Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.) | Třinec – Motor ČB 3:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 10.12.2021, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:36
    Novotný už se hlásí a jde ven z brány.
    57:47 Jan HLADONIK - 3:2
     
    57:47
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Ještě to bude drama. Hosté si vytvořili velký závar před bránou a hodně šťastnou brankou jsou zpět ve hře. Sedláček ležel v brankovišti a nechal kousíček prostoru u pravé tyče. Zmatků v brankovišti si všiml JAN HLADONIK, který lehkým plácnutím do puku poslal šourající kotouč do sítě. Bez asistence.
     
    56:45
    Vary mohly jít znovu do přesilovky, ale Michal Plutnar odvolal zákrok na jeho osobu a po velice sportovním gestu se bude hrát pět na pět. Klobouk dolů.
     
    56:12
    Obrovský nápor předvedli hosté, dvakrát v řadě pálil nebezpečně Kulich, Sedláček svými betony podržel jednoznačně svůj tým.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., sekání).
     
    43:02
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Martin Osmík – 2 min., podrážení).
     
    36:06
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Martin Kohout – 2 min., hákování).
    30:05 Peter MUELLER - 3:1
     
    30:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle jsem ještě asi nikdy neviděl. Martin Zaťovič jel ve dvojici s PETER MUELLEREM. Jenže ten neměl hokejku, tak si zajel k mantinelu dostal od kustodů náhradní a poté s ní parádně před Novotným zakončil do šibenice. Neuvěřitelný gól a situace. Asistence: Martin Zaťovič.
    28:42 Jiří ČERNOCH - 2:1
     
    28:42
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Už to ale neplatí. Na modré čáře se chopil kotouče JIŘÍ ČERNOCH, chvíli kroužil s pukem a uviděl volný prostor. Následně se s níčím nepáral a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Proti Kometě se Černoch trefil letos už popáté. Asistence: Martin Kohout, Lukáš Pulpán.
    27:17 Tomáš VINCOUR - 2:0
     
    27:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhá přesilovka taktéž využita. TOMÁŠ VINCOUR je při neskutečné chuti, nejprve neproměnil obrovskou šanci, když z kruhů napřáhl těsně mimo. Poté si ale nabrusil mezi kruhy a pumelicí nedal Novotnému žádnou šanci. Asistence: Michal Krištof, Peter Mueller.
    26:23 Tomáš VINCOUR - 1:0
     
    26:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ VINCOUR se v poslední době v přesilovkách rozstřílel. Dnes zhodnocuje hned dvojitou výhodu. Nejprve sice trefil ležícího Novotného, ale následně uviděl volný kotouč a pověsil ho pod horní tyčku. Asistence: Michal Krištof, Peter Mueller.
     
    25:38
    Přesilovka Komety 5 na 3, bude trvat něco přes minutu. A hned to zkoušel z kruhů Peter Mueller. Novotný se ohlížel za sebe, ale kotouč nakonec ucpal mezi betony.
     
    25:38
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Plutnar – 2 min., podrážení).
     
    24:52
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jan Hladonik – 2 min., držení hole).
     
    21:07
    Muellerovu nahrávku našel na hokejce přesně Krištof, jeho střelu ale Novotný chytil. Posléze se řítil dlo brejku Mikůš a jeho nebezpečná střela o pár čísel minula levou Sedláčkovu tyč.
     
    12:23
    Začíná druhá přesilovka hostů a hned šance Plutnara po vyhraném buly. Kotouč vypadl Sedláčkovi z betonů, ale byl tam Bartejs, který situaci jistil na brankové čáře a kotouč vyhodil.
     
    12:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., podrážení).
     
    08:56
    Obrovská šance Komety a v ní Daniel Rákos. Nikým nehlídání si najel mezi kruhy a hledal si ideální pozici na střelu. Bránu nakonec celou objel a nezakončil. To se povedlo až Ďalogovi, kterého vychytal Novotný.
     
    07:02
    Vary byly blízko gólu. Kulich našel na pravé tyči volného Tomáše Mikúše, který v poslední moment netrefil volně ležící puk. Sedláček pouze ležel a čekal, co se bude dít. Skóre se nemění.
     
    03:21
    Obrovská šance Jakuba Fleka, která byla vzápětí i dvojitá. Nejprve reprezentantovu střelu tečoval jeden z obránců těsně vedle pravé tyče, poté ze stejné pozice pro změnu minul levou tyč.
     
    00:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Marek Ďaloga – 2 min., nedovolené bránění).
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 27. Vincour (Krištof, P. Mueller), 28. Vincour (Krištof, P. Mueller), 31. P. Mueller (Zaťovič) – 29. Černoch (Kohout, Pulpán), 58. Hladonik


    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Bartejs, Ďaloga, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Roth, Fajmon – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – R. Pavlík, A. Zbořil, L. Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – Meluzín, Dočekal, Magee.
    Trenér: Jiří Kalous

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – Flek (A), Hladonik, Vondráček (C) – T. Mikúš, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Immo.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Ondráček, Hejduk – Zika, Šimánek

    Diváci: 1000
    ocianews.com