Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Košice – Michalovce 5:3 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 3:2 (kon.)
Nitra – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Prešov – Poprad 2:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 5:3 (kon.)
konec
HK Nitra
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 10.12.2021, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj keď Nitra v úvode zápasu prehrávala o gól, domáci tím zápas jasne otočil vo svoj prospech a na domácom klzisku získal plné tri body. Spišská Nová Ves odchádza na východ naprázdno. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:11:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Domáci zahodili ešte jednu šancu. Múčka bol o krok pred súperom a vyrútil sa na hosťujúceho brankára. Skúsil to zakončením pomedzi betóny, no Melicherčík si tento priestor dobre postrážil.
     
    58:39
    Hosťujúci Ščurko je späť na ľadovej ploche. Spišská Nová Ves sa v oslabení ubránila.
     
    58:12
    Mohol z toho byť poltucet v spišskonovoveskej sieti! Raskob cez celú šírku pásma nahral do ľavého kruhu, odkiaľ pálil Rockwood, ale hostí opäť podržal brnakár.
     
    57:27
    Nitra sa rozložila v útočnom pásme. Pred bránkou sa snažil zakončovať Baláž, no Melicherčík všetko dobre videl a hru prerušil.
     
    57:00
    Spišiaci sa musia brániť, čo im v tejto časti zápasu vôbec nevyhovuje. Hostia zrejme môžu na bodový zisk už definitívne zabudnúť.
     
    56:39
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    56:03
    Nitra prešla do útoku a bola z toho gólová šanca domácich! Šimon Nemec poslal puk popred bránku na Šramatyho. Ten chcel iba tečovať k ľavej žrdi, ale v rýchlosti puk netrafil.
     
    55:00
    Začína sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Spišiakom snahu uprieť nemožno, ale gól stále neprichádza.
     
    54:48
    Spišská Nová Ves zahodila ďalšiu sľubnú šancu. Kuru a Nieminen si vymenili puk a druhý menovaný aj zakončoval spomedzi kruhov, ale O'Connor dobre zakročil.
     
    53:51
    Hosťujúci Vartovník si puk potiahol spoza bránky a pokúsil sa ho za čiaru prepasírovať popri žrdi. Tam však natrafil iba na betóny nitrianskeho brankára.
     
    53:12
    Spišiakov v ofenzívnej hre zastavila hra so zdvihnutou hokejkou. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    52:30
    SPišiaci sa vrátili do útočného pásma. Na strelu si nakorčuľoval aj Vrábeľ, ale ani on nitrianskeho brankára neprekvapil.
     
    51:24
    Nitriansky kapitán sa vracia na ľadovú plochu. Počas Mezeiovho vylúčenia Spišiaci spálili jedno šancu, skóre sa nemenilo.
     
    51:02
    Spišiaci napokon boli blízko ku gólu! Beaudry však opečiatkoval iba žrď nitrianskej bránky. Následný chaos si vo svojom priestore postrážil O'Connor.
     
    50:35
    Puk opäť letí cez všetky čiary. Nitra sa zatiaľ bráni dobre a súperovi nedáva veľa priestoru na zníženie rozdielu skóre.
     
    50:00
    Puk je pred Melicherčíkom. Hostia musia útočnú akciu zakladť spoza svojej vlastnej bránky.
     
    49:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., nedovolené bránenie).

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 12. Nemec (Baláž, Hrnka), 13. Bajtek (Švarný, Sýkora), 21. Baláž (Varga), 40. Raskob (Rockwood), 42. Varga (Bajtek, Rockwood) – 4. Nieminen (Giľák), 17. Beaudry (Kuru)


    HK Nitra: O'Connor (Honzík) – Mezei, Š. Nemec, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Hrnka, Pekarčík – Buček, Baláž, Varga – Šramaty, Rockwood, Tvrdoň – Molnár, Bajtek, Sýkora – Múčka, R. Nemec, Drábek
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chartnúch – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Tyczynski, Štrauch – Vrábeľ, Vartovník, Olejník
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Rozhodčí: Novák, Moller – Synek, Junek
    ocianews.com