Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:2 (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 05.12.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:07 Jakub LEV - 3:2
     
    63:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Hradci je dobojováno a Lvi slaví dva body! JAKUB LEV sotva naskočil ze střídačky a už dostal kotouč od Jergla, který takticky hru uklidnil výjezdem do středního pásma. Lev pak přebruslil bleskově na protější stranu a přes couvajícího Štencela vyslal z levého kruhu střelu, která propadla Hrachovinovi přes teploměr za brankovou čáru – 3:2p! Asistence: Aleš Jergl, Jeremie Blain.
    34:48 Milan GULAŠ - 2:2
     
    34:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hradci to za necelou minutu pořádně zhořklo! Pech zavezl podél pravého mantinelu do pásma, v oblouku zasekl hru a vrátil na dojíždějícího MILANA GULAŠE pod ním. Hostující #77 se nerozpakovala a z nápřahu propálila Kiviaha mezi betony – 2:2! Asistence: Lukáš Pech, Roman Vráblík.
    33:57 Jiří NOVOTNÝ - 2:1
     
    33:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Možná až laxnost domácí obrany má za následek snížení Motoru! Holec se po přihrávce od mantinelu dostal ke střele z levého kruhu přes obránce, puk mu ale z hole trochu i sklouzl a pro Kiviaha to nepředstavovalo žádné nebezpečí. V prostoru na brankovišti ale zůstal nepokrytý JIŘÍ NOVOTNÝ, který si dojel k odraženému puku a zasunul za záda Kiviaha – 2:1! Asistence: Miroslav Holec, Jan Piskáček.
    18:58 Patrik LAMPER - 2:0
     
    18:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv si Motor vybudoval ke konci třetiny velmi solidní tlak, kasíruje podruhé! Kombinace ztroskotala na nepřesné přihrávce křížem a Radek Pilař vyhodil puk do středního pásma, tak příhodně, že do toho PATRIK LAMPER šlápl a rázem se dostal nad dva obránce Motoru. Puk si dojel až na kruzích a Hrachovinu překonal zakončením na forhend – 2:0! Asistence: Radek Pilař.
    04:05 Aleš JERGL - 1:0
     
    04:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nešel moc ustát, Hradec jde po zásluze do vedení! Hrachovina ještě chytil Lvům dvě tutové šance, avšak na tu třetí už byl krátkou. Budějovičtí nedokázali puk vyhodit a na modré jej zastavil ALEŠ JERGL, který přistrčil Jankovi a rozjel se k brance. Hrachovina vyrazil zakončení betonem, avšak přímo k Jerglovi, který trefil prázdnou klec – 1:0! Asistence: Jordann Perret, Bohumil Jank.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (R. Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) – 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík)


    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Orsava, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štich, Percy, Bindulis, Vráblík, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel – Vondrka, D. Voženílek, J. Ondráček – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, M. Beránek – Venkrbec, M. Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 1000
    ocianews.com