St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Toronto – Chicago 5:4 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 1:0 (kon.)
Buffalo – Washington 2:3 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:2 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Boston 2:4 (kon.) | Seattle – Columbus 4:5 (po pr.) | Edmonton – Carolina 1:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 2:1 (kon.)
po prodl.
Seattle Kraken
4:5 (0:0, 1:4, 3:0 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Neděle 12.12.2021, 04:05 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:55 Jake BEAN - 4:5
     
    60:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dokonat obrat už se Krakenu nepodařilo, dva body putují do Columbusu! Jakub Voráček zavezl puk do útočné třetiny a na pravém kruhu uvolnil JAKEA BEANA, který příklepem poslal kotouč přesně do šibenice. Asistence: Jakub Voráček.
     
    56:46
    Obrat mohl dokonat Jared McCann, jeho dorážku z předbrankového prostoru ale Elvis Merzlikins kryje!
    55:54 Vince DUNN - 4:4
     
    55:54
    Seattle právě vstřelil branku!
    Stíhací jízda Seattlu je završena vyrovnávacím gólem! Adam Larsson na modré nabil na levou stranu volnému VINCEOVI DUNNOVI, kerý propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Adam Larsson aa Calle Järnkrok.
    44:04 Morgan GEEKIE - 3:4
     
    44:04
    Seattle právě vstřelil branku!
    O pouhých 22 sekund později se Kraken prosazuje znovu! Appleton našel od levého mantinelu v předbrankovém prostoru MORGANA GEEKIEHO a bývalý hráč Caroliny neměl problém dostat kotouč za záda Elvise Merzlikinse. Asistence: Mason Appleton a Brandon Tanev.
    43:42 Jaden SCHWARTZ - 2:4
     
    43:42
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec využívají přesilovku a snižují na rozdíl dvou gólů. Joonas Donskoi vypálil z vrcholu pravého kruhu, kotouč se otřel o kalhoty JADENA SCHWARTZE a skončil až za Merzlikinsem. Asistence: Joonas Donskoi a Mark Giordano.
     
    42:28
    Kraken si zahraje přesilovou hru, Gabriel Carlsson (CBJ) půjde pykat na dvě minuty za držení.
    39:35 Max DOMI - 1:4
     
    39:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Těsně před druhou sirénou hosté ještě navyšují své vedení! Bjorkstrandovu štiplavou střelu z pravého kruhu Philipp Grubauer vyrazil jen před sebe a MAX DOMI snadno dorazil puk do sítě. Asistence: Oliver Bjorkstrand.
    36:43 Max DOMI - 1:3
     
    36:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    Roslovic oplatil Domimu asistenci a Jackets opět vedou o dva góly! První jmenovaný našel povedenou kolmicí rozjettého MAXE DOMIHO, který přebruslil obránce Krakenu a tváří v tvář Grubauerovi se nezmýlil. Asistence: Jack Roslovic a Jake Bean.
    33:46 Jared MCCANN - 1:2
     
    33:46
    Seattle právě vstřelil branku!
    Šťastný gól vrací domácí do hry! Hostům se nepodařilo vyhodit puk ze třetiny, načež Eberle přišťouchl kotouč k JAREDU MCCANNOVI, který z mezikruží dokázal poslat puk nad klečícího Merzlikinse. Asistence: Jordan Eberle.
    31:40 Jack ROSLOVIC - 0:2
     
    31:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přetrvávající převaha Blue Jackets nakonec pramení ve druhý gól! Voráček u levého hrazení přenechal puk Domiho, jehož následné nahození na branku šikovnou tečí usměrnil do sítě JACK ROSLOVIC. Asistence: Max Domi a Jakub Voráček.
     
    28:56
    Hned v dalším střídání obrana Krakenu propadla a pustila volného Hofmanna ke střele z předbrankového prostoru, Grubauer to ale zvládl!
    28:12 Oliver BJORKSTRAND - 0:1
     
    28:12
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení! Boone Jenner našel na levém kruhu trestuhodně neobsazeného OLIVERA BJORKSTRANDA, který střelou do šibenice nedal Grubauerovi šanci. Asistence: Boone Jenner.
     
    24:43
    Alexander Wennberg (SEA) trefil Kuralyho vysokou holí, Kraken tak čeká druhé oslabení v krátkém časovém sledu.
     
    21:52
    Alexander True (SEA) přitom osekával Merzlikinse, za což si vykoledoval dvouminutový trest.
     
    14:06
    Philipp Grubauer chvilku vůbec neměl ponětí, kde je puk, Gustav Nyquist ale ze skrumáže nedokázal dopravit černou pryž za jeho záda!
     
    11:13
    Právě Donskoi to zkusil po obkroužení branky, ale neuspěl a následná dorážka Oleksiaka po skrumáži před Merzlikinsem proletěla mimo!
     
    05:18
    Marcus Johansson obkroužil branku Columbusu a poté zakončil z otočky u vzdálenější tyče, Elvis Merzlikins ale jen tak tak stihl prostor mezi svým betonem a tyčí ucpat!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 34. McCann (Jordan Eberle), 44. Schwartz (Donskoi, Giordano), 45. Geekie (Appleton, B. Tanev), 56. Vince Dunn (A. Larsson, Järnkrok) – 29. O. Bjorkstrand (Jenner), 32. Roslovic (Domi, J. Voráček), 37. Domi (Roslovic, Bean), 40. Domi (O. Bjorkstrand), 61. Bean (J. Voráček)


    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – Oleksiak, Giordano, Lauzon, H. Fleury, Vince Dunn, A. Larsson – Schwartz, Wennberg, Jordan Eberle – B. Tanev, McCann, Järnkrok – Marcus Johansson, True, Appleton – Donato, Geekie, Donskoi.
    Trenér: Dave Hakstol

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Werenski, Bean, Peeke, Gavrikov, Bayreuther, G. Carlsson – Hofmann, Jenner, O. Bjorkstrand – J. Voráček, Roslovic, Domi – E. Robinson, Kuraly, Texier – Nyquist, Sillinger, Danforth.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Brenk, Syvret – Rody, Pancich
    thejrc.org