Hr. Králové – Slovácko 2:2 (kon.) | Pardubice – Ostrava 0:3 (kon.) | Zlín – Karviná 2:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 2:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:0 (2:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 11.12.2021, 18:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z plzeňské Doosan Arény se opět budu těšit, na shledanou.
     
    Je dobojováno, Plzeň na domácí půdě porazila Slovan Liberec 2:0 a minimálně do zítřka se Viktoriáni dotahují na vedoucí Slavii Praha. Obě dnešní branky padly již v prvním poločase, zasloužili se o ně Řezník se Sýkorou.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8. (19:55:39)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Závěr utkání se hraje v horší viditelnosti, domácí fanoušci za brankou totiž na oslavu posledního zápasu letošního roku odpálil několik světlic.
     
    90+1
    Druhý poločas bude hlavním rozhodčím nastaven jen o dvě minuty.
     
    90
    Rozeběhla se poslední minuta normální hrací doby. Hosté drží balon na svých kopačkách a hráči Slovanu se nadechují k nějaké akci, která by utkání mírně zdramatizovala.
    88. Gebre Selassie našel Rabušice, který prověřil Staňka
     
    88
    Jindřich Staněk si v 88. minutě připisuje svůj první úspěšný zákrok v utkání. Rabušic si naběhl na centr z pravé strany a hlavou donutil plzeňského brankáře k zákroku.
     
    87
    Joel Kayamba tančil na pravé straně. Konžský záložník si nicméně balon až příliš odkopl od nohy a nakonec už ho na hrací ploše nestihl.
     
    86
    Ani tohle není přímá střela na bránu. Rabušic dostal hezký pas proti noze, hostující útočník z hranice pokutového území poslal míč záhy nad branku.
     
    85
    Domácí měli po faulu výhodu, jenomže Joel Kayamba poslal přihrávku do míst, kde nebyl vůbec nikdo. Pro balon si tak v poklidu doběhl gólman Knobloch.
     
    84
    Fukala se probíjel podél pravé postranní čáry, daleko se ale nedostal. Vše nakonec uklidit Luděk Pernica, který uzavřel všechny cesty směřující k domácí bráně.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Lukáš Hejda (FC Viktoria Plzeň).
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Šimon Falta.
     
    81
    Mikula se obtočil na hraně vápna a nakonec to byl samotný Luděk Pernica, který zakončoval. Následoval rohový kop pro Severočechy, z něho ale hosté domácí branku neohrozili.
     
    80
    Před námi je závěrečných deset minut plus nastavení. Pokud by chtěli liberečtí hráči se zápasem ještě něco udělat, je nejvyšší čas začít.
     
    79
    Kalvach posílal míč na naběhnutého Beauguela, jenomže ten míč hlavou nezasáhl a navíc to vypadá, že se francouzský útočník při snaze zakončit mírně zranil.

    Jakub Štěrba

    Branky: 17. Řezník (Kalvach), 28. J. Sýkora (Beauguel)

    Karty:   40. Beauguel (PLZ), 83. Hejda (PLZ)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Pernica, Hejda (C), M. Havel – Bucha, Kalvach – J. Sýkora (82. Falta), Čermák (70. Káčer), P. Šulc (70. Kayamba) – Beauguel.
    Náhradníci: A. Hruška – Kayamba, Chorý, Falta, Kaša, Janošek, Káčer.

    Trenér: Michal Bílek.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula (C) – Koscelník (46. Fukala), Tiéhi, Ch. Frýdek (65. Purzitidis), Havelka (74. Rondić), Tupta (46. Stoch) – Júsuf Hilál (57. Rabušic).
    Náhradníci: Vliegen – Purzitidis, Fukala, Gembický, Stoch, Rondić, Rabušic.

    Trenér: Luboš Kozel.

    Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Podaný.

    Diváci: 1000
    thejrc.org