Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.) | Třinec – Motor ČB 3:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 10.12.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:24
    Pro Hradec se nabízí možnost využít přesilovku a znovu srovnat. Vladimír Sobotka (SPA) je vyloučen za poctivou sekeru na Lva a domácí berou time!
     
    54:15
    Pár sekund poté jde však Sparta znovu do dvojnásobné přesilovky! Jordann Perret (MHK) poslal z vlastního pásma puk na tribuny a přidá se jako pátý hráč na trestnou.
     
    52:54
    Sparta ze situace vyjde s jedním trestem navíc, tudíž se bude hrát 4 na 3. Jistým vyloučeným na hostující straně je Filip Chlapík (SPA), který slízl dvojku za hrubost a dvě za sekání. K němu přiskočí ještě Vladimír Sobotka (SPA), který inkasoval dvojku za sekání.

    Hradecká strana má vyloučené v Jakubu Lvovi a Jeremie Blainovi, zatímco první jmenovaný dostává dvojku za sekání, druhý za hrubost!
     
    52:37
    1:38 5 na 3 pro Spartu! Za brankou Hradce Petr Koukal (MHK) podrazil jednoho z hráčů hostí a rozhodčí nechtějí nic slyšet, hradeckého harcovníka posílají na trestnou.
     
    52:15
    Kevin Klíma (MHK) je prostě dnes všude. V této potyčce byl však nejaktivnější a Mikliše chytal zezadu do kravaty, za což rozhodčí vylušují na dvě minuty.
     
    31:21
    Kevin Klíma (MHK) ale hned po druhé brance posílá Hradec do čtyř. Buly na středovém kruhu prohrál a hrál vkleče, tudíž obdržel dle pravidel menší trest.
     
    29:21
    Roman Horák (SPA) ve snaze lapit Pavlíka pak po něm zezadu máchl a síly na ledě se srovnají.
     
    28:44
    Radek Smoleňák (MHK) je přes protesty domácích hráčů a fanoušků vyloučen. Klasifikace menšího trestu je držení a Sparta může srovnat.
     
    23:29
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Aleš Jergl – 2 min., sekání).
     
    21:09
    51 sekund 4 na 3 pro Hradec! Erik Thorell (SPA) sekl před vlastní střídačkou přes ruku Janka a je odeslán na trestnou.
     
    20:00
    Rozhodčí do řad obou celků sáhli jenom jednou. Rozhodli se na trestnou poslat dva nejaktivnější buřiče, kterými byli Michal Řepík (SPA) a Kelly Klíma (MHK). Oba dostávají shodně dvojku za hrubost.
     
    16:03
    Jenže také po restartu první třetiny budou hrát domácí druhou přesilovku! Radek Jeřábek (SPA) v šermované u branky zasáhl jednoho z Hradeckých do obličeje hokejkou.
     
    06:13
    Jan Buchtele (SPA) je prvním vyloučeným hráčem v utkání. Za podrážení ve středním pásmu jde za katr.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 32. Lev (F. Pavlík), 59. F. Pavlík (Oksanen, Blain) – 30. T. Pavelka (Chlapík, J. Konečný), 56. R. Horák (Sobotka, Chlapík), 57. J. Konečný (M. Forman), 63. Chlapík (A. Polášek, E. Thorell)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek (A), Mikliš, Radek Jeřábek, T. Pavelka – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – M. Forman, J. Konečný, Z. Doležal – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – D. Přibyl.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1 000
    ocianews.com