Nové Zámky – Prešov 2:3 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 0:3 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.)
Nitra – HC Slovan 0:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 2:1 (kon.) | Michalovce – Zvolen 0:2 (kon.)
konec
HK Nitra
0:4 (0:0, 0:0, 0:4)
HC SLOVAN Bratislava
sk Neděle 12.12.2021, 17:00 • Nitra aréna (Nitra) • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Líder tabuľky Slovan Bratislava napokon berie z ľadu tretej Nitry všetky tri body po jasnom výsledku 4:0, aj keď všetky góly hostí padli až v poslednej tretine. Postupne sa presadili Harris, Haščák, Takáč a Rapuzzi, domáci už v závere nedokázali reagovať na gólovú smršť a neskórovali ani raz. Slovan bol po väčšinu času lepším mužstvom, o čom svedčí aj jasná prevaha v štatistike striel, takže z tohto pohľadu je víťazstvo hostí zaslúžené. Nitra však v tretej tretine mohla predviesť určite lepší výkon. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás nabudúce pri prenosoch z Tipos Extraligy! (19:12:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Tak ešte jeden zákrok pre Gudlevskisa, ktorý toho veľa nevidel, ale puk dokázal udržať a čisté konto mu už zrejme neujde.
     
    59:15
    Nitra sa v úplnom závere dokázala dlhšie udržať v útočnom pásme, ale už je naozaj neskoro niečo urobiť s týmto zápasom, pretože domácim sa prehru odvrátiť nepodarí.
     
    58:05
    Ďalšia príležitosť pre Nitru, lenže ani Volko nepochodil s bekhendovým zakončením, keďže Gudlevskis vytiahol zákrok pravým betónom.
     
    57:11
    Trojica domácich sa dostala do rýchleho protiútoku a Hrnka mohol streliť aspoň čestný zásah, lenže Gudlevskis predviedol vynikajúci zákrok hokejkou a môže dosiahnuť čisté konto.
     
    54:23
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáca obrana sa úplne vytratila, takže Slovan strieľa tretí gól v priebehu 90 sekúnd a zrazu je z toho aj debakel pre Nitru. Haščák posunul puk pred O´Connora do ešte lepšej pozície na WILLIAMA RAPUZZIHO, ktorý na dvakrát dostal puk do domácej brány! Asistencie: Haščák, Gachulinec
     
    53:36
    Slovan Bratislava dal gól!
    Nitra sa ešte nestihla otriasť z druhého inkasovaného gólu a dostala už aj tretí, keď Harris prihral presne na SAMUELA TAKÁČA a ten trafil príklepom medzi betóny O´Connora! Asistencia: Harris
     
    52:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia si za svoju snahu určite zaslúžili aj ďalší presný zásah, ktorý obišiel bránu domácich a naservíroval puk voľnému MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý už nemal problém skórovať! Asistencia: Yogan
     
    51:42
    Jednoduchá strela Mezeia od modrej čiary a Gudlevskis si pripisuje zákrok lapačkou po dlhšej dobe.
     
    50:47
    Stále je tu však aj priestor pre Nitru na možnú odpoveď, ale domáci sa v tretej tretine skôr vrátili k slabšiemu výkonu z prvej tretiny.
     
    49:45
    Puk je stále často na hokejkách hráčov hostí, ktorí sa snažia možno aj rozhodnúť tento zápas, ak by skórovali ešte raz.
     
    46:36
    Slovan Bratislava dal gól!
    Veľmi dlhé čakanie na prvý gól zápasu je na konci a je to Slovan, ktorý sa môže radovať vďaka zvýšenej aktivite v posledných minútach. Takáč sa dokázal uvoľniť a prihral puk na stred na Jääskeläinena, ktorého strelu dokázal doraziť BRANT HARRIS za chrbát O´Connora! Asistencie: Jääskeläinen, Takáč
     
    45:55
    Yogan bol vysunutý do rýchleho protiútoku, ale ani on nie je prvým strelcom gólu, keďže O´Connor vytiahol ďalší exkluzívny zákrok.
     
    44:30
    Nitra prežila tiež hru v oslabení a Slovan sa v tejto chvíli nevyhol zbytočnému zakázanému uvoľneniu.
     
    43:00
    MacKenzie nahodil puk pred O´Connora a Takáč mohol dorážať puk takmer do prázdnej brány, ale nakoniec jeho zakončenie skončilo iba na bočnej konštrukcii domácej brány.
     
    42:18
    Podobnú šancu v presilovke na otvorenie skóre má na začiatku tretej tretiny Slovan, Vitaloš teraz vyhodil puk a ten sa odrazil od mantinelu na ochrannú sieť.
     
    41:42
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Bajtek – 2 min., hákovanie).
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 47. Harris (Jääskeläinen, Takáč), 53. Haščák (Yogan), 54. Takáč (Harris), 55. Rapuzzi (Haščák, Gachulinec)


    HK Nitra: O´Connor(Honzík) – Raskob, Mezei, Buček, Baláž, Hrnka – Švarný, Bodák, Tvrdoň, Rockwood, Varga – Vitaloš, Múčka, Bajtek, Molnár – Volko, Šramaty, Drábek
    Trenér: A. Stavjaňa

    HC SLOVAN Bratislava: Gudlevskis(Hlavaj) – Golian, MacKenzie, Yogan, Rapuzzi, Haščák – Sersen, Gachulinec, Takáč, Harris, Jääskeläinen – Maier, Valach, Matoušek, Kytnár, Gašpar – Beňo, Šotek, Sukeľ, Urbánek, Fominykh
    Trenér: R. Döme

    Rozhodčí: P. Staňo(SVK) – O. Kalina(CZE)
    ocianews.com