Manchester City – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Arsenal – Southampton 3:0 (kon.) | Chelsea – Leeds 3:2 (kon.)
Liverpool – Aston Villa 1:0 (kon.) | Norwich – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:0 (0:0)
Aston Villa FC
Sobota 11.12.2021, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:6. (17:55:36)
     
    Je konec! Liverpool zvládl další těžké utkání a poráží Aston Villu těsně 1:0. Většinu času byl sice aktivnější domácí Liverpool, ale Aston Villa díky urputné defenzivě držela čisté konto. V závěru poločasu měl obrovskou šanci Salah, jehož ránu hostující brankář výborně vyrazil. Po změně stran Liverpool ještě zvýšil svou aktivitu. Van Dijkovu hlavičku ještě hostující brankář vyrazil, ale po faulu Mingse rozhodl z pokutového kopu Mohamed Salah.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Diogo Jota si naběhl na přihrávku do běhu na levou stranu, jenže se nedostal do zakončení. Aston Villa má čas na poslední útok dnešního duelu.
     
    90+2
    Salah napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Do rozehrávky Aston Villy se musel zapojit také hostující brankář, který pod tlakem poslal nákop do autu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Alisson si dal pozor na další dloubáček za obranu Liverpoolu, vystartoval ven z branky a schoval míč do rukavic. Domácí už spíše vyčkávají.
     
    89
    Domácí už opět hrají na polovině Aston Villy, ale hosté zatím brání pozorně. Aston Villa číhá na poslední příležitost, ze které by mohla vyrovnat.
     
    88
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Takumi Minamino.
     
    87
    Aston Villa mohla vyrovnat po zaváhání domácích obránců! Alisson totiž při odkopu trefil svého spoluhráče a Ings se dostal k míči, jenže po dalším zásahu Alissona upadl!
     
    86
    Trent Alexander-Arnold prošel s míčem na polovinu Aston Villy, narýsoval přihrávku do velkého vápna, ale jeho pobídku si Cash dokonce stačil zpracovat.
     
    85
    Ollie Watkins sklepl míč na McGinna, který ihned centroval levačkou, ale jeho pobídka přiletěla až do rukavic připraveného Alissona.
     
    84
    Milner táhl akci Liverpoolu po pravé straně hrací plochy, nicméně domácí fotbalista nedokázal přesně odcentrovat. Jeho pobídka prolétla vápnem bez teče.
     
    83
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Thiago Alcântara, přichází James Milner.
     
    83
    Domácí zahodili skvěle rozjetý protiútok! Hned tři hráči Liverpoolu postupovali vpřed proti jedinému obránci, ale Salah nedokázal procedit přihrávku na Maného.
     
    82
    Domácí se chtěli vydat do protiútoku, nicméně akci Liverpoolu na polovině hřiště zbrzdila nepřesná přihrávka na rozběhnutého Jotu.
     
    81
    Aston Villa najednou zlepšila svou aktivitu a tlačí se do útoku. Hosté zahrávali rohový kop, jehož exekuce se ujal McGinn, nicméně jeho pobídka nebyla přesná.
     
    80
    Cash poslal přihrávku na levou stranu, kde byl McGinn, jenže nikým neatakován nedokázal najít spoluhráče v pokutovém území.
     
    79
    Aston Villa se dostala po delší době do pokutového území, ale centr z pravé strany odkopl skvěle postavený Virgil van Dijk mimo nebezpečí.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 67. M. Salah (pen.)

    Karty:   13. V. van Dijk (LIV) – 20. Nakamba (ASV), 24. Watkins (ASV)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:6.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Matip, Robertson – J. Henderson, Fabinho, Th. Alcântara (83. Milner) – M. Salah, Mané (88. Minamino), Oxlade-Chamberlain (58. Diogo Jota).
    Náhradníci: Kelleher – Joe Gomez, Diogo Jota, Keïta, Konaté, Milner, Minamino, Tsimikas, N. Williams.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Nakamba (57. M. Sanson), Douglas Luiz – J. Ramsey (74. Ings), Watkins, Young (69. Buendía).
    Náhradníci: Steer – Buendía, El Ghazi, Carney Chukwuemeka, Hause, Ings, M. Sanson, Trézéguet, Tuanzebe.
    bahis siteleri