Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:2 (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 05.12.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    46:51
    Po komerční přestávce ale může Motor zlomit utkání na svoji stranu. Radek Smoleňák (MHK) je za podrážení za hostující brankou vyloučen na dvě minuty.
     
    41:16
    Jan Štencel (CEB) zastavoval rozjetého Gaspara jenom za cenu podražení, proto jsou z toho dvě minuty pro budějovického beka.
     
    30:38
    Daniel Voženílek (CEB) zezadu zbytečně dohrál v obranném pásmu Oksanena. Rozhodčí tak okamžitě zvedají ruku a posílají budějovického útočníka na dvě minuty pryč. Klasifikace trestu napadení.
     
    13:19
    Jan Piskáček (CEB) sice nesouhlasí, ale stává se druhým vyloučeným hostem v duelu. Za souboj s Lalancettem v rohu kluziště inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    09:23
    David Štich (CEB) je prvním vyloučeným hráčem Motoru v utkání. Po určitých slovních výměnách tělo na tělo se Smoleňákem vysekl domácímu kapitánovi hokejku z ruky a putuje na trestnou.
     
    04:19
    Pro Hradec ale přichází komplikace záhy. Kelly Klíma (MHK) ve středním pásmu zasáhl jednoho z Jihočechů hokejkou do obličeje, navíc tak, že mu způsobil krvavé zranění. Proto čtyřminutová přesilovka Motoru 5 na 4!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (R. Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) – 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík)


    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Orsava, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štich, Percy, Bindulis, Vráblík, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel – Vondrka, D. Voženílek, J. Ondráček – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, M. Beránek – Venkrbec, M. Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 1000
    ocianews.com