Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.) | Třinec – Motor ČB 3:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 10.12.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    ČPP Aréna se již vyprázdnila, což je signál pro to, abych se s vámi rozloučil. Mějte se fajn, užívejte druhý adventní víkend a někdy příště se budu opět z Hradce těšit na počtenou! (21:16:25)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 000 diváků.
     
    Emotivní duel nakonec končí výhrou Sparty, které trefil dva body v prodloužení Filip Chlapík. V utkání bylo se vším všudy uděleno 16 dvouminutových trestů, přičemž pro Hradec se osudným stalo časté vylučování ve třetí třetině, které mělo za následek dlouhé oslabení 3 na 5. To sice ještě Sparta nevyužila, ale v navazující přesilovce srovnala a posléze šla poprvé do vedení. Ačkoliv tak všehovšudy v duelu vedla minutu a půl, nakonec jí to k zisku dvou bodů na horkém hradeckém ledě stačilo!

    Střely na branku: 30 – 21 (0 – 1)
     
    Konec zápasu.
    62:26 Filip CHLAPÍK - 3:4
     
    62:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tenhle duel nakonec končí pro Hradec hořce! Sparta bere dva body, Polášek naskočil ze střídačky a hned se zapojil do hry. Na modré posléze posunul pro FILIPA CHLAPÍKA, který si sjel na pravý kruh a prostřelil skrze teploměr Kiviaha – 3:4p! Asistence: Adam Polášek, Erik Thorell.
     
    61:38
    Řepík však mohl rozhodnout duel a jel 2 na 1, ve finální moment se rozhodl pro objetí branky a následnou nahrávku před. Jenže už neměl rychlost a před brankou nikoho ze spoluhráčů neměl.
     
    61:04
    Lev u mantinelu zastavil tvrdě Řepíka, což mělo za následek přechod Východočechů do útočného pásma.
     
    60:36
    Blain nakonec za brankou vybojoval puk a nechává prostřídat oba týmy.
     
    60:06
    Prodloužení 3 na 3 sice zahájili s kotoučem na holi domácí, zanedlouho ale došlo ke ztrátě a je to Sparta, která obléhá pásmo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nabídla snad ještě větší porci emocí než ta druhá. Hradec sice ustál dlouhé oslabení 3 na 5, jenže posléze inkasoval rovnou dvakrát a Sparta směřovala v čase 56:51 k zisku tří bodů. V přesilovce však srovnal Filip Pavlík 99 sekund před koncem a tenhle thriller rozsekne až prodloužení!

    Střely na branku: 30 – 20 (10 – 5)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Poslední šanci na rozhodnutí v základní hrací době mají domácí 11 sekund před koncem. Sparta totiž vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    59:19
    Zatím tak vše směřuje do prodloužení, ale ještě není rozhodně hotovo. Hradec prozatím ze středního pásma poslal kotouč až za branku Saláka bez nutnosti pískat icing.
    58:21 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    58:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Exploze radosti v ČPP Aréně, Hradec totiž srovnává stav zápasu! Nejčistší svědomí nebude mít v tomhle rozhodně Salák, FILIP PAVLÍK zůstal viset na hranici kruhu a po přihrávce na nic nečekal a vystřelil. Puk narval přímo pod beton Saláka, který jej nepochopitelně nepoložil na led celým objemem – 3:3! Asistence: Ahti Oksanen, Jeremie Blain.
     
    57:59
    To se i děje, Hradec hraje absolutní vabank!
     
    57:33
    Řepík ale jako první hráč hrál s pukem a vyvezl jej až za branku Hradce. Kiviaho je již připraven odjet na střídačku.
     
    57:24
    Pro Hradec se nabízí možnost využít přesilovku a znovu srovnat. Vladimír Sobotka (SPA) je vyloučen za poctivou sekeru na Lva a domácí berou time!
    56:51 Jakub KONEČNÝ - 2:3
     
    56:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle je pro Hradec ohromná rána! Forman dobře vybojoval kotouč v útočném pásmu a zajel s ním za branku, odkud přišla přihrávka na JAKUBA KONEČNÉHO před branku. Ten se do toho opřel a přes zasahujícího Kiviaha nakonec puk proskákal až do hradecké klece – 2:3! Asistence: Miroslav Forman.
    55:58 Roman HORÁK - 2:2
     
    55:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dlouhou přesilovku nakonec Sparta využívá a tady to budou emoce až do konce! Sobotka se na brankovišti neunáhlil a na protější straně našel včas ROMANA HORÁKA. Přes hůl blokujícího obránce mu kotouč poslal a zkušenému útočníkovi Sparty stačilo jenom ťuknout do prázdné – 2:2! Asistence: Vladimír Sobotka, Filip Chlapík.
     
    55:20
    Spartě zbývá z přesilové hry ještě minuta, Hradec ale brání velmi dobře obrannou modrou a drží sparťanské koně na distanc.
     
    55:13
    Komerční přestávka je v téhle divočině vítaný prostředek ke zklidnění hry. Bylo to za hostující ofsajd, do návratu plného počtu hráčů zbývá zhruba ještě minuta.
     
    54:38
    Sparta měla v přesilovce 5 na 3 brutální tlak, jenže vyslala za minutu jenom jednu střelu, se kterou Kiviaho neměl žádné problémy! Posléze navíc jel do brejku Kevin Klíma, naskočivší z trestné a ve finální fázi ztratil po souboji s Matuškinem hůl, rozhodčí nechávají hru plynout. Tohle je šílený zápas!
     
    54:15
    Pár sekund poté jde však Sparta znovu do dvojnásobné přesilovky! Jordann Perret (MHK) poslal z vlastního pásma puk na tribuny a přidá se jako pátý hráč na trestnou.
     
    52:54
    Sparta ze situace vyjde s jedním trestem navíc, tudíž se bude hrát 4 na 3. Jistým vyloučeným na hostující straně je Filip Chlapík (SPA), který slízl dvojku za hrubost a dvě za sekání. K němu přiskočí ještě Vladimír Sobotka (SPA), který inkasoval dvojku za sekání.

    Hradecká strana má vyloučené v Jakubu Lvovi a Jeremie Blainovi, zatímco první jmenovaný dostává dvojku za sekání, druhý za hrubost!
     
    52:54
    Tohle jsou extrémně šťavnaté momenty hokeje! Kiviaho držel puk pod sebou ve skrumáži a hostující hokejisté do něj sekali, což se nelíbilo Nedomlelovi, který skočil po prvním sparťanovi. No a pak už to jelo, tenhle zápas nebere konce!
     
    52:37
    1:38 5 na 3 pro Spartu! Za brankou Hradce Petr Koukal (MHK) podrazil jednoho z hráčů hostí a rozhodčí nechtějí nic slyšet, hradeckého harcovníka posílají na trestnou.
     
    52:15
    Kevin Klíma (MHK) je prostě dnes všude. V této potyčce byl však nejaktivnější a Mikliše chytal zezadu do kravaty, za což rozhodčí vylušují na dvě minuty.
     
    52:15
    Kevin Klíma se dostal k zakončení z levého kruhu a rozezvučel nad Salákovým ramenem tyč. Následně se puk odrazil zpět do gólmanových zad, rozhodčí dobře situaci viděl a rozpažuje! Dobrou práci pak odvedl Jeřábek, který puk odpravil do bezpečí.

    To by byla věc jedna. Věcí druhou byl Jerglův střet se Salákem, který dopadl přerušením hry a následnou potyčkou, do které nejaktivněji vlétl právě Kevin Klíma. Rozhodčí mají ruku nahoře, jaké budou tresty?
     
    51:09
    Koukal po nástupu na led nic nevymýšlel a zkrátka to zkusil. Jeho střela po ledě zapadla Salákovi mezi betony a hostující gólman nevěděl, kde má kotouč, proto byl rád za přerušení hry rozhodčím.
     
    50:22
    Kevin Klíma sotva naskočil na led a už musel řešit situaci s rozjetým Horákem, který mu dával kličku do protipohybu. Klíma se i tak dokázal zorientovat a rychlý kontr Sparty ukončit.
     
    49:32
    Po přerušení hry Salákem se opět postrkovali Smoleňák s Miklišem, mezi těmito hráči je v tomhle duelu dlouhá historie soubojů. Tato rozmíška však nebyla ničím, co by bylo potřeba dále řešit.
     
    49:23
    Buchtele napadal rozehrávku Hradeckých velmi dlouho a nedošlo mu, že hraje stále v ofsajdu. Čárový sudí jej ještě chvíli nechal, až poté pískl postavení mimo hru.
     
    48:16
    Šalda zatáhl hru přes modrou do útočného pásma, jenže jeho spoluhráči nedokázali puk udržet a kvalita hry v poslední třetině poměrně opadla.
     
    47:59
    Poté, co se kotouč ocitl v ochranné síti nad brankou Hradce, následuje předposlední komerční přestávka v tomto duelu.
     
    47:18
    Lalancette jenom nahodil do útočného pásma, měl již dlouhé střídání a žádnou podporu od spoluhráčů. Sparta toho využila skrze Horáka, jeho pokus ale zastavil blokem Kelly Klíma.
     
    46:03
    Perret zapracoval při napadání a získal puk od Vitoucha, načež zadovkou posunul na dojíždějícího Jergla. Zabiják s dětskou tváří ještě chtěl pustit pod sebe na Kevina Klímu, to již bylo nad plán a Buchtele tuhle přihrávku zastavil.
     
    45:43
    Dvořáček sice sprintoval, blíže ke kotouči ale v rozhodný moment neměl a bylo z toho zakázané uvolnění pro hostující barvy, již několikáté v této třetině.
     
    45:03
    Pavelka si chtěl zpracovat kotouč letící podél útočné modré, odrazem od mantinelu ale musel hrát až ve středním pásmu, tudíž Sparta musela opustit pásmo a zkusit to znovu.
     
    44:13
    Kelly Klíma se dostal jako první na kotouč na levém kruhu a okamžitě jej poslal na Saláka, razance sice nebyla špatná, ale puk letící na střed branky nemohl nijak hostujícího brankáře ohrozit.
     
    43:25
    Perret ujel s Jerglem do přečíslení 2 na 1 a snažil se nahrát Jerglovi k zakončení do prázdné branky. Výborně se ale vracel Jandus, který do přihrávky holí hrábl a bylo po akci.
     
    42:49
    Nikoliv, hosté se čistě dostali do útočného pásma skrze Formana, mezitím navíc mohla zbylá čtveřice hráčů vystřídat.
     
    42:27
    Za necelou minutu Pražané poslali kotouč už na třetí zakázané uvolnění. Nemohou vůbec vystřídat, využije jejich přetížení Hradec ke třetí brance?
     
    42:12
    A hned posléze je to další zakázané uvolnění. Sparta nemůže vůbec chytit vstup do třetí třetiny a hrubě se jí nedaří přechod do útočné fáze.
     
    41:50
    Sparta nevyřešila situaci konstruktivně, jenom zvolila čistý výhoz na icing od vlastní branky.
     
    41:11
    Perret se po zisku kotouče ve středním pásmu dostal do útočného pásma, kde přešel přes Pavelku, navíc i tak nabral slušnou rychlost. Střela z ostrého úhlu ale Saláka nepřekvapila a je z toho přerušení hry.
     
    40:41
    Pavlík rozehrával zpoza vlastní branky, rozjetého Lalancetta vepředu však prudkým pasem nenašel a je z toho zakázané uvolnění Hradce. Proto se hra stěhuje před Kiviaha.
     
    40:13
    Hradec zahájil třetí třetinu v útočném pásmu Sparty, kde kombinuje, zatím však bez střely na branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tenhle zápas zkrátka baví! Druhá třetina se hrála téměř 40 minut a spíše než po hokejové stránce, to byla bitva po té emoční. Strkanice provázely celou druhou třetinu a vše vyvrcholilo u hradecké střídačky, kde do sebe skočily téměř celé pětky. Spartě se povedlo srovnat stav utkání ve hře 4 na 4, když se po přihrávce od Chlapíka opětovně dostal ke kotouči Tomáš Pavelka a z osmé střely na branku sparťané srovnali. Poslední gól duelu však stihl Hradec. V dohrávané přesilovce 5 na 4 ještě Horák ani nestačil nastoupit na led a Jakub Lev v 32. minutě vymetl vingl. Hosté se sice výrazně od první vstřelené branky zlepšili, leč stále jednu branku ztrácí.

    Střely na branku: 21 – 14 (11 – 11)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Gaspar dobře vjel do přihrávky vzduchem a dostal hosty z pásma. Ti se snažili vrátit rychlostí blesku, avšak Thorell přecházel před branku Kiviaha v ofsajdu.
     
    39:08
    Tady nešlo ani moc dělat co jiného. Hradec vyhodil přímo na icing a Smoleňák ještě prodlevu ve hře natáhl tím, že si musel v tento moment vyměnit hokejku.
     
    38:29
    Hosté mají dobrý tlak v útočném pásmu a Hradec nemůže vystřídat. Zatím všechny situace však měli Lvi pod kontrolou a nepustili Spartu do tutovky.
     
    37:42
    Miškář napadal rozehrávku Matuškina u sparťanské branky a hodně to ruskému obránci zkomplikoval, nakonec se ale hosté i tak dostali do útočného pásma.
     
    36:59
    Pajer se připomněl první střelou na branku v duelu, když díky své rychlosti prošel snadno až do útočného pásma a zkoušel Saláka překvapit na bližší tyči.
     
    35:53
    Pavlík zavezl do útočného pásma a poslal pro Lalancetta, který se přes Poláška snažil přejít otočkou. To mu ale nevyšlo a na tahu je v tomhle řevnivém duelu znovu Sparta.
     
    34:55
    Rozhodně nás čeká ještě pořádně bouřlivý zápas. Emoce jsou tímhle duelem doslova napěchovány a ani jeden celek si vůbec nic nedaruje.
     
    33:50
    K překvapení všech přítomných na stadionu rozhodčí nevylučují nikoho, a to ani za hromadnou potyčku. Hrajeme tak dále pět na pět.
     
    33:50
    Perret se v plné rychlosti po lehkém kontaktu Miklišem narazil o hranu mantinelu přímo na úroveň nosu. Za následek to mělo okamžitě hromadnou bitku, která se přenesla posléze částečně i na hradeckou střídačku. Komerční přestávka a bude se trestat!
     
    33:23
    Chlapík provětral levou stranu a střílel z hranice kruhu na vzdálenější tyč. Jenže Kiviaho do vzduchu vytrčil lapačku a bez problémů chytá.
     
    32:52
    Domácí se zatím ale brání s přehledem. Sparta se nedostala ke kloudné střele a čas na případné srovnání stavu se jí povážlivě v početní výhodě krátí.
     
    31:21
    Kevin Klíma (MHK) ale hned po druhé brance posílá Hradec do čtyř. Buly na středovém kruhu prohrál a hrál vkleče, tudíž obdržel dle pravidel menší trest.
    31:21 Jakub LEV - 2:1
     
    31:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Současně s nástupem Horáka na led si Hradec bere vedení zpátky! Sparta nedokázala vyhodit z pásma a Pavlík před modrou ještě rukou puk zachytil. Pak jej posunul nalevo pro JAKUBA LVA, kterému se nabízelo nahrát na druhý kruh pro Oksanena. Lev to však vzal na sebe a křížem nekompromisně vymetl vingl – 2:1! Asistence: Filip Pavlík.
     
    30:48
    Hradec hraje v plném počtu a má ještě zhruba půl minuty klasické početní výhody.
    29:43 Tomáš PAVELKA - 1:1
     
    29:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z osmé střely na branku Sparta srovnává! Přihrávku z rohu nejprve měl pod kontrolou McCormack, jenže nedokázal puk dostat do bezpečí a TOMÁŠ PAVELKA se tak na kotouč i tak dostal. V pádu si zblízka posléze poradil a poslal kotouč nad Kiviahův beton – 1:1! Asistence: Filip Chlapík, Jakub Konečný.
     
    29:21
    Roman Horák (SPA) ve snaze lapit Pavlíka pak po něm zezadu máchl a síly na ledě se srovnají.
     
    29:19
    Kombinaci na jeden dotek Sparta do konce nedotáhla. Pavlík vstoupil do přihrávky na Horáka před brankou a vyhodil bekhendem na druhou stranu k Salákovi.
     
    28:59
    Matuškin posunul od modré na Thorella, který z nápřahu okamžitě střílel, Kiviaho má ukrytý kotouč ve výstroji a přerušuje.
     
    28:44
    Radek Smoleňák (MHK) je přes protesty domácích hráčů a fanoušků vyloučen. Klasifikace menšího trestu je držení a Sparta může srovnat.
     
    28:07
    Po souboji Perreta s Chlapíkem se hra přenesla zpátky před branku Kiviaha a Mikliš od střídačky Sparty pálil na branku Kiviaha, sražená střela je ale v ochranné síti.
     
    27:26
    Komerční přestávka je nařízena poté, co souboj Miškáře s Řepíkem skončil v hradecké brance, respektive druhý jmenovaný. Navíc je to posouzeno jako útočící hráč v brankovišti a hra se vysune do středního pásma.
     
    26:18
    Hosté ale mohli klidně také srovnat! Po ztrátě Lva v útoku mohli jet 2 na 1 a Horák byl zakončujícím hráčem přes vracejícího se McCormacka, v hradecké brance opět zasáhl Kiviaho.
     
    25:58
    Polášek ledabyle posunul kotouč dozadu za vlastní branku, kde byl ale jako první Jergl. Proto vymyslel přihrávku před branku na Miškáře, kterému se nepovedlo poslat puk na vzdálenější tyč.
     
    25:19
    Lvi nevyhodili z pásma na první dobou a museli se bránit zakončení od Řepíka, Kiviaho však vykopl betonem a Lev posléze obstaral zbytek.
     
    24:39
    Ani v přesilovce to však není žádná sláva ze strany hostí a mohli ztrácet dvě branky! Radek Pilař ujel po chybě na modré sám na branku a Saláka zkoušel prostřelit nad betonem, hostující brankář si ale tenhle prostor pohlídal a drží Spartu ve hře!
     
    24:00
    Horák je na sparťanské straně hodně vidět, jenže zatím bez gólu. Tentokrát střílel zblízka na Kiviaha, avšak nedokázal procedit kotouč přes jeho beton!
     
    23:29
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Aleš Jergl – 2 min., sekání).
     
    23:29
    Další a další emoce. Kevin Klíma dokonce dosáhl branky po kombinaci, jenže těsně předtím došlo k signalizaci vyloučení a přerušení hry. Matuškin jej tak jel vytrestat a zase se to strkalo, je však jasné, že se na domácí straně vylučovat bude.
     
    22:43
    Ještě Hradci zbývá z přesilovky zhruba půlminuta, Sparta mezitím stihla vyhodit a poslat na led novou čtveřici.
     
    21:40
    V přesilovce odmítl Oksanen druhý gól Hradce! Vyslal dohromady tři střely, přičemž ta druhá byla suverénně branková. Dostal totiž napříč od Blaina přihrávku a Salák se nestihl vlivem předchozího zákroku proti Smoleňákově střele přesunout. K velkému zklamání domácích fanoušků ale puk končí jenom na boční síti.
     
    21:09
    51 sekund 4 na 3 pro Hradec! Erik Thorell (SPA) sekl před vlastní střídačkou přes ruku Janka a je odeslán na trestnou.
     
    20:57
    Horák si najel z levého kruhu blíže k brankovišti a dostal prostor ke střele. Puk poslal do protipohybu Kiviaha, domácí gólman ale i tak včas reagoval a předvedl další parádní zákrok!
     
    20:29
    Od modré chtěl pálit Blain, před něj ale vjel Jeřábek a střelu z nápřahu srazil holí. Puk dokonce přeletěl ochrannou síť a přivítal diváka na holeni, což muselo zajisté bolet.
     
    20:03
    Oba týmy hrají ve čtyřech po závěrečné bitce na konci první třetiny. Hradec zahájil druhou třetinu v útočném pásmu a rozestavil vzorec podobný tomu přesilovkovému.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ačkoliv Sparta do duelu vstoupila opticky lépe, za 20 minut toho moc nepředvedla. Na jejím kontě svítí tři střely na branku a nula na kontě, zatímco Hradec má pokusů deset a vede zásluhou Filipa Pavlíka, jehož střílené nahození od modré si srazil do vlastní branky Strnad. Zápas má i náboj po emoční stránce, různých strkanic a emocí bylo v tomto duelu hodně, což vyvrcholilo hromadnou bitkou po siréně, která má za následek po jednom vyloučení na každé straně.

    Střely na branku: 10 – 3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Rozhodčí do řad obou celků sáhli jenom jednou. Rozhodli se na trestnou poslat dva nejaktivnější buřiče, kterými byli Michal Řepík (SPA) a Kelly Klíma (MHK). Oba dostávají shodně dvojku za hrubost.
     
    20:00
    Tlačenicí za brankou Hradce třetina nekončí. Očekávané se stalo skutkem, všichni hráči utvořili dvojičky a rozhodčí budou zajisté vylučovat.
     
    19:22
    Emoce létají na stadionu jako bumerang. Po ofsajdu Hradce došlo k další strkanici u branky Saláka, kdy Oksanen dostal tři políčky od Chlapíka, ten samý hráč pak od plic vyčinil čárovým za jeho postavení mimo hru na druhé straně.
     
    18:45
    Velké emoce doprovází zakázané uvolnění Mountfieldu. Čárový rozhodčí nejprve neodpískal icing Sparty, který si přáli fanoušci, posléze ale vyhození Gaspara za Saláka tak posoudil. Ale v obou případech měli čároví pravdu.
     
    17:00
    Ještě než se stihlo vhodit navazující buly, zájem jít do bitky měli Perret s Chlapíkem. Během chvilky se tak o to začali zajímat všichni hráči na ledě vyjma gólmanů, rozhodčí ale uklidňují emoce a nevylučují.
    17:00 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    17:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhou přesilovku v duelu už Hradec využívá a dostává se do vedení! Oksanen udržel kotouč v pásmu a poslal ho podél modré pro FILIPA PAVLÍKA, který se rozhodl pro střílené nahození na Smoleňáka. Sparťanským nešťastníkem se však stal Jakub Strnad, neboť si letící kotouč srazil nad kruhy do vlastní branky – 1:0! Asistence: Jakub Lev, Ahti Oksanen.
     
    16:12
    Pavlíkovu střelu srazil jeden z hostujících obránců a Sparta zásluhou Horáka vyhazovala, Horák ještě dostal hru do útočného pásma, leč tam byl zdvojen a zbaven puku.
     
    16:03
    Jenže také po restartu první třetiny budou hrát domácí druhou přesilovku! Radek Jeřábek (SPA) v šermované u branky zasáhl jednoho z Hradeckých do obličeje hokejkou.
     
    15:36
    Sobotka z otočky nahrával pod sebe do druhé vlny, puk šel ale z útočného pásma do středního. Proto mohli Lvi přejít do brejku, ten končí pouze zákrokem Saláka a komerční přestávkou.
     
    14:39
    Oksanen přiťuknul podél prken na Janka, se kterým si posléze vyměnil pozici. Právě Jank se pak do toho na modré opřel, zakončení však nešlo mimo dosah Saláka.
     
    13:39
    Nedomlel se přetlačoval ve středním pásmu s Konečným a vystavil mu tvrdý hit, který ale paradoxně odnesl Koukal. Ten právě nabíral otočkou směr útočné pásmo a ve střetu působil jako pomyslné zarážedlo.
     
    12:26
    Východočeši si dokázali jakžtakž rozestavit pozice a chvíli kombinovat, jenže z toho nebyla ani střela na branku. Mezitím se do hry dostala první lajna Pražanů a Řepík na pravé straně operoval nebezpečně, McCormack jej ale vytlačil mimo ideální zónu na zakončení.
     
    11:26
    Blain rozjel útok prudkou přihrávku na Smoleňáka, který ale nepřešel po levém křídle až do zakončení. Přesto však udržel pásmo pro Hradecké.
     
    11:12
    Jank od modré vrátil puk znovu do ohně a Salák jej vzal do lapačky. Mnohem zajímavější ale byl děj poté, co do sebe šli Polášek se Smoleňákem a jejich vzájemný střet skončil pošťuchováním a posunutou brankou, rozhodčí ale nevylučují.
     
    10:23
    Konečný ve středním pásmu potřeboval vystřídat, proto jenom vyhodil puk od úrovně domácí střídačky za Kiviaha. Na tahu je tak znovu Hradec.
     
    09:18
    A ono to mohlo být klidně 1:0 pro Hradec! Kevin Klíma zachytil rozehrávku a přistrčil na rychlejšího Aleše Jergla, který na Saláka zkusil variaci Forsbergovy kličky. Jenže do odkryté branky nedokázal puk zasunout!
     
    08:39
    Dobrá pasáž Hradce po přesilové hře končí McCormackovou bombou od modré, kterou Salák drží ve výstroji a přerušuje hru. Po úvodních minutách se tak rozjezdí led i před sparťanským gólmanem.
     
    07:49
    Smoleňák přenášel krosově na pravou stranu pro Oksanena, který zakončoval pár sekund před nástupem Buchteleho na led z první, sražený pokus ale Salák bez potíží kryje betonem.
     
    07:06
    Z ostrého úhlu to na pravé straně zkusil Pavlík, Salák prostor u bližší tyče utěsnil. Tlak Hradce však nadále pokračuje.
     
    06:25
    Horák mohl vytrestat laxnost Hradce při zakládání útoku! Řepík za domácí brankou skvěle vybojoval puk a nahrával ho na Horáka, který byl mezi kruhy úplně sám. Sjel si ještě blíže brance a zkoušel Kiviaha prostřelit mezi betony, finský gólman ale Lvy drží!
     
    06:13
    Jan Buchtele (SPA) je prvním vyloučeným hráčem v utkání. Za podrážení ve středním pásmu jde za katr.
     
    05:29
    Vitouch nastřelil v útočném pásmu pouze svého spoluhráče do bruslí a Lvi mohli vyhodit. Dlouho se ale s kotoučem neohřáli, hosté však ve snaze rychlého návratu šli do ofsajdu. Komerční přestávka.
     
    05:00
    Nedomlel z vlastního pásma vysunul hru na Kevina Klímu, který si sice puk na modré nezpracoval, Sparta ale posléze vyhodila na zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude před Salákem.
     
    04:12
    Hradec se nechal zatlačit první sparťanskou lajnou a taky mohl prohrávat! Pavelka měl na pravém křídle mnoho prostoru a vymyslel přesnou přihrávku napříč pásmem na druhou stranu pro Horáka. Ten však nedokázal zasunout puk za Kiviahův beton!
     
    03:19
    Zatím je to Sparta, která v samotném úvodu duelu má více kotouč na hokejce. Horák na pravé straně umotal Janka a nahrával na úroveň mezikruží Thorellovi, švédský útočník z otočky poslal puk mimo.
     
    02:59
    Další přihrávka rukou, tentokrát se již však pískat musela. Smoleňák sražený puk posunul před sebe na Lalancetta, který pokračoval ve hře.
     
    02:16
    Pilař rukou odpálil puk z obranného pásma, tudíž Pajer, pro nějž je to první start v extralize, nemohl hrát. Toho využila Sparta a hned zase nahodil na zadní mantinel.
     
    01:46
    Jank natlačil na mantinel Chlapíka, který sice puk nezpracoval, hru od něj však převzal střídající Forman a už hledal z druhé vlny rozjetého Konečného. Do kotouče vložil hůl Blain a ten pak odlétl na střídačku.
     
    00:56
    Řepík držel kotouč v rohu u branky Saláka, ale následná rozehrávka po prknech mu nesedla. Kotouč vzal na modré Pavlík a vracel jej z první na branku, ale gólman si nemusel připsat zákrok.
     
    00:29
    Oksanen si narazil ve středním pásmu se Smoleňákem, který posléze puk finskému útočníkovi pustil, jenže už do ofsajdové pozice. Proto první přerušení hry.
     
    00:03
    Ostře sledovaný duel začíná, úvodní buly vyhrála Sparta a hned se podél mantinelu na pravém křídle natlačila do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek (A), Mikliš, Radek Jeřábek, T. Pavelka – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – M. Forman, J. Konečný, Z. Doležal – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – D. Přibyl.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lhotský, Svoboda.
     
    Hradec se v dnešním duelu představí ve speciálních dresech, ve kterých měl hrát ve Špindlerově Mlýně. Dresy mají podtext směrem do hor a jsou provedeny ve žluté barvě, klub si navíc přichystal k WHG speciální kolekci, jejíž výtěžek poputuje směrem do Keni.
     
    MOUNTFIELD HK
    2. místo, 61 bodů, skóre 92:61, bilance 16-6-1-6

    Zatímco před reprezentační přestávkou jel Hradec ve výborném tempu a kosil jednoho soupeře za druhým, po nepříliš povedené Karjale už to tak snadné není. Žádný vyhraný souboj Lvů od té doby nebyl více než o dvě branky, na druhou stranu to ale i tak body přináší, což zmínil před duelem s Libercem i Petr Koukal.

    První zápas bez výhry přišel po osmizápasové šňůře, když Hradec prohrál v Boleslavi, kde se mu tradičně příliš nedaří. Posléze doma přivítal Spartu a po 40 dnech nebodoval vůbec, navíc po vysoké prohře 3:8. Nakopnout vítěznou sérii se Hradeckým zpátky povedlo hned v Brně a vydrželo to čtyři zápasy, a to do doby, než Východočeši cestovali pod Ještěd.

    Tam za celou extraligovou historii vyhráli jenom třikrát a v extrémně nervózním a emotivním duelu tři body nepřipsali. Sice vedli ve druhé třetině, obrat Liberce na startu poslední desetiminutovky ale přihrál plný počet bodů Tygrům a i v dalším pokusu tak Hradec v Liberci nevyhrál.
     
    HC PARTA PRAHA
    6. místo, 42 bodů, skóre 101:87, bilance 10-4-4-10

    Se Spartou to šlo v probíhajícím ročníku od desíti k pěti. Nadějný vstup do ročníku vystřídalo zklamání a černá série osmi porážek v řadě, což mělo za následek pád výrazně mimo pozice, na kterých chce vždy ambiciózní pražský klub oscilovat. Zlepšení však přišlo až s návratem Miloslava Hořavy na střídačku, kde vytvořil opět tandem s Josefem Jandačem, který loni dovedl Spartu do semifinále.

    Ačkoliv to po reprezentační přestávce nevypadalo, když Pražané prohráli hned úvodní dva duely s Vítkovicemi a Motorem, pomalu se na vítěznou vlnu dostávají. Začali s tím právě v Hradci, kterému dva týdny zpět dali osmičku a završili to v Chomutově s Kladnem, poněvadž Rytíři dostali šestigólovou nadílku. Jediná prohra mezi těmito duely přišla překvapivě proti Zlínu, poměrem 4:6.

    Rudí ohromně doplácí na problémy v obraně. Vždyť jejich 101 nastřílených branek je o parník nejlepší ofenzivní výkon v lize, na druhé straně více než 87 inkasovaných branek má už jenom Kladno a Zlín, tedy týmy na spodku tabulky.
     
    Krásný páteční večer ze zasněženého Hradce Králové! Není to tak dávno, co se oba celky potkaly, naposledy to bylo 26. listopadu, kdy Sparta přejela Hradec poměrem 8:3. Neuplynuly ani dva týdny a v ideálním světě se všechno mělo chystat na Winter Hockey Games ve Špindlu. Jenže koronavirová situace byla proti, i tak se ale jeden z duelů – Hradec vs. Sparta, předehrává v rámci 56. kola.

    Proto se pražský klub podívá znovu do ČPP Arény a bude to souboj dvou týmů s velmi dobrou formou, vztáhneme-li to na posledních pět duelů. Jak Hradec, tak Sparta mají bilanci 4-1 a Pražané by v případě výhry u Labe bodovali počtvrté v řadě, Lvi by pak nahodili po porážce s Libercem vítězný řemen.

    Zápas začíná v 18:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 32. Lev (F. Pavlík), 59. F. Pavlík (Oksanen, Blain) – 30. T. Pavelka (Chlapík, J. Konečný), 56. R. Horák (Sobotka, Chlapík), 57. J. Konečný (M. Forman), 63. Chlapík (A. Polášek, E. Thorell)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek (A), Mikliš, Radek Jeřábek, T. Pavelka – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – M. Forman, J. Konečný, Z. Doležal – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – D. Přibyl.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1 000
    thejrc.org