Manchester City – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Arsenal – Southampton 3:0 (kon.) | Chelsea – Leeds 3:2 (kon.)
Liverpool – Aston Villa 1:0 (kon.) | Norwich – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Norwich City
0:1 (0:0)
Manchester United
Sobota 11.12.2021, 18:30 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:31:23)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 5 – 5
    Střely mimo: 1 – 4
    Držení míče: 46 % – 54 %
    Rohové kopy: 8 – 6
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 6 – 17
    Žluté karty: 1 – 1:
     
    United jsou po třetí výhře v řadě pátí. Bodově dotáhli čtvrtý West Ham, jenž bude zítra hrát s Burnley. Norwich je s deseti body poslení a ztrácí na záchranu tři body.
     
    Norwich odehrál druhou půli nad hranici svých normálních možností. Byl lepší a měl i několik velkých šancí. Přesto domácí fotbalisté odchází ze hřiště se svěšenými hlavami, neboť kvůli proměněné penaltě Cristiana Ronalda z 75. minuty přišli i o cenný bod za bezbrankovou remízu. Pro United to byla upachtěná výhra. Ostatně podobně se dnes díky penaltám radovaly i týmy Manchesteru City, Liverpoolu a Chelsea. Hlavním strůjcem hostujícího úspěchu byl David de Gea, který vyčapal gólovku Pukkiho i dvě hlavičky Kabaka.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Rashford měl před sebou tříčlennou zeď, kterou svou pravou nohou trefil. Míč se ale odrazil na hráče United, kteří se vhodně rozestavěli okolo šestnáctky.
     
    90+4
    Rashford v původně slibném brejku zahnal Greenwoda do nepalebné pozice. Zanedlouho byl na hranici vápna faulován Fred a těsně před koncem zápasu je tady ještě jedna standardka pro United. Lees-Melou to má i za žlutou kartu.
     
    90+4
    Diváci chtěli penaltu kvůli souboji ve vápně, kam letěl nákop Gilmoura. Nic se ale nestalo a United ukrajují nesmírně cenné sekundy.
     
    90+3
    Hostující fotbalisté se chytají za hlavu. Opět bylo pískáno proti nim. Jmenovitě porušil legislativu Alex Telles. Bude se nakopávat z hloubi pole.
     
    90+2
    Trvalo to, ale nakonec se hvizd kvůli faulu na Cantwella ozval. Ze standardky na zadní tyči opět hlavičkoval Kabak. De Gea vytáhl další super zákrok, i když případný gól by pro ofsajd zřejmě neplatil.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle je přidáno pět minut. V úvodu nastaveného času dostal Ronaldo opět naloženo v tvrdém souboji.
     
    90
    GIlmour nastavil stoličku Ronaldovi, jenž z velké výšky spadl na kostrč. Autor jediného gólu zůstává ležet, ale sudí England přerušovat nehodlá.
     
    89
    Svěřenci Ralfa Rangnicka se v posledních minutách vymanili z největší letargie a kontrolují hru daleko od de Gey. Čas na vyrovnání se kanárkům krátí.
     
    88
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Donny van de Beek.
     
    87
    United aktivovali vysoký presink. Balon získal Fred a zařídil palebnou pozici pro Bruna Fernandese, jenž pálil kousek vedle bližší tyče.
    86. Ronaldo zahodil šanci na potvrzení výhry
     
    86
    Rashford vystartoval do protiútoku. Po své pravici měl Ronalda a Greenwooda. Jako adresáta přihrávky si vybral Portugalce, jenž ale dostal míč na zadní nohu a z trochu krkolomné pozice z bezprostřední blízkosti přestřelil.
     
    85
    Scott McTominay pracuje jako defenzivní štít velmi solidně. Dnes mu vychází i důraznější osobní souboje, kterými mnohdy narušuje domácí akce ještě v zárodku.
     
    84
    Baillymu prošel podezřelý zákrok zezadu na Pukkiho. Rudí ďáblové si však balonu moc neužili, od penaltové trefy Ronalda prožívají dosud největší krizi.

    Michal Břuchanský

    Branky: 75. Ronaldo (pen.)

    Karty:   90+4. Lees-Melou (NRW) – 77. Dalot (MAN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:17.
    Norwich City: Krul – M. Aarons, Kabak, G. Hanley (C) (21. Sörensen), D. Giannoulis, Płacheta (70. Cantwell) – Rupp (76. Lees-Melou), Gilmour, McLean – Sargent, Pukki.
    Náhradníci: Gunn – Byram, Mumba, Dowell, Cantwell, Sörensen, Lees-Melou, Idah, Tomkinson.

    Trenér: Dean Smith

    Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf (74. E. Bailly), Maguire (C), Telles – McTominay, Fred – B. Fernandes (88. van de Beek), Sancho (67. M. Greenwood) – Ronaldo, Rashford.
    Náhradníci: Heaton, D. Henderson – E. Bailly, P. Jones, Shaw, Lingard, van de Beek, M. Greenwood, Elanga.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Rozhodčí: England – Hatzidakis, Kirkup

    Diváci: 27 606
    thejrc.org