St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | NY Rangers – Nashville 0:1 (kon.) | Colorado – Florida 3:2 (kon.)
Vegas – Minnesota 6:4 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:1 (kon.)
konec
New York Rangers
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Nashville Predators
Pondělí 13.12.2021, 01:08 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:40:55)
    Hlavní zásluhu na těsném vítězství Preds měl Saros, který pokryl všech 32 střel
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 24 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alexandar Georgijev (NYR) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8%, odchytal 57:37
    Jusse Saros (NSH) – 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Libor Hájek (NYR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:53
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 13:14

    Tři hvězdy utkání

    1. Juuse Saros (NSH) – 32 zákroků
    2. Alexandar Georgijev (NYR) – 23 zákroků
    3. Philip Tomasino (NSH) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 16 177 diváků.
     
    Zápas mezi New Yorkem Rangers a Nashvillem rozhodl jediný gól, který vstřelil v úvodu druhé třetiny Philip Tomasino. Paradoxně právě od druhé třetiny měli domácí herně výrazně navrch, ale za skvěle chytajícího Sarose nezvládli poslat jediný puk. Nejblíže byl v průběhu závěrečné dvacetiminutovky Ryan Strome, i dobře mířenou střelu z pravé strany mezi lapačku a beton však finský gólman ve službách Predátorů zvládl pokrýt. Domácím nepomohla ani powerplay, během níž si žádnou vyloženou šanci nevypracovali.

    Svěřenci kouče Hynese zvítězili popáté v řadě a v tabulce Centrální divize poskočili před St. Louis na druhou pozici. Hokejisté Rangers prohráli teprve ve druhém z posledních deseti klání, v Metropolitní divizi zůstávají třetí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Domácí ještě získali útočné pásmo, ale kýženého vyrovnání se nedočkali! Mezi dvojicí protihráčů na modré čáře pak poslal kotouč Ekholm, na další akci domácím nezbývá dostatek času.
     
    59:17
    Kdyby se Luke Kunin zachoval nesobecky, mohlo být hotovo. Místo nahrávky na střed, kde měl volného spoluhráče, však střílel od pravého mantinelu a trefil jen hokejku Foxe.
     
    58:49
    V předbrankovém prostoru ukázal výbornou orientaci Roman Josi. ve změti hokejek našel i kotouč a poslal jej do střední třetiny.
     
    58:15
    Je tomu skutečně tak, domácí budou hrát powerplay! Fanoušci hlasitým potleskem šestku hokejistů v modrém naskočivších na led. Dočkají se vyrovnání?
     
    58:15
    Až teď Dante Fabbro vyhodil černou gumu přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Kouč Gallant reaguje oddechovým časem a lze očekávat, že Georgijev zůstane na střídačce.
     
    57:47
    Delší dobu se nepřerušovalo, což hraje pochopitelně do karet Nashvillu, protože soupeře nemá čas na naplánování si útoku.
     
    57:16
    Benningova klička k mantinelu Zibanejada vykolejila, Švéd očekával rozehrávku po zadním mantinelu. Hostující zadák tak měl více času na zahrání touše do středního pásma.
     
    56:58
    Neuspěl ani Kaapo Kakko. Sice nabral velkou rychlost, ale klička proti stojícímu Borowieckimu mu nevyšla, nad pukem ztratil kontrolu.
     
    56:32
    Artěmij Panarin hledal na modré čáře v nápřahu připraveného Foxe. Skvěle zareagoval Forsberg, hokejkou zahrál puk mimo dosah beka.
     
    55:37
    K puku dojel nejrychleji Roman Josi. Švýcarský zadák rychle zkontroloval situaci a po mantinelu posunul hru na Forsberga, jenž měl výrazně více prostoru.
     
    55:28
    Dlouho si dal za vlastní bránou záležet s rozehrávkou Ryan Lindgren, na vině bylo i táhlejší střídání. Nakonec zvolil pas na Stromea, ten pouze protečoval do útočného pásma.
     
    54:58
    Ani Predátoři nezapomněli útočit. Od pravého mantinelu vypálil šiplavou ránu Jakov Trenin, Alexandar Georgijev ji vyškrábl lapačkou.
     
    54:25
    Mika Zibanejad nahrál na modrou čáru Adamu Foxovi. Jeho nahození nebylo vůbec dobře umístěné, gólman vyrážečkou poslal touš do rohu kluziště.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Tomasino (F. Forsberg, A. Carrier)


    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Hájek, Nemeth – Kakko, Zibanejad (A), Kreider – Dryden Hunt, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Reaves, Goodrow, K. Rooney.
    Trenér: Gerard Gallant

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Tomasino, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Sissons, Tolvanen – Jeannot, McCarron, Trenin – Luff, Novak, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Chmielewski, Nicholson – Gawryletz, Baker

    Diváci: 16 177
    ocianews.com