Sparta – Olomouc 3:4 (1:2 po s.n.) | Třinec – Plzeň 2:3 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:0 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 6:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 2:1 (po pr.)
Motor ČB – Kladno 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
HC Škoda Plzeň
Neděle 12.12.2021, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince. Druhá reprezentační přestávka, kterou vyplní ruský Channel One Cup, již klepe na dveře, v neděli ale ještě je na programu dvaatřicáté kolo hokejové Tipsport extraligy. Lídr tabulky z Třince na svém ledě přivítá čtvrtou Plzeň, atraktivní duel započne v 15 hodin. K jeho sledování jste srdečně zváni.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři v posledním kole dali zapomenout na nepovedené derby utkání s Vítkovicemi a potřetí v aktuální sezoně zdolali českobudějovický Motor. Hráči s drakem na prsou ani ve třetím vzájemném souboji nepovolili soupeři z jihu Čech jedinou branku, po dvou nulách Marka Mazance tentokráte čisté konto zapsal Ondřej Kacetl. Jednalo se o první Kacetlovu nulu v základní části v dresu s drakem na prsou.

    Získané tři body v kombinaci se zaváháním Hradce Králové v duelu se Spartou navýšily náskok týmu kapitána Petra Vrány na čele extraligové tabulky, druhý Mountfield nyní má o šest bodů méně. „Jeden zápas, který jsme prohráli, nás nemůže položit. Víme, že máme v týmu vnitřní sílu a víme, že zápasy dokážeme vyhrávat, když se soustředímě a děláme to, co dělat máme,“ řekl gólman Ondřej Kacetl.

    “Vůbec to nebylo nic lehkého. Byly tam pasáže, kdy na mě nešla žádná střela a musel jsem se koncentrovat na zápas. Pak zase přišla pasáž, kdy měli hned několik střel za sebou, nebo si vytvořili skrumáž před brankou. Hráli jsme i nějaká oslabení, takže jsem měl ten zápas dost rozkouskovaný,“ dodal hrdina posledního play off po první nule v letošním ročníku.

    Poslední utkání Ocelářů

    10. 12. 2021: HC Oceláři Třinec – HC Motor České Budějovice 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    16. Kundrátek (Marinčin, Miloš Roman), 47. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 59. O. Kovařčík (A. Nestrašil, M. Kovařčík).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání:
    Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Šedivý – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Kofroň.
     
    HC Škoda Plzeň

    Indiáni měli, do posledního utkání, v zádech pozitivní sérii tří vítězných utkání v řadě, v posledním kole ale přišlo zaváhání na ledě pardubického Dynama, Plzeň ze zápasu jednatřicátého kola brala bod za prohru po nájezdech. Rozdíl mezi třetím a čtvrtým týmem tabulky se tak o jeden bod zvýšil, Západočeši aktuálně na třetí Pardubice ztrácí pět bodů, od páté Mladé Boleslavi pak jsou vzdáleni o čtyři body.

    “Já si myslím, že jsme tady dnes odehráli velmi dobré utkání. Je škoda, že za stavu 2:0, kdy jsme měli více ze hry, jsme neodskočili z šancí na 3:0 a naopak jsme inkasovali laciný gól. Následovala individuální chyba na 2:2, což nás poslalo trošičku dolů. V poslední části jsme do té inkasované branky hráli výborně. Ještě jsme se vrátili zpátky, jenže po té nás soupeř zatlačil a následovala diskutabilní situace u vyrovnávací trefy na 3:3,“ hodnotil trenér Miloš Říha souboj s Dynamem.

    “Je škoda, že jsme vedení neudrželi, hráli jsme hodně obětavě, kluci tomu šli naproti. Vzhledem k celému zápasu asi zasloužená remíza, nájezdy nám bohužel nevyšly,“ dodal. Statistikám indiánů zatím vévodí útočník Michal Bulíř, který nasbíral třicet kanadských bodů (15+15). Druhým nejproduktivnějším hráčem pak je obránce Peter Čerešňák s pětadvaceti body. V brance více prostoru dostává Miroslav Svoboda, který zasáhl do osmnácti zápasů. Úspěšnost jeho zákroků činí 92,54 %.

    Poslední utkání Plzně

    7. 12. 2021: HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň 4:3 sn. (0:1, 1:1, 2:1 – 0:0)
    Branky a nahrávky:
    36. Poulíček (Blümel), 53. Camara (A. Musil), 60. Nakládal (Blümel, Paulovič), rozh. náj. Poulíček – 20. Schleiss (Bulíř, Čerešňák), 32. Bulíř (Schleiss, Budík), 55. L. Kaňák (J. Dufek).

    Sestava Plzně v posledním utkání:
    Svoboda – Čerešňák (C), Graňák, L. Kaňák, Jiříček, Kvasnička, Kremláček, Budík – Dzierkals, Mertl (A), J. Dufek – F. Suchý, Bulíř, Schleiss (A) – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – F. Přikryl, Adamec, Malát.
    Prosadí se dnes Kundrátek?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Čerešňák (C), L. Kaňák, Jiříček, Graňák, Budík, Kvasnička, Kremláček – J. Dufek, Mertl (A), Dzierkals – Schleiss (A), Bulíř, F. Suchý – M. Lang, G. Thorell, Blomstrand – F. Přikryl, Adamec, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Ganger, Rampír.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Plzní začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Úvodní buly vyhrál třinecký kapitán Vrána. Oceláři se následně pomocí Chmielewského nahození dostali do útočné třetiny, polský útočník ale poté nedokázal přesně kombinovat s Douderou.
     
    00:49
    Martin Růžička se po pravé straně natlačil do plzeňské třetiny, rána třineckého útočníka příklepem se od Pavlátova betonu odrazila do rohu kluziště, kde se kotouče zmocnili hosté.
     
    01:20
    Indiáni se natlačili do útočné třetiny, Kacetl ale nemusel zasahovat, když v předbrankovmé prostoru dobrou práci odvedl Ondřej Kovařčík. Třinečtí drží kotouč ve vlastním pásmu.
     
    02:00
    Marcinko v rychlém útočném snažení hledal najíždějícího Hrňu, přihrávka ale byla o něco delší, než by si Hrňa představoval. V rohu kluziště se ale Oceláři opět zmocnili kotouče a kombinují v útočném pásmu.
     
    02:30
    Pokus Jana Jaroměřského od modré byl trochu tečován, kotouč se zastavil o tyč Pavlátovy branky!
     
    02:50
    Hrehorčák neudržel kotouč v souboji s Budíkem, hosté následně posunuli hru do střední třetiny. Škodovka si může oddechnout, tlak Ocelářů prozatím končí.
     
    03:22
    Chmielewski podél pravého mantinelu zavezl kotouč do útočné třetiny, rychlá střela polského útočníka ale Pavláta nijak nezaskočila a Růžička se po dorážce natahoval marně.
     
    03:32
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka a Musil poslal kotouč na zakázané uvolnění. Buly před Kacetlem.
     
    03:45
    Kundrátek v rohu kluziště na mantinel přišpendlil Dzierkalse, který v pádu přišel o hůl. Oceláři se následně pokusili o rychlou rozehrávku do útočné třetiny, kotouč byl ale příliš dlouhý a končí na icingu.
     
    04:20
    Bratři Kovařčíkové se nedohodli ve středním pásmu a pouze odevzdali kotouč soupeři. Plzni se ale následně nepovedla rozehrávka a kotouč z hole Dufka doputoval až na zakázané uvolnění.
     
    04:42
    Michal Kovařčík vyhrál buly pro Nestrašila, ten ale z první branku netrefil. Adámek následně u modré čáry prohrál souboj s Dufkem, Plzeň posouvá hru do neutrální zóny.
     
    05:20
    Graňák v útočném pásmu neudržel kotouč před Nestrašilem, Oceláři se toho pokusili využít v rychlém protiútoku, Pavlát ale s Nestrašilovým pokusem neměl žádné trable. Indiáni pak poslali puk až ke Kacetlovi, který rozehrává další akci Ocelářů.
     
    06:14
    Roman se prokličkoval až do útočné třetiny, pak ale velmi nepřesně hledal Musila, čehož hosté dokázali využít a rozehráli kotouč do středního pásma.
     
    06:42
    Hrehorčák se po levé straně kluziště natlačil do útočné třetiny, jeho střela ze zápěstí se ale odrazila od Pavlátova betonu do rohu kluziště. Jaroměřský následně na modré neudržel kotouč v útočném pásmu, po ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:12
    Vrána na buly zlomil hůl, čehož mohli hosté využít v rychlý výpad do útočného pásma. O kotouč se dlouhou bojovalo v rohu třinecké třetiny, Mertl s Dzierkalsem ale neudrželi puk před Adámkem s Jaroměřským.
     
    07:46
    Růžička s Chmielewskim zavezli kotouč do blízkosti Pavlátovy klece, oba třinečtí útočníci si ale následně nerozuměli a Růžička nedokázal vystřelit.
     
    08:16
    Nestrašil se velmi elegantně prokličkoval z rohu kluziště až před plzeňskou branku, jeho následný pas na Musila ale byl o trochu prudší a třinecký bek na kotouč nedosáhl.
     
    08:21
    Uvidíme první přesilovou hru, tu si zahrají domácí. Michal Bulíř ve středním pásmu fauloval Musila, hostující forvard si odsedí dvě minuty za držení.
     
    08:40
    Dvě rány z první Erika Hrni, dvě velké příležitosti! První střelu s vypětím všech sil Pavlát vytěsnil mimo branku, druhou pak zastavila tyč!
     
    09:05
    Hrňa v další šanci hledal Marcinka, ten ale v předbrankovém prostoru nedokázal přesně tečovat. Neujala se ani následně střela Růžičky. Hosté se osvobodili.
     
    09:47
    Pavlát vyrazil střelu Ondřeje Kovařčíka z levé strany pouze k volnému Romanovi, ten ale z první poslal dorážku mimo tři tyče. Oceláři jsou v přesilovce velmi aktivní a Plzeň má co dělat, aby se ubránila.
     
    10:04
    Nestrašilovu pobídku pro Romana nešikovně tečoval bránící Kvasnička přímo na Pavláta, hostující gólman ale dokázal udržet puk pod svým betonem.
     
    10:22
    Bulíř je na ledě, hosté hrají v plném počtu. Ze strany Ocelářů to byla velmi povedená přesilovka, domácím ke skórování chyběl kousek štěstí.
     
    10:44
    Bulíř se hned z trestné lavice zapojil do útočné akce Plzně, ta ale končí sraženou střelou do rohu kluziště. Kotouč se následně dotkl některého z hráčů na střídačce, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    11:26
    Dravecký ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, po volném kotouči se pak ale marně natahoval Marcinko, puk do své moci nakonec uzmul Lang.
     
    11:59
    Oceláři se na chvíli opět podívali do útočného pásma, Hrehorčák ale své útočné snažení ke kloudnému konci nedotáhl.
     
    12:22
    Plzeňští se rychlým výpadem dostali do velké šance, když před Kacetlem Mertlovo nahození tečoval Dufek. Třinecký brankář vyrazil puk do rohu.
     
    12:51
    Petr Vrána s Martinem Růžičkou jeli v přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný ale z kruhu pro vhazování napálil jen Pavlátovo rameno. Hosté následně rychle přenesli hru na druhou stranu, Kacetl musel likvidovat střelu ze střední vzdálenosti. Komerční přestávka.
     
    13:29
    Kacetl ztlumil Kvasničkovo nahození ze středního pásma pro Jaroměřského, třinecký bek ale svou rozehrávku poslal jen k Bulířovi, který okamžitě vrátil kotouč do předbrankového prostoru. Kacetl nakonec nemusel zasahovat, když puk přeletěl jeho klec.
     
    14:02
    Třinečtí se natlačili do útočného pásma, druhá formace Ocelářů dlouho kombinovala, na Pavláta ale nikdo nevystřelil.
     
    14:37
    Musil v souboji s Langem získal kotouč pro Marcinka, ten následně přenechal rozehrávku Kundrátkovi. Pas třineckého bek na stojícího Šedivého ale byl velmi nepřesný a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    15:11
    Indiáni drželi kotouč v útočném pásmu, Jiříčkova střela od modré ale Kacetlovu branku netrefila. Bulíř pak s Přikrylem přišli o kotouč v souboji s Marcinkem.
     
    15:20
    Dravecký podnikl rychlý výpad po pravé straně do útočného pásma, slovenský útočník z kruhu pro vhazování otestoval Pavlátovu pozornost, hostující gólman má puk pod lapačkou.
     
    16:10
    O kotouč se dlouho bojovalo u plzeňské modré čáry, ze souboje nakonec vítězně vyšli hosté, kteří se pokusili dobýt třinecké pásmo.
     
    16:37
    Akce Plzně končí šancí Bulíře, který ale z bezprostřední blízkosti Kacetla nepřekonal. Hosté nicméně budou mít v následujících dvou minutách více šancí ke skórování, když za hrubost je vyloučen třinecký Marian Adámek.
     
    17:06
    Michal Bulíř dvakrát pálil z pravé strany třineckého pásma, v prvním případě se úspěšným zákrokem prezentoval Kacetl, druhou střelu pak zastavil Kundrátek, který následně Oceláře osvobodil.
     
    17:28
    Nepřesná rozehrávka Plzně ze středního pásma vyletěla mimo kluziště, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    18:06
    Doudera zastavil Kaňákovu střelu od modré, Marinčin pak po prknech poslal kotouč do plzeňské třetiny.
     
    18:31
    Lukáš Kaňák dostal přihrávku do volného prostoru, hostující bek si od modré sjel do kruhu pro vhazování, pak ale nechal vyniknout Kacetlovu vyrážečku. Oceláři se opět osvobodili.
     
    19:01
    Adámek je zpět na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Pokus Slezanů o rychlý výpad do útočné třetiny ale zastavil ofsajd.
     
    19:29
    Vránová formace kombinovala v útočném pásmu, třinecký kapitán ale na konci celého snažení nepřesně hledal Chmielewského, ke kotouč se dostali hosté.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka končí, branku jsme zatím neviděli žádnou. Více šancí ke skórování měli domácí Oceláři, kteří si vypracovali více příležitostí. Velmi blízko ke gólu byl hlavně Erik Hrňa, jehož přesilovková rána orazítkovala tyč Pavlátovy branky. Hostující gólman musel ale likvidovat i pokusy Růžičky, Marcinka nebo Draveckého. Plzeň pak v závěru třetiny nevyužila svou přesilovku, kdy dvakrát nebezpečně pálil Bulíř.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:48.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 12:5,
    střely mimo: 5:2,
    zblokované střely: 2:6,
    hity: 7:2,
    vhazování: 9:7,
    trestné minuty: 2:2,
    využití: 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Úvodní buly sice vyhráli Plzeňští, jako první se ale do šance natlačili Oceláři. Marinčinova střela od modré ale byla sražena vysoko do vzduchu, kotouč se nakonec snesl mezi Chmielewského a Čerešňáka, hostující bek dostal puk do střední třetiny.
     
    21:10
    Kotouč na svých holích kontrolují domácí, Třinec se ale zatím drží ve vlastním pásmu.
     
    21:22
    Kundrátek dostal nabito na modrou čáru, jeho prudký projektil ale zasáhl jen tvrzené sklo za Pavlátovou brankou. Puk se následně odrazil mimo hrací plochu, buly před hostující brankou.
     
    22:11
    Druhá třinecká formace dlouho držela kotouč v útočném pásmu, Kundrátek ale branku netrefil a Musilovo nahození hosté zastavili. Plzeň poslala hru do středního pásma.
     
    22:51
    Pavlát za vlastní brankou zastavil kotouč, brankář Plzně si ale následně nerozuměl se svými obránci a pouze odevzdal puk Marcinkovi. Ten hledal volného Hrňu, který se ale ke střele nedostal.
     
    23:22
    V další velké šanci byl Marcinko a následně i Marinčin, ani jeden z třineckých hráčů ale Pavláta nepřekonal. Martin Marinčin následně fauloval pronikajícího Bulíře, Plzeň má k dispozici přesilovku.
     
    23:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hostující přesilovka trvala jen osm vteřin, Škoda se ujímá vedení! Kacetl nedokázal udržet prudkou střelu Michala Bulíře od modré, puk se odrazil k volnému TOMÁŠI MERTLOVI, který jej uklidil do odkryté branky! Asistence: Michal Bulíř, Peter Čerešňák.
    23:30 Tomáš MERTL - 0:1
     
    24:08
    Oceláři se pokusili o rychlou odpověď, Vránová formace dlouho držela kotouč v útočném pásmu, Marinčinovo nahození od modré ale Pavlát dokázal vyrazit.
     
    24:33
    Třinečtí ještě pokračovali v útočném pásmu, další střelecký pokus směrem na Pavlátovu branku ale Oceláři nevyslali. Čerešňák následně vyhozením na střídačku utnul třinecký tlak.
     
    24:56
    Bulíř ve středním pásmu převzal Budíkovu přihrávku, v akci dvou proti jednomu pak ale nejproduktivnější hráč Plzně poslal dost těžký pas najíždějícímu Suchému, který měl velké problémy se zpracováním a na Kacetla nakonec vyslal jen propagační pokus.
     
    25:34
    Oceláři dostali hru do plzeňské třetiny, do střelecké příležitosti se ale domácí nedostali. Hostí kontrolují kotouč.
     
    26:05
    Michal Kovařčík se prokličkoval do útočné třetiny, on ale Nestrašil ale Pavlátovu klec netrefili. Třinečtí pokračují v tlaku.
     
    26:24
    Ve WERK ARENĚ mohlo být srovnáno, gólovou radost Andreji Nestrašilovi ale zhatila horní tyč Pavlátovy branky! Komerční přestávka.
     
    27:16
    Oceláři se drží v útočném pásmu. Od modré dvakrát pálil Marinčin, kotouč v obou případech ale letěl příliš vysoko a branku minul.
     
    27:36
    Třinecké snažení končí další střelou Martina Marinčina, kterou tentokráte do lapačky ukryl Pavlát. Po odpískání ještě Mertl natlačil clonícího Vránu na plzeňského brankáře, celý incident ale dobře dopadl.
     
    28:13
    Elitní formace domácích držela kotouč v útočné třetině, akce domácích skončila pokusem Martina Růžičky z levé strany, puk ale zaplaval jen do Pavlátovy lapačky.
     
    28:34
    Nejprve se nepřesnou rozehrávkou, která skončila na zakázaném uvolnění, prezentovala Plzeň, Oceláři ale o chvílí později předvedli stejnou nepřesnost.
     
    29:20
    Ondřej Kovařčík ve středním pásmu přišel o kotouč a hosté šli do přečíslení tří proti jednomu. Martin Lang ale celou situaci překombinoval a poslal velmi nepřesný pas na najíždějícího Thorella.
     
    29:34
    Oceláři mají k dispozici přesilovku, Gustav Thorell totiž ve středním pásmu podrazil Ondřeje Kovařčíka.
     
    30:04
    Oceláři se zatím nemohou dostat do útočné třetiny, Plzeň drží hru daleko od vlastní branky.
     
    30:44
    Oceláři to zkouší křižnými přihrávkami na Hrňu nebo Růžičku, hosté ale zatím pokaždé dokázali tento úmysl vystihnout a srazit kotouč mimo dosah jmenovaných útočníků.
     
    30:52
    Marcinko se z rohu kluziště natlačil do předbrankového prostoru, Pavláta ale nepřekonal.
     
    31:14
    Marinčin nejprve namazal Kundrátkovi, který ale branku netrefil. Slovenský bek pak pálil sám po Romanově příhře, puk se ale od clonícího Ondřeje Kovařčíka odrazil k hostujícím hráčům, kteří poslali kotouč na třineckou střídačku.
     
    31:35
    Thorell je na ledě, přesilovka domácích končí. V závěru početní výhody ještě dvakrát pálil Kundrátek, ani jeden pokus ale k Pavlátovi nedoputoval.
     
    32:09
    Kofroň na útočné modré podržel kotouč po Musilově přihrávce, čímž do ofsajdového postavení dostal Romana. Komerční přestávka.
     
    33:00
    Elitní formace domácích drží kotouč v útočném pásmu, ke střele se ale Oceláři zatím nedostali.
     
    33:48
    Oceláři vystřídali, stále se však drží v útočném pásmu. Douderovo nahození od modré zřejmě lehce tečoval Tomáš Marcinko, kotouč počtvrté v utkání orazítkoval tyč plzeňské branky!
     
    33:57
    Další nahození od modré čáry doskákalo až k Pavlátovi, který raději ukryl puk pod lapačkou.
     
    34:20
    Hra se po delší době vrátila ke Kacetlovi, třinecký brankář musel likvidovat střelu Čerešňáka od modré. Hostující kapitán ale netrefil kotouč ideálně, pro Kacetla to byl jednoduchý zákrok.
     
    34:56
    Růžička z vlastního pásma zavezl kotouč do útočné třetiny, třinecký útočník za modrou čarou přenechal puk Kundrátkovi, který ale branku netrefil.
     
    35:19
    Třinecká snaha o srovnání je pozastavena, po sekání Martina Marinčina totiž hosté budou hrát v početní výhodě.
     
    35:44
    Blomstrand v útočném pásmu ztratil kotouč a Nestrašil jej poslal do plzeňské třetiny. Následný pokus hostí o návrat do třinecké třetiny zastavil Musil, který opět rychle expedoval puk k Pavlátově brance.
     
    36:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skórují ve vlastním oslabení a srovnávají stav utkání! Vladimír Dravecký nejrychleji dojel vystřelený kotouč za hostující brankou, slovenský útočník posunul puk na Erika Hrňu, který od mantinelu našel najetého TOMÁŠE KUNDRÁTKA! Třinecký bek se sice dostal až za brankovou čáru, zpětnou kličkou ale propasíroval kotouč do sítě přes Pavlátovu hokejku a pomocí nohy bránícího Čerešňáka! Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Dravecký.
    36:23 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:1
     
    37:00
    Hosté pokračují v přesilové hře. Od modré se do střely z první opřel Kaňák, domácí ale puk ke Kacetlovi nepustili.
     
    37:23
    Oceláři jsou kompletní, Plzni tato přesilovka vůbec nevyšla. Hned po návratu Marinčina na led se do útoku vydali Růžička s Vránou, domácím ale kombinace nevyšla.
     
    38:11
    Třinečtí drželi kotouč v útočné pásmu, po kombinaci dvou obránců od modré pálil Adámek, Pavlát má puk v lapačce.
     
    38:47
    Aktivita domácích pokračuje, Oceláři si vybojovali přesilovou hru. Nedovoleným bráněním se provinil Dominik Graňák, který tak na dvě minuty oslabuje svůj tým.
     
    39:05
    Doduerovo nahození od modré se odrazilo k Marcinkovi, který dorážel do odkryté branky. Pavlát se ale skvěle přesunul a zastavil kotouč před brankovou čárou!
     
    39:40
    Oceláři ostřelovali hostující klec ze všech stran, další trefu ale domácí zatím nepřidali. Hosté se osvobodili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je za námi, skóre je stále nerozhodné, a to 1:1. Jako první se v zápase prosadili hosté, když Tomáš Mertl ve dvacáté čtvrté minutě využil přesilovku. Srovnání zařídil Tomáš Kundrátek, který se trefil při vlastním oslabení. Třienčtí ve druhé třetině ještě dvakrát trefili tyč hostující klece, konkrétně to byli Nestrašil s Kundrátkem. Třetí třetina tak bude zcela jistě velmi zajímavá. Poslední dějství tohoto utkání začne přibližně v 16:42.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 22:11,
    střely mimo: 15:5,
    zblokované střely: 11:9,
    hity: 9:4,
    vhazování: 17:20,
    trestné minuty: 6:6,
    využití: 0:1,
    v oslabení: 1:0.
     
    Závěrečná perioda začne za necelou minutu, Oceláři budou mít v úvodu třetí třetiny ještě k dispozici sedmačtyřicet vteřin přesilové hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Růžička kombinoval s Kundrátkem, třinecký snajpr následně pálil z první, Pavláta ale nepřekonal.
     
    40:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trest pro vyloučeného Graňáka sice již vypršel, Oceláři ale poslední přesilovkovou šanci využívají a jdou do vedení! Erik Hrňa z pravé strany nabil TOMÁŠI KUNDRÁTKOVI, které z první vymetl všechny pavučinky v levém horním rohu Pavlátovy branky! Asistence: Erik Hrňa.
    40:50 Tomáš KUNDRÁTEK - 2:1
     
    41:31
    Hosté mohli rychle odpovědět, v bleskové protiakci se ale zaskvěl Kacetl, který na brankové čáře zastavil slibnou šanci Bulíře.
     
    42:04
    Dravecký se marně snažil dostat do útočné třetiny, totéž ale platilo pro Langa, jehož postup zastavila třinecká obrana ještě ve středním pásmu.
     
    42:37
    Chmielewski na útočné modré přenechal kotouč Růžičkovi, ten ale Pavláta nepřekonal. Akce nicméně pokračovala a Chmielewski následnou střelou popáté v zápase trefil tyč plzeňské branky!
     
    42:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté odpovídají na třineckou druhou branku a srovnávají stav! Jan Dufek v rychlé protiakci vybídl ke střele MICHALA BULÍŘE, který svou dělovku poslal mimo dosah Ondřeje Kacetla! Asistence: Jan Dufek.
    42:55 Michal BULÍŘ - 2:2
     
    43:43
    Lotyš Martins Dzierkals chtěl vybojovat kotouč v souboji s Douderou, hostující útočník si ale pomohl nedovoleným způsobem. Oceláři mají další přesilovku.
     
    43:50
    Po vhazování se z pravé strany o střelu pokusil Nestrašil, Pavlát má puk v lapačce.
     
    44:20
    Oceláři kombinovali u modré čáry, Marinčinovo nahození sice Pavlát moc neviděl, i tak ale dokázal vyrazit puk před sebe. O zbytek se pak postarali obránci, kteří odpálili puk do třinecké třetiny.
     
    45:03
    Hrňa nedokázal v útočném pásmu přesně přihrát na Růžičku, hosté se opět osvobodili.
     
    45:36
    Rychlá kombinace domácích skrz celé útočné pásmo končí střelou z první Erika Hrni, Pavlát se ale včas přesunul ke své levé tyči a zasáhl.
     
    45:50
    Dzierkals je na ledě, Plzeň hraje v plném počtu. V závěru přesilovky se ještě marně o střelu pokoušel Růžička,
     
    46:43
    Kombinovaná třetí formace domácích dlouho držela kotouč v útočném pásmu, do větší šance se ale Oceláři nedostali. Celé snažení Třince pak končí faulem Arona Chmielewského, Plzeň bude po komerční přestávce hrát v početní výhodě.
     
    47:13
    Marcinko vyhrál vhazování, Oceláři následně půl minuty drželi kotouč ve své moci, než jej Doudera poslal za hostující klec.
     
    47:42
    Indiáni se dostali do útočného pásma. Střelu Čerešňáka od modré Kacetl vyrazil betonem, Bulířův pokus pak odrazil Nestrašil.
     
    48:15
    Douderovi se nepovedlo vyhodit kotouč z vlastní třetiny, čehož mohl využít Schleiss. Hostující útočník měl na levé straně kluziště dost času, svou střelu ale poslal nad Kacetlovu klec.
     
    48:46
    Chmielewski je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Plzni se tato přesilovka vůbec nepovedla.
     
    49:25
    Kundrátek za vlastní brankou ustál souboj se dvěma protihráči, v rychlém kontru si pak ale nerozuměl Vrána s Chmielewskim a domácí jen odevzdali kotouč.
     
    50:04
    Adámek za vlastní brankou prohrál souboj s Dufkem, kotouč se pak dostal na modrou, odkud nahazoval Budík. Tečovaný puk branku minul.
     
    50:30
    Oceláři dostali hru na druhou stranu kluziště, bratři Kovařčíkové ale po výměně kotouče Pavláta neohrozili.
     
    50:54
    Hra se přelévá z jedné strany ledové plochy na druhou. V akci tentokráte byli hosté, jmenovitě Suchý, jeho střela ale byla příliš vysoká.
     
    51:43
    Akce Blomstranda s Langem nic kloudného nepřinesla, na druhé straně pak Šedivý neuspěl v bruslařském souboji s Graňákem.
     
    51:56
    Nepřesná rozehrávka Plzně končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude před Pavlátem.
     
    52:21
    Čtvrtá formace domácích se natlačila do útočné třetiny, pokus Davida Kofroně ale svůj cíl nenašel, Pavlát ukryl puk do své lapačky. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    53:07
    Vrána s Růžičkou získali kotouč v útočném pásmu, druhý jmenovaný pak připravil dobrou pozici pro Chmielewského, který ale z první napálil jen Pavlátův beton.
     
    53:30
    Oceláři pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, Růžičková pobídka na Michala Kovařčíka ale zůstala nevyslyšena. Plzeň následně odpálila puk na icing.
     
    53:53
    Pavlát za vlastní brankou srazil Musilovo nahození do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravé ruce plzeňského brankáře.
     
    54:38
    Adámek za vlastní brankou nedokázal sebrat kotouč Suchému, Plzeň z toho může profitovat. Nahození Čerešňáka od modré ale bylo příliš vysoké.
     
    54:55
    Marian Adámek v dalším souboji o kotouč nedovoleným způsobem poslal k ledu jednoho z protihráčů, Plzeň má pět minut před třetí sirénou k dispozici přesilovou hru.
     
    55:26
    Plzeň se drží v útočném pásmu. Na Kacetla zatím letěl jen jeden střelecký pokus z hole Čerešňáka, Dravecký ale dokázal tuto střelu srazit do rohu kluziště.
     
    55:54
    Třineckým se povedlo dostat kotouč mimo hrací plochu, stalo se tak ale odrazem o tvrzené sklo, pokračovat se bude vhazováním před Kacetlem.
     
    56:42
    Roman u mantinelu zachytil Blomstrandovu rozehrávku a poslal puk za Pavlátovu branku.
     
    56:59
    Adámek je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Třineckým se ale nepovedla rozehrávka a puk doputoval na zakázané uvolnění.
     
    57:34
    Vrána v útočném pásmu podržel kotouč a poté jej předal na modrou, odkud na hattrick útočil Kundrátek. Jeho ránu ale před Pavlátem hosté tečovali do ochranné sítě.
     
    57:47
    Velká šance pro domácí jak jít opět do vedení. David Kvasnička si v souboji s Ondřejem Kovařčíkem pomohl držením, Třinec má k dispozici přesilovku.
     
    58:10
    Kundrátek nejprve nepřesně hledal Růžičku, druhý jmenovaný pak trefil jen hůl bránícího Schleisse, který poslal kotouč do středního pásma.
     
    58:57
    Oceláři s vypětím všech sil udrželi puk v útočném pásmu, Kundrátek pak ale trefil jen prvního bránícího hráče. Třinec pokračuje před Pavlátem.
     
    59:26
    Kotouč poskakoval po brankovišti, Hrňa, Vrána ani Marcinko ale nedostali puk do branky! Hosté se poté osvobodili.
     
    59:42
    Roman se chtěl rychle dostat do útočného pásma, jeho postup ale zastavil ofsajd.
     
    59:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Třináct vteřin před koncem třetí třetiny se hosté prosazují, a to velice kuriózním způsobem! Nahození hostujícího kapitána PETERA ČEREŠŇÁKA z vlastního pásma před Kacetlem poskočilo a puk propadl třineckému brankáři mezi betony do sítě! Obrovská smůla domácích a hosté téměř jistě mohou slavit vítězství! Asistence: Tomáš Mertl.
    59:47 Peter ČEREŠŇÁK - 2:3
     
    59:59
    Oceláři se ještě pokusili o srovnání, odvolali brankáře Kacetla. Domácí se dostali do šance z mezikruží, pokus Chmielewského ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z tříbodového vítězství se radují hosté z Plzně! Výhra západočeského celku se urodila velice kuriózně, když Ondřej Kacetl za svá záda propustil nahození Petra Čerešňáka z vlastního pásma.
     
    Nejlepší hráči

    Tomáš Kundrátek (2+0) – Michal Bulíř (1+1)
     
    V zápase byli aktivnější domácí hokejisté, kteří si vypracovali více střeleckých příležitostí, Oceláři ale selhali v koncovce. Třinečtí pětkrát napálili tyč Pavlátovy klece, v závěru utkání jim pak nepřálo štěstí. Jako první se do vedení dostali hosté, když přesilovku využil Tomáš Mertl. Domácí kontrovali v oslabení, Tomáš Kundrátek dokázal propasírovat puk za záda hostujícího brankáře. Třinecký bek pak ve třetí třetině využil přesilovku a poslal Slezany do vedení, to ale trvalo jen dvě minuty, když se prosadil Michal Bulíř. Třináct vteřin před koncem pak z vlastního pásma poslal puk za Kacetlova záda Peter Čerešňák.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek víkendu. Na shledanou! (17:20:42)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 37. Kundrátek (Hrňa, Dravecký), 41. Kundrátek (Hrňa) – 24. Mertl (Bulíř, Čerešňák), 43. Bulíř (J. Dufek), 60. Čerešňák (Mertl)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Čerešňák (C), L. Kaňák, Jiříček, Graňák, Budík, Kvasnička, Kremláček – J. Dufek, Mertl (A), Dzierkals – Schleiss (A), Bulíř, F. Suchý – M. Lang, G. Thorell, Blomstrand – F. Přikryl, Adamec, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Ganger, Rampír

    Diváci: 1000
    thejrc.org