Espanyol – Levante 4:3 (kon.) | Alavés – Getafe 1:1 (kon.) | Valencia – Elche 2:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Sevilla 0:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
0:1 (0:1)
Sevilla FC
Sobota 11.12.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:10. (22:58:45)
     
    Je konec! Sevilla poráží Athletic Bilbao 1:0. V deváté minutě měl první obrovskou šanci Delaney, ale těsně minul branku. Poté hrozilo prakticky pouze Bilbao. Nico Williams zahodil hned dvě velké šance. Sevilla se do vedení dostala ve 39. minutě, kdy se trefil Thomas Delaney. Domácí přesto mohli vyrovnat, ale Vencedor trefil tyč. Po změně stran byl k vidění opatrnější souboj. Domácí sice měli nějaké náznaky, ale šance nedotáhli do konce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Iñigo Martínez (Athletic Bilbao).
     
    90+3
    Baskický celek nedokázal udeřit ani po následném rohovém kopu. Do zakončení se sice dostal Zarraga, ale jeho hlavička minula branku o několik metrů.
     
    90+2
    Unai Vencedor natáhl ke střele zpoza velkého vápna, ale proti jeho ráně vystoupil Diego Carlos, od nějž se míč odrazil na rohový kop.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jules Koundé (Sevilla FC).
     
    90
    Rekik dostal prostor na pravé straně, prošel do blízkosti velkého vápna, ale jeho pobídka našla jen dobře postaveného Berenguera.
     
    89
    Unai Simón zrychlil rozehrávku Bilbaa a nakopl míč na polovinu soupeře. Jeho pobídka ale skončila u prvního hráče v bílém dresu Sevilly.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Karim Rekik (Sevilla FC).
     
    87
    Domácí kouč rozdává svým svěřencům závěrečné pokyny, ale rozehrávku bude mít k dispozici hostující Sevilla, která závěr zvládá s velkým přehledem.
     
    86
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Nemanja Gudelj.
     
    85
    Domácí Bilbao už vrhá prakticky všechny síly do ofenzivy. Do zakončení se dostal Ohian Sancet, ale jeho přízemní pokus minul zadní tyč.
     
    84
    Hostující brankář Jasín Bunú vystartoval ven z branky a došel si pro míč na malé vápno. Gólman Sevilly tak potvrdil svůj dobrý výkon v dnešním duelu.
     
    83
    Ohian Sancet poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Iňaki Williams, ale jeho projektil placírkou skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    82
    Munir se dostal s míčem k rohovému praporku, kde pro Sevillu nasbíral cenné sekundy k dobru. Bilbao následně získalo jen vhazování.
     
    81
    Alex Petxa nakopl míč na hranici velkého vápna ale obrana hostujícího mužstva byla pozorná a odehrála míč do bezpečí.
     
    80
    Bilbao se dostalo na polovinu soupeře, ale ani další nákop nenašel spoluhráče v červenobílém dresu. Sevilla navíc začíná zdržovat hru.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 39. Delaney (G. Montiel)

    Karty:   54. Lekue (ATB), 63. Dani García (ATB), 66. Vencedor (ATB), 90+4. I. Martínez (ATB) – 75. Fernando (SEV), 88. Rekik (SEV), 90+1. Koundé (SEV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:10.
    Athletic Bilbao: Simón – Lekue (67. Petxa), Yeray, I. Martínez, Balenziaga – N. Williams (77. Berenguer), Dani García (67. Zarraga), Vencedor, Muniain – I. Williams, Raúl García (58. Sancet).
    Náhradníci: Ezkieta – Berenguer, Capa, de Marcos, Morcillo, Núñez, Sancet, Petxa, Vesga, Serrano, Zarraga.

    Sevilla FC: Bunú – G. Montiel, Koundé, Diego Carlos, Augustinsson (68. Rekik) – Ó. Torres (68. Jordán), Fernando, Delaney – A. Gómez, Mir (79. Munir), Óscar Rodríguez (86. Gudelj).
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Munir, Gudelj, Idrissi, Jordán, Rekik, Romero.
    thejrc.org