Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 05.12.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:58:39)
     
    V poslední třetině jsme byli svědky opět dvou branek, v tomto případě si ale góly rozdělili oba týmy rovným dílem. Na hráčích domácího celku byla ale poznat velká únava a to hlavně v posledních minutách, kdy už nezvládali držet tempo se svým rivalem. Ten si tak odváží pohodlnou výhru po čtyřech vstřelených brankách.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby a velmi pravděpodobně i tohoto utkání. Na ševcích jde poznat, že už fyzicky svému soupeři nestačí a spíše se už jenom snaží ubránit tento stav.
     
    58:33
    Přihrávkou se pokusil vyslat do útoku jednoho ze svých spoluhráčů Roberts Mamčics. Ke kotouči se ale nakonec dostal jeden z obránců soupeře, který tak může založit další útok Dynama.
     
    57:34
    Na vhazování v obranném pásmu žlutomodrých byl úspěšnější Lukáš Anděl, díky kterému mají jeho spoluhráči příležitost na vstřelení dalšího gólu. Nakonec se ale podařilo vybojovat kotouč Vladimirovi Michasjonokovi.
    56:35 Jakub NAKLÁDAL - 1:4
     
    56:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom tady máme čtvrtou branku utkání. Jejím autorem je tentokrát JAKUB NAKLÁDAL, který se dostal k zakončení do zcela prázdné brány po souboji jednoho z jeho spoluhráčů u hrazení. Asistence: Robert Říčka a Matěj Blümel.
     
    55:36
    Tak toto byla velká šance na pravděpodobně definitivní rozhodnutí utkání. Dostal se k ní Patrik Poulíček a to samostatným únikem. Na jeho cestě za vstřelením gólu ho ale zastavila hole brankáře.
     
    54:37
    Beranům se podařilo dostat jejich soupeře pod takový tlak, že se musí osvobozovat přes vyhozením kotouče přes celé kluziště. K jejich štěstí ale kotouč klouzal po ledě dostatečně pomalu na to, aby se neodpískalo zakázané uvolnění.
     
    53:38
    A opět to byl Daniel Gazda, který měl šanci na vstřelení branky, tentokrát ale mnohem větší. V tomto případě mu ale v prostoru mezi kruhy ujel kotouč, kterého se ihned zmocnil jeden z obránců soupeře.
     
    52:39
    K zakončení od modré se dostal Daniel Gazda. Jeho pokus ale nedoletěl ani k bráně, jelikož trefil jednoho ze clonících obránců. Díky tomu se zmocnili puku opět hosté.
     
    51:40
    Tak toto byl další bravurní zákrok Libora Kašíka. Ten si počkal na Roberta Říčku, který i přesto, že se musel brankář soupeře přesouvat, nevstřelil další branku.
     
    50:41
    Tak toto mohl být už klidně čtvrtý gól do svatyně ševců. Z úniku dva na jednoho nakonec ale Matěj Blümel vytěžil jenom odsunutou branku.
     
    49:42
    Od pravého kruhu pálil Adam Musil. Jeho pokus nakonec ale tečoval jeden z obránců, což ve výsledku způsobilo Kašíkovi ještě větší problémy. I s touto situací si ale ostřílený brankář Beranů poradil.
     
    48:43
    Markovi Heclovi se podařilo po vyhraném vhazování v obranném pásmu prosmýknout až do úniku jeden na jednoho. Dotírající obránce, který mu doslova dýchal na krk, mu ale znemožnil jakkoli zakončit.
     
    47:44
    U zadního mantinelu vybojoval pro své spoluhráče puk Zdeněk Okál. Díky tomu se vzápětí dostal k zajímavému pokusu z ostrého úhlu Alexandre Mallet.
     
    46:45
    Po chybě obránců Pardubic v útočném pásmu se dostal Ondřej Němec do úniku dva na jednoho. Nakonec se jmenovaný útočník rozhodl pro zakončení, které nemělo daleko k tomu být úspěšné.
     
    45:46
    Po vyhranném vhazování se podařilo Dynamu se usadit v útočném pásmu. Ani jejich tlak ale nevytvořil žádnou nebezpečnou střelu, která by mohla ještě změnit skóre.
     
    44:47
    Právě Adam Musil se nakonec dostal ještě i k zakončení, na které se musel Libor Kašík opravdu hodně natahovat. Jeho zákrok byl ale úspěšný a dokonce se mu podařilo ještě i rozehrát.
     
    43:48
    Ševcům se opět podařilo dostat svého soupeře po zámek ve vlastním obranném pásmu. Ševci si ale tak dlouho přihrávali, až jejich útok překombinovali, jelikož se k puku dostal Adam Musil.
     
    42:49
    O zakončení z jízdy se pokusil Zdeněk Okál. Jeho pokus ale nakonec skončil zcela mimo prostor mezi třemi tyčemi. Ke kotouči se vzápětí dostávají hosté.
    41:50 Pavel KUBIŠ - 1:3
     
    41:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak se nám to ještě pořádně dramatizuje dámy a pánové. Po zavezení kotouče do útočného pásma jedním z útočníků dostal přihrávku přímo před bránu PAVEL KUBIŠ. Ten tak svým zakončením jenom poslal kotouč do zcela prázdné brány. Asistence: Pavel Sedláček a Bedřich Köhler.
     
    40:44
    Na úvodním buly poslední části základní hrací doby získalo kotouč Dynamo, i přesto se ale momentálně nacházejí v útoku ševci. Ten končí zakončením Antonína Honejska, který ale nevyzrál na brankáře soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou dvou branek, které přinesly vedení Dynamu o tři góly. V této třetině jsme ale byli svědky lepší hry ze strany hostů už od úvodního hvizdu. Naopak velký problémem ševců se ukázali být přesilovky, během kterých dostali oba dva góly. V obou případech se zapsal jako autor Ondřej Rohlík.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:18.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:08
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Robert Kousal – 2 min., podrážení).
     
    38:30
    Mezitím co fanoušci domácího celku dávají jasně najevo svůj nesouhlas s výkony svého týmu, na vhazování před Liborem Kašíkem se dostávají k puku právě hráči Dynama.
    37:31 Ondřej ROHLÍK - 0:3
     
    37:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto jer další nepovedená přesilovka domácího celku, která opět končí brankou. V tomto případě se těsně po jejím konci prosadil právě před chvílí vyloučený ONDŘEJ ROHLÍK, který se zmocnil kotouče ihned po opuštění trestné lavice. Asistence: Lukáš Anděl a Matej Paulovič.
     
    36:17
    Beranům zatím vychází tato přesilovka mnohem lépe než ta minulá, a to už jenom kvůli tomu, že zatím neobdrželi branku. Nyní se dostal dokonce k zakončení Jiří Suhrada.
     
    35:18
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Rohlík – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    34:10
    Ševcům se opět jako v minulé třetině pomalu ale jistě zhoršuje jejich výkon na ledě. Nyní se ale k zakončení z poměrně dost ostrého úhlu dostal Darek Hejcman.
     
    32:51
    Ani Tomáš Hanousek nezaotálel a napodobil střelu Blümela. V jeho případě trefil ale brusli a to rovnou svého spoluhráče. Do útoku se tak můžou vydat opět hráči Dynama.
     
    31:53
    Na vhazování před svatyní Milana Kloučka se zmocnili kotouče hosté. Ti se tak vydávají na další útočné tažení, které končí střelou Matěje Blümela od pravého kruhu.
     
    30:54
    K zakončení se mohl dostat Robert Kousal. K jeho smůle mu ale vypíchl kotouč jeden z obránců soupeře, který tak nyní může založit novou akci jeho mančaftu.
     
    29:55
    Ševci po druhém gólu Dynama hrají jako vyměnění, a to v pozitivním slova smyslu. Už přes dvě minuty drží svého soupeře pod tlakem v obranném pásmu.
     
    28:46
    Tak toto byla obrovská přiležitost pro ševce na rychlou odpověď. Po střele jednoho z útočníků se mohl dostat k dorážce do prázdné brány Bedřich Köhler. K jeho smůle mu ale při otáčení podjela brusle a brankář se tak stihl přesunout.
    27:07 Ondřej ROHLÍK - 0:2
     
    27:07
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto je velká chyba ze strany obrany Beranů, které přesilovka vůbec nevyšla. Díky velice špatné přihrávce se dostal ke kotouči Mikuš, který tak založil gólovou akci ONDŘEJE ROHLÍKA, který se tak dostal do samostatného úniku. Asistence: Lukáš Anděl a Juraj Mikuš.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Marek Hecl.
     
    25:40
    Beranům se momentálně nedaří dostat do útočného pásma. Jejich největší překážkou jsou jednoznačně nepřesné přihrávky, kterých je v posledních minutách opravdu hodně.
     
    24:41
    Do velké šance v podobě samostatného úniku se mohl dostat Adam Musil, který úspěšně zblokoval přihrávku od Zabusovse. Nakonec měl rychlejší nohy jmenovaný hráč Beranů, který tak napravil svou chybu.
     
    23:42
    V útoku se po hrubé chybě obrany mohl opět prosadit Anthony Camara. Jeho zakončení z prostoru mezi kruhy nevypadalo vůbec špatně, k jeho smůle si ale prostor mezi nohami dokázal Kašík pokrýt.
     
    22:43
    Tak toto byla jednoznačně největší šance Beranů v tomto utkání. Po jedné ze střel se ocitl odražený kotouč v brankovišti, kde ho neměl nikdo pod kontrolou. Toho ihned zkusili využít dva zlínští útočníci. Nakonec se ale puku zmocnil Milan Klouček.
     
    21:44
    Od levého mantinelu pálil Marek Hecl. Jeho pokus z poměrně ostrého úhlu na brankáře ševců nestačil a ten ho tak zastavil svými betony. Na následném vhazování získávají kotouč žlutomodří.
     
    20:45
    Na úvodním buly byl lepší celek z východu Moravy. Ke kotouči se ale díky dobrému napadání dostává téměř okamžitě jeden z hráčů soupeře. Díky tomu se dostal k zakončení Robert Říčka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Během první dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky, která zapadla za záda Libora Kašíka. Postaral se o ní tři minuty před koncem úvodní třetiny Anthony Camara, který využil první přesilovku Pardubic po ostrém faulu Radka Veselého, který byl potrestaný rovnou na čtyři minuty. Ze začátku byl však lepším celkem domácí Zlín, který vedl jak počtu střel, tak i času v útočném pásmu. Po zhruba půlce třetiny se však karty obrátily na stranu Dynama.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:24.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Ke střele od modré se dostal David Cienciala, který se sice neprosadil, způsobil ale v brankovišti pořádný zmatek, který nakonec končí přikrytím kotouče lapačkou.
     
    18:33
    Přesilová hra se nám pomalu ale jistě blíží ke konci a tentokrát s největší pravděpodobností už zůstane nevyužita. Její druhá půlka Dynamu vůbec nevyšla, jelikož se jim téměř ani jednou nepodařil se usadit v útočném pásmu.
     
    17:34
    I přes obdrženou branku hrají Berani stále ve čtyřech, jelikož faul jejich spoluhráče byl potrestaný na čtyři minuty. Čas početní výhody se tak zkrátil na pouhé dvě minuty.
    16:35 Anthony CAMARA - 0:1
     
    16:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A máme tady první branku utkání! Postaral se o ní ANTHONY CAMARA, který využil nastalého tlaku a propašoval tak kotouč za záda soupeřova brankáře. Díky tomu tak trestá ostrý zákrok útočníka ševců. Asistence: David Cienciala a Robert Říčka.
     
    16:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Radek Veselý – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    14:39
    Do velké příležitosti se mohl dostat Štěpán Fryšara. Ten dostal po překvapení obrany soupeře možnost úniku jeden na jednoho. K jeho smůle mu ale utekl kotouč, o který se připravil svým špatným zpracováním.
     
    13:40
    Během posledních minut se oproti začátku utkání čím dál více hlásí o slovo mančaft z Čech. Hráči v červenobílých dresech tak pomalu, ale jistě přebírají otěže zápasu.
     
    12:41
    Parádní střelu předvedl Robert Kousal. Ani přesto, že měla potřebnou razanci a směr skončila opět v lapačce Libora Kašíka. Ten si tak dneska připisuje již devátý zákrok.
     
    11:42
    Tak toto byl velice nepříjemný incident mezi Pochobradským a Michasjonokem. Zlínský forward při snaze získat kotouč zakopl o hráče soupeře a skácel se k zemi. Oba dva nakonec odjíždí z ledu bez zranění.
     
    10:43
    Tentokrát se o zakončení o modré postaral Marek Hecl. Na jeho střelu měl ale brankář ševců dobrý výhled a připsal si tak další pohotový zákrok lapačkou.
     
    09:44
    Ani Adam Musil zatím nevyzrál na Libora Kašíka, který dneska chytá v opravdu dobré formě. Nutno ale uznat, že střela od pravého kruhu jmenovaného útočníka byla velmi nebezpečná.
     
    08:45
    Ani dlouhý pobyt v útočném pásmu ševcům branku nepřinesl. Může za s největší pravděpodobností i malý počet střel, kterých během tohoto útoku bylo opravdu pramálo.
     
    07:46
    Po buly před bránou Libora Kašíka se do útoku hrnou opět žlutomodří. K jejich smůle ale nikdo nenašel nahození jednoho z obránců. Ke kotouči se tak dostávají hráči Pardubic.
     
    06:47
    Ani při hře pět na pět se nedaří Dynamu najít odpověď na ofenzivní styl hry jejich soupeře, který se poměrně často dostává do útočného pásma. Až nyní se dostal k puku Matěj Paulovič.
     
    05:48
    První vyloučený hráč se za pár chvil bude vracet na led a s největší pravděpodobností zůstane jeho faul nepotrestaný, jelikož se ševci nachází ve středním pásmu.
     
    04:49
    Tak toto je velká příležitost pro domácí celek v podobě první přesilovky utkání. K prvnímu zakončení této početní výhody se dostal Patriks Zabusovs. Jeho střelu dokázal Milan Klouček zastavit svou lapačkou.
     
    03:50
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Patrik Poulíček – 2 min., sekání).
     
    02:42
    Ve středním pásmu se vyznamenal ukázkovým vypíchnutím puku Lukáš Vopelka, díky čemuž se dostal ke střele Radek Veselý. Ten způsobil, krapet překvapivě, brankáři nemalé potíže.
     
    01:43
    Ondřej Němec se dostal k prudké střele od modré. Jeho zakončení ještě tečoval Pavel Sedláček, k jeho smůle ale kotouč skončil mimo bránu. Na druhé straně vyslal kotouč na Kašíka Jan Kolář, ani on však nebyl o moc úspěšnější.
     
    00:44
    Na úvodním vhazování získali kotouč do své moci Berani, kteří se okamžitě vrhají do útoku. Jejich výjezd vstříc bráně soupeře ale skončil ještě dřív, než začal, a to kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), M. Novotný, T. Hanousek, Ferenc – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), Köhler – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – O. Flynn, R. Veselý, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, J. Zdráhal – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Hecl – Pochobradský, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lederer, Rampír.
    Zastaví dnes Kašík pardubické střelce?
     
    HC Dynamo Pardubice
    Mančaft z východu Čech momentálně drží v tabulce čtvrté místo s náskokem rovných pěti bodů. V dnešním zápase si Dynamo může připsat již třetí výhru v řadě, díky které by se mohlo vyšvihnout před Plzeň. Hráči Pardubic, jakožto papírově silnější celek, jsou pro dnešní utkání jasným favoritem. Jejich soupeř ale dokáže v posledních utkáních poměrně dost často překvapit, pokud ho ale tým z Pardubic nepodcení, mělo by to být pro něj poměrně jednoduché vítězství.

    Poslední tři utkání:
    Pardubice vs. Třinec – 6:3
    Olomouc vs. Pardubice – 1:4
    Pardubice vs. Liberec – 2:3 pp
     
    PSG Berani Zlín
    Domácím Beranům se podařilo v posledních pěti utkání rovnou třikrát vyhrát. Za zmínku hlavně stojí jejich poslední zápas, kdy dokázali deklasovat momentálně sedmou Spartu. V tomto utkání se blýskl hattrickem orbánce Daniel Gazda. Stal se tak tepre devátým obráncem v historii Tipsport extraligy, který dokázal zapsat tři branky během jednoho utkání. V denšním utkání však čeká Berany úkol ještě těžší, jelikož vyzvou čtvrté Dynamo. Naposledy se ševcům podařilo Pardubice porazit na začátku minulé sezóny. Uvidíme, zda se jim to podaří i dnes.

    Poslední tři utkání:
    Sparta Praha vs. Zlín – 4:6
    Zlín vs. Plzeň – 1:2
    Mladá Boleslav vs. Zlín – 3:1
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 30. kola Tipsport extraligy, ve kterém se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti pardubickému Dynamu, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 42. Kubiš (P. Sedláček, Köhler) – 17. Camara (Cienciala, Říčka), 28. O. Rohlík (Anděl, J. Mikuš), 38. O. Rohlík (Anděl, Paulovič), 57. Nakládal (Říčka, Blümel)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), M. Novotný, T. Hanousek, Ferenc – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), Köhler – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – O. Flynn, R. Veselý, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, J. Zdráhal – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Hecl – Pochobradský, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lederer, Rampír
    thejrc.org