Olomouc – Zlín 1:1 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 0:0 (kon.) | Teplice – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Ostrava – Slavia 3:3 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
3:3 (0:2)
SK Slavia Praha
Neděle 19.12.2021, 18:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou. (19:59:46)
     
    V Ostravě právě skončilo naprosto neuvěřitelné utkání. V prvním poločase se ve velké šanci nejprve neprosadil Masopust a po něm dvakrát Kuzmanović. Následně ve 24. minutě už hosté vedli. Po Olayinkově přiíhře se prosadil Ivan Schranz. O pět minut později to bylo již o dva góly. Přesnou ranou překonal Budinského Tomáš Holeš.

    Po pauze se ale děly velké věci! Nejprve ve 47. minutě snížil čerstvý hráč Ladislav Almási. V 51. minutě fauloval nevybíravě na útočné polovině Oscar a po druhé žluté byl vyloučen. Sudí poté ještě zkoumal video, načež zrušil žlutý kartónek a ukázal Oscarovi přímo červenou kartu. Baník dokázal přesilovku využít v 70. minutě. Filip Kaloč výstavní ranou vymetl šibenici hostující brány. To ale nebyl vše. V 81. minutě zahrál rukou na brankové čáře Jan Kuchta, což znamenalo další čerevenou kartu a samozřejmě penaltu. Tu dokázal proměnit Ladislav Almási a vypadalo to na pohádkový večer v Ostravě. Jenže v 88. minutě fauloval naprosto zbytečně Almási na pětadvaceti metrech a při rozehrávce domácí naprosto zaspali. Nechali Lingra přiťuknout míč Tomáši Holešovi, jenž srovnal na 3:3. V 92. minutě byl poté faulován ve vápně Sor a Baník měl z druhé penalty jedinečnou možnost zlomit definitivně duel na svou stranu. Ladislav Almási ale tentokrát Mandouse nepřekonal a hostující brankáře předvedl výborný zákrok. V Ostravě se tak zrodila ve skvělém zápase remíza 3:3.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Následný rohový kop Baník sice rozehrál dobře, ale na malém vápně byl domácím odpískán útočný faul.
    90+3. Penalta
     
    90+3
    Jenže Almási nedává penaltu! Domácí hráč odmítl hattrick, když zvolil pravou stranu ze svého pohledu, kde si na míč skvěle počíhal Mandous a ránu vyrazil.
     
    90+2
    Penalta pro Baník! Almási výborně prodloužil míč za sebe, kde byl ve vápně podražen Sor a Ostrava má druhý pokutový kop.
     
    90+1
    Slávisté nyní chytře tráví čas u rohového praporku, kde rozehrávají již druhý roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    89
    To je velká chyba Ostravy. Almási sice vstřelil dva góly, ale poté zbytečným faulem daroval hostům standardní situaci, po které se i v devíti lidech dočkali srovnání.
    88. Tomáš HOLEŠ - 3:3
     
    88
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je naprosto laciná branka, po které je srovnáno! Domácí doslova zaspali a přímý kop rozehrál Masopust přiťuknutím na TOMÁŠE HOLEŠE, jenž prudkou ranou propálil Budinského.
     
    87
    Amási zbytečně na pětadvaceti metrech zezadu povalili soupeře a hosté mají k dispozici zajímavou standardku.
     
    86
    Lingrovi se na pravé straně nevedlo, ale Slavia se snaží o srovnání, byť hraje v dvojnásobném oslabení.
     
    85
    Slavia nyní zajímavým centrem hledala ve vápně své hráče, ale tam kraloval Klíma. Hosté ještě reklamovali hru rukou, což VAR nepotvrdil.
    82. Ladislav ALMÁSI - 3:2
     
    82
    Baník právě vstřelil branku!
    V Ostravě propuká naprostá euforie! Pokutový kop si vzal na starost LADISLAV ALMÁSI, který zvolil ze svého pohledu levý kout, což sice Mandous odhadl, ale na míč již nedosáhl a domácí tak dokonávají obrat.
     
    81
    Je to tak. Provinilcem byl Jan Kuchta, který vidí zaslouženou červenou kartu a Slavia bude dohrávat v 9 lidech.

    Radomír Fukala

    Branky: 47. Almási (Jiří Klíma), 70. Kaloč (Svozil), 82. Almási (pen.) – 24. Schranz (Olayinka), 29. Holeš (Samek), 88. Holeš (Masopust)

    Karty:   40. Svozil (OVA), 57. Jiří Klíma (OVA) – 15. Oscar (SLA), 40. Masopust (SLA)   51. Oscar (SLA), 81. Kuchta (SLA)

    Neproměněná penalta: 90+3. Almási (OVA), brankář Mandous zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:8.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman (C) – Kaloč, Tetour (76. Budínský) – de Azevedo (46. Almási), Kuzmanović (46. Sor), D. Buchta (46. Juroška) – Jiří Klíma.
    Náhradníci: Murin – Sor, J. Pokorný, Juroška, Budínský, Almási, Jaroň.

    SK Slavia Praha: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Samek (63. Kuchta), Holeš – Masopust, Stanciu (C) (67. Traoré), Olayinka (71. Plavšić) – Schranz (67. Lingr).
    Náhradníci: Kovář – Plavšić, Horský, Kuchta, Ekpai, Traoré, Lingr.

    Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Vodrážka

    Diváci: 1000
    thejrc.org