Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 05.12.2021, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    David Krejčí mohl přeci jen připravit Sedláčka o čisté konto. Branku ovšem o několik centimetrů netrefil.
     
    58:31
    Domácí si berou oddechový čas. Vhazovat se bude před hostujícím gólmanem, a tak kohouti budou zcela jistě pokračovat ve hře se šesti muži.
     
    58:02
    Olomoučtí zkouší hru v šesti, Jan Lukáš je na střídačce.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    49:54
    Lukáš Nahodil se dostal po souhře s Janem Káňou a Davidem Krejčím do parádní příležitosti. Jakub Sedláček ale v brněnské bráně čaruje. Ani tentokráte nedovolil změnu skóre, když skvělým zákrokem tuto šanci lapil.
     
    46:24
    Martin Zaťovič mohl Kometě zařídit tříbrankové vedení! Po parádní přihrávce přímo na hokejku pálil z voleje, avšak mezi tři tyče nakonec nezamířil. Na druhé straně se olomoučtí hokejisté provinili ofsajdem. Následuje komerční přestávka.
     
    44:58
    Na druhé straně se dostal do obrovské příležitosti Adam Zbořil. Střelou z první ale trefil jen beton přesouvajícího se Lukáše.
     
    43:27
    Hosté v plném počtu.
     
    41:27
    Ne však na dlouho. Za držení míří na trestnou lavici Vladimír Roth. Olomoučtí budou tak mít k dispozici první přesilovou hru.
     
    39:38
    Před Sedláčkem so ocitl zcela osamocený Silvester Kusko. Svojí střelu ovšem poslal pouze doprostřed branky, kde byl brněnský gólman připraven.
     
    39:18
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Káňa – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Marek Ďaloga – 2 min., hrubost).
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
    31:25 Martin DOČEKAL - 0:2
     
    31:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Takové pravidlo platí nyní v plecharéně. Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Radovan Pavlík předložil kotouč MARTINU DOČEKALOVI, jenž střelou z první překonal přesouvajícího se Jana Lukáše. Asistence: Radovan Pavlík a Tomáš Šoustal.
     
    30:42
    Do obrovské příležitosti se dostal po střele Jiřího Ondruška Lukáš Nahodil. Jakub Sedláček se ovšem roztáhl na čáře a nedovolil olomouckému útočníkovi vyrovnat. Skvělá práce brněnského brankáře.
    24:23 Michal KRIŠTOF - 0:1
     
    24:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se dostává do vedení! MICHAL KRIŠTOF dostal parádní přihrávku na modrou čáru, načež jel zcela sám vstříc Janu Lukášovi. Následně kotouč procpal pod betonem domácího brankáře. Asistence: Peter Mueller a Rhett Holland.
     
    19:00
    Běží poslední minuta hry v první třetině.
     
    16:34
    David Krejčí nabídl puk Janu Káňovi, a jeho teč skončila jen o milimetry vedle Sedláčkovy levé tyče.
     
    12:29
    Brněnská přesilovka byla velice aktivní, nyní už jsou ale kohouti v pěti.
     
    12:08
    Peter Mueller se nyní dostal zcela sám před Lukáše, načež se jej snažil nadvakrát překonat. Beton domácího brankáře ovšem nakonec nepřehodil. Ten následně přerušil hru, a dovolil tak unavené čtveřici svých spoluhráčů vystřídat.
     
    10:29
    Po zásahu Petra Strapáče zůstal ležet na ledě Marek Ďaloga. Nyní už se zdá, že bude v pořádku. Olomoucký útočník si za tento náraz odsedí dvě minuty.
     
    07:35
    Brněnští se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Daniel Rákos předložil puk Petru Kratochvílovi, ten však svojí střelu umístil pouze do přesouvajícího se olomouckého brankáře. Následuje komerční přestávka.
     
    02:42
    Obrovská šance Olomouce. Petr Strapáč přihrál na pravou stranu zcela volnému Jakubu Navrátilovi, který pálil z první. Jakub Sedláček se však stačil přesunout a velmi dobrým zákrokem tento pokus lapil.
    Marken.cz

    Lukáš Losleben

    Branky a nahrávky: 25. Krištof (P. Mueller, R. Holland), 32. Dočekal (R. Pavlík, T. Šoustal)


    HC Olomouc: Lukáš (Mokry) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – J. Káňa (A), David Krejčí, Nahodil – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Strapáč, P. Kolouch, Navrátil – Kunc, Kusko, Bambula – Burian.
    Trenér: Zdeněk Moták, Jan Tomajko

    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Roth, D. Mikyska, Ďaloga – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – L. Horký, A. Zbořil, Jenyš – Ostřížek, Rákos, P. Kratochvíl – T. Šoustal, Dočekal, R. Pavlík.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Daniel Pražák – David Klouček, Ondřej Bohunek

    Diváci: 1000
    thejrc.org