Montreal – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Ottawa 2:1 (kon.) | Florida – Los Angeles 1:4 (kon.)
New Jersey – Vegas 3:5 (kon.) | Carolina – Detroit 5:3 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:1 (kon.)
Nashville – Colorado 5:2 (kon.) | Minnesota – Buffalo 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Columbus 5:2 (kon.)
San Jose – Vancouver 2:5 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (3:2, 0:1, 2:0)
Detroit Red Wings
Pátek 17.12.2021, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:52:27)
    Tradiční děkovačka Caroliny po vítězném utkání nesměla chybět
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 26 | Přesilová hra: 1/1 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 60:00
    Alex Nedeljkovic (DET) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 58:27

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+2, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 23:20
    Filip Hronek (DET) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 22:12
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:15

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Drury (CAR) – 1+0
    2. Nino Niederreiter (CAR) – 2+0
    3. Jesper Fast (CAR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 16 017 diváků.
     
    Carolina i navzdory velkému počtu hráčů na covid listině zvládla utkání s Detroitem, s pouhými třemi útočnými formacemi porazila Rudá Křídla 5:3.

    Už první třetina dostala diváky do varu, protože v ní padlo hned pět branek, o jednu více vstřelili domácí Hurikáni. Hosté v prostředním dějství vyrovnali, ale v tom závěrečném tahali za kratší konec provazu. Rozhodující úder vsítil Nino Niederreiter jen osmnáct vteřin poté, co byla zahájena třetí třetina. Počtvrté se Detroitu vyrovnat nepodařilo, naopak inkasoval pátý gól do prázdné brány z hole Vincenta Trochecka.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se zásluhou vydřeného vítězství vyšvihli do čela Metropolitní divize o skóre před New York Rangers. Detroit v Atlantické divizi zůstává na čtvrté příčce.
     
    Konec zápasu.
    59:55 Vincent TROCHECK - 5:3
     
    59:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Že Carolina zvítězí bylo jasné už v momentě, kdy Teräväinen dojel puk za bránou soupeře jako první. Následně jej udržel proti dvěma protihráčům a všiml si před prázdnou svatyní Rudých Křídel VINCENTA TROCHECKA, na něj již čekal snadný úkol. Asistence: Teuvo Teräväinen a Martin Nečas.
     
    59:15
    Ani teď se Nino Niederreiter nedočkal hattricku! jeho vysoký oblouček vypadal nadějně, ale puk proskákal o kousek vedle levé tyče. Vzápětí skvěle zapracoval Nečas, jenž přebruslil zírajícího Seidera a zrušil hrozbu icingu.
     
    58:47
    Snahy Rudých Křídel minimálně na pár vteřin zastavil čárový rozhodčí, který si všiml, že Leddy hrál kousek za modrou čárou, správně tedy odpískal postavení mimo hru a nařídil buly ve středním pásmu.
     
    58:20
    Od modré pálil Jordan Oesterle. Andersen na střelu dobře viděl, ale zasahovat nemusel, protože obránce vyslal nepřesnou ránu. Mezitím na střídačku odjel Nedeljkovic, hosté zkouší powerplay!
     
    57:33
    Nahození Larkina od levého mantinelu tečoval Vladislav Naměstnikov, s čímž Frederik Andersen vůbec nepočítal a měl velké štěstí, že puk projel vedle pravé tyče.
     
    57:02
    Těsně, ale nakonec přeci jen puk po Fastově vyhození doputoval až za bránu soupeře, takže rozhodčí musel odpískat zakázané uvolnění.
     
    56:44
    Moritz Seider od modré čáry povyjel blíže bráně, ale kýženého vyrovnání nedosáhl, vypálil o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    56:22
    Ofenzivní akci Detroitu rozjel Filip Hronek. Po pravém mantinelu nastartoval Gagnera, toho těsně před modrou zastavil vypíchnutím touše Kotkaniemi.
     
    55:55
    Sice si Tyler Bertuzzi obhodil puk kolem Slavina, ale rázem měl kolem sebe další tří protihráči, osamocen neměl šanci na úspěch.
     
    55:24
    Stefan Noesen v souboji jeden na jednoho přetlačil Filipa Zadinu a z levé strany nahodil před bránu, od Seiderovy pravé brusle odražený kotouč skončil pod pravým betonem Nedeljkovice.
     
    54:57
    Domácí fanoušky dostal ještě více do varu Anthony DeAngelo, který si u pravého mantinelu v obranném pásmu počkal na Raymonda a ukázkovým hitem ho poslal k ledu.
     
    54:43
    Hodně touží Nino Niederreiter po hattricku, to je zjevné. Často se dostává do střeleckých příležitostí, v té doposud poslední trefil levý beton gólmana.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Niederreiter (Fast, Poturalski), 8. A. DeAngelo (Fast, Kotkaniemi), 19. Drury (Kotkaniemi, T. Teräväinen), 41. Niederreiter (M. Nečas, Pesce), 60. Trocheck (T. Teräväinen, M. Nečas) – 6. Gagner, 14. Dylan Larkin (L. Raymond), 32. Bertuzzi (Dylan Larkin, L. Raymond)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Brendan Smith – M. Nečas, Trocheck (A), Niederreiter – Fast, Kotkaniemi, T. Teräväinen – Noesen, Stepan (A), Drury – Poturalski.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, Oesterle, M. Staal – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Zadina, P. Suter, Naměstnikov – Veleno, Erne, Gagner – Rowney, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Sutherland, Lambert – McNamara, Nansen

    Diváci: 16 017
    ocianews.com