Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:2 (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 05.12.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1000 diváků. (18:51:00)
     
    Z mé strany je to dnes již vše, přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit v Hradci na počtenou!
     
    Hradec nakonec slaví dva body, které jsou pro něj možná v kontextu první poloviny duelu ztrátou. To nic nenasvědčovalo tomu, že by si hosté odtud mohli odvézt alespoň bod. Hra se však posléze rychle obrátila a od momentu, kdy Gulaš srovnal v 35. minutě na 2:2, se hrál naprosto vyrovnaný souboj. Motor však obrat nedotáhl, v prodloužení rozhodl v čase 63:07 Jakub Lev.

    Střely na branku: 27 – 22 (2 – 1)
     
    Konec zápasu.
    63:07 Jakub LEV - 3:2
     
    63:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Hradci je dobojováno a Lvi slaví dva body! JAKUB LEV sotva naskočil ze střídačky a už dostal kotouč od Jergla, který takticky hru uklidnil výjezdem do středního pásma. Lev pak přebruslil bleskově na protější stranu a přes couvajícího Štencela vyslal z levého kruhu střelu, která propadla Hrachovinovi přes teploměr za brankovou čáru – 3:2p! Asistence: Aleš Jergl, Jeremie Blain.
     
    62:28
    Gulaš mohl po naprosto chybné přihrávce středem před branku Hradce rozhodnout, jeho bomba z mezikruží byla ale sražena padajícím Blainem a proskákala vedle pravé tyče!
     
    61:49
    U Kiviaha se toho moc za prodloužení nestalo. Všechno se hraje před brankou Motoru, jenže je to bez úspěchu.
     
    61:09
    Obléhání Hrachoviny pokračuje. Lev mohl kombinaci na modré ukončit tvrdou střelou, puk mu však těsně uskočil a střela z druhého sledu již nebyla taková.
     
    60:40
    Jergl mohl tohle drama rozhodnout! Blain nejprve zablokoval přečíslení Pecha s Gulašem a posléze vyslal střelce první hradecké branky do samostatného úniku, který však betonem Hrachovina vychytal!
     
    60:09
    Hraje se tak tradiční formát 3 na 3, zatím je to Hradec, který kombinuje s pukem na holi u vlastní branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina sklouzla do bojového a fyzicky náročného stylu hokeje, který nepřinesl nic pohledného na stadion. Oba celky mají po pouhých šesti střelách na branku a vyrovnanou bitvu tak rozsekne buď pětiminutové prodloužení, anebo nájezdy!

    Střely na branku: 25 – 21 (6 – 6)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Poslední útok zkusí pravděpodobně domácí, ale je to na okamžitou střelu z prostoru na modré čáře. Tady se budou body dělit!
     
    58:53
    Perret provozoval se Šenkeříkem chvilkové MMA a hostujícímu obránci sundal helmu, rozhodčí nechávali hru pokračovat dále. Na rozhodnutí ani jednomu z týmů už moc času nezbývá.
     
    58:38
    A jednoznačně ustojí, protože celý nápor Budějovic zakončil nepříliš razantní střelou od modré Vráblík. Tím pádem domácí gólman lapil a přerušil hru.
     
    58:06
    Motor je na startu poslední dvouminutovky nastěhován před Kiviahem a kombinuje velmi nebezpečně, zatím všechny momenty ale domácí ustáli.
     
    57:29
    Lev se oklepal ze souboje s Gulašem a už je zpátky ve hře. Hned se uvedl střelou od modré, kterou Hrachovina ale relativně dobře viděl a bez potíží lapil.
     
    56:46
    Zakázané uvolnění Motoru znamená udržení hry před Hrachovinou i nadále. Teď má zase mírně opticky navrch Hradec, ale je to opravdu vyrovnaná bitva.
     
    55:42
    Oksanen naskočil na led a hned dostal od Smoleňáka přihrávku na pravé křídlo. Zakončení na vzdálenější tyč ale nesedlo tak, jak by si Oksanen přál, Hrachovina ani nemusel zasahovat.
     
    54:52
    Lalancette vybojoval kotouč od Hanzla a obloučkem jej dostal do středního pásma, což prozatím Hradci pro jedno střídání stačilo.
     
    53:49
    Utkání již spěje ke konci a zatím to vypadá na to, že o vítězi bude muset rozhodnout prodloužení, potažmo nájezdy. Motor hraje opravdu urputný a silový hokej, do příležitostí se však tak často nedostává.
     
    52:59
    Perret si vyměnil na levé straně puk s Jerglem, ve finále se ale ještě více zahnal a z následného nahození na domácí branku vybojoval Motor vhazování.
     
    52:45
    Zápas ve třetí třetině opravdu moc krásy nepobral. Po dalším závaru před domácí brankou dochází k přerušení a poslední komerční přestávce.
     
    52:21
    Opakované záběry ukázaly, že došlo zřejmě ke Gulašově zásahu hokejkou do Lvových slabin. Pokračujeme však dále bez trestu, ani jeden z rozhodčích inkriminovaný moment detailněji neviděl.
     
    52:15
    K přerušení hry dochází krátce poté, co Lev schytal zřejmě nějaký úder po souboji u mantinelu a jeho křik byl slyšet až na tribuny. Lev se po krátkém ošetření zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    51:48
    Perret urval silově souboj se Šenkeříkem a čeká za vlastní brankou na prostřídání domácí formace. To samé dělá i Motor.
     
    50:40
    McCormack bral kotouč od Janka za brankou až jako druhý hráč v pořadí, přesto narýsoval kolmici pro Kellyho Klímu. Jenže domácí útočník se na puk nedostal a bylo po nadějné akci.
     
    49:26
    Oksanen zřejmě moc nevěděl o tom, že za vyhozeným kotoučem směřuje nejen on, ale i Gulaš v zákrytu. Finskému útočníkovi navíc zpracování dělalo celkem velký problém a byl hodně rád, když v pádu odpálil puk do rohu, kde nehrozilo nebezpečí.
     
    48:38
    Až 13 sekund před koncem jsou hosté v pásmu a rozestavují vzorec, který si přáli praktikovat ideálně celé dvě minuty.
     
    47:59
    Sajdl sražený kotouč mířící na domácí střídačku jakožto rezervní gólman chytil přímo do ruky, vhazování bude provedeno ve středním pásmu.
     
    47:37
    Přesilovka se zatím Jihočechům vůbec nedaří. Kotouč létá spíše po prostorech zimního stadionu, Kiviaho neměl v tomto momentě moc práce.
     
    47:06
    Souboj o puk před střídačkou Hradce skončil původně nařízením buly před Kiviahem, avšak po debatě opravuje hlavní rozhodčí výrok a vytahuje hru do středního pásma. A to je něco pro Lukáše Pecha, který toho dnes už nadebatoval hodně.
     
    46:51
    Po komerční přestávce ale může Motor zlomit utkání na svoji stranu. Radek Smoleňák (MHK) je za podrážení za hostující brankou vyloučen na dvě minuty.
     
    46:26
    Lvi notně zlepšili hru v útoku a vrátili se k tomu, co je zdobilo první část utkání. Zatím je to ale stále bez vyložené gólovky.
     
    45:46
    Posléze pak francouzský útočník hledal na druhé straně brankoviště Kevina Klímu, který nebyl v nejsnažší pozici na zakončení a Hrachovinu nastřelil jenom do betonu!
     
    44:39
    Hanzl dostal na útočné modré stopku od Pavlíka, domácím to však mnoho nevyřešilo. Přenést hru zpátky před Hrachovinu se povedlo až Perretovi, jehož výpad ale končí nepřesnou střelou.
     
    44:23
    Aktivní Pech nastartoval přečíslení 3 na 2 a jeho zakončovatelem byl Gulaš, jehož střela z voleje skončila na masce domácího brankáře.
     
    43:32
    Hradec vyhodil na zakázané uvolnění, proto se musí mít Kiviaho na pozoru. Obecně není k vidění nijak zvláště pohledný zápas, spíše je to boj o každý kus ledu.
     
    42:59
    Blain na modré zaváhal a upadl, načež mohli hosté vytáhnout hru až k domácí brance. A to se jim povedlo, po souboji Nedomlela s Pechem u mantinelu šel druhý jmenovaný na led a chtěl trest, ale rozhodčí zůstával klidný.
     
    41:48
    Velký tlak na budějovickou obranu vyvinula pětice domácích, avšak bez úspěchu. Nejvážnější byla Jerglova střela, kterou Hrachovina vyrazil před sebe a blízko na puk to měl Smoleňák, domácí kapitán ale nedokázal dorazit do branky.
     
    41:16
    Jan Štencel (CEB) zastavoval rozjetého Gaspara jenom za cenu podražení, proto jsou z toho dvě minuty pro budějovického beka.
     
    40:38
    Perret z úhlu nahodil na branku Motoru, před ní operoval Kevin Klíma, avšak ani to Hrachovinu od zákroku nerozhodilo. Proto přerušení hry.
     
    40:13
    Smoleňák zahrál kotouč v útočném pásmu při ofsajdovém postavení úmyslně, tudíž se hra nuceně stěhuje před branku Kiviaha.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Herní projev obou týmů by se dal rozložit do fází před pauzou a po pauze. Do 27. minuty, kdy se přes pět minut kvůli nutné opravě plexiskla nehrálo, měl Hradec rozjetý duel parádně a svého soupeře přehrával. Nadějné příležitosti ale nevyužil a po restartu utkání mu řemen už nenahodil. Naopak Jihočeši výrazně zvedli svůj výkon a vyneslo jim to dva góly za necelou minutu, nejprve na konci 34. minuty úspěšně dorazil do prázdné Jiří Novotný, aby v čase 34:48 srovnal Milan Gulaš.

    Střely na branku: 19 – 15 (7 – 10)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Vondrka rychlý výpad zakončil střelou mezi rozestoupené obránce, sražený pokus letěl mimo. Více se již toho ve druhé třetině nestane.
     
    39:18
    Pavlík po vyhraném buly vyjel jako obránce téměř do nulového úhlu vůči brance a zkusil to na Hrachovinu poctivou bombou, kterou ale gólman Motoru zvládl.
     
    39:03
    Ondráček podél mantinelu na pravém křídle táhl přečíslení 2 na 1, které se rozhodl i sám zakončit. Pokus po ledě na vzdálenější tyč ale zvládl domácí gólman vykopnout betonem!
     
    38:35
    Novotný to na modré překombinoval a byl z toho budějovický ofsajd, 85 sekund před koncem druhé třetiny.
     
    37:53
    Lev od vlastní střídačky nepřesně rozehrál a hosté ihned vletěli do útoku. Domácí rozhodně nehrají vůbec optimálně a jejich výkon není v tento moment nijak oslnivý.
     
    37:17
    Motoru je najednou plný led a po opravě plexiskla působí výrazně živějším dojmem. Karabáčkovo zakončení z levého kruhu v brejku bere Kiviaho do lapačky.
     
    36:59
    Pilař neprošel přes Bindulise a puk se po jejich vzájemném střetu ocitl na hradecké střídačce. Vhazovat se bude před Hrachovinou.
     
    36:18
    Gulaš získal jako první vybojovaný puk ze souboje u mantinelu a naznačil z kruhu střelu. Posléze ale raději hrál krosem na Pecha, kterému kotouč uskočil a následnou střelu Kiviaho již zvládl.
    34:48 Milan GULAŠ - 2:2
     
    34:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hradci to za necelou minutu pořádně zhořklo! Pech zavezl podél pravého mantinelu do pásma, v oblouku zasekl hru a vrátil na dojíždějícího MILANA GULAŠE pod ním. Hostující #77 se nerozpakovala a z nápřahu propálila Kiviaha mezi betony – 2:2! Asistence: Lukáš Pech, Roman Vráblík.
    33:57 Jiří NOVOTNÝ - 2:1
     
    33:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Možná až laxnost domácí obrany má za následek snížení Motoru! Holec se po přihrávce od mantinelu dostal ke střele z levého kruhu přes obránce, puk mu ale z hole trochu i sklouzl a pro Kiviaha to nepředstavovalo žádné nebezpečí. V prostoru na brankovišti ale zůstal nepokrytý JIŘÍ NOVOTNÝ, který si dojel k odraženému puku a zasunul za záda Kiviaha – 2:1! Asistence: Miroslav Holec, Jan Piskáček.
     
    33:23
    Kelly Klíma utápěl hru v kličkách se Štencelem, až se rozhodl z otočky vystřelit. Sražený puk skončil v ochranné síti a hra před brankou Hrachoviny zůstane.
     
    33:00
    Abdul byl snad vůbec poprvé v utkání více vidět, avšak nebylo to spojené s něčím pozitivním. Dlouhou nahrávku na jeho osobu nedojel a vznikl z toho motorácký icing.
     
    32:48
    Tak se i stalo, Motor i třetí oslabení ubránil bez zásadnějších potíží, avšak i nadále se bude hrát před jeho brankou. Hrachovina sebral nahození Pavlíka do lapačky a zahájil tím navíc komerční přestávku.
     
    32:26
    Přesilovka Hradce se pomalu blíží ke konci a třetí gól z toho domácím zřejmě nekápne.
     
    31:46
    Pech se toho v oslabení nebál, zpracoval Hrachovinovo vyhození a průnikem po levém křídle došel až do střely, kterou Kiviaho vyrazil betonem.
     
    30:58
    Blain dlouho působil na modré nečinně, až vymyslel přihrávku mezi kruhy na Orsavu. Jeho následné zakončení na lapačku Hrachoviny nedělalo hostujícímu gólmanovi problém.
     
    30:38
    Daniel Voženílek (CEB) zezadu zbytečně dohrál v obranném pásmu Oksanena. Rozhodčí tak okamžitě zvedají ruku a posílají budějovického útočníka na dvě minuty pryč. Klasifikace trestu napadení.
     
    29:39
    Lamper vyhodil puk do středního pásma a ve spolupráci s Pilařem napadali rozehrávku Motoru u jeho kasy. Z toho se sice hosté dostali, ale útok nezaložili a Hradec zase míří před branku Motoru.
     
    29:12
    Hradec však hned kontroval icingem, proto se bude vhazovat před brankou Kiviaha.
     
    29:05
    Další snaha Motoru přejet dopředu skončila ofsajdem, tentokrát již oprávněným. Proto se bude vhazovat přímo před zraky početného realizačního týmu Budějovic.
     
    27:53
    Jergl jako první sebral puk za brankou a hrál s ním na Perreta. Při následném vrácení puku na modrou ale došlo k chybě a Motor se nastartoval do přečíslení 2 na 1. Ještě než ale stihli hosté vůbec vyjet, tak Blain byl na puku první a poslal jej k Hrachovinovi.
     
    27:24
    Při snaze přejít do útočného pásma se Motor před vlastní střídačkou dle prvního rozhodnutí dopustil ofsajdu. Čárový rozhodčí však vzal chybný verdikt na sebe a je z toho vhazování na středovém kruhu.
     
    26:49
    Celá procedura zabrala okolo sedmi minut, teď se již však hrát bude! Vhazování před Hrachovinou zvládli lépe hosté, kteří hned hledají cestu, jak se dostat před Kiviaha.
     
    Avšak ne tak zcela. Ještě probíhají úpravy u napojení na hrazení, proto hráči znovu dělají pár koleček.
     
    A je hotovo! Hráči tak šlápnou do bruslí, dají pár temp a zanedlouho bude utkání znovu zahájeno vhazováním před Hrachovinou.
     
    Ledaři museli vyndat dělící panel mezi plexiskly a nasunout ho znovu mezi dvě části. Tím by mělo dojít k opětovnému srovnání a utkání by tak mohlo zanedlouho pokračovat.
     
    Plexisklo pomalu nachází svoji původní pozici, ale práce to bude ještě zdlouhavá. Již od pohledu je vidět, že je hodně vyosené narozdíl od ostatních.
     
    A ještě notnou chvíli se hrát určitě nebude. V oblouku zhruba pod hostujícím sektorem je vysazené plexisklo, což je potřeba spravit. Proto máme dočasně přerušeno.
     
    26:46
    Blain ukončil zhruba necelou minutu trvající obléhání pásma tvrdou střelou od modré, kterou Hrachovina ale viděl. Lapačkou rozčísl vzduch nad ledem, hra se zastavila a začala komerční přestávka.
     
    26:02
    Kevin Klíma po dobré práci Lalancetta měl prostor nahrát mezi kruhy na Orsavu, který nebyl pokrytý. Z pokleku však Orsava trefil jenom betony Hrachoviny, útok Východočechů ale pokračuje i nadále.
     
    25:13
    Pech sice zařídil hostům pásmo, z otočky hledal dojíždějícího Šenkeříka, který ale přebral puk až na úrovni vrcholku středového kruhu. Proto se musí hosté snažit znovu.
     
    24:33
    Štencel příklepem z modré překvapil Kiviaha, který musel oproti plánu jít na led a kotouč přikrýt do lapačky. Proto je přerušena hra a vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    23:36
    Šenkeřík si počkal v útočném pásmu na Koukala, který se zrovna rozjížděl a nedíval se před sebe. K hitu došlo proto v relativně malé rychlosti, i tak to ale pro hradeckého veterána nebylo moc příjemné.
     
    22:46
    Zatímco domácí střídají, Motor stáhl hru za vlastní branku a čeká na srovnání vlastní formace. Ani start do druhé třetiny se Budějovicím nepovedl podle představ.
     
    21:55
    Zanedlouho se ale stejně hrálo před brankou Motoru. Kelly Klíma tlačil pokus z úhlu do horních částí branky, nakonec ale poměrně o hodně přestřelil.
     
    21:06
    Lvi hrají aktivně i na startu druhé třetiny a Kevin Klíma skvěle protáhl hru středem až před branku Hrachoviny, následná přihrávka na levý kruh však nebyla přesná a Gulaš otáčí hru.
     
    20:22
    A taky to mohlo být díky tomu o tři, Jakub Lev zůstal v brejku sám na pravém kruhu a střílel na Hrachovinovu lapačku, hostující gólman vyrazil jenom před sebe, kde operoval Oksanen. Ani finský plejer ale z bekhendu Hrachovinu neprostřelil!
     
    20:06
    Motor sice na startu druhé třetiny vyhrál buly, ale posléze Percy napálil kotouč nesmyslně na icing. Proto se hra zadarmo stěhuje před branku Hrachoviny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a hradečtí hokejisté v ní Motor jednoznačně předčili. Skóre otevřel už v páté minutě po dorážce Aleš Jergl, hosté pak sice mohli srovnat ve čtyřminutové přesilovce, ale nedostali se do vážnější šance. Navíc dlouho čekali na rozšíření střeleckého konta, až v 18. minutě Motor vystřelil na branku Lvů potřetí. Ačkoliv se Jihočechům konec třetiny herně povedl o něco lépe, úspěšný únik Patrika Lampera měl za následek druhý gól Hradce.

    Střely na branku: 13 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Ještě jedno vhazování před brankou hostí, ale to již žádnou šanci ani změnu stavu pravděpodobně nepřinese.
    18:58 Patrik LAMPER - 2:0
     
    18:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv si Motor vybudoval ke konci třetiny velmi solidní tlak, kasíruje podruhé! Kombinace ztroskotala na nepřesné přihrávce křížem a Radek Pilař vyhodil puk do středního pásma, tak příhodně, že do toho PATRIK LAMPER šlápl a rázem se dostal nad dva obránce Motoru. Puk si dojel až na kruzích a Hrachovinu překonal zakončením na forhend – 2:0! Asistence: Radek Pilař.
     
    17:56
    Vráblík se do toho po vyhraném buly na modré opřel a vyprášil Kiviahovi betony, ale stále drží domácí gólman čisté konto. Posléze navíc domácí vyhazují obloučkem.
     
    17:42
    Teprve třetí střelu za třetinu vyprodukoval Motor. Spíše takové nahození z levé strany však nebylo pro Kiviaha problém a pohodlně přerušil hru.
     
    17:19
    Piskáček nadvakrát neprotlačil puk podél mantinelu pod napadajícím Perretem. Hradec toho okamžitě využil a pálil dopředu, další potenciální přečíslení ale dopadlo ofsajdem.
     
    16:55
    Rychlá výměna kotouče u Kiviaha nastartovala hradecký kontr. Perret byl však pohybem vytlačen až do rohu, odkud přišlo jenom nahození na Hrachovinu. Ten sbírá puk a je tu poslední komerčka třetiny.
     
    16:30
    Nakonec až hromadný souboj o kotouč donutil rozhodčího Hejduka přerušit hru a nařídit buly po pravici Dominika Hrachoviny.
     
    15:46
    I druhé oslabení hosté přežili, hra se však po nástupu Piskáčka na led nikam nepřesunula a stále je to tlak Mountfieldu v útočném pásmu.
     
    14:48
    Blain dostal na modrou nabito od Oksanena a chtěl zakončovat, záměr ale posléze stáhl a jenom vracel zpátky finskému šikulovi, který následně hrál křížem na Pavlíka. To již bylo nepřesné a Motor vyhazuje.
     
    13:55
    McCormackova střela od modré byla sražena hned dvěma obránci Budějovic a Hrachovinovi to lehce zamotalo hlavu, nakonec ale puk odpálil pryč Štich a hosté mohou prostřídat.
     
    13:19
    Jan Piskáček (CEB) sice nesouhlasí, ale stává se druhým vyloučeným hostem v duelu. Za souboj s Lalancettem v rohu kluziště inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    12:52
    Lalancette nakopl motory a se Lvem se na chvíli dostali do brejkové situace 2 na 1, krátce poté to ale první jmenovaný stáhl na sebe a střílel na betony Hrachoviny, jemuž nečinil zákrok žádný problém.
     
    11:56
    Jank nahozením po prknech dostal kotouč zpoza vlastní branky a Kevin Klíma na pravém křídle startoval do brejku, který skončil na útočné modré.
     
    11:08
    Přesilovka se Východočechům až tak moc dobře nedaří. Pořádný tlak si vytvořili až v samotném závěru, avšak nepřesná přihrávka Lva z pravého kruhu ukončila veškerou snahu Hradce.
     
    10:05
    Pech výborně napadal hradeckou rozehrávku a finského brankáře znejistěl natolik, že měl dlouholetý hráč Sparty a Energie možnost objet klec a zasunout do prázdné, jenže Kiviaho se na hraně brankoviště roztáhl a puk udržel pod tělem!
     
    09:33
    McCormack ve snaze udržet pásmo napálil prudce letící kotouč k brance Hrachoviny, blok si v tomto případě ale zapsal Vondrka a vyhodil puk až je Kiviahovi.
     
    09:23
    David Štich (CEB) je prvním vyloučeným hráčem Motoru v utkání. Po určitých slovních výměnách tělo na tělo se Smoleňákem vysekl domácímu kapitánovi hokejku z ruky a putuje na trestnou.
     
    09:00
    McCormack z druhé vlny zatahoval domácí výpad a nastřeloval puk z levé strany křížem, kde byl na teč připraven Smoleňák. Těsně před něj se ale dostal Štich a odpálil puk do bezpečí.
     
    08:06
    Kotouč chodí Motorákům rychle z holí a vzniká tak prostor na zakončení z nadějných pozic. Jednu takovou měl po přistrčení od Vondrky Holec z mezikruží, puk mu ale na hůl nesedl stoprocentně a zakončení na vzdálenější tyč sbírá Kiviaho!
     
    07:36
    Percy neudržel kotouč na modré a sám tím dostal svůj tým z pásma, načež se za ním vydal Lev. Hostující obránce ale zvládl návrat na svůj post a otočil hru vpřed.
     
    07:22
    Budějovice hrají druhou část početní výhody výrazně lépe a Gulaš zkusil trefit prostor nad Kiviahovým betonem z levého kruhu, finský gólman ale drží a přerušuje.
     
    06:36
    Přesilovkové duo Pech – Gulaš umí hezky rozebrat soupeřovu obranu, výše zmínění si dvakrát dali puk napříč kluzištěm a vznikla z toho velmi nebezpečná střela Pecha, avšak Kiviaho vykopl betonem.
     
    05:58
    Další vyhrané buly v obranném pásmu znamenalo pro Janka pohodlné přebrání kotouče a následné vyhození přes všechny čáry až za branku Hrachoviny.
     
    05:37
    Z početní výhody Motoru je pryč 78 sekund a domácí dokázali veškeré náznaky Motoru ubránit. Při snaze o další vyhození puku šel hrací předmět na trestnou lavici, vhazovat se tak bude před brankou Kiviaha.
     
    04:19
    Pro Hradec ale přichází komplikace záhy. Kelly Klíma (MHK) ve středním pásmu zasáhl jednoho z Jihočechů hokejkou do obličeje, navíc tak, že mu způsobil krvavé zranění. Proto čtyřminutová přesilovka Motoru 5 na 4!
    04:05 Aleš JERGL - 1:0
     
    04:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nešel moc ustát, Hradec jde po zásluze do vedení! Hrachovina ještě chytil Lvům dvě tutové šance, avšak na tu třetí už byl krátkou. Budějovičtí nedokázali puk vyhodit a na modré jej zastavil ALEŠ JERGL, který přistrčil Jankovi a rozjel se k brance. Hrachovina vyrazil zakončení betonem, avšak přímo k Jerglovi, který trefil prázdnou klec – 1:0! Asistence: Jordann Perret, Bohumil Jank.
     
    02:56
    Pavlík z otočky našel ve středním pásmu Lva, který si přebral puk a tlačil se po pravém křídle do střely, kterou ale jeden z vracejících se obránců Motoru zachytil a zblokoval.
     
    02:26
    Blain získal nahozený puk před branku a uklidnil hru. Sjel si za Kiviaha a počkal na prostřídání formací, zatím rozhodně Hradečtí chytili úvod duelu mnohem lépe a Motor se nedostává tak snadno na kotouč.
     
    01:36
    Perret dostal kotouč na pravém křídle a na úrovni pravého kruhu zahrál pod sebe na Janka z druhé vlny, kterému ale puk projel čistě mezi nohama. Netrvalo však dlouho a Východočeši byli zpátky před Hrachovinou, ten střelu McCormacka od modré chytá.
     
    01:03
    Domácí stále kombinují v útočném pásmu a budují si tlak. Ve snaze pokračovat v náporu ale Gaspar na modré zaváhal a jeho další pohyb byl již ofsajdový.
     
    00:23
    Smoleňák vyhrál osobní souboj u mantinelu v útočném pásmu a posunul pod sebe na Nedomlela, který sice stáhl hru zpátky k vlastní brance, avšak Lvi stále pokračují v držení kotouče.
     
    00:03
    Duel v Hradci nakonec zhruba o tři minutky později oproti plánu začíná! Domácí vyhráli úvodní buly a vletěli do útočného pásma, ale za následek to mělo jenom ofsajdové postavení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek duelu u soutoku Labe s Orlicí se určitě opozdí. Důvodem je technický problém v ledu před boxem časoměřičů a chvilku se ještě hrát nebude.
     
    Těsně před zápasem ještě dojde k jedné milé ceremonii. Jaroslav Roubík patří bezesporu mezi hradecké hokejové legendy. Klub se jej rozhodl odměnit speciální hokejkou a dárkovým košem, navíc ještě Roubík, který v současnosti působí na lavičce Ústí nad Labem. Následně bude také vhozeno slavnostní buly.
     
    -17
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Orsava, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štich, Percy, Bindulis, Vráblík, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel – Vondrka, D. Voženílek, J. Ondráček – Holec, L. Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, M. Beránek – Venkrbec, M. Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek.
    Zvládne Mountfield pikantní souboj s Motorem?
     
    Krásné nedělní odpoledne z východních Čech! Na tradiční den, kdy se do ulic a domů vydává čertovská výprava s Mikulášem, se může i 1000 diváků vydat k soutoku Labe a Orlice do ČPP Arény na hokej!

    Hradec po výhře ve Vítkovicích stáhl náskok prvního Třince na tři body a v momentě, kdy oproti Slezanům zvládne nedělní duel, smaže zdánlivě nedostižný náskok Ocelářů a pojede se v bitvě o první místo od nuly. Lvi se po dvou duelech bez výhry tak znovu vrátili na vítěznou vlnu.

    K tomu však bude mít těžkého soupeře. Budějovický Motor po loňské rozkoukávací se sezóně mocně posílil a má rozhodně ambice na čtvrtfinále play off. Nástup do ročníku po reprepauze se však Budějovicím nepovedl tak, jak by si pod Černou věží přál. Z pěti duelů vyhrál jenom jediný – a to proti Spartě. To mělo za následek pád na 10. místo, přičemž na sedmou Spartu je dva body mínus, na 13. Liberec tři body plus.

    Utkání v ČPP Aréně začíná v 16:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (R. Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) – 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík)


    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Orsava, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štich, Percy, Bindulis, Vráblík, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel – Vondrka, D. Voženílek, J. Ondráček – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, M. Beránek – Venkrbec, M. Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 1000
    ocianews.com