Třinec – Vítkovice 1:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Mountfield HK
Středa 08.12.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bylo téměř jasné, že vyhrocený závěr bude gradovat i po závěrečné siréně. Přesně to se také děje, ale na osudu utkání to už nic nezmění.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jordann Perret – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Klapka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakub Klepiš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kevin Klíma – 2 min., hrubost).
     
    59:46
    Neuvěřitelné, co Mountfield neproměnil. Kevin Klíma hezkou zadovkou od zadního mantinelu našel bratra Kellyho, který střílel zblízka do prakticky prázdné klece. Trestuhodně ovšem minul!
     
    59:21
    Kevin Klíma vjel do útočného pásma a připravil si kotouč ke střele. Ta byla jemně tečována bránícím hráčem a snesla se jen několik centimetrů mimo branku!
     
    56:47
    Vyhození jednoho z Libereckých zamířilo jen několik centimetrů mimo opuštěnou klec.
     
    56:24
    Henri Kiviaho hodně pocuchal nervy hradeckých fanoušků, když špatně rozehrával za bránou. Adam Klapka to pak ze záporného úhlu zkusil odrazem o betony, finský gólman situaci se štěstím ustál.
     
    53:49
    Jan Štibingr (LIB) krátce po vstřelené brance navštíví trestnou lavici. Za faul kolenem inkasuje dvě minuty. Velká šance pro Mountfield na vyrovnání.
    52:32 Jan ŠTIBINGR - 2:1
     
    52:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat Bílých Tygrů! JAN ŠTIBINGR dlouho držel puk na útočné modré čáře, až ho nahodil na Kiviaha. Ten přes clonícího Faška-Rudáše skoro nic neviděl a našel kotouč až v síti! Štibingr se trefuje poprvé v extraligové kariéře, a vybral si k tomu důležitý čas. Asistence: Dávid Gríger, Adam Najman.
    51:00 Jan ORDOŠ - 1:1
     
    51:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Velká radost v Home Credit Areně, domácí tým zaslouženě vyrovnává. Mislav Rosandić se nádherně otočil s pukem kolem své osy a nahodil ho před bránu, kde se nadvakrát prosadil JAN ORDOŠ! Asistence: Mislav Rosandić, Jakub Klepiš.
     
    47:57
    Severočeši mají obrovský tlak, ale není jim přáno. Po velké skrumáži v hostujícím brankovišti vystřelil z kruhu mimo Vlach.
     
    46:12
    Bílí Tygři mohou dál usilovat o vyrovnání, zahrají si navíc přesilovku. Za podrážení je vyloučen Bohumil Jank (HKM).
     
    45:11
    Petr Kolmann se objevil v ideální střelecké pozici na ose hřiště, ale branku Hradce minul!
     
    38:21
    Bílí Tygři dnes zatím mají smůlu, už podruhé je o radost okradla branková konstrukce. Přečíslení jsme viděli i na druhé straně, Dávid Gríger to vzal na sebe a trefil bližší tyč za překonaným Kiviahem!
    37:58 Kevin KLÍMA - 0:1
     
    37:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Skóre se konečně mění, do vedení jdou Východočeši! Michal Birner upadl při snaze o přechod útočné modré čáry a Mountfield vyrazil do přečíslení. Aleš Jergl to udělal výborně, když si trošku zpomalil a počkal si, až se otevře ulička na KEVINA KLÍMU, který poté prostřelil bezmocného Kváču. Asistence: Aleš Jergl, Jeremie Blain.
     
    30:51
    Petr Kváča vyrazil nebezpečnou ránu Ahtiho Oksanena z pravého kruhu. Filip Pavlík se pak ještě snažil o dorážku na brankovišti, liberecký gólman odolal.
     
    29:39
    Radek Smoleňák dobrou přihrávkou zpoza branky oslovil na levém křídle Aleše Jergla, který okamžitě pálil. Petr Kváča byl u tyčky na poslední chvíli!
     
    29:21
    Uvidíme další královéhradeckou přesilovku. Podruhé v zápase je vyloučen Petr Jelínek (LIB), tentokrát za zásah do hlavy a krku.
     
    22:20
    Dávid Gríger od zadního mantinelu našel Tomáše Filippi, který střílel z mezikruží. Kotouč se zřejmě otřel o tyčku královéhradecké klece!
     
    22:03
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kevin Klíma – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:03
    Další trest pro domácí tým. Kapitán Petr Jelínek (LIB) se provinil vysokou holí.
     
    18:43
    První velká šance Hradce! Už při hře pět na pět Mislav Rosandić špatnou rozehrávkou namazal Petru Koukalovi, který byl úplně sám mezi kruhy. Petr Kváča ovšem jeho střelu výborně chytil do lapačky.
     
    16:59
    Liberec se v oslabení dostal do přečíslení dvou na jednoho! Adam Najman se snažil přihrávku na Zachara co nejvíce pozdržet, Henri Kiviaho ji pak skvěle vypíchl.
     
    16:07
    Jakub Klepiš (LIB) se trošku diví, ale rozhodčí jsou nekompromisní. Zkušený útočník inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
     
    10:44
    Tomáš Filippi (LIB) měl hokejku hodně vysoko a trefil do obličeje Pavlíka. Jsou z toho dvě minuty a přesilovka pro Hradec.
     
    05:22
    Jakub Klepiš v situaci dva na dva hledal najíždějícího Michala Birnera. Přihrávka byla mírně tečována, ale puk přesto proskákal až k Birnerovi, který už z metru mířil do prakticky odkryté brány. Trefit ji ovšem nedokázal!
     
    01:54
    Bohumil Jank (HKM) fauloval pronikajícího Marka Zachara a inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 51. Ordoš (M. Rosandić, Klepiš), 53. Štibingr (Gríger, A. Najman) – 38. Kevin Klíma (Jergl, Blain)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Kolmann, Derner, J. Šedivý – Ordoš, Filippi (A), Gríger – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – J. Šír, A. Najman, Faško-Rudáš – Rychlovský.
    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Orsava – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Oksanen, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Miškář.

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Ganger, Klouček

    Diváci: 1 000
    bahis siteleri