Southampton – Brentford 4:1 (kon.)
konec
Southampton FC
4:1 (2:1)
Brentford FC
Úterý 11.01.2022, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:52:27)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 6 – 4
    Střely mimo: 4 – 0
    Držení míče: 48 % – 52 %
    Rohové kopy: 5 – 2
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 9 – 8
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    Southampton díky třem bodům přeskočil hned tři soupeře a posunul se na jedenácté místo. Brentford před těžkým dvojzápasem s Liverpoolem a Manchesterem United spadl na třináctou příčku.
     
    Southampton podal na svém hřišti jeden z nejpřesvědčivějších výkonů v sezóně a očividně potěšil nového srbského majitele Dragana Šolaka, jenž si dnešní dohrávku osmnáctého kola nemohl nechat ujít. Saints byli na hřišti velmi efektivní a už v páté minutě je z rohu poslal do vedení Bednarek. Z první střely na domácí bránu sice vyrovnal Janelt, ale pak už to zase bylo hlavně o týmu Ralpha Hasenhüttla. Vítězný gól padl v 37. minutě a kvůli smolnému odrazu po střele Dialla ho má na svědomí brankář Álvaro Fernández. Chvíli po změně stran z úniku skóroval i Broja a jako střídající stvrdil výhru Che Adams. K závěrečným minutám přistoupil Southampton dost lehkovážně, ovšem ani největší šance Mbeuma na konečném stavu 4:1 nic nezměnila.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jedno zdržení před koncem rozhodnutého zápasu. V bolestech je ošetřován polský stoper Jan Bednarek, jenž dnes vstřelil svůj třetí gól v sezóně.
     
    90+3
    Lyanco e středovém kruhu sestřelil Wissu, který se předtím umně vyhnul Romeuovi. Obešlo se to bez karty.
     
    90+2
    Fanoušci vytáhli mobily a k mnoha zpívaným chorálům přidávají i hezké světelné efekty. Moc často takováto pohoda na St. Mary's Stadium k vidění není.
     
    90
    Pětiminutové nastavení nepotěšilo asi nikoho. Pravdou ale je, že vzhledem k několika delším ošetřováním je tato porce adekvátní.
     
    89
    Solidní aktivita hostujících včel nedovoluje Southamptonu úplně komfortní dohrání zápasu. O tři body už ho to ale nepřipraví.
     
    87
    Diallo uklidnil situaci přihrávkou na Perrauda. Přes Salisua se domácí vrátili až k Forsterovi, jehož dlouhý výkop přeletěl Adama Armstronga.
     
    86
    Mathias Jensen se stal exekutorem standardní situace. Jansson si jeho centr ale nepřevzal a vše skončilo v zámezí.
    85. Forster vychytal volej Mbeuma
     
    85
    Obrana Saints je v těchto vteřinách ve velkých nedbalkách! Po dlouhém centru Jensena a voleji Mbeuma musel pomoct až gólman Forster, jenž byl zblízka zasažen do levé nohy.
     
    84
    Mbeumo sklepával centr Rasmussena. Míč ale šel za Wissu a Romeu si pomohl odkopem do klidnějších vod.
     
    83
    Southampton přežil dvě ošemetné situace. První byla bezprostředně po zahraném rohu. Druhou představovala koncovka Ivana Toneyho, jež se zastavila kousek před brankovou čarou.
     
    82
    Mbeumo byl po vyhrané hlavičce Toneyho hlavní součástí rychlého protiútoku. K sobě měl Wissu, jenže toho nenechal převzít míč senzačně se vracející Ward-Prose.
     
    81
    Wissa nebyl schopen využít chyby Warda-Prowse u půlící čáry. Diváci už zase mohou oslavovat každou domácí přihrávku.
     
    80
    Diallo vytáhl míč až k hranici vápna, kde ho půjčil Adamu Armstrongovi. Ten vystřelil přes obránce, ale Fernández odpověděl snadným zákrokem.

    Michal Břuchanský

    Branky: 5. Bednarek (Ward-Prowse), 37. Fernández (vla.), 50. Broja (Romeu), 70. Ch. Adams (Diallo) – 23. Janelt (Mbeumo)

    Karty:   45+3. Toney (BRF)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:0. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:8.
    Southampton FC: Forster – Tella (70. S. Armstrong), Bednarek, Lyanco, Salisu, Perraud – Ward-Prowse (C), Romeu, Diallo – Redmond (65. Ch. Adams), Broja (78. A. Armstrong).
    Náhradníci: Caballero – J. Stephens, Small, Simeu, S. Armstrong, S. Long, A. Armstrong, Ch. Adams, Chauke.

    Trenér: Ralph Hasenhüttl

    Brentford FC: Fernández – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock (68. M. Jensen) – Rasmussen, Baptiste (56. Wissa), Nörgaard, Janelt, Canós (76. Stevens) – Mbeumo, Toney.
    Náhradníci: Lössl – Thompson, Sörensen, Stevens, M. Jensen, Wissa, Bidstrup, Forss, Ghoddos.

    Trenér: Thomas Frank

    Rozhodčí: Attwell – Nunn, Kirkup

    Diváci: 27 383
    bahis siteleri