Burnley – West Ham 0:0 (kon.) | Leicester – Newcastle 4:0 (kon.) | Crystal Palace – Everton 3:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
3:1 (1:0)
Everton FC
Neděle 12.12.2021, 17:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (19:38:18)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:6.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 8:2.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 15:14.
     
    Souboj Crystal Palace s Evertonem tak vyzněl jednoznačně lépe pro celek Orlů, kteří vítězí 3:1! Ti si do druhé půle přinesli jednobrankový náskok, který v 62. minutě utkání zdvojnásobil James Tomkins. Na Selhurst Parku však přesto ještě mohlo být k vidění drama. V 70. minutě dotlačil míč za záda Guaity José Salomón Rondón, jenž snížil na 1:2. Závěrečný nápor celku z Liverpoolu se ale nekonal. V 94. minutě si naopak vzal na paškál hráče Evertonu nejlepší fotbalista večera, Conor Gallagher svou druhou a nejkrásnější trefou utkání zpečetil výhru Crystal Palace i svůj parádní výkon.

    Orli tak vylétli až na 12. místo tabulky Premier League a přeskočili tak i svého dnešního soupeře.

    Everton naopak padá až na 14. příčku nejvyšší anglické soutěže a z posledních pěti zápasů bodoval pouze jedenkrát.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Ještě jedna rychlá přihrávka za půlící čáru hřiště, Vicente Guaita vybíhá pro míč, ale to už sudí Madley píská konec tohoto utkání.
     
    90+5
    K jednomu z posledních zakončení se ještě dostal Demarai Gray, který ale Vicenteho Guaitu příliš neprověřil, brankář Crystal Palace v pohodě míč chytá.
    90+4. Conor GALLAGHER - 3:1
     
    90+4
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Obrovská minela v rozehrávce, Séamus Coleman zbytečně rozehrál naprosto mizerně na střed hřiště, kde André Gomes neudržel míč, o nějž ho obral CONOR GALLAGHER, jenž si míč navedl na osu hřiště a z hranice velkého vápna vyslal nádhernou tvrdou přesnou ránu do pravého horního vinglu, kam se Jordan Pickford prostě nemohl dostat včas, Crystal Palace tady dnes zvítězí, nyní vede už 3:1!
     
    90+3
    Christian Benteke se nyní směje Masonu Holgateovi, který ho ve vzteku ještě lehce zatáhl svou nohou za lýtko. Crystal Palace je blízko bodům.
     
    90+2
    Wilfried Zaha se snažil udržet míč na levé straně hřiště, nakonec získal pro Orly alespoň autové vhazování, se kterým Nathaniel Clyne ani trochu nespěchá.
     
    90+1
    Jordan Pickford musí rozehrávat z vlastní šestnáctku. Nathaniel Clyne přišel obraně Crystal Palace vypomoci s bráněním na pár závěrečných okamžiků.
     
    90+1
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Tyrick Mitchell, přichází Nathaniel Clyne.
     
    90
    Stále ještě dostává Vicente Guaita obstřik u postranní čáry, takže se nehraje, navíc se chystá střídání v kádru Crystal Palace.
     
    89
    André Gomes šel do další akce Evertonu na levé straně. Ta je však ukončena útočným faulem. Navíc je nutno ošetřit gólmana Orlů Vicenteho Guaitu.
     
    88
    Jordan Ayew se snažil na pravé straně ušetřit nějaký čas pro svůj tým, což se mu ale nepovedlo a Everton se žene vpřed s dalším výpadem.
     
    87
    André Gomes přihrál do pravé strany na Anthonyho Gordona, jehož centr ale obrana Orlů zvládla odvrátit do bezpečí.
     
    86
    Demarai Gray šel po pravé straně k bráně Orlů a měl na kopačce srovnání! Na přední tyči ho však vychytal Vicente Guaita a míč se odrazil příhodně pro Crystal Palace, žádný ze soupeřů ho nedokázal do sítě doklepnout.
     
    86
    Christian Benteke se na ose hřiště krásně probil přes tři hráče, následně se ale dostal z úhlu a jeho střílený centr si obrana Evertonu do vlastní klece nesrazila.
     
    85
    Marc Guehi pohlídal balon za obranu Crystal Palace a přes hlavu jej odkopl do zámezí. Obrana Orlů musí vydržet ještě několik posledních minut, než bude moci slavit velkou výhru.

    Petr Šatalík

    Branky: 41. Gallagher (J. Ayew), 62. Tomkins (Hughes), 90+4. Gallagher – 70. Rondón

    Karty:   72. A. Doucouré (EVE), 76. D. Gray (EVE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:14.
    Crystal Palace FC: Guaita – T. Mitchell (90+1. Clyne), Guehi, Tomkins, J. Ward (C) – Gallagher, Kouyaté, Hughes (73. Schlupp) – Edouard (73. Ch. Benteke), Zaha, J. Ayew.
    Náhradníci: Butland – Clyne, Kelly, Schlupp, Eze, Olise, Riedewald, Ch. Benteke, Mateta.

    Trenér: Patrick Vieira.

    Everton FC: Pickford – Godfrey, M. Keane, Holgate, Coleman (C) – Delph (58. Gordon), A. Doucouré – D. Gray, A. Gomes, A. Townsend – Richarlison (58. Rondón).
    Náhradníci: Begović – Kenny, Branthwaite, Gordon, Iwobi, Gbamin, Onyango, Simms, Rondón.

    Trenér: Rafael Benitez.

    Rozhodčí: Madley – Holmes, Beck – Harrington. VAR: Attwell, Lennard.
    thejrc.org