Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.) | Třinec – Motor ČB 3:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 10.12.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:58 Ondřej KOVAŘČÍK - 3:0
     
    58:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pechovi nevyšla střela z první z pravé strany a Musil odrazil puk k Michalu Kovařčíkovi který jej posunul Nestrašilovi. Ten jej vyvezl do středního pásma a poslal na branku. Kotouč by tam asi nedoputoval, nebo by jej dřív dojel bránící hráč českobudějovického Motoru, a tak jej do sítě poslal ONDŘEJ KOVAŘČÍK. Asistence: Andrej Nestrašil, Michal Kovařčík. Stav utkání 3:0.
     
    58:03
    Hosté jsou na ledě v šesti. Hrachovina je na střídačce.
     
    54:50
    Domácí získali ve střední zóně puk a po kličkované Michala Kovařčíka a přiťuknutí Ondřeje na Nestrašila do strany byli Třinečtí v dobré pozici. Nestrašil to měl však na špatnou stranu.
    46:30 Andrej NESTRAŠIL - 2:0
     
    46:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Michal Kovařčík udržel na modré čáře puk a pro domácí útočnou třetinu. Kotouč se rychle dostal na zcela volného ANDREJE NESTRAŠILA, který se z předbrankového prostoru neměl problém prosadit. Asistence: Ondřej Kovařčík, Michal Kovařčík. Stav utkání 2:0.
     
    44:11
    Na druhé straně vyšíval Pech, ale Michal Kovařčík (TRI) je při snaze dostat se do zakončení nedovoleně bránil. Třetí přesilovka Motoru v utkání.
     
    38:15
    Oceláři teď hrají přesilovku jednodušeji než v první třetině a rodí se nebezpečné situace. Růžičku teď navíc u třinecké střídačky při manévru s pukem podrazil Jiří Ondráček (CEB) a Oceláři mají k dispozici přesně šedesát sekund přesilovky pět na tři.
     
    37:28
    Velká šance po Hrňově pohotové střele z pravého kruhu. Vrána poslal puk třineckému střelci, Hrachovinův beton byl ale obdivuhodně rychlý.
     
    37:15
    Kundrátek po tlaku Motoru získal puk před vlastní brankou a snažil se zajet s ním za Kacetla. Byl při tomto manévru zasažen Martinem Hanzlem (CEB) do obličeje a Oceláři mají třetí přesilovku v zápase.
     
    34:08
    Obrovský závěr před Kacetlem nekončí brankou Českých Budějovic! První formace předvedla rychlý protiútok tři na dva a před Kacetlem doráželi Novotný s Valským i útočník Beránek.
     
    33:07
    Ondráček ve velké šanci před třineckou brankou. Pech centroval od levého mantinelu, Ondráček do přihrávky vložil šikovně hůl, Kacetl se natahoval... puk ale zamířil mimo.
     
    32:09
    Dvě nebezpečné situace Třince v útočném pásmu. Nestrašil získal puk a vznikla situace tři na jednoho. Třinecký útočník si vybral Růžičku, jeho střelu odrazil Hrachovina rukavicí do strany. Následně ještě z úhlu pálil Nestrašil, ale také nepřesně.
     
    29:29
    Domácí nepobyli v plném počtu také moc dlouho. Ondřej Kacetl (TRI) nabral puk na lopatu a vyhodil až do hlediště. Trest odpyká Ondrej Šedivý.
     
    27:20
    Domácím se v útoku nedařilo, a tak se hra rychle přesunula do útočné třetiny Motoru. Jan Jaroměřský (TRI) se stal prvním Ocelářem, který dostal menší trest. Jaroměřský v rohu podržel Beránka, následně oba skončili na ledě. Budeme sledovat přesilovku Českých Budějovic.
     
    26:39
    Velká šance Třince vznikla poté, co prošla prudká přihrávka Chmielewského na Vránu najíždějícího do útočné třetiny. Jeho střela Hrachovinovi vypadla a domácím se nepodařilo dorazit. Následně dostal puk na levou stranu Růžička, ale jeho střela z první byla nepřesná.
     
    22:38
    Vráblík si vyměnil puk s Valským a do útočné třetiny najel s pukem na holi. Jeho prudkou střelu z pravého kruhu kryje Kacetl v lapačce. První velká šance Motoru v tomto utkání!
     
    16:37
    Velká šance domácích! Akci dva na jednoho vyřešil Michal Kovařčík přihrávkou na Hrehorčáka, ale jeho střela mířila vedla.
    15:58 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:0
     
    15:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka Ocelářů už je úspěšná. Třinečtí získal u pravého mantinelu puk, který putoval na modrou na Marinčina. Slovenský bek jej posunul do levé strany na TOMÁŠE KUNDRÁTKA, jehož prudkou střelu z první Hrachovina neudržel. Asistence: Martin Marinčin, Miloš Roman. Stav utkání 1:0.
     
    14:57
    Hosté nehráli kompletní dlouho. Daniel Voženílek (CEB) se provinil hákováním. Následnou výhodu mohli domácí využít, když v situaci tři na dva se objevila trojice Roman – Hrehorčák – Kofroň, ale pokus nebo spíš centr druhého jmenovaného do brankoviště z úhlu nebyl úspěšný.
     
    12:28
    Jakub Valský (CEB) v souboji s Marinčinem v obranném rohu třineckého pásma zasáhl třineckého obránce v obličeji a od hlavního rozhodčího Jeřábka dostane jako první hráč v tomto utkání menší trest. První početní výhodu tak po druhé komerční přestávce budou mít domácí.
     
    09:01
    Kuriózní situace před Hrachovinou. Pech vyhrál buly, ale puk prudce vjel až do útočného pásma Třince, kde aktivní domácí hráči napadali za brankou rozehrávajícího brankáře hostů. Po nešťastném odrazu před odkrytou klec měl hostující gólman co dělat, aby puk pokryl.
     
    01:47
    Gól neplatí, hostující trenérská výzva byla úspěšná. Před vstřelením gólu došlo ke hře vysokou holí, Hrňův nástroj byl příliš vysoko. Hra bude pokračovat po velkém zdržení ve středním pásmu.
     
    01:47
    Oceláři zneutralizovali zavážku puku do svého pásma a ihned získali pásmo na druhé straně. Nejprve nahazoval od modré Adámek a jeho pokus Hrňa tečoval těsně vedle Hrachovinovy branky. Gól padl o osm sekund později, když po zmatku před českobudějovickou brankou skončil puk v hostující síti. Hostující trenéři využívají trenérské výzvy a hlavní rozhodčí tak situaci nyní zkoumají na tabletu v boxu pomocných rozhodčí. Zkoumaná je právě situace o něco dřív, když se Hrňa snažil o teč Adámkova nahození.
     
    00:57
    Oceláři od začátku drží puk na holích a po šikovném vyměnění puku mezi Michalem Kovařčíkem a Nestrašilem dorážel těsně vedle Ondřej Kovařčík. Velká šance hned na úvod.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 16. Kundrátek (Marinčin, Miloš Roman), 47. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 59. O. Kovařčík (A. Nestrašil, M. Kovařčík)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), O. Šedivý – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich, Piskáček (A) – J. Novotný (C), M. Hanzl, Valský – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – Holec, M. Beránek.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Rožánek, Malý

    Diváci: 1 000
    thejrc.org