Havířov – Šumperk 1:4 (kon.) | Třebíč – Poruba 2011 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 5:0 (kont.)
Prostějov – Jihlava 5:6 (kon.) | Sokolov – Vsetín 1:4 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
1:4 (0:0, 1:0, 0:4)
VHK ROBE Vsetín
Středa 08.12.2021, 18:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:24:40)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    HC Baník Sokolov – Vít Jiskra
    VHK ROBE Vsetín – Jakub Málek
     
    Utkání sledovalo 359 diváků.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    HC Baník Sokolov – 7 (36)
    VHK ROBE Vsetín – 8 (22)
     
    Zápas mezi Sokolovem a Vsetínem tak končí výhrou Valachů 4:1! Ti ve třetím dějství zařadili vyšší rychlostní stupeň a svého soupeře doslova přejeli, když mu během dvaceti minut nasázeli čtyři branky. Poměrně poklidný duel plný zajímavých hokejových situací se v třetí dvacetiminutovce změnil ve vyhecovanou řež, která očividně podstatně lépe sedla celku z Moravy. Svěřenci trenéra Stantiena zapisují cenné vítězství.

    Sokolov tak skončil s vítěznou šňůrou na čísle osm a ze třetí pozice tabulky Chance ligy se stěhuje na bramborový stupínek. V první třetině byl Vsetínu vyrovnaným soupeřem v druhé části hry byl dokonce lepším celkem. Závěrečnou dvacetiminutovku však absolutně nezvládl a bude se z ní muset poučit.

    Vsetín se dostává na průběžný bronzový stupínek Chance ligy, když ovládl šlágr kola! Jak už bylo řečeno, čtyřicet minut nepředváděli Valaši hokej na hranici svých možností. V závěrečném dějství se ale vyhecovali k mocnému finiši a díky němu dokázali hokejově kvalitního protivníka porazit.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Jakub JENÁČEK - 1:4
     
    59:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Zákrok na Bergra mstí Vsetín brankou na 4:1! Valaši dokázali sehrát přesilovku parádně. Rána z pravé strany v podání Pšurného byla Neužilem pouze vyražena do mezikruží. K okamžité dorážce se tak dostal JAKUB JENÁČEK, jenž z bezprostřední blízkosti pohodlně zvýšil na 4:1 a udělal nám tak krásnou pomyslnou tečku za dnešním duelem! Asistence: Roman Pšurný, Ondřej Smetana.
     
    59:29
    Petr Vodička nyní trefil vysokou holí Jana Bergra do obličeje, šlo o poměrně prudký zásah hokejkou. Obránce Západočechů fasuje zasloužený trest a může být rád, že je jen za dvě minuty.
     
    59:20
    Jaromír Kverka ještě tečoval nahození Kružíka od pravého hrazení v předbrankovém prostoru, skvěle chytající Jakub Málek však dokázal i tuto šikovnou teč chytit!
     
    59:05
    Moravané drží kotouč za vlastní klecí, Aleksandrs Jerofejevs následně ometl černou pryž o hrazení a přenesl tak hru na druhou stranu.
    58:33 Luboš ROB - 1:3
     
    58:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Prodlužovat se nejspíš nebude, Vsetín zvyšuje na 3:1! Valachům, konkrétně Janu Bergrovi, se podařilo vyhodit touš z obranného pásma. Na vrcholcích kruhů dojel puk LUBOŠ ROB a pohodlně z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do prázdné klece Západočechů.
     
    58:30
    Důležité buly před Málkem Baník, který už zase hraje v šesti, prohrál, přesto se Novákovi podařilo zastavit vyhození a Jiskra předává touš v rohu Jurčíkovi.
     
    58:11
    Závěr zápasu je hodně nervózní a rozkouskovaný. Trenér Baníku Martin Štrba si nyní vyžádal oddechový čas a kreslí svým svěřencům akci, u které věří v gólový zásah.
     
    57:52
    Jan Strejček nyní hodil kotouč pouze na střídačku Vsetína a zvednutou rukou se soupeřům omlouvá. Buly ve středním pásmu vyhráli Západočeši a Málek opět míří na střídačku.
     
    57:20
    Po zakázaném uvolnění Vsetína se bude vhazovat znovu před Málkem, buly se musí opakovat, Pitule je napomenut. Na druhý pokus uspěli hokejisté Sokolova a Neužil opět spěchá na střídačku.
     
    57:05
    Martin Weinhold byl nyní extrémně tvrdě zezadu dohrán Janem Bergrem, jenž chtěl v obrovské rychlosti napadat obránce Sokolova, který se trochu nešikovně předklonil u hrazení a následně do něj po nárazu forvarda Moravanů narazil hlavou. Na střídačku odešel Weinhold po svých, snad bude v pořádku.
     
    56:48
    Sokolov odvolal brankáře a hraje se šesti bruslaři v poli. Baník tak zkouší všechno, nebo nic. Uvidíme, jak tato situace Západočechům vyjde.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. Jiskra (Jurčík, Klejna) – 43. R. Vlach (Smetana, Pšurný), 51. Pitule (Rob, J. Jenáček), 59. Rob (Berger, Jonák), 60. J. Jenáček (Pšurný, Smetana)


    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – J. Novák, Klejna, Weinhold, Strejček, A. Rulík, Vodička, Mrowiec – Jurčík, Jiskra, Tomi – Šmerha, Kverka, Kružík – Šik, T. Rohan, T. Jandus – Pořízek, Hašek, M. Sloboda.
    Trenér: Martin Štrba.

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach, Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Ondračka – Jonák, Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, R. Půček – Berger, R. Vlach, Gago – D. Březina, Kucharczyk, Apolenář.
    Trenér: Roman Stantien.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Belko, Kokrment.

    Diváci: 359
    ocianews.com