Levante – Valencia 3:4 (kon.)
konec
Levante UD
3:4 (2:1)
Valencia CF
Pondělí 20.12.2021, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto atraktivního a nervy drásajícího duelu je to vše. Děkujeme za pozornost a u fotbalu zase někdy na viděnou. (23:08:28)
     
    Další zápas čeká na Valencii na Silvestra. V poslední den končícího roku 2021 budou "netopýři" hostit barcelonský Espanyol. Levante se představí až 3. ledna na stadionu v dobré formě hrajícího Villarrealu.
     
    Valencia si výhrou 4:3 polepšila v tabulce La Ligy na sedmou pozici, kde ztrácí jen jediný bod na pohárové pozice. Levante se nedočkalo premiérového triumfu v sezoně ani na osmnáctý pokus a s pouhými osmi body je nadále beznadějně poslední.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 21:11.
     
    Městské derby mezi Levante UD a Valencií CF nabídlo strhující podívanou. Domácí otevřeli ve 21. minutě skóre, když Cillessena překonal z pokutového kopu nadvakrát dorážkou vlastní střely Campaña. Když pak jen o tři minuty později zvyšoval chladnokrevnou přízemní střelou Martí na 2:0, vypadalo to s premiérovým vítězstvím Levante v sezoně hodně nadějně. Jenže do té doby nevýrazní hosté krátce před pauzou snížili, když se krásnou křižnou ranou levačkou ke vzdálenější pravé tyči prosadil Guedes. Pět minut po změně stran se kopala druhá penalta – tentokrát proti brance Levante. A Soler si počínal náramně, když míč poslal do opačné strany, než kam se hodil Cárdenas. V 72. minutě se stejný hráč prosadil podruhé a dokonal velký hostující obrat. Soler využil kvalitní Guedesovy přihrávky a napálil balon tvrdě pod břevno. Pět minut před koncem řádné hrací doby přišla pojistka z kopačky Guedese, jenž se kličkou zbavil Clerca i brankáře Cárdenase a nasměroval míč do odkryté klece. Domácí ještě v úvodu nastavení vykřesali naději, když se po kombinaci na jeden dotyk prosadil z hranice ofsajdu střídající Bardhi, na bod ale poslední tým soutěže nedosáhl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jasper Cillessen vyboxoval centr daleko z pokutového území. Následně sudí González naposledy foukl do píšťalky.
     
    90+4
    Zřejmě poslední šance Levante na vyrovnání. Na rohový kop z levé strany si nabíhá do vápna i brankář Dani Cárdenas.
     
    90+3
    Po Bardhiho centru z pravé strany přišla zajímavá hlavička Rúbena Veza. Ke smůle Levante skončila jen v rukavicích Jaspera Cillessena.
     
    90+3
    Již běží třetí nastavená minuta. Levante má k dispozici standardní situaci na útočné polovině. Aktéři jsou nastěhování na hranici hostující šestnáctky.
     
    90+1
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí ještě v úvodu tříminutového nastavení vykřesávají naději! ENIS BARDHI zakončoval z pravé strany šestnáctky souhru na jeden dotyk přízemním pokusem ke vzdálenější tyči. Hraniční situaci zkoumal VAR, branka ale platí. Střídající Makedonec po Soldadově posunutí balonu v ofsajdu nebyl.
     
    90
    Dalším karetně potrestaným hráčem je domácí Roberto Soldado.
     
    89
    Uroš Račić si svůj odchod ze hřiště náležitě užil. Srbský záložník si neodpustil nesportovní provokativní gesta.
     
    89
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Uroš Račić, přichází Yunus Musah.
     
    88
    Loket Héldera Costy se octl ve tváři Carlose Clerca. Zasloužená žlutá karta.
     
    87
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge De Frutos, přichází Álex Cantero.
     
    85
    Valencia právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Valencia se dostala do akce dva na dva. Hugo Duro přihrál do běhu na pravou stranu velkého vápna GONCALU GUEDESOVI, který si krásnou kličkou položil Clerca i Cárdenase a pohodlně poslal míč do zcela odkryté branky.
     
    84
    Carlos Soler nasadil k průniku a přihrával do vápna na Huga Dura. Zdálo se, že byl hostující útočník potažený za dres, hra ale pokračuje.
     
    81
    Jasper Cillessen teď podběhl centrovaný balon z levé strany. Naštěstí pro něj byl pískán ofsajd, v němž se zjevil Óscar Duarte.

    Filip Lefenda

    Branky: 21. Campaña, 24. Martí (Morales), 90+1. E. Bardhi (Soldado) – 44. Guedes (Duro), 50. Soler (pen.), 72. Soler (Guedes), 85. Guedes (Duro)

    Karty:   23. Pepelu (LVN), 58. Morales (LVN), 90. Soldado (LVN) – 20. Diakhaby (VAL), 60. Račić (VAL), 80. Iranzo (VAL), 88. Costa (VAL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 21:11.
    Levante UD: Cárdenas – Pubill, Ó. Duarte, Vezo, C. Clerc – De Frutos (87. Cantero), Pepelu (56. Melero), Campaña, Morales (C) (77. Soldado) – Martí, Goméz (77. E. Bardhi).
    Náhradníci: Aitor Fernández – E. Bardhi, Blesa, Cantero, Coke, Franquesa, Martínez, Melero, Miramón, Pier, Soldado, N. Vukčević.

    Trenér: Alessio Lisci

    Valencia CF: Cillessen – Piccini (71. Iranzo), Diakhaby, Guillamón, Gayá (C) – Costa, Soler, Račić (89. Musah), Čeryšev (59. M. André) – Guedes, Duro.
    Náhradníci: Doménech, Mamardašvili – A. Blanco, Iranzo, Jason, M. André, Musah, Tarrega, M. Vallejo, J. Vázquez, Aleman, Sangare.

    Trenér: Jose Bordalas Jímenéz

    Rozhodčí: P. González – D. Medié, M. Ortiz

    Diváci: 18851
    bahis siteleri