Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:2 (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 05.12.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1000 diváků. (18:51:00)
     
    Z mé strany je to dnes již vše, přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit v Hradci na počtenou!
     
    Hradec nakonec slaví dva body, které jsou pro něj možná v kontextu první poloviny duelu ztrátou. To nic nenasvědčovalo tomu, že by si hosté odtud mohli odvézt alespoň bod. Hra se však posléze rychle obrátila a od momentu, kdy Gulaš srovnal v 35. minutě na 2:2, se hrál naprosto vyrovnaný souboj. Motor však obrat nedotáhl, v prodloužení rozhodl v čase 63:07 Jakub Lev.

    Střely na branku: 27 – 22 (2 – 1)
     
    Konec zápasu.
    63:07 Jakub LEV - 3:2
     
    63:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Hradci je dobojováno a Lvi slaví dva body! JAKUB LEV sotva naskočil ze střídačky a už dostal kotouč od Jergla, který takticky hru uklidnil výjezdem do středního pásma. Lev pak přebruslil bleskově na protější stranu a přes couvajícího Štencela vyslal z levého kruhu střelu, která propadla Hrachovinovi přes teploměr za brankovou čáru – 3:2p! Asistence: Aleš Jergl, Jeremie Blain.
     
    62:28
    Gulaš mohl po naprosto chybné přihrávce středem před branku Hradce rozhodnout, jeho bomba z mezikruží byla ale sražena padajícím Blainem a proskákala vedle pravé tyče!
     
    61:49
    U Kiviaha se toho moc za prodloužení nestalo. Všechno se hraje před brankou Motoru, jenže je to bez úspěchu.
     
    61:09
    Obléhání Hrachoviny pokračuje. Lev mohl kombinaci na modré ukončit tvrdou střelou, puk mu však těsně uskočil a střela z druhého sledu již nebyla taková.
     
    60:40
    Jergl mohl tohle drama rozhodnout! Blain nejprve zablokoval přečíslení Pecha s Gulašem a posléze vyslal střelce první hradecké branky do samostatného úniku, který však betonem Hrachovina vychytal!
     
    60:09
    Hraje se tak tradiční formát 3 na 3, zatím je to Hradec, který kombinuje s pukem na holi u vlastní branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina sklouzla do bojového a fyzicky náročného stylu hokeje, který nepřinesl nic pohledného na stadion. Oba celky mají po pouhých šesti střelách na branku a vyrovnanou bitvu tak rozsekne buď pětiminutové prodloužení, anebo nájezdy!

    Střely na branku: 25 – 21 (6 – 6)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Poslední útok zkusí pravděpodobně domácí, ale je to na okamžitou střelu z prostoru na modré čáře. Tady se budou body dělit!
     
    58:53
    Perret provozoval se Šenkeříkem chvilkové MMA a hostujícímu obránci sundal helmu, rozhodčí nechávali hru pokračovat dále. Na rozhodnutí ani jednomu z týmů už moc času nezbývá.
     
    58:38
    A jednoznačně ustojí, protože celý nápor Budějovic zakončil nepříliš razantní střelou od modré Vráblík. Tím pádem domácí gólman lapil a přerušil hru.
     
    58:06
    Motor je na startu poslední dvouminutovky nastěhován před Kiviahem a kombinuje velmi nebezpečně, zatím všechny momenty ale domácí ustáli.
     
    57:29
    Lev se oklepal ze souboje s Gulašem a už je zpátky ve hře. Hned se uvedl střelou od modré, kterou Hrachovina ale relativně dobře viděl a bez potíží lapil.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (R. Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) – 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík)


    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Orsava, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štich, Percy, Bindulis, Vráblík, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel – Vondrka, D. Voženílek, J. Ondráček – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, M. Beránek – Venkrbec, M. Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 1000
    thejrc.org