Soči – Minsk 4:3 (po pr.)
po prodl.
HK Soči
4:3 (2:2, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
Neděle 05.12.2021, 15:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Mockrát Vám děkuji za pozornost, já se s Vámi pro dnešek loučím a budu se těšit u dalšího kola KHL. S přáním hezkého zbytku víkendu, Vojtěch Adamek (17:29:09)
     
    Československá stopa v dnešním utkání
    Martin Bakoš (SOC) 0+0, 3 střely na branku, hrací čas 13:47, 0 TM
    Patrik Rybár (MIN) 0+0, 24 zákroků, 3 OG, 88,9 % úspěšnost
     
    Statistiky dnešního utkání:
    Střely: 27:30
    Úspěšnost buly: 43 % : 57 %
    Bloky: 11:10
    Hity: 20:8
    Přesilovky/využití: 3/1 : 5/1
     
    V dnešním utkání jsme byli svědky pořádně vyrovnaného utkání. V první periodě aktivněji působili domácí hokejisté, jejich soupeře s nimi ovšem dokázal držet krok. V závěru klání se situace obrátila, hru tvořili hostující hokejisté, ti ale nedokázali strhnout vedení na svou stranu, a proto muselo rozhodnout až následné prodloužení. V tom si oba celky počínaly velmi opatrně, rozhodnout ovšem dokázal JC Lipon, který si tak připsal druhou branku v dresu Soči. Hosté si budou muset zvednout náladu ve středečním zápase proti Viťazu.
     
    Konec zápasu.
    62:58 J. C. Lipon - 4:3
     
    62:58
    Soči právě vstřelilo branku!
    Alexander Žabrajev nádhernou přihrávkou vyslal do zajímavé pozice JC LIPONA, ten si dokázal zpracovat poskakující kotouč a následnou střelou propálil gólmana hostujícího Minsku, touto brankou získává extra bodík pro HK Soči. Asistence: Alexander Žabrajev a Janis Jaks
     
    62:50
    Hostující hokejisté obléhají branku svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat bránicí trojlístek domácího celku.
     
    62:35
    Domácí hokejisté si nepohlídali své ofsajdové postavení, i proto následuje vhazování ve středním pásmu, jak signalizuje sudí.
     
    62:06
    Do parádní pozice pro zakončení se dostal hostující Stromwall, nakonec se ovšem nedokázal prokličkovat skrze bránicí obránce soupeře.
     
    61:37
    Hostující hokejisté se poprvé v prodloužení dostávají ke kotouči, uvidíme, zda si dokáží vytvořit příležitost, která by mohla ohrozit branku domácího Treťjaka.
     
    61:08
    První zákrok v dnešním prodloužení si připisuje gólman Rybár, tomu se podařilo chytit dalekonosnou ránu Žabrejeva.
     
    60:36
    Hokejisté domácího celku kombinují ve svém vlastním obranném pásmu, pomocí krátkých přihrávek se snaží nalézt skulinku v obranném bloku soupeře.
     
    60:07
    Úvodní vhazování v prodloužení vyhrávají domácí hokejisté.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky třetí třetiny:
    Střely: 3:7
    Úspěšnost buly: 31 % : 69 %
    Bloky: 7:0
    Hity: 8:1
    Přesilovky/využití: 0/0 : 2/0
     
    Ve třetí třetině jsme bohužel branku neviděli, daleko aktivněji působili hostující hokejisté, kteří hráli hned několik přesilových her. I díky několika zákrokům gólmana Treťjaka dnešní utkání končí remízou, o zisku druhého bodu tedy rozhodne následující prodloužení, či samostatné nájezdy. Hosté by si za předvedenou hru v třetí periodě rozhodně zasloužili získat extra bodík navíc, rozhodnout ovšem musí hráči na ledové ploše.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:44
    Závěr periody se již pouze dohrává, oba dva týmy jsou již smířené s následujícím prodloužením, které rozhodne o tom, kdo si připíše druhý bod do ligové tabulky.

    Vojtěch Adamek

    Branky a nahrávky: 6. Glotov (Feoktistov, Miščenko), 10. Kolgotin (A. Nikolajev, J. Alexandrov), 40. Glotov (Miščenko), 63. Lipon (Žabrejev, Jaks) – 2. Graovac (Alistrov, Almqvist), 12. L. Bengtsson (Varfolomejev, Tedenby), 29. Tedenby (Mosaljov)


    HK Soči: Treťjak (Hellberg, Myšev) – Dyblenko, Miščenko, Galeňuk, Rundblad, Pautov, Jaks, J. Alexandrov – Feoktistov, Garajev (A), Glotov – A. Nikolajev (A), Točickij (C), Peťkov – Lipon, Žabrejev, Bakoš – Gordin, Averšin, Kolgotin – Alijev.
    Trenér: Jevgenij Stavrovskij

    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – D. Korobov (C), L. Bengtsson, Almqvist, Sapego, Šinkevič (A), V. Jerjomenko, Děrjabin – Suvorov, T. Beck (A), Strömwall – Tedenby, Graovac, Alistrov – Bujnickij, R. Gorbunov, K. Voronin – Pyškajlo, Děmkov, Mosaljov – Varfolomejev.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Rozhodčí: Sain, Hribik – Sivov, Černyšov

    Diváci: 1775
    ocianews.com