Žďár n/S – SHK Hodonín 5:2 (kon.) | Bílina – Letňany 5:8 (kon.) | Kometa Brno B – Val. Meziříčí 3:2 (kon.)
Jablonec n/N – Děčín 3:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno B
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
HC Bobři Valašské Meziříčí
Středa 08.12.2021, 18:00 • Winning Group Arena • 2. liga skupina Východ • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vzájemné zápasy
    Kometa B a Valašské Meziříčí se v letošní sezoně potkaly už třikrát. Nejprve se začátkem října radovali Bobři, kteří dokázali přetlačit brněnské béčko 4:1, o měsíc později však na domácím ledě triumfovala Kometa a brala body za výhru 3:1. Naposledy v sobotu zvítězil na domácím ledě Valmez 1:4. Ve všech vzájemných duelech tedy vyhrál domácí celek. Kometa tak může navázat na vynikající domácí výkony a pokračovat v nastoleném trendu.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí
    Bobři v letošní sezoně jednoznačně patří mezi aspiranty na vítěze základní části. Nacházejí se na druhém místě a na lídra tabulky z Nového Jičína ztrácejí 5 bodů, ovšem odehráli o 3 zápasy méně. Na konci listopadu totiž museli odložit domácí utkání se Žďárem nad Sázavou kvůli marodce v kádru. Valaši se mohou pyšnit nejlepší ofenzívou i defenzívou v celé soutěži, doposud nastříleli 79 branek a pouhých 44 inkasovali. Tým trenéra Lukáše Plška se ale občas trápí i s týmem z opačného konce tabulky. Za zmínku stojí dvě prohry s předposlední Kopřivnicí či porážka od beznadějně posledního Hodonína.

    Individuální statistiky Valachů jsou našlapané, hned pět hráčů má přes 16 kanadských bodů. Tím nejproduktivnějším je Jiří Goiš (6+14), který letos nastupuje i za Frýdek Místek v Chance lize. Nejlepšího střelce Bobrů Jana Křivohlávka (10+8) si fanoušci mohou pamatovat z angažmá v Kometě, v Brně se ale ve středu pravděpodobně nepředstaví, jelikož ho trápí zranění. Ze zadních řad nejaktivněji podporuje útok Jakub Ďurkáč, jenž letos posbíral 8 asistencí, ke kterým přidal 3 branky. V brankovišti Bobrů není jasně daná jednička, střídají se Jiří Slovák (průměr inkasovaných branek 2,22) a David Sachr (průměr inkasovaných branek 1,90). V sobotním duelu s Kometou si svůj debut mezi dospělými odbyl osmnáctiletý gólman vsetínské juniorky David Tkadlec. A rozhodně se neztratil, z devětadvaceti brněnských střel pustil za záda pouze jednu a byl hlavním strůjcem tříbodové výhry Valachů.
     
    HC Kometa Brno B
    B–tým Komety se stále snaží dotáhnout k elitní čtyřce. Z posledních pěti utkání vytěžili modrobílí 6 bodů a nachází se na šestém místě tabulky. Nicméně ztráta na čtvrtou Opavu činí pouhé 2 body. Kometě se naposledy podařilo vyhrát na konci listopadu proti Kopřivnici, v tomto utkání zároveň natáhla domácí vítěznou šňůru už na 6 zápasů. Impozantní brněnskou sérii přerušili v následujícím utkání Plameny ze Žďáru nad Sázavou. Kometa i přes značnou herní převahu a mohutný tlak v závěru nedokázala vyrovnat a prohrála těsně 3:4. Naposledy hráli Brňané v sobotu ve Valašském Meziříčí, kde se sice zásluhou Kamila Brabence dostali do vedení, na následné trefy domácích ale reagovat nedokázali a podlehli 1:4. Duel s totožným soupeřem mají na programu i ve středu, tentokrát se však mohou opřít o výhodu domácího prostředí, ve kterém letos předvádějí skvělé výkony.

    V týmové produktivitě se nic nemění. Lídrem kanadského bodování celé soutěže je stále Kamil Brabenec (7+18), jehož gólové přihrávky nejčastěji míří na kolegu z první formace a nejlepšího střelce Komety Roberta Havláta. Ten už letos nastřílel 12 branek, jeho start je ale nejistý, protože se v sobotním duelu zranil po nešťastném nárazu do mantinelu. Nejproduktivnějším zadákem je Jan Švejda, který má na kontě 8 bodů za jednu branku a 7 asistencí. Brněnskou svatyni nejčastěji střeží Zdeněk Slavíček, jenž letos odchytal už 16 utkání. Záda mu kryje dvacetiletý mladík Daniel Šembera.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno B: Slavíček (Šembera) – Studený, Kališ, Seeman, J. Sedláček, Kučera (A), Švejda, D. Sedláček, Trnka – Malý, Krejčiřík, Havlát, Mokrohajský, Halász, Brabenec (C), Kadlic, Pigl, Moskal (A), Škvrně, Krejčí, Meluzín.
    Trenér: Jiří Otoupalík

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Tkadlec (Růžička) – Mošnička, Kamas, Ďurkáč, Báchor (A), Gabrhelík, Holiš – Vávra (A), Goiš, Vavřík, Blaško, Pořičký (C), Andris, Křivohlávek, Čmiel, Urbanec, Stodůlka, Kozubík.
    Trenér: Lukáš Plšek

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Viskot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodního buly se lépe zhostili domácí a započali první útok.
     
    00:47
    Křivohlávek zavezl puk do pásma, tam ale úřadovala obrana Komety a zhostila se kotouče.
     
    01:23
    Na Marka Škvrněho mířila střílená přihrávka z pravého mantinelu do brankoviště. Brněnský forvard usměrnil puk těsně mimo branku.
     
    01:43
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Holiš – 2 min., podrážení).
     
    02:09
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Kometa bleskurychle využívá početní výhodu. Nejdříve Havlátovi sjela střela z jeho oblíbené pozice na levém kruhu. Následná rána Kamila Brabence už na branku ale doletěla. Tkadlec ji pouze vyrazil a pohotový VOJTĚCH KREJČIŘÍK dorazil kotouč za bezmocného gólmana. Asistence: Kamil Brabenec.
     
    03:45
    Goiš zavezl puk do pásma a Bobři si vytvářejí tlak.
     
    04:20
    Kadlic se pokusil založit protiútok, obrana hostí se však pohotově vrátila a brněnský útočník se prosadit nedokázal.
     
    05:07
    Havlát se jako lev dral za přihrávkou Krejčiříka. K jeho nelibosti však zjistil, že je v ofsajdu a hra se přerušuje.
     
    05:59
    Pořický převezl puk přes modrou a ve skrumáži kotouč ztratil. K odraženému puku se potom nachomýtl Andris a napálil blok.
     
    06:37
    Špatná brněnská rozehrávka našla úplně volného Goiše v brankovišti, ten v ložené šanci přestřelil Slavíčkovu klec.
     
    07:25
    Vavřík se zpoza branky šikovně vytočil a dokázal dokonce po ledě zakončit. Slavíček natáhl svůj beton a pokus vyrazil.
     
    08:18
    Moskal našel ve slotu Meluzína, kterému střela sjela a branku vůbec netrefil.
     
    09:31
    Škvrně si na modré vyměnil touš se Švejdou a první jmenovaný poté zakončil z místa na pravém kruhu. Jeho slabá rána na branku ani nedoletěla.
     
    10:59
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Od modré pálil Ďurkáč, jeho střelu ještě obrana srazila. Zanedlouho přišel další pokus hostí z mezikruží, který způsobil zmatek před Slavíčkovou brankou. Utavená brněnská obrana nezvládla ubránit DANIELA STODŮLKU a ten dotlačil puk za Slavíčka. Asistence: Michael Vavřík.
     
    11:46
    Z úhlu vyzkoušel Krejčiřík Tkadlecovu pozornost. Po něm z levého mantinelu pálil ještě Brabenec, gólman připraven.
     
    12:07
    Icing zastavuje útok Bobrů.
     
    12:44
    Po špatné souhře Komety dostal nabito do mezikruží Stodůlka, který ale při střele ztratil stabilitu a spadnul.
     
    14:02
    Studeného nahození způsobilo zmatek před brankou Valachů. Nikdo z Brněnských ale zakončit nedokázal. Bobři se tak okamžitě vrhli do protiútoku, který lapil až Slavíček.
     
    14:53
    Ďurkáč špatnou přihrávkou na modré vyhnal spoluhráče z pásma, Bobři se tak museli stáhnout a opustit nadějnou pozici.
     
    15:34
    Souhra brněnských juniorů Malý – Meluzín vypadala nadějně. Meluzínova špatná přihrávka od mantinelu ale přerušila celý útok.
     
    16:22
    Trnka poslal z půli hřiště pozdrav přímo do Tkadlecovy lapačky.
     
    17:28
    Křivohlávek našel na modré Stodůlku, na jehož střele zápěstím si smlsnul Slavíček.
     
    18:30
    Krejčí z pravého kruhu vypálil na gólmanovy betony. Do dorážky se hnal Halász, potřeboval by ale být o kousek rychlejší.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (J. Sedláček – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    V Brně zatím sledujeme hokej plný nepřesností na obou stranách. Hra zatím postrádá potřebné tempo a oba týmy jakoby se hledaly. Přesto jsme však viděli po jedné brance na obou stranách. Do šaten jdou šťastnější hosté, které ve druhé třetině čekají dvě minuty přesilovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodního buly se opět lépe zhostila Kometa a může šetřit drahocenný čas.
     
    20:43
    Na Goišovu špatnou přihrávkou na modrou si vyšlápl rychlík Havlát. Před brankou hledal z otočky bekhendem Moskala, toho puk minul.
     
    22:00
    Domácí v plném počtu.
     
    22:08
    Na konci přesilovky jsme viděli několik nahození od modré, žádné však nebylo natolik nebezpečné, aby Slavíčka překvapilo.
     
    22:19
    Gabrhelík od modré nahodil. Slavíček včas secvakl betony a vyrazil puk do rohu.
     
    23:04
    Učebnicový bodyček předvedl před vlastní brankou Kališ a zastavil útočníka soupeře. Puk poté přikryl Slavíček.
     
    23:25
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Kometa si bere vedení zpět! TOMÁŠ PIGL si za svou snahu branku nesmírně zasloužil. Po Kadlicovu nahození zametl puk po ledu za záda Tkadlece. Asistence: Vojtěch Kadlic, Jan Švejda.
     
    25:00
    Kučera zavezl puk do pásma a zpoza brány nabil na modrou. Tvrdá střela poté lízla vnější síťku. Někteří fanoušci v hale už se radovali.
     
    26:06
    Icing Komety.
     
    26:47
    Pigl z pravé strany posílal střílený pas na Malého, ten se natahoval marně a přihrávka tak nakonec doputovala až do rohu.
     
    27:48
    Gabrhelíkova bomba příklepem od modré přiletěla přímo do náruče Slavíčka.
     
    28:27
    Tvrdý pas z rohu směřoval na Krejčího do před brankoviště, brněnský útočník ale smolně puk nasměroval jen těsně mimo.
     
    29:05
    Kučerova rána od modré se vrtěla a Tkadlec ji tak jen s velkými obtížemi vyrazil před sebe.
     
    30:35
    Patrik Moskal šikovně ve středu hřiště sklepl puk na rychlého Meluzína, který se sám řítil na branku. Střelou mezi betony ale na golmana nevyzrál.
     
    31:26
    Křivohlávkův pokus z levého kruhu se odrazil před branku od mantinelu, tam si ho ho pohlídla gólman.
     
    31:59
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Opět to byl exbrněnský Křivohlávek, který střílel z levého kruhu. Jeho rána se ještě neujala, puk se ale nakonec dostal na modrou, kde byl připraven STANISLAV BÁCHOR, jehož dělovka doputovala až do sítě. Asistence: Jan Křivohlávek, Jiří Goiš.
     
    32:39
    Střelu Pořického z levého kruhu schoval Slavíček do lapačky.
     
    33:12
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Ďurkáč – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:57
    Havlát si nabruslil na střed odkud vypálil. Sražená rána nakonec doletěla až do ochranné sítě.
     
    34:25
    Špatnou přesilovkou se zatím prezentuje Kometa. Švejdovo nahození směřovalo jen do náruče gólmana.
     
    35:01
    Malý to z nouze zkusil z úhlu. Jeho pokus ale neměl šanci na úspěch.
     
    35:12
    Hosté v plném počtu.
     
    35:21
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Blaško – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:25
    Až nyní se domácí usadili v útočné třetině.
     
    36:43
    A znovu se vyhání.
     
    37:21
    Hosté v plném počtu.
     
    37:39
    Nepřesnou rozehrávku zachytil na půlce Andris, který přenesl hru na Goiše. Ten vypálil pouze do gólmana.
     
    38:53
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Krásná akce Komety končí gólem. Ve středním pásmu nabral rychlost Kadlic, přejel modrou čáru a v mezikruží našel úplně volného MARKA ŠKVRNĚHO, jenž zavěsil do víka a připsal si svou druhou dnešní trefu. Asistence: Vojtěch Kadlic.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:31.
     
    Ve druhé třetině převzala iniciativu domácí Kometa, která se dostala do vedení. Na následné vyrovnání Bobrů pak dokázala zareagovat nádherným gólem a do třetí dvacetiminutovky si odnáší jednobrankový náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    První útok hostů zastavil ofsajd.
     
    41:29
    Vávra z pravého mantinelu vypálil do obětavého bloku brněnského beka.
     
    42:12
    Icing domácích.
     
    42:38
    Opět sledujeme pasáž plnou chyb a nepřesností, ani jednomu týmu se nedaří smysluplně rozehrát.
     
    43:19
    Mokrohajský se urval na levém mantinelu a střílenou přihrávkou hledal před brankou Krejčího. Tomu se už poněkolikáté nepodařilo nasměrovat kotouč do branky.
     
    44:02
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Kučera – 2 min., podrážení).
     
    44:14
    Kometa se ihned po buly osvobozuje.
     
    44:57
    Přesilovka Valachů není dobrá, nedaří se jim usadit v útočné třetině. Domácí se zatím v klidu brání.
     
    45:52
    Kališ si věřil a místo vyhození vybruslil z vlastního pásma až za branku soupeře, kde našetřil spoustu času.
     
    46:02
    Domácí v plném počtu.
     
    46:08
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Kališ – 2 min., sekání).
     
    46:16
    Valaši úspěšní na buly a mohou tak postavit přesilovkovou formaci.
     
    47:05
    Holišovu střelu zápěstím z pravého kruhu vytěsnil Slavíček konečkem betonu.
     
    48:02
    Meluzín zachytil špatnou rozehrávku Tkadlece, který byl úplně mimo branku. Brněnský mladík se ale nedokázal srovnat k přesnému zakončení a musel tak obkroužit branku. Mezitím už se gólman stihl vrátit do brankoviště.
     
    48:08
    Domácí v plném počtu.
     
    48:53
    Havlát si z rohu nabruslil až na vrcholek kruhu odkud zkusil vypálit, jeho rána však byla sražená.
     
    50:23
    Blaško našel v mezikruží Čmiela. Domácí měli ohromné štěstí, že mu puk přeskočil hokejku, protože jinak by byl před Slavíčkem úplně sám se spoustou času.
     
    51:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Seeman – 2 min., podrážení).
     
    51:54
    Havlát dobře zabojoval u mantinelu a vyškrábl puk za modrou, tím na chvíli osvobodil domácí čtveřici.
     
    53:00
    Brňané se velice dobře brání a Meluzín svými mohutnými kroky nahání rozehrávku Bobrů.
     
    53:48
    Domácí v plném počtu.
     
    54:00
    Hosté nevyužili šance na konci početní převahy a poté je zastavil icing.
     
    54:32
    Kozubík na pravém mantinelu byl v obležení protihráčů a neviděl jiné východisko než střelu. Ta ovšem zamířila jen do bloku.
     
    55:33
    Puk skončil na střídačce Bobrů a vhazovat se bude na modré čáře blíže k Tkadlecovi.
     
    55:48
    Kališova přihrávka ze středního pásma nenašla nikoho v bílém a končí icingem.
     
    56:12
    Moskal nabil do druhé vlny Malému, který z první vypálil. Jedinečnou šanci zamést puk do prázdné branky měl při dorážce Meluzín. Puk se mu však zavrtěl a mladý útočník ho tak jen nechal za sebou.
     
    57:47
    Krejčiřík hledal Malého v prostoru slotu, trefil ale jen čepel jedné z hokejek soupeře.
     
    58:42
    Kometa drží kotouč v moci a snaží se šetřit sekundy před koncem utkání.
     
    59:16
    Křivohlávka obtěžuje Havlát, který mu neumožnil rozehrát a ve středním pásmu zachytil jeho pas.
     
    59:45
    Hosté v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině diváci branku neviděli. Kometa dokázala ubránit tři oslabení, což byl stěžejní faktor, který rozhodl o tom, že všechny body dnes zůstanou v Brně.
     
    Z mé strany to je dnes vše, napočtenou příště. (20:01:15)

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 3. Krejčiřík (Brabenec), 24. Pigl (Kadlic, Švejda), 39. Škvrně (Kadlic) – 11. Stodůlka (Vavřík), 32. Báchor (Křivohlávek, Goiš)


    HC Kometa Brno B: Slavíček (Šembera) – Studený, Kališ, Seeman, J. Sedláček, Kučera (A), Švejda, D. Sedláček, Trnka – Malý, Krejčiřík, Havlát, Mokrohajský, Halász, Brabenec (C), Kadlic, Pigl, Moskal (A), Škvrně, Krejčí, Meluzín.
    Trenér: Jiří Otoupalík

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Tkadlec (Růžička) – Mošnička, Kamas, Ďurkáč, Báchor (A), Gabrhelík, Holiš – Vávra (A), Goiš, Vavřík, Blaško, Pořičký (C), Andris, Křivohlávek, Čmiel, Urbanec, Stodůlka, Kozubík.
    Trenér: Lukáš Plšek

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Viskot
    ocianews.com