Kanada – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Švédsko
Pátek 17.12.2021, 13:00 • CSKA Arena, Moskva (Rusko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečného odpoledne. (15:18:22)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Švédsko Gustav Rydahl (Färjestad, Švédsko)

    Kanada Morgan Ellis (Eisbären Berlín, Německo)


    Střely na branku: 28:27.
     
    Kanaďané si ve třetí třetině pohlídali dvoubrankové vedení, které si od ní přenesli z té druhé a nakonec vcelku pohodlně poráží výběr Tre Kronor.

    Švédové tak na turnaji zůstávají nadále bez zisku jediného bodu a s jedinou vstřelenou brankou, Kanaďané si naopak spravili chuť po prohrané přestřelce s domácími Rusy a zaslouženě dnes vítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Maillet ujel po levém křídle a střílel svižnou ránou na lapačku Reideborna, ten skvělým zákrokem kryje.
     
    59:37
    Kanaďané dostali puk na zakázané uvolnění, vzhledem ke zbývajícímu času a skóre svítícímu na kostce v hale je to již nemusí příliš trápit.
     
    58:46
    Robinson byl trpělivý v prostoru pro vhazování a nakonec dokázal dostat puk do brankoviště Reideborna, obránci Švédů ale i přes důraz soupeře dostali puk do bezpečí a nakonec jej vyhazují přes všechny čáry.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu Švédsko (Oscar Lindberg – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:47
    Švédové ještě zkouší své štěstí bez brankáře s šesti hráči v poli!
     
    57:00
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    56:38
    Reideborn v pádu zachytil do lapačky snášející se kotouč nad jeho brankovištěm a přerušil hru.
     
    55:39
    Kanaďané kombinují v útočném pásmu, vědomi si ale dvoubrankového náskoku se do zakončení příliš nehrnou. Švédové jen brání po vyhození střední pásmo a jejich čas se neúprosně krátí.
     
    55:00
    Vyloučení v týmu Švédsko (Adam Almqvist – 2 min., držení).
     
    54:09
    Taylor Beck měl na holi čtvrtý gól Kanady, skvělý zákrok Pudase ale zastavil puk v cestě do odkryté Reidebornovy svatyně!
     
    53:26
    Reideborn vůbec neviděl schované nahození Spoonera a na poslední chvíli jej reflexivně vyrážel. Kanada se dostává do tlaku.
     
    52:33
    Zakázané uvolnění Kanady vrací hru do obraného pásma javorového listu.
     
    51:20
    Strömwall tečoval střílené nahození Olofssona, Pasquale má ale dnes svůj den a dalším skvělým zákrokem vyrazil puk mimo své území.
     
    50:53
    Zbytečná chyba Spoonera připravila javorové listy o útočné pásmu a i on musí se svou formací mazat velmi rychle zpět do obranné třetiny.
     
    49:38
    Švédové prozatím nemohou najít recept na skvěle fungující obranu Kanady a jejich čas na zvrat v utkání se začíná krátit. Kanaďané už začínají hrát na jistotu a jen nahazují kotouče do útočného pásma.
    Marken.cz

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 20. Gormley (Tambellini, M. Robinson), 38. O'Dell (Graovac, M. Ellis), 39. Ch. Genoway (Currie, C. Knight) – 36. Rydahl (Emil Pettersson)


    Kanada: Pasquale (Pogge) – Scarlett, Gormley, M. Robinson, Gilmour, Demers, M. Ellis, Ch. Genoway – L. Ferraro, Maillet, Tambellini – Weal, C. Knight, Street – Currie, Fehr, Spooner – T. Beck, Audette, O'Dell – Graovac.
    Švédsko: Reideborn (Hellberg) – Engsund, Hultström, Almqvist, L. Bengtsson, Pudas, Heed – J. de La Rose, Rydahl, E. Larsson – Linus Johansson, Emil Pettersson, O. Lindberg – Strömwall, Holmberg, Wedin – F. Olofsson, Timashov.

    Rozhodčí: Romasko (RUS), Fraňo (CZE)
    thejrc.org