaleko od Košarišťana.
     
    50:16
    Opäť sa hrá pri Rahmovi. Pre Zvolen je však dôležité, že od 12. minúty stále neinkasoval.
     
    50:37
    Oba tímy hrajú v plnom počte.
     
    51:37
    Rahm si nerozumel so spoluhráčmi, puk posielal do priestoru, kam korčuľovali len domáci. Do bránky sa však stihol vrátiť, zakončenie Šedivého tak v sieti neskončilo.
     
    52:01
    Píska sa zakázané uvoľnenie Zvolena.
     
    53:28
    Hluchá pasáž, ktorá môže vyhovovať Zvolenčanom. Deyl hľadal vysokým oblúčikom Paršina. Aj by ho bol našiel, ruský útočník bol však unavený a potreboval striedať.
     
    54:46
    Pereskokov si prilepil puk o čepeľ, následne vpredu hľadal Klhůfka. Po nepresnom zakončení sa môžu hostia oslobodiť a puk poslať ku Košarišťanovi.
     
    55:18
    Rogoň si nakorčuľoval do útočnej tretiny z druhej vlny, švihom poslal puk priamo do Rahmovej lapačky. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    56:01
    Snuggerud stratil stabilitu, našťastie pre Košice takto dopadol aj Jedlička. Ten mohol v opačnom prípade pokračovať v nebezpečnom výpade proti Košarišťanovi.
     
    56:47
    Oba celky prestriedali. Košarišťan korčuľuje na striedačku tiež. Šiesti domáci proti piatim hosťom.
     
    57:20
    Kubka zblokoval zakončenie Tanseyho. Následne nezakončoval Paršin.
     
    57:35
    Domáci si vypracovali slušný tlak. Rahm drží dvojgólové vedenie svojho tímu.
     
    58:09
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:22
    Po Klhůfkovom priťuknutí zakončoval spoza kruhov Pereskokov. Rahm sa stihol presunúť a hru prerušiť. Zvolenčania budú striedať.
     
    58:49
    Zvolen dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté. Zvolenčania strieľajú gól do opustenej košickej bránky, stará sa o to PETER ZUZIN. Asistencia: Maroš Jedlička.
     
    59:16
    Zápas sa už len dohráva, s najväčšou pravdepodobnosťou sa už toho veľa neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnaný duel medzi Košicami a Zvolenom je na konci. Viac sa v ňom darilo hosťom, ktorí boli neporovnateľne efektívnejší a súpera zdolali pomerom 4:1.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (20:16:38)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 12. Klhůfek (Pereskokov, McPherson) – 5. Krieger (Kubka, Pierog), 6. Saracino (Meliško, Roy), 11. Roy (Saracino, Stupka), 59. Zuzin (Jedlička)


    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Saucerman, Snuggerud, Tansey, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec — Pereskokov, McPherson, Klhůfek — Rogoň, Chovan, Paršin — Lapšanský, Slovák, Mrázik — Mlý, Havrila, Jokeľ
    HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) — Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško, Barcík, Chlepčok — Jedlička, Viedenský, Zuzin — Pierog, Krieger, Leskinen — Saracino, Mikúš, Stupka — Török, Marcinek, Csányi

    Rozhodčí: Stano, Fridrich — Šoltés, Gegáň (všetci SVK)
    thejrc.org