West Ham – Chelsea 3:2 (kon.) | Newcastle – Burnley 1:0 (kon.) | Southampton – Brighton 1:1 (kon.)
Wolverhampton – Liverpool 0:1 (kon.) | Watford – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
0:1 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 04.12.2021, 16:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:16:41)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:5.
    Střely mimo: 2:8.
    Rohy: 2:8.
    Ofsajdy: 7:1.
    Fauly: 4:7.
     
    Zápas Wolverhamptonu s Liverpoolem tak končí vlastně šokující výhrou The Reds v poměru 1:0! Třiadevadesát minut zvládli Wanderers odolávat tlaku a výpadům svěřenců Jürgena Kloppa. S postupujícím časem dominance hostujícího celku rostla, v 87. minutě to už po ráně Maného vypadalo pro Liverpool dobře, jenže skvělý zákrok předvedl José Sá. Výbuch emocí tak přišel až v 94. minutě, kdy se po přihrávce Salaha střelou z otočky prosadil Divock Origi, jenž svou pěknou trefou rozhodl o tom, že tři body odsud pojedou na Anfield.

    Liverpool tak musí neskutečně slavit. Nejen, že zvítězil v závěrečném okamžiku v nesmírně dramatickém duelu, ale ještě se díky výhře West Hamu nad Chelsea posouvá do průběžného čela tabulky Premier League! Na trůnu setrvá minimálně do dnešního večera, kdy ho z něj může sesadit Manchester City, pokud dokáže zvítězit na půdě Watfordu. I v takovém případě však fanoušci The Reds budou dnes nesmírně spokojení. Wolverhampton zlomili zde na Molineux Stadium opravdu v poslední možné chvíli.

    Wolverhampton je v slzách a to doslova. Jeho hráči po závěrečném hvizdu padli na trávník a ani se nešli rozloučit se soupeřem, tak strašně je porážka v předposlední minutě duelu zlomila. Není se čemu divit, 93 minut sahali Vlci po úžasném bodu ze souboje s Liverpoolem. Jediná situace je však připravila o vše a nyní mohou pouze zpytovat svědomí. Už zítra navíc může přijít o 8. místo a do velké dálky mu mohou utéct také evropské poháry. To vše pro jeden špatný okamžik...
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází James Milner.
     
    90+5
    Fotbalisté Wolverhamptonu ještě chtějí vhodit aut na pravé straně hrací plochy, ale k šanci se už nejspíš nedostanou, Liverpool ještě chystá střídání.
    90+4. Divock ORIGI - 0:1
     
    90+4
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Neskutečné se stává skutkem! Liverpool v poslední možné chvíli dává gól a jde do vedení, které nejspíš přetaví v klíčové tři body! Mohamed Salah šel rychle kupředu k vápnu soupeře po pravém křídle. Na straně šestnáctky krásně přihrál na malé vápno, kde se s míčem kolem své osy otočil DIVOCK ORIGI, jenž pak z otočky a bezprostřední blízkosti propálil Josého Sá přízemní ranou na přední tyč a nejspíš rozhodl o osudu tohoto utkání! Asistence: Mohamed Salah.
     
    90+4
    Trincão táhl akci Wolverhamptonu podél levé lajny, skvěle jej však dostoupil Divock Origi, jenž mu balon sebral a vyráží do protiútoku.
     
    90+3
    Čas svěřencům Jürgena Kloppa dochází. Trent Alexander-Arnold rozehrává od pravé lajny. Centr do šestnáctky si však obrana Wolves pohlídala.
     
    90+3
    Akce Wolverhamptonu vyzněla jen do zámezí, Liverpool však musí vracet míč autovým vhazováním zpět do hry na vlastní polovině trávníku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Rayan Aït-Nouri, přichází Ki-Jana Hoever.
     
    90+1
    Nastavovat se ještě bude pět minut nad rámec základní hrací doby. Hráči vyznávající motto: "You´ll never walk alone." Však budou muset začít až od Alissona.
     
    90
    Krásná akce Mohameda Salaha! Ten se nyní obtočil kolem bránícího hráče, kterým byl Rúben Neves a z otočky poslal přízemní střelu na přední tyč, kde však byl včas natažený José Sá, který balon opět chytá!
     
    90
    Andrew Robertson a Thiago Alcântara kombinují ve středu hřiště, následně přenáší hru k pravé lajně, odkud jde míč do vápna na Mo Salaha.
     
    89
    Dva tři vysoké míče nyní proletěly vápnem Wolverhamptonu, ani jeden však nevyzněl do nebezpečného zakončení, ačkoliv se Andrew Robertson snažil.
     
    89
    Stopeři Liverpoolu opět rozehrávají na půlící čáře, pokud chtějí z Molineux Stadium odvézt tři body, budou si už muset pospíšit, čas se chýlí ke konci.
     
    88
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Adama Traoré, přichází Trincão.
     
    88
    Následný rohový kop z levé strany v podání Liverpoolu neznamenal pro klec Wolverhamptonu žádné nebezpečí. Na druhé straně je Raúl Jiménez potrestán žlutou kartou za zakopnutý balon.

    Petr Šatalík

    Branky: 90+4. Origi (M. Salah)

    Karty:   26. Dendoncker (WOS), 88. Jiménez (WOS) – 62. Fabinho (LIV), 66. Robertson (LIV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 4:7.
    Wolverhampton Wanderers: J. Sá – Coady (C), Kilman, Saïss – Aït-Nouri (90+2. Hoever), Neves, Dendoncker, N. Semedo – Hwang Hi-čchan (79. Moutinho), Jiménez, Traoré (88. Trincão).
    Náhradníci: Ruddy – Hoever, Bueno, Podence, Moutinho, Cundle, Trincão, F. Silva, Campbell.

    Trenér: Bruno Lage.

    Liverpool FC: Alisson – Robertson, V. van Dijk, Matip, Alexander-Arnold – Th. Alcântara, Fabinho, J. Henderson (C) (68. Origi) – Mané, Diogo Jota (82. Oxlade-Chamberlain), M. Salah (90+6. Milner).
    Náhradníci: Kelleher – Konaté, Tsimikas, N. Phillips, N. Williams, Milner, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Trenér: Jürgen Klopp.

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Robathan – Coote. VAR: Moss. AVAR: Wood.
    bahis siteleri