Motor ČB – Litvínov 1:6 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 5:3 (kon.)
Zlín – Třinec 1:4 (kon.) | Liberec – Plzeň 1:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 3:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 6:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (2:2, 3:1, 1:0)
HC Olomouc
Pátek 25.02.2022, 18:40 • O2 arena, Praha 8–Libeň • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:50 Miroslav FORMAN - 6:3
     
    57:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Než jsem vůbec stihl napsat, že je olomoucká branka prázdná, zaletěl do ní kotouč! MIROSLAV FORMAN vyhrál závod k nahozenému puku, přesunul se před klec a hravě pojistil domácí vítězství – 6:3! Asistence: Michal Moravčík.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    36:09 Maxim MATUŠKIN - 5:3
     
    36:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak teď už to s Olomoucí začíná vypadat špatně, Pražané se v O2 areně plně chopili iniciativy a odskakují do dvoubrankového trháku! Dvořák podél modré čáry naservíroval puk MAXIMU MATUŠKINOVI, a ten se následným projektilem nemýlil – 5:3! Asistence: Tomáš Dvořák, Vladimír Sobotka.
     
    35:01
    Sparta se dostala do velmi slibného přečíslení dva na jednoho, Stoljarov se ale místo přihrávky trestuhodně rozhodl ze špatného úhlu vystřelit a Konrád s jeho zakončením neměl sebemenší starost!
    34:21 Erik THORELL - 4:3
     
    34:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hanácký kapitán se na trestné lavici ani pořádně neohřál a už je znovu venku, tohle byla naprosto parádní přesilovková akce v podání Pražanů! Tři sekundy po vyhraném vhazování z pravé strany vystřelil z voleje ERIK THORELL, kterému kotouč naservíroval Tomášek – 4:3! Asistence: David Tomášek, Filip Chlapík.
     
    34:18
    Jiří Ondrušek (OLO) v neutrální zóně fauloval a svým hákováním na dvě minuty oslabuje hosty.
    32:56 Jakub STRNAD - 3:3
     
    32:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na odpověď jsme ale tentokrát nemusely dlouho čekat, v O2 areně znovu vlají sparťanské šály! Konráda nachytal na švestkách JAKUB STRNAD, který se prosadil přesnou ranou od mantinelu do vzdálenějšího růžku olomoucké klece – 3:3! Asistence: Gennadij Stoljarov, Michal Moravčík.
    32:01 Jakub NAVRÁTIL - 2:3
     
    32:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti rozvířili stojaté vody v O2 areně a potřetí v zápase si uzurpují vedení! Kuncovu střelu z levé strany sice Hudáček zvládl vyrazit, na následnou dorážku z kruhu z dílny JAKUBA NAVRÁTILA už byl ale krátký – 2:3! Asistence: Michal Kunc, Jan Švrček.
     
    19:16
    Teď ale mohl bídnou koncovku domácích krutě ztrestat Klimek, který svou slibnou ránu z voleje namířil jen několik centimetrů nad horní tyč!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    17:30
    To bylo těsné, puk po Konrádově zákroku betonem chvíli nebezpečně poskakoval po brankovišti! Dojíždějící sparťan na něj ale nedosáhl.
     
    15:32
    Na trestnou lavici usedá Dalibor Řezníček (OLO), který byl na dvě minuty vykázán za podrážení.
     
    14:33
    Rašnerova přihrávka z křídla před brankoviště nyní mohla spartu přijít hodně draho, jeden z domácích zadáků totiž málem puk svou bruslí omylem tečoval za Hudáčka! Ten ale pryž včas do cesty nastavil beton.
    12:29 Erik THORELL - 2:2
     
    12:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Branislav Konrád loví ze své klece druhý kotouč, zaplněné tribuny se zatím v O2 areně rozhodně nenudí! Drtivou většinu fanoušků v hale nyní na nohy poslal ERIK THORELL, který tečoval Moravčíkův projektil z hranice útočného pásma mimo dosah olomouckého gólmana – 2:2! Asistence: Michal Moravčík, Roman Horák.
     
    09:59
    Ale pozor, situace je pro Spartu ještě o něco horší! Tomáš Dvořák (SPA) totiž před podrážením ještě jiného hostujícího borce podržel, a domácí tak čeká oslabení!
    09:59 David KREJČÍ - 1:2
     
    09:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nájezdu se ujal DAVID KREJČÍ, který jej z přehledem proměnil zakončením mezi betony a vrací kohotům vedení. Hudáček k sobě nestihl srazit nohy včas – 1:2!
     
    09:59
    Pozor, uvidíme trestné střílení! Jeden z olomouckých borců byl v úniku podražen Tomášem Dvořákem (SPA)!
    07:53 David VITOUCH - 1:1
     
    07:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    V O2 Areně máme vyrovnáno, náskok Olomouci vydržel jen několik minut! Forman ze sebe v rohu setřásl protihráče a vyrazil před brankoviště. Krátkou přihrávkou připravil parádní šanci pro nikým nehlídaného DAVIDA VITOUCHA, jenž následně pryž jen jednoduše poslal do bližšího horního rohu – 1:1! Asistence: Miroslav Forman, Tomáš Dvořák.
    01:54 Alex RAŠNER - 0:1
     
    01:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zaváhání domácích ve středním pásmu vede k prvnímu gólu, Mora jde hned ve druhé minutě do vedení! Po ztrátě kotouče ve středním pásmu dopředu vyrazil Olesz, který sice pálil jen do mantinelu, ale pryž se odrazila přesně na hůl dojíždějícího ALEXE RAŠNERA a ten jí bez váhání poslal do vzdálenějšího horního růžku – 0:1! Asistence: Rostislav Olesz, Jakub Navrátil.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Vitouch (M. Forman, Tomáš Dvořák), 13. E. Thorell (Moravčík, R. Horák), 33. J. Strnad (Stoljarov, Moravčík), 35. E. Thorell (Tomášek, Chlapík), 37. Matuškin (Tomáš Dvořák, Sobotka), 58. M. Forman (Moravčík) – 2. Rašner (Olesz, Navrátil), 10. David Krejčí (TS), 33. Navrátil (Michal Kunc, Švrček)


    HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), M. Jandus, Jurčina, Moravčík – Tomášek, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Chlapík – M. Forman, Vitouch, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček – Prymula.
    Trenér: Josef Jandač.

    HC Olomouc: Konrád (Kmec) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – Klimek, David Krejčí (A), Nahodil – Kusko, J. Knotek (A), Bambula – Olesz, Navrátil, Michal Kunc – Burian, Lichanec.
    Trenér: Zdeněk Moták.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Komárek, Bohuněk.

    Diváci: 8 498
    thejrc.org