Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Kunlun 3:2 (po pr.) | Barys – Nižněkamsk 1:3 (kon.)
Magnitogorsk – Omsk 3:2 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 1:2 (0:2 po s.n.)
Soči – Čerepovec 5:4 (kon.) | Spartak Moskva – Jekatěrinburg 5:2 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:3 (kon.)
Kazaň – Ufa 2:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 1:3 (kon.)
po prodl.
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
CSKA Moskva
Neděle 12.12.2021, 15:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se zase příště. (17:39:34)
     
    Výhru z dnešního utkání nakonec bere domácí Lokomotiv, který však nevedl ani sekundu! Skóre utkání totiž otevřel obránce hostů Svedberg. Skóre pak korigoval Korshkov, ale v závěrečné dvacetiminutovce udeřil Nikita Nesterov. I tentokrát znali domácí recept na srovnání, konkrétně to byl Marchenko. Moskva se poté mohla opět ujmout vedení, ale druhá branka Svedberga nebyla po coach challengi uznána. V prodloužení diktovali tempo domácí, kteří si vytvořili hned několik góloých příležitostí. Sít´ nakonec rozvlnil Reid Boucher, který ztečoval ránu od manitelu.
     
    Konec zápasu.
    64:22 Reid BOUCHER - 3:2
     
    64:22
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Nakonec se Lokomotiv skutečně raduje a bere ze zápasů bonusový bod. Alexeyev nahodil kotouč od pravého mantinelu a REID BOUCHER dokázal svou hokejkou usměrnit puk až za bezmocného Fedotova. Ten se blýsk v prodloužení skvělými zákroky, scházela mu ale pomoc od spoluhráčů. Asistence: Denis Alexejev, Alexei Marchenko
     
    64:01
    Anisimov ve skvělé příležitosti svého krajana v brance nepřekonal! Tlak domácích je vskutku mocný.
     
    63:32
    Korshkov se teď rozhodl zapomenout, že má spoluhráče. Projel si střední pásmo, zrychlil, nabruslil si před Fedotova, avšak ani on sít nerozvnlil. Jaroslavl je v prodloužení daleko aktivnější, zatím je ale stav stále nerozhodný.
     
    62:19
    Ani Alexeyova šance gólem nekončí. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    61:35
    Boucher předvedl krásné představení, když nečekaně zakončoval z otočky – Fedotov opět zasahuje,.
     
    60:53
    Korshkov se řítil sám na brankáře Fedotova, ale v bezprostřední blízkosti nastřelil pouze připravený pravý beton ruského brankáře!
     
    60:05
    Na úvod se zmocňují kotouče hosté, Dahlbeck rozjíždí akci od vlastní branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 17:27.
     
    Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že oba týmy dotáhnou své snažení až do prodloužení. Poslední pětiminutovka však byla naprosto šílená. Nejdříve přišel krásný gól ránou z první z hole Nikity Nesterova, o pár vteřin později však opět přišla korekce. Trefil se Marchenko. Ani to ale nebylo všechno, v 17. minutě totiž napřáhl od modré čáry obránce Svedberg a propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Pasqualeho. Realizační tým Jaroslavi si však vzal coach challenge a následně bylo zjištěno, že došlo k nedovolenému bránění brankáři, po kterém Kanaďan ztratil svou hůl. Branka tak nakonec neplatila a skóre po 60 minutách hry je 2:2. Jdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Nahození odněkud ze středního pásma gólman hostí opět přikryl. Vhazovat se bude před jeho kanceláří.
     
    59:19
    Fedotov schoval kotouč do své lapačky a přerušuje hru.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby.
     
    58:17
    Blizhieyvsky však ještě připravil na levé straně kluziště schovanou střelu, kterou Pasquale příliš nečekal. Nakonec ji ale dokázal vytěsnit do rohu kluziště.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 30. Korškov (Polunin, Barancev), 56. A. Marčenko (Georgij Ivanov, Boucher), 65. Boucher (Denis Alexejev, A. Marčenko) – 26. V. Svedberg (Nordström), 55. N. Nestěrov (Nordström, Andronov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – Rafikov, A. Marčenko (C), Barancev, Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Boucher, A. Anisimov (A), Kajumov – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Denis Alexejev, Georgij Ivanov, J. Averin (A) – P. Kudrjavcev, Arťom Iljenko, Tesanov – Perevalov.
    Trenér: Igor Nikitin

    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (J. Kiseljov) – N. Nestěrov (A), Dahlbeck, Arťom Sergejev, Blažijevskij, Gilmour, V. Svedberg, M. Ibragimov – S. Plotnikov (A), Kameněv, Okulov – Grigorenko, P. Karnauchov, Wallmark – Nordström, Andronov (C), Sorkin – M. Guskov, Světlakov, Mingačov – Poltapov.
    Trenér: Sergei Fedorov

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Gordenko, Sysuyev
    thejrc.org