Leeds – Brentford 2:2 (kon.) | Manchester Utd. – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Tottenham – Norwich 3:0 (kon.)
Aston Villa – Leicester 2:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:0 (1:0)
Norwich City
Neděle 05.12.2021, 15:00 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek nedělního dne a u dalšího fotbalového přenosu zase někdy na počtenou. (16:58:59)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:4.
     
    Je dobojováno! Tottenham splnil roli favorita v tomto utkání a připsal si tři body za vítězství v poměru 3:0. Nejprve to byl Lucas Moura, který otevřel brankový účet tohoto zápasu. Další dvě branky si domácí tým nechal do druhého poločasu. Tam se nejprve trefil Davinson Sánchez a poté i Son Hung-min, který to má dneska 1+1, jelikož přihrával na úvodní branku utkání. Tottenham tedy poskočil na páté místo tabulky a už čtyři zápasy neprohrál. Hosté naopak prohráli po čtyřech zápasech a jsou poslední.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Série rohových kopů nepřinesla pro Tottenham v zásadě nic. Obrana Norwich City se dokázala ubránit a čtvrtý gól už v podstatě nedopustila. Zápas za malý moment skončí.
     
    90+3
    Vůbec nezávidím Stevenu Bergwijnovi, který byl na hranici pokutového území dohrán Brandonem Williamsem. Tottenham bude mít k dispozic rohový kop.
     
    90+2
    Dlužím vám informaci o nastaveném čase. Rozhodčí nastavil ve druhém poločase čtyři minuty navíc. Jsme tedy už v polovině nastaveného času.
     
    90+1
    Jenže hostující tým získal z další akce rohový kop, který nebyl rozehrán podle jejich představ. Harry Kane si splnil povinnosti a míč odkopnul do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    90
    Brandon Williams si skvěle obhodil domácího obránce, ale to bylo všechno co tento šikovný bek dokázal. Tottenham se dokázal ubránit zásluhou Erica Diera, který míč odkopnul do bezpečí.
     
    89
    Utkání je ve svém závěru, v Londýně se už zřejmě bude jenom dohrávat. Domácí tým vyhraje a poskočí na páté místo tabulky. Antonio Conte může být s výkonem svých svěřenců spokojen.
     
    88
    Po krátké intervenci se dánský záložník postavil na nohy, ale musí odejít za postranní čáru, kde vyčká na signál od rozhodčího, že se může vrátit na hrací plochu.
     
    87
    Pierre-Emile Höjbjerg má nějaké zdravotní komplikace. Rozhodčí musel tento zápas přerušit, na hrací ploše je lékařský tým Spurs.
     
    86
    Už se zdálo, že by se Josh Sargent mohl dostat do zajímavé střelecké příležitosti. Bohužel pro něj byl na poslední chvíli zablokován, a tak z jeho šance nic nebude.
     
    85
    Nedorozumění v domácí obraně musel řešit až samotný brankář, který vyběhnul ze svého pásma a míč odprásknul do zámezí. Hosté budou na útočné polovině vhazovat.
     
    84
    Matt Doherty se tomu diví, ale faul na pronikajícího Willaimse na pravé straně to byl. Hostující tým dostává další zajímavou standardní situaci na polovině soupeře.
     
    83
    Po další nepřesné akci Norwich City bude následovat další odkop od domácího brankáře, který nikde nespěchá a po krátké chvilce přihrává svému obránci na hranici vápna.
     
    82
    Teď to jsou hráči hostujícího týmu, kteří obléhají pokutové území svého dnešního hostitele. Tottenham se nebezpečně zatahuje před vlastní branku.
     
    81
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Billy Gilmour, přichází Jacob Sörensen.
     
    80
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Steven Bergwijn.

    Radim Polák

    Branky: 10. Lucas Moura (Son Hung-min), 67. D. Sánchez, 77. Son Hung-min (B. Davies)

    Karty:   16. Reguilón (TOT) – 14. Pukki (NRW), 34. Gilmour (NRW)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:4.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – D. Sánchez, Dier, B. Davies – Tanganga (62. Doherty), Skipp, P.-E. Höjbjerg, Reguilón (22. R. Sessegnon) – Lucas Moura (80. Bergwijn), Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Gollini – Doherty, Rodon, Winks, R. Sessegnon, Alli, Ndombèlé, Bergwijn, Scarlett.

    Trenér: Antonio Conte

    Norwich City: Krul – M. Aarons, B. Gibson, Omobamidele, G. Hanley (C), B. Williams – Gilmour (81. Sörensen), Lees-Melou (72. Dowell), McLean – Idah (69. Sargent), Pukki.
    Náhradníci: Gunn – Kabak, D. Giannoulis, Rupp, Dowell, Cantwell, Sörensen, Tzolis, Sargent.

    Trenér: Dean Smith

    Rozhodčí: Jarred Gillett
    ocianews.com