Česko – Dánsko 7:5 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 12:1 (kon.)
konec
Česko
7:5 (2:2, 4:3, 1:0)
Dánsko
Pátek 03.12.2021, 16:00Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Nejlepšími hráčkami utkání byly vyhlášeny:
    Za Česko Michaela Kubečková.
    Za Dánsko Anna Kajsa Habersatterová.

    Střely na branku: 28.17

    Češky se v semifinále střetnou s Finkami, a to zítra v 19:55.

    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (18:02:29)
     
    Třetí třetina přinesla už jen jednu branku, a to v podání Elišky Krupnové, která v přesilové hře navýšila český náskok a přiblížila tak svůj tým ke čtvrtfinálové výhře v jinak vyrovnaném utkání s Dánkami. Dvoubrankové vedení osm minut před koncem základní hrací doby se projevilo také na předváděné hře.
    Na konečném výsledku se podepsaly hlavně chyby v české obraně, které dovolily Dánkám pětkrát skórovat. Na druhé straně se dařilo třetí formaci – prosadily se Trojánková (1+1), Kubečková (2+1) i Chudá (1+0), asistence pak zapisovala obranná dvojice Keprtová (0+2) – Havlíčková (0+1).
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Remešová zastavila střelu z pravého křídla k bližší tyči. Dánsko pokračuje ve svém závěrečném tlaku.
     
    58:58
    Dánky hrají v šesti.
     
    58:38
    Frida Olssonová vybojovala balónek u mantinelu a vydala se dopředu. Její střela šla z levé strany a Remešová přes českou nabíhající hráčku příliš neviděla. Pokus Olssonové proletěl nad levým horním rohem české brány.
     
    58:03
    Češky s rozehrávkou zpoza vlastní branky vyčkávají. Jde vidět, že se v posledních dvou minutách třetí třetiny do hry příliš neženou.
     
    56:40
    Krupnová se natlačila do těsné blízkosti Jensenové, odkud otestovala její pozornost střelou a také následnou dorážkou. S prvním pokusem si gólmanka poradila, druhé zakončení mířilo mimo.
     
    56:09
    Ratajová prošla kolem mantinelu přes Fridu Olssonovou a sama také zakončila. Dánská brankářka tentokrát zasahovat nemusela.
     
    55:31
    Přesná rozehrávka na jeden dotyk přesunula míček z obranné poloviny Češek na druhou stranu hřiště. Plášková vystřelila z pravého křídla, Jensenová u bližší tyče zasahuje.
     
    55:18
    Oddechový čas pro Dánsko.
     
    55:14
    Řepková zakončila z ostrého úhlu na pravém křídle. Její pokus nebyl přesný.
     
    53:43
    Český tým se ani za dvoubrankového vedení nedokáže vyvarovat nepřesným rozehrávkám a chybám v obraně. Dobrý defenzivní zákrok však nyní předvedla Keprtová, která zastavila dánský útok na levém křídle.
    51:51 KRUPNOVÁ - 7:5
     
    51:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    V přesilové hře se prosazuje ELIŠKA KRUPNOVÁ, která dostala od Michaely Kubečkové přihrávku do předbrankového prostoru. Česká kapitánka zakončila z první za přemisťující se gólmanku. Asistence: Michaela Kubečková.
     
    51:45
    Uvidíme přesilovou hru českého týmu. Nedovoleným zákrokem se provinila Fjorderová a dostává dvouminutový trest za bránění ve hře.
     
    51:06
    Dánky se bez větších problémů probojovaly do útoku a Christensenová z levého křídla zakončila doprostřed branky. Remešová bez zaváhání úspěšně zakročila.
     
    49:49
    Češky jsou na útočné polovině, ale hrají především kolem mantinelu. Přihrávka Řepková nenašla žádnou z českých hráček a do útoku se dostávají Dánky.
     
    48:31
    Dánkám se opět podařilo zastavit křižnou přihrávku, která putovala z hole obránkyně Jirákové. Češky svou aktivitou však rychle získaly míček zpět a snaží se obnovit svou kombinaci poblíž branky.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 15. Ratajová (Bačová), 17. Chudá (Keprtová), 23. Trojánková (Keprtová), 30. Beránková, 31. Kubečková (Trojánková), 34. Kubečková (Havlíčková), 52. Krupnová (Kubečková) – 9. Olssonová S. (Olssonová F.), 20. Habersatterová (Thaarupová), 25. de Friesová, 33. Habersatterová, 36. Di Nardová (Olssonová F.)


    Česko: Remešová (Christianová) – Jiráková, Beránková, Paloncyová, Koníčková, Keprtová, Havlíčková, Šupáková – Bačová, Krupnová, Ratajová – Řepková, Suchá, Mlejnková – Trojánková, Kubečková, Chudá – Kotzurová, Plášková.
    Trenér: Sascha Rhyner

    Dánsko: Jensenová (Mollerová) – Andersenová, Morchová, Thaarupová, Fjorderová, Larsenová, Knudsenová – S. Olssonová, Di Nardová, F. Olssonová – Wohlertová, N. Sorensenová, Christensenová – Vistisenová, K. Sorensenová, de Friesová – Torpová, Jürgensová, Habersatterová.
    Trenér: Martin Lytje

    Rozhodčí: Carmen Teo, Bin Bin Lin
    thejrc.org