Martin – Pov. Bystrica 4:3 (kon.) | Topoľčany – Trnava 2:3 (kon.) | Humenné – Skalica 1:3 (kon.)
Žiar nad Hronom – Levice 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
HK 95 Považská Bystrica
sk Pátek 17.12.2021, 17:001. liga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Július Pénzeš (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Súperovi gratulujem k víťazstvu. Dal o gól viac, čo sa počíta a k čomu nemám výhrady. K čomu ale výhrady mám, je to – čo sa stalo po zápase a ešte počas tretej tretiny. Nad našou striedačkou sa nachádzali ľudia, ktorí nám neustále nadávali, napríklad som bol konfrontovaný s 35-ročným faganom, ktorý mňa – 66-ročného človeka posielal niekam ... Toto je nielen nonsens, je to výsmech opatreniam i úrovni, akú títo ľudia majú. Podľa mňa to nie je normálne a znižuje to prácu ľudí, ktorí sú na ľade. Či už jedného alebo druhého tímu. Chlapci bojovali ako mohli, čo sa dialo na ľade, to je ťažké ovplyvniť, to ale ako sa správali niektorí ľudia nad našou striedačkou, to už áno. Je to tak na úrovni dedinskej súťaže. Naokolo to možno vyzerá super, je vidieť, že sa o to starajú. Ak si ale niekto v tejto dobe neustráži pár ľudí, je to na smiech. K Martinu mám vybudovaný vzťah, hral som tu, trénoval, zažil som tu krásne chvíle, mám rád ľudí, ktorí tu robia hokej, to čo tu ale predviedli, vo mne zanechalo zlé pocity a som z toho sklamaný."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Som rád, že som späť, aj keď sme dotknuté zápasy s Jánom Tabačekom riešili po telefóne. Telefonovali sme si po každej tretine, pričom po zápase to už bolo ťažšie, keďže ho nebolo počuť z dôvodu straty hlasu. Chcem ho však pochváliť, napríklad záver zápasu v Brezne zvládol na výbornú. Do situácie vpadol rovnými nohami a nemal s ňou problém. Čo sa už týka tohto zápasu, zväčša to býva tak, že ak strelíte rýchly gól (aktuálne najrýchlejšie strelený v tomto ročníku), vie to paradoxne mužstvo zabrzdiť. Mužstvo si vtedy myslí, že to pôjde ľahko. Po dvojtýždňovej pauze, kedy sme nehrali, sme očakávali, že to nebude ľahké stretnutie. Určité zápasové stereotypy sú pomerne zaužívané a ak z nich vypadnete, je to vždy cítiť. Úvodný gól nám preto uškodil. Začali sme hrať komplikovane, udržiavali sme puky v obrane a neposúvali ich do útoku. Po prestávke sme si preto museli mnohé povedať. V druhej tretine išla Považská Bystrica do vedenia, kedy sme zostali akoby obarení po druhom góle. Našťastie sa nám podarilo vyrovnať, pričom ešte v závere druhého dejstva sme začali nakláňať misky váh na našu stranu. V tretej tretine sa presadili obrancovia od modrej čiary, respektíve góly padli po strelách od modrej. Skóre bolo 4:2 pričom sme si tento stav skomplikovali po našom vylúčení v jeho závere. Zápas sme zbytočne zdramatizovali, nervy si musíme udržať na uzde pretože dnes sme sa dopustili mnohých útočných faulov, ktoré sa zvyčajne vypomstia. To sa nám dnes mohlo stať, našťastie sme stav udržali. Považská Bystrica hrala veľmi dobre počas presilových hier, na čo sme sa snažili reagovať. Tretí gól sme i napriek tomu inkasovali, verím však, že sme sa počas zápasu dostali do tempa. Stretnutia idú veľmi rýchlo po sebe. Zajtra nás čaká tréning, v nedeľu cestujeme do Skalice, v stredu máme Trnavu, ktorá dnes v Topoľčanoch zvíťazila. Určite nás nečakajú ľahké zápasy, Skalica hrá v tejto sezóne výborne, na čo musíme byť pripravení. Chalanov však musíme pochváliť za to, že dnes za stavu 1:2 začali viac bojovať, aj fyzicky. Niekedy sme neblokovali strely, tak ako by sme chceli, keďže zvládnuté bloky dokážu mužstvo nakopnúť a dodať mu sebavedomie. Shkibtan dnes zažil premiéru. Je to vysoký chlapec, ktorý je tu ešte len chvíľku. Tento rok hral iba v príprave, čo na ňom bolo vidieť. Miestami bol dosť stratený, takže ešte uvidíme. Je tu na skúške, má dobrú strelu, čo bolo vidieť na tréningoch. Hral trošku komplikovane, ťahal puky dozadu, vracal ich, čo nás miestami dostávalo pod tlak. Má však na to, aby nás presvedčil a uvidíme ako sa tejto príležitosti chytí. V prípade odložených stretnutí je zatiaľ isté iba stretnutie so Žiarom nad Hronom, ktoré sa odohrá 9. januára. V prípade Levíc sme navrhli dátum 23. januára, zatiaľ odpoveď nemáme. Verím, že príde čoskoro."

    Milan Drevenák (obranca HK 95 Považská Bystrica): "Vedeli sme, že ak sem prídeme, nebude to ľahký zápas. Povedal by som, že sme boli v stretnutí lepším tímom, čo sa týka pohybu alebo bojovnosti. V podstate sme prehrali po vlastných chybách. Každý urobil, čo mohol, škoda. Mali sme určite zvíťaziť, streliť súperovi o dva góly viac, splniť cieľ. Inkasovali sme ale lacné góly a prehrali. Konečne sa nám podarilo streliť aj góly z presilových hier, s ktorými sme mali problém. Dnes nám to dvakrát vyšlo, opäť – škoda len konečného výsledku. Treba však dodať, že je súťaž vyrovnaná. Aj ten najslabší dokáže vyhrať s najsilnejším. Je úplne jedno proti komu hráte. Čakajú nás dva dôležité zápasy, doma i vonku, v ktorých chceme zvíťaziť, aby sme sa držali v strede tabuľky, čo je našim cieľom. Podľahli sme súperovi opäť o gól. Toto sa nám stalo aj v Topoľčanoch, kde sme prakticky stratili dva body. V zápase sme vyhrávali, boli lepším tímom, doplatili sme ale na osobné chyby a napokon podľahli súperovi po nájazdoch. Klobúk dole pred našim brankárom. Robí, čo môže a má. Snažíme sa mu pomáhať, niekedy ale urobíme hlúposti a takto to dopadne. Dnes chytal famózne."

    Marek Charvát (obranca HK VITAR Martin): "Začiatok zápasu nebol z našej strany optimálny. Aj napriek tomu, že nám súper daroval gól v prvej minúte, tento moment nám paradoxne uškodil. Nohy nám veľmi nejazdili. Po prestávke je to vždy ťažké. Ak sa vynechajú dve súťažné kolá plus je tam reprezentačná prestávka, nie je ideálne dostať sa späť do tempa. Určite sme preto vďační za zvládnutie duelu i za tri body. Zajtra už sa nikto nebude pýtať ako, ale bude sa sústreďovať už len na zisk bodov, čo je najdôležitejšie. Každý gól samozrejme poteší. Keďže práve tento môj gól rozhodol zápas, o to som radšej. Vieme o našich zbytočných fauloch, ktorých bolo viac najmä v útočnej tretine, čo by sa nemalo stávať. Na tomto musíme do ďalších stretnutí pracovať, snáď sa ich dokážeme vyvarovať. Tešíme sa na každý zápas. Nepozeráme sa na to, na akom poschodí v tabuľke sa súper nachádza, ku každému stretnutiu pristupujeme najlepšie ako vieme. Prekrikovanie sa medzi súpermi som si dnes vôbec nevšimol. Je to možno aj tým, že sme ako obrancovia na pravej strane striedačky, teda najďalej od striedačky súpera. Ako hráči riešime to, čo sa deje na ľade, nie mimo neho." (21:48:45)
     
    Vybojované víťazstvo Martina nad Považskou Bystricou 4:3. Góly: 1. Paulíny (Linet, Charvát), 31. Toma (Dírer), 50. Poliaček (Pacalaj), 51. Charvát (Tiainen, Huhtela) – 24. Rufati (Lušňák, Šefčík), 28. Drevenák (Rufati, Šefčík), 52. Drevenák (Šefčík, Lušňák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Nahodený puk v podaní Fafráka. Do konca chýbajú posledné sekundy.
     
    59:39
    Charvátom nahodený puk na striedačku súpera. Jeho hráči sa preto hnevajú.
     
    59:34
    Oddychový čas hostí.
     
    59:20
    Lušňák z bezprostrednej blízkosti. Veľké šťastie domáceho brankára.
     
    58:48
    Domáci v plnom počte. Murček na ľadovej ploche.
     
    58:44
    Pacalaj aj Tiainen s problémami. Tlak hostí.
     
    58:21
    Vyhodený puk. Postaral sa oň Juščák.
     
    57:48
    Šefčík nastrelil Juščáka. Domácim sa nedarí vyhodiť puk.
     
    57:09
    Zaťko na Hrušíka. Puk len tesne minul bránku.
     
    56:47
    Michal Murček (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    56:24
    Fafrák zrazený v bránkovisku. Domáci to naďalej skúšajú.
     
    55:34
    Drevenákov pokus blokuje Burzík. Hostia majú výhodu vhadzovania.
     
    55:08
    Drevenák vystrčený až na modrej čiare. Hostia to budú skúšať akonáhle budú mať príležitosť.
     
    54:44
    Tiainen z prvej. Puk teraz na hokejkách hostí.
     
    54:16
    Linet z otočky. Snaží sa pomôcť svojmu brankárovi.
     
    53:45
    Opäť nastrelený puk do pásma domáceho tímu. Tentoraz ho získali obrancovia Burzík s Pacalajom.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 1. Paulíny (Linet, Charvát), 31. Toma (Dírer), 50. Poliaček (Pacalaj), 51. Charvát (Tiainen, Huhtela) – 24. Rufati (Lušňák, Šefčík), 28. Drevenák (Rufati, Šefčík), 52. Drevenák (Šefčík, Lušňák)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Shkibtan – Burzík, Pacalaj – Droppa, Novák – Linet, Huhtela, Paulíny – Toma, Dírer, Tiainen – Fafrák, Murček, Poliaček – Juščák, Babka, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    HK 95 Považská Bystrica: Lamper (Hrušík) – Šefčík, Surán – Zaťko, Omelka – Ďurkech, Turian – Zlocha, Kukoš – Drevenák, Rufati, Lušňák – Hrušík, Pšurný, Jakubec – Murtazin, Urbánek, Vilchinskiy – Švantner, Stránsky, Turan
    Trenér: Július Pénzeš

    Rozhodčí: Mĺkvy, Homola – Wolf, Jonák, Büdi (inštruktor)
    ocianews.com