Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.) | Třinec – Motor ČB 3:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 10.12.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení hokejoví přátelé, absence hokeje pod Javorovým nebyla dlouhá. Po z domácího pohledu nepovedeném středečním derby s Vítkovicemi je tu už po dvou dnech další utkání. Utkání HC Oceláři Třinec – HC Motor České Budějovice, které se odehraje v rámci 31. kola Tipsport extraligy, otevírá třetí čtvrtinu sezóny 2021-22 nejvyšší hokejové soutěže. Zápas se odehraje ve třinecké WERK ARENĚ s úvodním buly v pátek 10. prosince 2021 v 17 hodin.
     
    Poslední vzájemný zápas

    České Budějovice patří pro Oceláře statisticky mezi nejméně oblíbené soupeře – poměr získaných bodů je zhruba 60 na 40 pro Motor. V poslední době ale Oceláři tahají poměrně zajímavou sérii – poslední tři vzájemné zápasy s Českými Budějovicemi vyhráli za tři body a s čistým kontem. Povedlo se to na konci loňské základní části, v prvním kole této sezóny i v následující odvetě na začátku druhé čtvrtiny. Zápas v Českých Budějovicích, který se hrál v rámci 16. kola v říjnu, lze označit za extrémně úsporné utkání. Padl jediný gól, byli vyloučeni všeho všudy tři hráči a oba týmy v součtu vystřelily na branku jen 36 střel. „Počítali jsme s tím, že to bude boj, který klidně jeden gól může rozhodnout. Jsme rádi, že jsme využili přesilovku, pak už jsme hráli zodpovědně dozadu,“ viděl zápas střelec jediného gólu Hrňa.

    22. října 2021: HC Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 17. Hrňa (M. Doudera).
     
    Z českobudějovické kabiny

    Českobudějovický Motor neprožívá zrovna šťastné období. Z posledních pěti zápasů prohrál čtyři a z posledních osmi utkání rovnou šest. Aktuálně tahá sérii čtyř porážek v řadě, naposledy padl v Hradci Králové. Na ledě Mountfieldu HK hosté vynulovali dvoubrankový náskok soupeře, ale k více než bodovému zisku to nevedlo. „Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Hradec měl lepší nasazení i pohyb a vytvářel si šance, my jsme udělali pár chyb a nenakládali dobře s pukem. Proto jsme prohrávali 0:2. Od druhé třetiny jsme ale pohyb i forčeking zlepšili, vybojovali pár puků a dostali se do utkání dvěma rychlými brankami. Pak už byl zápas vyrovnaný a mohl jít na obě strany,“ zhodnotil zápas hlavní trenér Modrý. České Budějovice přijedou do Třince v oslabení – týmu bude chybět po sekeře na královéhradeckého Lva v utkání pod Javorovým kapitán Gulaš.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – P – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 3-1-1-5, skóre 27:27, 12 bodů
    Pozice v tabulce: 11.
    Bilance: 27 zápasů, 11-1-3-12, skóre 77:78, 38 bodů
    Bilance venku: 13 zápasů, 5-1-1-6, skóre 39:37, 18 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Lukáš Pech 32 (12+20)
    Nejlepší střelec: Lukáš Pech 12

    Poslední zápas Českých Budějovic:

    5. prosince 2021: Mountfield HK – HC Motor České Budějovice 3:2 po prodl. (2:0, 0:2, 0:0/1:0)
    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (R. Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) – 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí aktuálně zažívají na své poměry poněkud slabší období, když z posledních tři utkání prohráli dvě – v Pardubicích a naposledy v předehrávce 53. kola doma s Vítkovicemi. „Nějaké šance jsme si vytvořili, ve třetí třetině jsme měli opticky více ze hry, ale finální fáze nebyla taková, abychom mohli skórovat,“ smutnil po prvním prohraném derby v sezóně asistent trenéra Zadina. Domácím k překlopení zápasu na svou stranu nestačila ani výrazná střelecká převaha – druhá a třetina třetina skončila 27:7 na střely pro Oceláře. „Já si myslím, že jsme nebyli dostatečně před bránou a moc jsme neclonili. Asi proto jsme dali jediný gól,“ viděl problémy v ofenzivní stránce hry Třince navrátilec do sestavy Daniel Kurovský. Jinak ale Slezané nemusí zoufat – vyhřívají se na čele tabulky se čtyřbodovým náskokem na Hradec Králové.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 6-0-1-3, skóre 26:19, 19 bodů
    Pozice v tabulce: 1.
    Bilance: 29 zápasů, 19-2-4-4, skóre 91:55, 65 bodů
    Bilance doma: 14 zápasů, 8-2-2-2, skóre 43:23, 30 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 30 (13+17)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 13

    Poslední zápas Třince:

    8. prosince 2021: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 56. Marinčin (Kundrátek) – 4. Gewiese (Chlán, Fridrich), 11. M. Kalus (R. Bondra, Lindberg), 26. R. Bondra (M. Kalus, L. Kovář).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), O. Šedivý – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich, Piskáček (A) – J. Novotný (C), M. Hanzl, Valský – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – Holec, M. Beránek.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Rožánek, Malý.
     
    Domácí trenér Václav Varaďa se musí v dnešním utkání obejít bez křídelníka první formace Marka Daňa, nehraje ani navrátilec do sestavy z minulého utkání Kurovský. Hostující hlavní kouč Jaroslav Modrý se musí v nominaci na utkání obejít bez kapitána Gulaše, který obdržel po utkání v Hradci Králové disciplinární trest. Hostující HC Motor má na soupisce osm obránců a jedenáct útočníků.
     
    Sestavy obou týmů byly představeny, na ledě krouží čtveřice rozhodčích a je promítán mapping. Až na led nastoupí oba týmy, nic nebude bránit tomu, aby utkání za nějaké zhruba tři minuty začalo.
    Bude se Ocelářům dařit i nadále?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vhodil hlavní rozhodčí Šindel mezi hole Vrány a Hanzla. Úspěšnější byl domácí kapitán.
     
    00:19
    Oceláři pobyli v útočném pásmu krátce, následující protiútok Motoru zkazil špatný timing.
     
    00:57
    Oceláři od začátku drží puk na holích a po šikovném vyměnění puku mezi Michalem Kovařčíkem a Nestrašilem dorážel těsně vedle Ondřej Kovařčík. Velká šance hned na úvod.
     
    01:12
    Na druhé straně udělal rozruch před Kacetlem Pech a dorážející Ondráček. Následně přerušeno pro posunutou branku třineckého týmu.
     
    01:47
    Oceláři zneutralizovali zavážku puku do svého pásma a ihned získali pásmo na druhé straně. Nejprve nahazoval od modré Adámek a jeho pokus Hrňa tečoval těsně vedle Hrachovinovy branky. Gól padl o osm sekund později, když po zmatku před českobudějovickou brankou skončil puk v hostující síti. Hostující trenéři využívají trenérské výzvy a hlavní rozhodčí tak situaci nyní zkoumají na tabletu v boxu pomocných rozhodčí. Zkoumaná je právě situace o něco dřív, když se Hrňa snažil o teč Adámkova nahození.
     
    Situace byla patrně velmi hraniční, hlavní rozhodčí ji zkoumají poměrně dlouho. Část obou týmů sedí na střídačce, zbytek krouží po ledě. Trpělivě čekáme.
     
    01:47
    Gól neplatí, hostující trenérská výzva byla úspěšná. Před vstřelením gólu došlo ke hře vysokou holí, Hrňův nástroj byl příliš vysoko. Hra bude pokračovat po velkém zdržení ve středním pásmu.
     
    02:07
    Marinčin začíná třineckou akci zpoza vlastní branky. Oceláři při přesunu do útočného pásma ale porušili pravidlo o ofsjadu.
     
    02:47
    Oba týmy se snaží rychle otáčet hru, ale žádný z týmu se nedokázal udržet v útočném pásmu k další akci.
     
    03:31
    Oceláři se teď udrželi v útočném pásmu a snažili se o kombinaci, do které za brankou vstoupil i Hrachovina. Domácí ale nezakončili a hosté se nakonec po čase dostali z pásma.
     
    04:06
    Teď Motor zase útočil. Abdul ale v útočném pásmu ztratil puk a zaútočit mohli zase Třinečtí. Hrňa chvíli držel puk v ofenzivní zóně, ale nic z toho nakonec nebylo.
     
    04:39
    Hra je plná nepřesností, oba týmy se snaží rychle dostávat puk z vlastní třetiny a jsou v tom úspěšné. Střelecké zakončení po hříchu prakticky nevidíme.
     
    05:34
    Po zaváhání Šticha získal puk před Hrachovinovou brankou Vrána. Následně pálil od modré Musil a jeho střelu přizvedl před hostující brankou Kofroň. Puk šel až na zadní skla.
     
    05:54
    Dravecký střílel z pravého křídla a zblokovaná střela končí v ochranné síti. Po dlouhé době přerušení hry.
     
    06:22
    První formace Motoru zavezla puk do útočného pásma a na druhé straně rychle kontrovala čtvrtá třinecká. Romanova střela ale nebyla přesná.
     
    07:19
    Šenkeřík zavezl puk do útočného pásma, ale hosté byli těsně pokrytí. K zakončení se nedostali a puk získal Musil. Pobyt Motoru v útoku měl jepičí život.
     
    07:48
    Jaroměřský byl u zadního mantinelu dřív než Pech a je z toho icing Motoru.
     
    07:58
    Marcinko za brankou poslal puk na Hrňu, který vyjel do zakončení před branku, ale jeho bekhend si hostující brankář bez problémů pokryl.
     
    08:30
    Jaroměřský nahodil na hostující branku zpoza červené čáry a hosté pískali icing. Puk ale pravděpodobně v brankovišti lízl Hrachovina, nahlásil to rozhodčím a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    08:47
    Ostřelování třinecké branky. Tři střely ve směru Kacetlovy branky. Poslední byl bekhendový pokus Karabáčka ze strany, který Kacetl přikryl na hrudi. Po komerční přestávce se bude vhazovat před třineckou brankou.
     
    09:01
    Kuriózní situace před Hrachovinou. Pech vyhrál buly, ale puk prudce vjel až do útočného pásma Třince, kde aktivní domácí hráči napadali za brankou rozehrávajícího brankáře hostů. Po nešťastném odrazu před odkrytou klec měl hostující gólman co dělat, aby puk pokryl.
     
    09:24
    Jaroměřský za brankou nedůrazně rozehrál a Hanzl poslal okamžitě puk na Novotného. Jeho střela z úhlu ale nebyla důrazná ani přesná.
     
    09:50
    Ondřej Kovařčík najížděl z pravé strany s pukem na holi, ale nepřešel přes Bučka.
     
    10:22
    Oceláři bez problémů získávají ve vlastním pásmu puky po aktivitě hostů. Růžička předal puk ve vlastním pásmu Šedivému, který následně zavezl puk s Vránou do útočného pásma. Svižnou střelu třineckého kapitána z levého křídla Hrachovina kryje.
     
    10:40
    Centr na Vondrku před třineckou branku sebral Hrňa, hosté ale ještě chvíli drží pásmo.
     
    11:19
    Hosté teď přitlačili Oceláře před jejich brankářem. Klíčovou přihrávku Percyho do strany na úplně volného Ondráčka ale hostující hráč nezpracoval a vypadá to, že z této nadějné situace nic pro hosty nevznikne.
     
    11:56
    Abdul najížděl po levém křídle a jeho prudkou střelu Kacetl nadvakrát zkrotil a vysloužil si potlesk tisícovky diváků ve třinecké aréně.
     
    12:28
    Jakub Valský (CEB) v souboji s Marinčinem v obranném rohu třineckého pásma zasáhl třineckého obránce v obličeji a od hlavního rozhodčího Jeřábka dostane jako první hráč v tomto utkání menší trest. První početní výhodu tak po druhé komerční přestávce budou mít domácí.
     
    12:59
    Oceláři vyhráli v útočném pásmu vhazování a začali kombinovat. Tak dlouho kombinovali a ke střele se neodhodlali, že Hrňovu zadovku získal na hůl Piskáček a vyhodil kotouč na vlastní střídačku.
     
    13:10
    Oceláři jsou venku z pásma. Puk získal a bezpečně bekhendem vyhodil Pech.
     
    13:34
    Růžička z rohu nahrál na první střelu v této přesilovce mezi kruhy a modrou stojícímu Hrňovi. Ten se pokusil o prudký projektil, střela ale byla avizována a hostující brankář neměl problém.
     
    14:23
    Domácí obtížně získali pásmo, ale nakonec si ještě vytvořili před Hrachovinou tlak. Nic dramatického z toho nebylo, ale Marinčinův Ondřejem Kovařčíkem tečovaný puk mohl nadělat hostům problém.
     
    14:57
    Hosté nehráli kompletní dlouho. Daniel Voženílek (CEB) se provinil hákováním. Následnou výhodu mohli domácí využít, když v situaci tři na dva se objevila trojice Roman – Hrehorčák – Kofroň, ale pokus nebo spíš centr druhého jmenovaného do brankoviště z úhlu nebyl úspěšný.
     
    15:33
    Hra přerušená poté, co se kotouč schoval ve výstroji Erika Hrni. Třinecký útočník se zlobí, protože puk mu vyplaval na hůl zrovna ve chvíli, kdy rozhodčí přerušil hru.
     
    15:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka Ocelářů už je úspěšná. Třinečtí získal u pravého mantinelu puk, který putoval na modrou na Marinčina. Slovenský bek jej posunul do levé strany na TOMÁŠE KUNDRÁTKA, jehož prudkou střelu z první Hrachovina neudržel. Asistence: Martin Marinčin, Miloš Roman. Stav utkání 1:0.
    15:58 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:0
     
    16:37
    Velká šance domácích! Akci dva na jednoho vyřešil Michal Kovařčík přihrávkou na Hrehorčáka, ale jeho střela mířila vedla.
     
    17:06
    Po zakázaném uvolnění hostů se vhazuje před Hrachovinou.
     
    17:15
    Vrána po Douderově střele od modré úplně sám před Hrachovinou. Na přímé zakončení to nebylo, tak zkusil ač tísněn hostujícím bekem objet branku, ale nepodařilo se mu utáhnout oblouk.
     
    17:55
    Po krátkém pobytu Motoru v útočném pásmu se snaží zase domácí o vysunutý forčeking.
     
    18:17
    Domácí v útočném pásmu. Marcinko počkal na Adámka najíždějícího z druhé vlny, jeho střela ale nebyla přesná.
     
    18:45
    Michal Kovařčík dostal puk do jízdy na levou stranu od Nestrašila z vlastního pásma, ale do zakončení se díky těsnému bránění Vráblíka nedostal. Následně je posunutá hostující branka. Bude se vhazovat před Hrachovinou.
     
    19:14
    Tlak Ocelářů v útočném pásmu. Nestrašil točil dva hosty u levého mantinelu, nahrál na Michala Kovařčíka v útočném rohu, který mu pak vrátil na střelu z první. Hrachovina puk objevil u svého betonu a přerušil hru.
     
    19:37
    Kofroň z rohu nahrál na podobné místo, ze kterého před chvílí pálil Nestrašil, Ondřeji Kovařčíkovi, ale jeho prudká střela z první nebyla přesná.
     
    19:58
    Nepřesná bomba Kundrátka od modré čáry ukončí tuto třetinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nabídla dva góly, ale pouze jeden regulérní. Už ve druhé minutě dopravil odrazem o soupeře puk do sítě Hrňa, ale gól nemohl být uznán, protože tentýž hráč zhruba deset sekund před brankou zasáhl puk nahozený Adámkem od modré čáry. Domácí měli v první třetině dvě přesilovky, ani jedna se jim úplně dokonale nepovedla, ze druhé ale vstřelili jedinou branku úvodní dvacetiminutovky. Prudkou střelou z levého křídla se prosadil Tomáš Kundrátek. Na hostující straně nenajdeme žádnou vyloženou šanci, Kacetl moc práce neměl.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 15:6
    Střely mimo 7:0
    Zblokované střely 3:2
    Hity 3:6
    Vhazování 15:6
    Trestné minuty 0:4
     
    Druhá třetina začne cca v 17:59.
     
    Oba týmy jsou nachystány na druhou třetinu. Za moment začínáme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Buly z ruky hlavního rozhodčího Jeřábka bylo opakováno. Poté, co proběhlo dle regulí, může hrát hostující tým. Hanzl byl úspěšnější než Vrána.
     
    20:10
    Velice rychle je zde první přerušení. Hra zastavena kvůli zakázanému uvolnění.
     
    20:43
    Při střetu prvních formací se dvakrát dostali do útočné třetiny hosté. Nikdy z toho nic nebylo, domácí se prakticky nemuseli snažit ani o bránění.
     
    21:01
    Ofsajd hostů. Bučko zachytil puk už ve střední třetině.
     
    21:20
    Pech zachytil ve středním pásmu přihrávku od Bučka a zatáhl hru do útočné třetiny. Následná přihrávka nenašla adresát, Ondřej Kovařčík do ní šáhl.
     
    21:53
    Oceláři v útočné aktivitě. Dvakrát to zahučelo. Podruhé poté, co Musil centroval před branku do nepřehledné situace.
     
    22:21
    Další útočná snaha Třince. Marcinko s Chmielewskim ale skončili na Vráblíkovi.
     
    22:38
    Vráblík si vyměnil puk s Valským a do útočné třetiny najel s pukem na holi. Jeho prudkou střelu z pravého kruhu kryje Kacetl v lapačce. První velká šance Motoru v tomto utkání!
     
    23:16
    Oba týmy se teď dlouho šavlovaly kolem mantinelu a v předbrankovém prostoru Ocelářů. Nakonec Roman s Draveckým dostali puk do střední třetiny.
     
    23:42
    Hosté se snažili hru rychle otočit, ale Beránek neuspěl v útočné snaze proti Musilovi.
     
    24:06
    Další útočnou aktivitu Motoru domácí zneutralizovali a dopředu se tlačí Šedivý. Domácí získali pásmo.
     
    24:38
    Abdul ztratil ve středním pásmu puk a bratři Kovařčíkové se snažili o akci směrem dopředu. Ondřejova přihrávka bekhendem do předbrakového prostoru ale byla pokryta.
     
    25:05
    Po delším čase přerušení. Po icingu Motoru se bude vhazovat před Hrachovinovou brankou.
     
    25:43
    Kofroň přebruslil Karabáčka do útočného pásma, získal puk za brankou a přes Marcinka a Douderu se puk dostal na modrou na Marinčina. Jeho bombu ztlumil na svém těle Štencel a zachraňuje situaci pro hosty.
     
    26:12
    Musil už zachytil puk ve středním pásmu a je z toho ofsajd. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    26:39
    Velká šance Třince vznikla poté, co prošla prudká přihrávka Chmielewského na Vránu najíždějícího do útočné třetiny. Jeho střela Hrachovinovi vypadla a domácím se nepodařilo dorazit. Následně dostal puk na levou stranu Růžička, ale jeho střela z první byla nepřesná.
     
    27:20
    Domácím se v útoku nedařilo, a tak se hra rychle přesunula do útočné třetiny Motoru. Jan Jaroměřský (TRI) se stal prvním Ocelářem, který dostal menší trest. Jaroměřský v rohu podržel Beránka, následně oba skončili na ledě. Budeme sledovat přesilovku Českých Budějovic.
     
    27:42
    Domácí dvojici Roman – Hrehorčák se podařilo vybojovat puk v útočném pásmu a na pár sekund hosty zdržet. Následně po rychlém přesunu pálil ze strany do boční sítě Vondrka.
     
    28:42
    Nebezpečná situace se rýsovala na straně třineckého útočného pásma poté, co se puk po Kundrátkově vyhození odrazil příhodně do jízdy Draveckému. Ten ale situaci dva na jednoho nevyřešil ideálně, když Marcinkovi přihrál na paty.
     
    29:06
    Nestrašil ještě nebezpečně pálil, Hrachovina odrazil puk vysoko nad sebe.
     
    29:29
    Domácí nepobyli v plném počtu také moc dlouho. Ondřej Kacetl (TRI) nabral puk na lopatu a vyhodil až do hlediště. Trest odpyká Ondrej Šedivý.
     
    30:01
    Kundrátek získal za třineckou brankou puk na Novotném a odrazem o zadní skla jej poslal do ochranné sítě. Vhazuje se před Kacetlem.
     
    30:40
    První souvislejší pobyt Motoru v útočném pásmu končí poté, co Percymu puk na modré přeskočil hůl a ten vyjel do středního pásma.
     
    31:02
    Domácí se osvobozují, ale vypadá to, že početní výhody zatím nejsou z pohledu Motoru dnes příliš úspěšné.
     
    31:34
    Domácí jsou kompletní. Na konec přesilové hry přišla Bučkova nepřesná a nedůrazná střela, kterou sebral Nestrašil a poslal Třinec dopředu.
     
    32:09
    Dvě nebezpečné situace Třince v útočném pásmu. Nestrašil získal puk a vznikla situace tři na jednoho. Třinecký útočník si vybral Růžičku, jeho střelu odrazil Hrachovina rukavicí do strany. Následně ještě z úhlu pálil Nestrašil, ale také nepřesně.
     
    32:22
    Hra bude pokračovat po buly ve středním pásmu. Hosté se před komerční přestávkou provinili ofsajdem.
     
    32:38
    Bratři Kovařčíkové získali útočné pásmo, ale následné nahození Jaroměřského od modré se odrazilo od Kofroně mimo útočnou třetinu Ocelářů.
     
    32:42
    Další ofsajd zastavuje útočné snažení Českých Budějovic.
     
    32:50
    A opět...
     
    33:07
    Ondráček ve velké šanci před třineckou brankou. Pech centroval od levého mantinelu, Ondráček do přihrávky vložil šikovně hůl, Kacetl se natahoval... puk ale zamířil mimo.
     
    34:08
    Obrovský závěr před Kacetlem nekončí brankou Českých Budějovic! První formace předvedla rychlý protiútok tři na dva a před Kacetlem doráželi Novotný s Valským i útočník Beránek.
     
    34:39
    Další situace před Kacetlem končí zásahem třineckého brankáře. Hosté se teď směrem dopředu prezentují sympaticky.
     
    35:39
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu, ale za modrou čárou ani jeden tým moc úspěšný není. Teď Nestrašil trochu v nouzi ze středního pásma nahodil na Hrachovinu a ten přerušil hru. Oceláři mají buly v útočném pásmu.
     
    36:01
    Po Kofroňově střele z pravé strany vykopl Hrachovina puk do přebrankového prostoru, kde ale po hříchu chyběl třinecký hráč na dorážku.
     
    36:56
    Hosté drží útočné pásmo, ale puk se hlavně posouvá po mantinelu, hosté se nedokáží dostat ke střeleckému ohrožení Kacetlovy branky.
     
    37:15
    Kundrátek po tlaku Motoru získal puk před vlastní brankou a snažil se zajet s ním za Kacetla. Byl při tomto manévru zasažen Martinem Hanzlem (CEB) do obličeje a Oceláři mají třetí přesilovku v zápase.
     
    37:28
    Velká šance po Hrňově pohotové střele z pravého kruhu. Vrána poslal puk třineckému střelci, Hrachovinův beton byl ale obdivuhodně rychlý.
     
    38:15
    Oceláři teď hrají přesilovku jednodušeji než v první třetině a rodí se nebezpečné situace. Růžičku teď navíc u třinecké střídačky při manévru s pukem podrazil Jiří Ondráček (CEB) a Oceláři mají k dispozici přesně šedesát sekund přesilovky pět na tři.
     
    38:42
    Ocelářům se ale nepovedlo udržet na puku v útočné třetině a Motor už dvakrát dostal puk mimo svou obrannou zónu.
     
    39:43
    Třineckým se přesilovka pět na tři vůbec nepovedla, navíc při kritickém momentu, pokusu o střelu z první, zlomil Martin Růžička hůl. Následně zlomil hůl i Kundrátek, který dostal nabito na modrou čáru. Ocelářům už zbývá jenom klasická přesilovka pět na čtyři.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině gól nepadl, i když k tomu rozhodně bylo několikrát blízko. Celkově čtyři hráči byli v této části hry vyloučeni, nejprve dvakrát putovali na trestnou lavici domácí. Hráči českobudějovického Motoru ale přesilovky nesehráli vůbec dobře a moc nebezpečných situací nevyrobili. Na konci druhé dvacetiminutovky byli minutu po sobě vyloučení Hanzl a Ondráček, ale největší příležitost měl ještě v klasické početní výhodě Hrňa. Jeho pohotovou střelu Hrachovina vyrazil betonem nad sebe. Mimo přesilovky zmiňme, že se do gólových šancí už začali dostávat i hosté – Ondráčkovo líznutí přihrávky Pecha z levé strany nebo závar před Kacetlem po aktivitě Beránka s Novotným stály za zmínku.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 23:13
    Střely mimo 11:1
    Zblokované střely 8:6
    Hity 6:8
    Vhazování 23:18
    Trestné minuty 4:8
     
    Třetí třetina bude zahájena přibližně v 18:51.
     
    Na dnešní utkání přišla maximální možná návštěva 1 000 diváků.
     
    Za tři minuty bude utkání pokračovat třetí třetinou. Jestli to bude poslední hrací doba se ukáže v následujících několika desítkách minut.
     
    Oceláři budou na začátku třetí části hry dohrávat přesilovou hru. Jiří Ondráček by si měl odsedět ještě patnáct sekund trestu. Pokud jej tedy nevrátí do hry dřív Třinečtí využitou přesilovkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrál Petr Vrána. Oceláři zavážejí puk do útočné třetiny.
     
    40:21
    Ondráček je na ledě, Třinečtí se nedostali ani k zakončení. Drží ale útočné pásmo.
     
    40:42
    Tak nic z toho není. Naopak na vlastní modré upadl Vrána a dopředu mohl Hanzl.
     
    40:56
    Ani hosté nic nevymysleli a Oceláři budou začínat s útočnou akcí od vlastní branky.
     
    41:21
    Kundrátek nerozehrál přesně a Pech s Karabáčkem obrátili hru. Když to vypadalo, že Nestrašil vyveze puk, dostali se hosté ještě do zakončení. Před Pechem musel puk přikrýt a přerušit hru Kacetl.
     
    41:37
    Štencel na modré vytloukl bloky Hrňovi a ten zavezl puk do útočného pásma. Tam o něj ale přišel a domácí si neprodloužili pobyt v útočné třetině ani díky Marcinkovi.
     
    42:42
    Třinečtí teď nechávají hosty hrát a zavážet puk do útočné třetiny, ale tam Motor rychle přichází o puk a domácí se efektivně brání.
     
    42:51
    Srážka Šticha s Romanem mohla být nebezpečná, naštěstí se nic dramatického nestalo. Bude se vhazovat před Kacetlem.
     
    43:39
    Hosté se dostali do útočného pásma, ale Novotný byl zablokován při pokusu o střelu Růžičkou. Domácí pak sehráli protiakci, ale velké šanci zabránila nepřesná přihrávka Nestrašila na Růžičku.
     
    43:58
    Ondřej Kovařčík střílel ze slotu, ale byl zablokován českobudějovickou obrankou.
     
    44:11
    Na druhé straně vyšíval Pech, ale Michal Kovařčík (TRI) je při snaze dostat se do zakončení nedovoleně bránil. Třetí přesilovka Motoru v utkání.
     
    44:51
    Šenkeřík si vyměňoval puk s Abdulem a Pechem a následně střílel od modré prvně jmenovaný. Kotouč na svém těle zastavil Marcinko a vyhodil.
     
    45:23
    Hosté mají od té doby problém se dostat do útočné třetiny. Abdul navíc snadno ztratil puk a Kundrátek pošetří pro Třinec cenné sekundy.
     
    45:55
    Hosté se už přes minutu nedostali do útočného pásma.
     
    46:02
    Nakonec ale přišlo nebezpečné zakončení, když si z levé strany najel před Kacetla Štencel.
     
    46:24
    Domácí se ubránili a Michal Kovařčík vlétl do útoku s chutí. Jeho střela přes beka nadělala Hrachovinovi problémy.
     
    46:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Michal Kovařčík udržel na modré čáře puk a pro domácí útočnou třetinu. Kotouč se rychle dostal na zcela volného ANDREJE NESTRAŠILA, který se z předbrankového prostoru neměl problém prosadit. Asistence: Ondřej Kovařčík, Michal Kovařčík. Stav utkání 2:0.
    46:30 Andrej NESTRAŠIL - 2:0
     
    47:12
    Domácí jsou po druhé brance povzbuzeni a drží puk na holích.
     
    47:29
    Akce tři nebo dokonce čtyři na dva na českobudějovickou útočnou stranu. Nebezpečné zakončení v situaci ale znemožnila nepřesná přihrávka na Pecha.
     
    48:23
    Bindulis ze středního pásma posunul dopředu Karabáčka. Jeho bekhendový pokus Kacetla neohrozil, ale následně šikovně usměrňoval před brankou nahození od modré čáry a Kacetl netušil, kde je puk.
     
    48:48
    Rychlý protiútok na druhou stranu. Situace tři na dva. Z pravé strany Ondřej Kovařčík našel Nestrašila, který se prezentoval nebezpečným pokusem. Hrachovina utěsnil prostor u pravé tyče. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    49:06
    Hrachovina teď přenechal za brankou puk Piskáčkovi, dřív u něj ale byl Chmielewski. Domácí získali snadno útočné pásmo.
     
    49:52
    Domácí se neprosadili, ale snadno se rychle dostali zpět do útočné třetiny. Hra teď plyne hostům příliš rychle.
     
    50:00
    Zakázané uvolnění hostů vrací hru před Hrachovinu.
     
    50:24
    Hra se teď rychle dostala z jedné koncové zóny do druhé. Nejprve nebyl pískán icing hostů a Doudera byl dřív u puku než soupeř, a tak rychle rozehrál na útočnou modrou. Tam puk převzal Hrehorčák, postaral se o něj rychle Vráblík.
     
    51:20
    Zakázané uvolnění Motoru. Vhazovat se bude opět před brankou Hrachoviny.
     
    51:31
    Michal Kovařčík byl zasažen prudce letícím kotoučem a i když jel rovnou na svou střídačku, rozhodčí raději přerušili hru. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:48
    Rychlá akce Třince po ose Marcinko – Hrňa – Dravecký skončila na modré čáře nepovedenou přihrávkou prvně jmenovaného na třetího jmenovaného hráče domácích.
     
    51:53
    Menší rozruch před Kacetlem. Bude se vhazovat po levé ruce třineckého brankáře.
     
    52:17
    Beránek dostával přihrávku na modrou do situace dva na jednoho, do pasu mu ale sáhl Ondřej Kovařčík a vyvedl hostujícího útočníka z konceptu.
     
    53:08
    Růžička získal puk ve střední třetině, najel do útočného pásma, jeho pas na Chmielewského byl ale nepřesný. Hosté obloučkem vyhazují mimo své pásmo.
     
    53:30
    Zakázané uvolnění Třince vrátí hru před Kacetla.
     
    53:43
    Hrňa sáhl do pasu na Bindulise na modrou čáru a domácí se vymanili z obranné třetiny.
     
    54:02
    Marcinko s pukem na holi před Hrachovinou, ale jeho bekhendový pokus končí nad brankou Českých Budějovic.
     
    54:50
    Domácí získali ve střední zóně puk a po kličkované Michala Kovařčíka a přiťuknutí Ondřeje na Nestrašila do strany byli Třinečtí v dobré pozici. Nestrašil to měl však na špatnou stranu.
     
    55:37
    Piskáčkova střela ze středního pásma končí v hledišti a vhazovat se bude po komerční přestávce ve středovém kruhu.
     
    56:04
    Ondráček v útočném pásmu obtěžován Kundrátkem nic nevymyslel a na druhé straně si na modré překážel Růžička se Šedivým.
     
    56:38
    Hosté se nevzdávají, jsou směrem dopředu velmi snaživí. Teď ale domácí z krize vybruslili kreativně, Roman vyvezl puk až do útočné třetiny.
     
    57:00
    Po Hrňově vyhození je pískáno zakázané uvolnění a bude se vhazovat před Kacetlem.
     
    57:28
    Hosté tlačili, ale v rohu kluziště získal puk Adámek a šikovně nevysokým dloubáčkem vyhodil tak, že část třinecké pětice mohla vystřídat.
     
    57:49
    Po Kundrátkově tvrdé a nepřesné střele od modré se hosté rychle dostali zase do útočné třetiny. Pálil Štencel, ale Kacetl je na místě.
     
    58:03
    Hosté jsou na ledě v šesti. Hrachovina je na střídačce.
     
    58:17
    Zakázané uvolnění Třince, po kterém se bude vhazovat před Kacetlem. To vše po oddechovém čase Českých Budějovic.
     
    58:24
    Hosté vyhráli buly, ale v útočném pásmu nepokombinovali. Nestrašil brzy získal puk a odrazem jej poslal mimo obrannou třetinu.
     
    58:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pechovi nevyšla střela z první z pravé strany a Musil odrazil puk k Michalu Kovařčíkovi který jej posunul Nestrašilovi. Ten jej vyvezl do středního pásma a poslal na branku. Kotouč by tam asi nedoputoval, nebo by jej dřív dojel bránící hráč českobudějovického Motoru, a tak jej do sítě poslal ONDŘEJ KOVAŘČÍK. Asistence: Andrej Nestrašil, Michal Kovařčík. Stav utkání 3:0.
    58:58 Ondřej KOVAŘČÍK - 3:0
     
    59:19
    Hrachovina odrazil puk Vráblíkovi a hostující obránce se ještě snaží rozehrát.
     
    59:29
    Vhazuje se v útočném pásmu Třince.
     
    59:49
    Domácí drží puk na svých holích a vypadá to, že skóre se už nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Ještě při podávání rukou došlo k ostré rozmíšce mezi Aronem Chmielewskim a Davidem Štichem, patrně si vyříkávali jeden tvrdší zákrok těsně před třetí sirénou. Oceláři si ve třetí třetině pojistili vedení vypracované v prvních čtyřiceti minutách, zápas zpečetila dvěma góly druhá formace. Trefil se Andrej Nestrašil a do prázdné branky vítězství potvrdil Ondřej Kovařčík. České Budějovice tak proti Třince neskórovali s koncem základní části 2020-21 už počtvrté v řadě.
     
    Nejlepší hráči utkání: Ondřej Kovařčík – Jiří Novotný
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 31:18
    Střely mimo 13:2
    Zblokované střely 11:12
    Hity 13:11
    Vhazování 35:22
    Trestné minuty 6:8
     
    Absence hokeje pod Javorovým ale nebude trvat dlouho. Už v neděli 12. prosince 2021 se od 15 hodin přihlásíme s textovým online přenosem z utkání HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň. Do té doby mějte pěkný víkend! (19:31:35)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 16. Kundrátek (Marinčin, Miloš Roman), 47. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 59. O. Kovařčík (A. Nestrašil, M. Kovařčík)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), O. Šedivý – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich, Piskáček (A) – J. Novotný (C), M. Hanzl, Valský – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – Holec, M. Beránek.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Rožánek, Malý

    Diváci: 1 000
    thejrc.org